jim-a35gr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα σας...δεν ξερω αν αυτο ειναι το σωστο μερος για την ερωτηση μου αλλα δεν ηξερα που να το ανοιξω.. Επειδη προσπαθω να κανω καποιες συναλλαγες θα ηθελα βοηθεια... Πως ακριβως λειτουργει το συστημα με τις αντικαταβολες..?Δηλαδη πως στελνω κατι σε καποιον και πληρωνομαι? Θα παρακαλουσα να μου το εξηγουσατε...ευχαριστω εκ των προταιρων!
frenzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Πας στο ταχυδρομείο, δίνεις το δέμα για αντικαταβολή, πληρώνεις το κόστος αποστολής ανάλογα με το βάρος, το δέμα αποστέλλεται, ειδοποιείται ο παραλήπτης, πάει στο ταχυδρομείο και πληρώνει το ποσό που έχεις βάλει εσύ στο χαρτί. Αν δεν το παραλάβει νομίζω μέσα σε 15 μέρες από την ειδοποίηση το παίρνεις πίσω αλλά δεν είμαι σίγουρος για το χρόνο. Μετά σου φέρνει τα λεφτά στο σπίτι ο ταχυδρομος.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Πηγαίνεις στο ταχυδρομικό κατάστημα που σε εξυπηρετεί και ζητάς να στείλεις το όποιο αντικείμενο με αντικαταβολή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δηλώνεις στο έντυπο που θα σου δώσει ο υπάλληλος ένα ποσό ως αξία του αντικειμένου, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλει ο παραλήπτης προκειμένου να του δοθεί το αντικείμενο που έστειλες. Το ποσό αυτό θα το εισπράξουν τα ΕΛΤΑ και θα κληθείς να το παραλάβεις. Μπορείς να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Υ.Γ. Άργησα (συν του ότι εμένα δύο φορές μου έστειλαν ειδοποίηση να πάρω τα χρήματα, αλλά ίσως έφταιγε το ότι δε με βρήκε στο σπίτι ο ταχυδρόμος).
frenzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Υ.Γ. Άργησα (συν του ότι εμένα δύο φορές μου έστειλαν ειδοποίηση να πάρω τα χρήματα, αλλά ίσως έφταιγε το ότι δε με βρήκε στο σπίτι ο ταχυδρόμος). Κι εμένα 2 φορές (όλες κι όλες) με βρήκε στον κήπο και ήταν μικροποσά, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν είναι στάνταρ πρακτική και για μεγαλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.