Προς το περιεχόμενο

προβλημα με σκληρο δισκο!

geomar_z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας!χθες μολις ανοιξα τον υπολογιστη μου εβγαλε αυτο το μυνημα:a disk read error occured.press ctrl+alt+delete to restart.δεν του εδωσα σημασια.σημερα το πρωι την ωρα που ακουγα μουσικη απο το πισι μου εβγαλε μπλε οθονη λεγοντας οτι πιθανως καποιο hardware εχει προβλημα και πρεπει να τερματιστει ο υπολογιστης.τωρα το βραδυ μου εβγαλε ξανα το πρωτο μυνημα :a disk read error occured.press ctrl+alt+delete to restart.να κανω κανενα back up καλου κακου?φταει ο σκληρος?και γενικα τι ειναι αυτο?θα ειμαι ευνωμων σε οποιον απαντησει.ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις κανένα scandisk και δες μήπως σου βγάλει κανένα πρόβλημα.

Κάνε backup όμως (αν σε αφήσει).

Δεν είναι και σίγουρο αλλά καλό θα ήταν να έχεις χωρισμένο δίσκο σε partition με το λειτουργικό και με τα αρχεία. Αν χρειαστεί να κάνεις επανεγκατάσταση το λειτουργικό, δεν χρειάζεται να πειράξεις αρχεία. Αν χτυπήσει ο σκληρός, αν είναι το partition με τα αρχεία τότε ίσως έχεις πρόβλημα. Και στις 2 περιπτώσεις ανοίγεις με ενα LiveCD με Linux και δοκιμάζεις να σώσεις τα αρχεία σου (εγώ κάτι τέτοιο έκανα).

Από εκείνη τη στιγμή έχω μονο Linux. Κάνει κάθε 30 ανοίγματα (περίπου) διαφορετικά τσεκ στον δίσκο. Οπότε δεν έχω κάτι χτυπημένο.

Δημοσ.

μετα απο καμποσα restart ο υπολογιστης ανοιγει.πως να κανω scandisk δηλαδη?υπαρχει κανενα προγραμμα?δυστυχως δεν εχω παρτισιον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...