Προς το περιεχόμενο

Τεχνολογία Eco Dect, αξίζει το κόπο;

bobidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχουμε πραγματικά οφέλη στην μείωση της ακτινοβολίας ή είναι παραμύθι;

το καινούριο μου ασύρματο έχει αυτή την λειτουργία αλλά το μόνο που έχω παρατηρήσει ενεργοποιώντας την είναι ότι μειώνεται η εμβέλεια του ακουστικού. Τι εννοώ: με το eco στο on ανεβαίνω 2 ορόφους πάνω και χάνεται το σήμα από τη βάση, ενώ όταν το έχω κλειστό έχω επαρκές σήμα για κλήση.

Οπότε λογικά αφού μειώνεται η ένταση του σήματος θα μειώνεται και η ακτινοβολία............

Δημοσ.

Επομένως, απ' ότι αντιλαμβάνομαι, η μείωση που αναφέρουν αφορά στην ένταση του κύματος. Τη δική μου συσκευή την χρησιμοποιώ μέσα στο σπίτι και σε max απόσταση 10μ. Αυτή που έχω πιάνει πάνω από 25μ. Άρα μάλλον θα μου κάνει δουλειά.

Δημοσ.
Σχετικά με το eco dect ΕΔΩ

Βασικος κανόνας: Πρεπει το ακουστικό να ειναι τοποθετημένο στη βάση. ;)

Κάνεις λάθος...

Στα eco dect οταν είναι στην βάση τότε έχουμε μηδενισμό. Αν δεν είναι στην βάση, έχεις μειωμένη ακτινοβολία.

Στα eco dect plus σε κατάσταση αναμονής έχεις μηδενική ακτινοβολία "...Επιπλέον με τη λειτουργία ECO DECT plus το Gigaset SL780 μειώνει την εκπομπή έως και στο 100% όταν το ακουστικό είναι σε κατάσταση αναμονής ή κατά τη φόρτιση του."

http://gigaset.com/shc/0,1935,gr_el_0_163402_rArNrNrNrN,00.html

Δημοσ.

Γενικά υπάρχει μια ασάφεια γιατι στο manual τα λεει αλλιως:

"Η μείωση της ισχυος εκπομπης του σταθμού βάσης ειναι ενεργή, μονο οταν στο σταθμό βάσης ειναι δηλωμένο ενα ακουστικό και αυτο ειναι τοποθετημένο στη βάση. Επιπλεον το ακουστικό αυξομειώνει την ισχυ εκπομπής ανάλογα με την απόσταση απο το σταθμό βάσης".

Οταν δεν το εχεις τοποθετημένο στη βάση δεν εχεις μειωση εκπομπής της βάσης παρα μονο του ακουστικού που ενδεχομένως να μην σε ενδιαφέρει ενω τη βάση να την εχεις κοντά ή πάνω απο το κεφάλι σου... Γι'αυτο εκανα την διευκρίνιση. ;)

Δημοσ.

to GIGASET S68H ..θελει ρυθμισεις για να λειτουργει με λειγοτερη ακτινοβολια και ρευμα???στηις ρυθμισεις στην βαση στα προσθετα κανουμε τικ στην οικονομικη λειοτυργεια και συνδεση εσωτ. ??

Δημοσ.
Γενικά υπάρχει μια ασάφεια γιατι στο manual τα λεει αλλιως:

"Η μείωση της ισχυος εκπομπης του σταθμού βάσης ειναι ενεργή, μονο οταν στο σταθμό βάσης ειναι δηλωμένο ενα ακουστικό και αυτο ειναι τοποθετημένο στη βάση. Επιπλεον το ακουστικό αυξομειώνει την ισχυ εκπομπής ανάλογα με την απόσταση απο το σταθμό βάσης".

Οταν δεν το εχεις τοποθετημένο στη βάση δεν εχεις μειωση εκπομπής της βάσης παρα μονο του ακουστικού που ενδεχομένως να μην σε ενδιαφέρει ενω τη βάση να την εχεις κοντά ή πάνω απο το κεφάλι σου... Γι'αυτο εκανα την διευκρίνιση. ;)

Παρακάτω όμως λέει:

Οικονομική Λειτουργία ECO – για επιπλέον μείωση της ισχύος του σήματος εκπομπής σε ποσοστό 80%

Ισχύει για όλα τα συντονισμένα ακουστικά – σε σύγκριση με τα συμβατικά ασύρματα τηλέφωνα μας ή με μη ενεργοποιημένη την οικονομική λειτουργία ECO στο μενού της συσκευής. Μειώνει την εμβέλεια λήψης

Δηλ όταν ενεργοποιείς την λειτουργεία eco έχεις και μείωση της ισχύς του σήματος.

to GIGASET S68H ..θελει ρυθμισεις για να λειτουργει με λειγοτερη ακτινοβολια και ρευμα???στηις ρυθμισεις στην βαση στα προσθετα κανουμε τικ στην οικονομικη λειοτυργεια και συνδεση εσωτ. ??

Στο μενου του ακουστικού θα βρείς ρύθμιση για λειτουργεία eco. Στο δικό μου είναι: menu -> setting -> system -> eco mode

Δημοσ.

@fwtonio, αυτο που λες σωστο αλλα ισχυει μονο για το ακουστικό. Η βαση εκπεμπει κανονικά σε full ισχυ. Εγω εδω για παράδειγμα εχω τη βάση πανω απο το κεφάλι μου και με ενδιαφέρει η εκπομπή της βάσης.. Ελπιζω τωρα να επιασες τι ακριβως λεω... ;)

Τελος παντων το eco mode ειναι καλο απο ολες τις απόψεις, κακο δεν κάνει.. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...