profi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 αυτό που θέλω να κάνω είναι στείλω ανεπεξέργαστο τον ήχο από γνήσιο dvd με dts(ή κ από άλλο αρχείο αν είναι rip με dts) κ να κάνει την αποκωδικοποίηση ο εξωτερικός decoder! μέχρι στιγμής έχω καταφέρει,να μην έχω ήχο,να εχω σπασμένο ήχο,να έχω ήχο αλλά να μην ακούγονται οι φωνές από το κεντρικό ηχείο και μια φορά να βγεί note από τον driver της κάρτας που να λέει AC3 passthrough i SPDIF passthrough δεν το είδα καλά κ τα ηχεία να γράψουν DIGITAL όπως όταν παίζει το δισκάκι από dvd player που είναι κ το ζητούμενο ,αλλά δεν ξανασυνέβει! Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το note λέει AC3 decode όταν τσεκάρω το SPDIF!όλα αυτά με το default filter του MPC...κατέβασα μετά κ ένα AC3 filter αλλά εκεί κ αν είχε πολλές επιλογές κ δεν έβγαλα άκρη! να πώ επίσης,αν κ μάλλον είναι φανερό,πως δεν είναι πρόβλημα,εγώ μάλλον δεν καταννοώ την χρήση των internal filters! Thanx in advance,,,
parsifal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν υπάρχουν και πολλές διαθέσιμες επιλογές στον MPC-HC σχετικές με αυτό που ζητάς, ώστε να μπερδευτείς! Πριν αρχίσεις την αναπαραγωγή του video file ή του DVD που θες, πηγαίνεις View > Options > Internal Filters > δεξιά στα Transform Filters διπλό κλικ στο DTS και στην κατηγορία DTS Decoder Settings κλικ το radiobutton με τίτλο SPDIF. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα αποκλειστικά [1] ρυθμίσεων στους drivers της κάρτας ή onboard chip ήχου σου. Η ένδειξη "AC3 decode" που αναφέρεις, που και πότε σου εμφανίζεται; Μήπως στο DVD που αναπαράγεις δεν έχεις επιλέξει από το μενού του το DTS audio track και παίζει ως default το Dolby Digital track... ; [1] Αποκλείοντας εννοείται την περίπτωση να υπάρχει σχετικό bug ή regression στο συγκεκριμένο build του MPC-HC που χρησιμοποιείς
kastel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 αυτό που θέλω να κάνω είναι στείλω ανεπεξέργαστο τον ήχο από γνήσιο dvd με dts(ή κ από άλλο αρχείο αν είναι rip με dts) κ να κάνει την αποκωδικοποίηση ο εξωτερικός decoder! μέχρι στιγμής έχω καταφέρει,να μην έχω ήχο,να εχω σπασμένο ήχο,να έχω ήχο αλλά να μην ακούγονται οι φωνές από το κεντρικό ηχείο και μια φορά να βγεί note από τον driver της κάρτας που να λέει AC3 passthrough i SPDIF passthrough δεν το είδα καλά κ τα ηχεία να γράψουν DIGITAL όπως όταν παίζει το δισκάκι από dvd player που είναι κ το ζητούμενο ,αλλά δεν ξανασυνέβει! Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το note λέει AC3 decode όταν τσεκάρω το SPDIF!όλα αυτά με το default filter του MPC...κατέβασα μετά κ ένα AC3 filter αλλά εκεί κ αν είχε πολλές επιλογές κ δεν έβγαλα άκρη! να πώ επίσης,αν κ μάλλον είναι φανερό,πως δεν είναι πρόβλημα,εγώ μάλλον δεν καταννοώ την χρήση των internal filters! Thanx in advance,,, Να υποθέσω οτι έχεις εγκατεστημένο κάποιο K-Lite codec pack. Δοκίμασε τα εξής: * Δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στην tray > Playback Devices, δεξί κλικ στο SPDIF Interface > Set as Default Device. * Start > All Programs > K-Lite Codec Pack > Configuration > ffdshow audio decoder, πηγαίνεις στο tab Output και τσεκάρεις (3) AC3, DTS, AC3 (S/PDIF encode mode).
profi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Indeed δεν είναι κ πολλά... κ με τα 2 στο SPDIF δεν εχω ήχο (λογικό) κ γενικά όποτε βάζω το ac3 στο SPDIF εμφανίζεται αυτό το ac3 decode για λίγο κάτω δεξιά πάνω από το ρολόι κ είναι από τον οδηγό της κάρτας ήχου KX Project (η κάρτα Creative είναι γι'αυτό αναγκάστηκα να βάλω άλλους driver,δεν λειτουργούσε τπτ!!) με το dts μονο στο SPDIF μια χαρά ο ήχος αλλα ο decoder των z5500 γράφει PCM 2/0 48(το 48 είναι από τον driver) κ μετα PL2 movie οχι digital όπως με το dvd player!(Αυτό με παραξενεύει...ειναι λογικό?) κ με τα 2 στο decode to speakers μια χαρά ο ήχος αλλά εκεί νομίζω γινεται η αποκωδικοποίηση απο τον MPC!(εκεί έχω επιλεξει το 3+2 κ τικαρισμένο το LFE...σωστά?) Γενικά κάτι δεν πάει καλά γιατί πολλές φορές κολλάει η αναπαραγωγή κ ακούγεται μόνο ο ήχος ή κολλάει σε μία εικόνα! όταν στον KX επιλέγω spdif passthrough ο decoder εμφανίζει no digital data κ δεν υπάρχει ήχος φυσικά με ό,τι κ αν έχω επιλέξει στον MPC!! many thanx parsifal που απαντάς...παρά τα τόσα ποστ που έχεις κάνει για τον MPC!! τι πρέπει να γράφει το pin info για να είμαι σίγουρος οτι είναι DTS...σε περίπτωση που μπέρδεψα το DD με το DTS?γιατί μυρίζομαι γκάφα δική μου...θα ξαναδώ το δισκάκι όταν πέσει στα χέρια μου! Thanx κ σε εσένα kastel,έβγαλα όμως το επιπλέον codec κ μάλλον μιλάς για vista κ onboard κάρτα ήχου, μάλλον!είμαι σε ΧΡ...αν δεν βγάλω άκρη θα δοκιμάσω τα "αντίστοιχα" που αναφέρεις!περιμένω να κατέβει ένα DTS sample.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:29 ---------- Κατέληξα ... πάω για φορμάτ... δοκίμασα να δω πριν από λίγο ένα αρχείο με το οποίο είχα ξανακάνει δοκιμές με pin info Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 448Kbps... με το AC3 στο decode to speakers πήρα πάλι το μήνυμα PCM 2/0 48 οκ... πατώντας το SPDIF εμφανίστηκε το AC3 passthrough από την κάρτα ήχου κ τα ηχεία μπήκαν σε DD digital mode!huraaaaay μια ταινία που δεν έπαιζε χθές(δεν ακούγονταν οι φωνές στο κεντρικό ηχείο) κ με ανάγκασε να ψάχνω δισκάκια,σήμερα παίζει κανονικά! χωρίς να κάνω τιποτα ...ούτε restart δεν έκανα από χθές!! δισκάκια dvd ακόμα δεν παίζουν αλλα οκ δεν με νοιάζει!!(ούτε με vlc ούτε με gom)! Eυχαριστώ για το ξεμπέρδεμα...k sorry for botherin you!! Μια τελευταία μιας κ....τι να προτιμώ??τα ενσωματωμένα ή τον ενισχυτή??υποκειμενικό...αλλά ρωτάω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.