Προς το περιεχόμενο

Ασκούμενος δικηγόρος και ταυτόχρονη θητεία;;;;;

okeboss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε όλους,

είμαι απόφοιτος νομικής και σκοπεύω να δηλώσω έφεδρος δόκιμος προκειμένου να μπορώ να διαβάζω παράλληλα για τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου.

Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν γνωρίζει κανείς μήπως υπάρχει δυνατότητα να κανω την άσκησή μου εντός στρατού ταυτόχρονα με την θητεία μου.

Δηλαδή, αν υπάρχει κάποιο νομικό τμήμα στο στρατό όπου μπορώ να γραφτώ ως ασκούμενος. Κάτι αντίστοιχο με την δυνατότητα που παρέχεται στους πτυχιούχους ιατρικής.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

okeboss....6 χρονων θέμα βρηκες!!! μπράβο :) !!!

Φιλική συμβουλή ενός ανθρωπου που σιχαίνεται τον στρατό:

Αν δε βρεις καμία ακρη, για την ασκηση σου, μεσα στο στρατο, τότε μην πας δόκιμος...Τσάμπα μήνες από τη ζωή σου....

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρώτον, καλώς ήρθες στο insomnia. Παρακαλώ, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, διάβασε τους όρους χρήστης του ιστότοπου. Υπόψη ότι ενδέχεται να υπάρχουν και συμπληρωματικοί όροι, όπως λ.χ. εδώ, στο Μπλα-Μπλα.

Γενικά, αποφεύγουμε να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα πολύ παλιά θέματα, ανενεργά επί χρόνια. Επίσης, δεν ανοίγουμε ή ανακινούμε περισσότερα του ενός θέματα για να πάρουμε απάντηση στο ερώτημά μας, σε μία ή περισσότερες υποενότητες του insomnia.

Θέματα για το στρατό, γενικά, υπάρχουν ήδη δύο, αρκετά εκτενή, μπορείς να τα δεις εδώ κι εδώ. Στο ερώτημα που θέτεις δε νομίζω να έχει δοθεί απάντηση, αλλά δε χάνεις κάτι να ρίξεις μια ματιά στις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Στη θέση σου, θα έθετα την ερώτηση στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο. Πάντως, από την έμμεση εμπειρία μου, καθώς δεν υπηρέτησα ως ΔΕΑ, η ζωή του ΔΕΑ δεν είναι τόσο ρόδινη, ούτε επιτρέπει διάβασμα πολύ, αν δεν υπηρετείς κοντά στον τόπο σου.

Δημοσ.
Καλημερα σε όλους,

είμαι απόφοιτος νομικής και σκοπεύω να δηλώσω έφεδρος δόκιμος προκειμένου να μπορώ να διαβάζω παράλληλα για τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου.

Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν γνωρίζει κανείς μήπως υπάρχει δυνατότητα να κάνω την άσκησή μου εντός στρατού ταυτόχρονα με την θητεία μου.

Δηλαδή, αν υπάρχει κάποιο νομικό τμήμα στο στρατό όπου μπορώ να γραφτώ ως ασκούμενος. Κάτι αντίστοιχο με την δυνατότητα που παρέχεται στους πτυχιούχους ιατρικής.

Ευχαριστώ

Καλώς τον.

Οι εξετάσεις απ όσο ξέρω είναι πέρα για πέρα τυπικές. Δεν κόβεται κανένας ή κόβεται το 0.5% Δεν νομίζω να χρειάζεσαι "χρόνο για διάβασμα" Για ρώτα τους συναδέλφους σου και ξανακέψου το... μη δηλώσεις δόκιμος γι' αυτό το λόγο.

Όσο για την άσκηση, γίνεται να είναι ασκούμενος και να είσαι στρατό ταυτόχρονα, δεν απαγορεύεται, (οι περισσότεροι αυτό κάνουν σε συνεννόηση με κάποιο δικηγόρο), ώστε να μετράν οι μήνες και να μη χάνεις το χρόνο σου.

Φυσικά το σωστό είναι να κάνεις πράγματι άσκηση :-)

Αλλά ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; χα

Δημοσ.

Προφανώς εννοεί να κάνει την άσκηση του ΜΕΣΑ στο στρατό σε σχετική υπηρεσία..

Δύσκολα θα κάνεις κάτι τέτοιο μιας και στο σώμα που υπηρέτησα ήμουν κατα βάση με δικηγόρους αλλα κανείς δεν είχε την σκέψη/ευκαιρία αυτή..

Όπως είπε ο σνούμπ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις το αρμόδιο στρατολογικό..

Άποψη μου είναι δεν βγάζεις άκρη μέσα στο στρατό οπότε καλύτερα τελείωνε απο εκεί το συντομότερο και βγές μετά και κάνε κανονικά την άσκηση σου. Και πολύ καλύτερη εμπειρία θα αποκτήσεις αλλα και πολύ καλύτερες δημόσιες σχέσεις..

Αυτά.

ΜΗΝ πάς ΔΕΑ μόνο γι αυτό.. Τζάμπα τόσοι μήνες.

Δημοσ.

..αν έχεις ήδη πτυχίο νομικού και δηλώσεις ΔΕΑ πέρνεις και την ανάλογη ειδικότητα , όπου μάλλον θα δουλέψεις -κάνεις θητεία , σε κάποιο στρατολογικό γραφείο. Επίσης θα μετρήσει ως προυπηρεσία αργότερα για την αγορά εργασίας, εφόσον έχεις το πτυχίο όμως.

Τέλος πάντων, λεπτομέριες δεν θυμάμαι να σου πω ,πάει πολύ καιρός από την θητεία, αλλά σίγουρα οι ΔΕΑ που ήσαν νομικοί , οχι όλοι - ανάλογα την ζήτηση και το μέσον, έπερναν ειδικότητα Στρατολογικού ή κάπως έτσι. Ρώτα στο στρατολογικό σου γραφείο

Δημοσ.

Βασικα ειναι ελαχιστοι οι εργοδοτες που ασχολουνται με το ποστο που ειχες στρατο, καθως εχουν κανει και οι ιδιοι στρατο και ξερουν πως οτι ποστο και να χεις στις τουαλετες θα καταληγεις καθε 2η μερα.

Υπαρχουν καλα ποστα στο στρατο για θεμα βιογραφικου, αλλα ειναι λιγα και βυσματικα.

+1 στο να μην πας ΔΕΑ παντως.

Δημοσ.

Στο ιδιωτικό τομέα ισχύει αυτο , αλλά στον δημόσιο , όταν έχεις κάνει θητεία με το πτυχίο σου το μετράνε κανονικά και ως προυπηρεσία.

Δημοσ.
Στο ιδιωτικό τομέα ισχύει αυτο , αλλά στον δημόσιο , όταν έχεις κάνει θητεία με το πτυχίο σου το μετράνε κανονικά και ως προυπηρεσία.

Απο που φαινεται σε τι ποστο υπηρετησες στο στρατο? Το μονο που φαινεται στο απολυτηριο ειναι η ειδικοτητα. Αλλα ως γνωστον στο στρατο μπορει να χεις ειδικοτητα "πυρηνικος φυσικος" που λεει ο λογος (δεν υπαρχει τετοια ειδικοτητα) και το ποστο σου να ναι ο ορχος και η υπηρεσια σου η σκοπια.

Εκτος αν εννοεις οτι γενικα η θητεια μετρα ως προυπηρεσια, ανεξαρτητως οπλου/σωματος/ειδικοτητας και σου δινει μορια, πραγμα που αποσο ξερω δεν παιζει.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] ως γνωστον στο στρατο μπορει να χεις ειδικοτητα "πυρηνικος φυσικος" που λεει ο λογος (δεν υπαρχει τετοια ειδικοτητα) και το ποστο σου να ναι ο ορχος και η υπηρεσια σου η σκοπια.

[...]

Ή αλλιώς:

"«Εις τον στρατό Καραμάνο, δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίζεις. Αυτό είναι το νόημα της στρατιωτικής θητείας, απανταχού και εις όλον τον κόσμο!».

- Ανχης Κατσάμπελας

Δημοσ.
Απο που φαινεται σε τι ποστο υπηρετησες στο στρατο? Το μονο που φαινεται στο απολυτηριο ειναι η ειδικοτητα. Αλλα ως γνωστον στο στρατο μπορει να χεις ειδικοτητα "πυρηνικος φυσικος" που λεει ο λογος (δεν υπαρχει τετοια ειδικοτητα) και το ποστο σου να ναι ο ορχος και η υπηρεσια σου η σκοπια.

Εκτος αν εννοεις οτι γενικα η θητεια μετρα ως προυπηρεσια, ανεξαρτητως οπλου/σωματος/ειδικοτητας και σου δινει μορια, πραγμα που αποσο ξερω δεν παιζει.

Η προυπηρεσία αναφορικά με την θητεία για το δημόσιο παίζει για παράδειγμα σε ορισμένες προκυρήξεις του ΑΣΕΠ , είτε το αντικείμενο είναι συναφές , είτε όχι , ανάλογα την προκύρηξη. Και ναι ΑΝ ήσουν ΔΕΑ Στρατολογικού (οπερ είσαι κατα πάσα πιθανότητα Δικηγόρος) τότε προσμετράται ως εμπειρία συναφής με τον κλάδο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...