Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για rendering

Giama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά κάρτα γραφικών θα προτείνατε για καινούριο σύστημα (intel i7, 6GB RAM κλπ.).

Η χρήση της θα είναι επαγγελματική (όχι παιχνίδια) και πιο συγκεκριμένα CAD, Photoshop, 3D Studio MAX κλπ.

Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εντυπωσιακή!

Έλεγα να έβαζα ένα όριο στα 600 Ευρώ για την κάρτα γραφικών, πίστευα ότι είναι αρκετά (είναι δύσκολο να δώσω και παραπάνω έτσι κι αλλιώς).

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν είναι η ίδια, περιέργως έχει 70 ολόκληρα Ευρώ φτηνότερα στο e-shop.

Αυτή ή την καλύτερη GTX295;

Η Quadro FX είναι η επαγγελματική σειρά της nvidia; Η αντίστοιχη επαγγελματική σειρά της ΑΤΙ ποιά είναι;

(Ξανα)ευχαριστώ!

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι είναι η επαγγελματική, οι άλλες είναι για games...

FireGL λέγεται η της ΑΤΙ αν δεν κάνω λάθος...

Δημοσ.

Φίλε μου, εργάζομαι στον χώρο ως 3D artist(3dsMax,XSI,Photoshop κ πολλά άλλα).

Αν δεν έχεις κάποιο μεγάλο project που να απαιτεί πραγματικά πολλούς πόρους (αναφέρομαι σε huge σκηνές), δεν υπάρχει λόγος να προσφύγεις σε μία αμιγώς επαγγελματική πρόταση.Ο λόγος είναι ότι δεν θα σου προσφέρει τα αναμενόμενα για λεφτά που ζήτησε.Άσε που για αξιόλογες προτάσεις κινήσε στα 1000+€.

Αν λοιπόν δεν πρόκειται να κάνεις απόσβεση και δεν χρειάζεσαι μεγάλες σκηνές..προτείνω μία consumer λύση της GTX285 2GB.

Καθώς οι διαφορές που θα δεις είναι ελάχιστες.

Αν στο μέλλον το Studio/εταιρία που (συν)εργάζεσαι αναλάβει πραγματικά μεγάλες δουλειές..τότε πας σε μία quadro λύση.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.

Επόμενη ερώτηση λοιπόν η εξής:

Καλύτερη η περισσότερη μνήμη ή το επαγγελματικό chipset;

π.χ. θεωρώντας ότι είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά, θα προτιμούσατε:

- http://www.skroutz.gr/s/82245/HP-Quadro-FX-1800-768MB.html

(380 Ευρώ)

ή

- Palit GeForce GTX285 2GB / EVGA GeForce GTX 285 2GB / MSI GeForce N285GTX SuperPipe 2G OC (310/370/390 Ευρώ)

Δημοσ.
Φίλε μου, εργάζομαι στον χώρο ως 3D artist(3dsMax,XSI,Photoshop κ πολλά άλλα).

Αν δεν έχεις κάποιο μεγάλο project που να απαιτεί πραγματικά πολλούς πόρους (αναφέρομαι σε huge σκηνές), δεν υπάρχει λόγος να προσφύγεις σε μία αμιγώς επαγγελματική πρόταση.Ο λόγος είναι ότι δεν θα σου προσφέρει τα αναμενόμενα για λεφτά που ζήτησε.Άσε που για αξιόλογες προτάσεις κινήσε στα 1000+€.

Αν λοιπόν δεν πρόκειται να κάνεις απόσβεση και δεν χρειάζεσαι μεγάλες σκηνές..προτείνω μία consumer λύση της GTX285 2GB.

Καθώς οι διαφορές που θα δεις είναι ελάχιστες.

Αν στο μέλλον το Studio/εταιρία που (συν)εργάζεσαι αναλάβει πραγματικά μεγάλες δουλειές..τότε πας σε μία quadro λύση.

Συμφωνω απολυτα.Σε οτι αφορα εφαρμογες CAD που ασχολουμαι εγω δεν νομιζω να θες να πεταξεις τα λεφτα σου σε κατι τοσο ακριβο που δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω.

Δημοσ.

επίσης έχε υπόψιν σου ότι αυτές οι επαγγελματικές κάρτες δεν επιταχύνουν το rendering αλλά μόνο το περιβάλλον εργασίας.

ουσιαστικά διευκολύνουν την εργασία στο work mode και έχουν χρησιμότητα αν δουλεύεις μεγάλα μοντέλα...

Δημοσ.

όπως ειπώθηκε, οι κάρτες γραφικών θα σε βοηθήσουν στα viewport δλδ +fps (ο άλλος όρος θα σε μπερδέψει μάλλον για αυτό δεν το γράφω) και όχι στο (software) rendering

λογικά 'pro' κάρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι, μια απλώς καλή κάρτα γραφικών δεν θα έχει προβλήματα απόδοσης

όμως υπάρχουν και προβλήματα με drivers, αυτά πάνε με το μοντέλο ίσως είναι σωστή κίνηση να πάρεις μια δοκιμασμένη κάρτα και όχι τη 'τελευταία λέξη' για να αποφύγεις προβλήματα

η φήμη πως οι 'pro' κάρτες δεν έχουν προβλήματα με drivers είναι μύθος, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, γιατί έχουν τα ίδια προβλήματα

έγραψες και διάφορα προγράμματα άρα δεν έχεις βούρδουλα εργασίας προς το παρόν για να ξέρεις ακριβώς τις ανάγκες σου

πάντως αν χρειάζοσουν 'pro' κάρτα για οποιοδήποτε λόγο τότε πηγαίνεις όπως ειπώθηκε σε μοντέλα άνω των 900-1000 ευρώ αναγκαστικά, τα πιο φθηνά μοντέλα δεν έχουν λόγο ύπαρξης στην αγορά

με λίγα λόγια ζήτα από τον Thresh να σου προτείνει μια καλή απλή κάρτα με καλά specs γιατί εγώ δεν παρακολουθώ αυτή τη στιγμή τις εξελίξεις και θα είσαι ok

-

πέρα απ΄την κάρτα

αυτό που πρέπει να ζυγίσεις σε νέο cg σύστημα είναι το κόστος ανά κομμάτι / συνολική απόδοση συστήματος

δλδ συμφέρει να βάλεις χρήματα για να πάρεις λίγο καλύτερη κάρτα ή λίγο καλύτερο επεξεργαστή ή περισσότερη μνήμη κλπ κλπ, ποιο σύνολο από όλα θα πάει πιο δυνατά?

η δική μου πρόταση και αυτό που συνήθως ξεχνάμε αλλά σίγουρα θα χρειαστείς είναι ένα setup δίσκων, ένα ακριβό setup δίσκων που αξίζει να κόψεις κόστος από τα υπόλοιπα κομμάτια και εάν δεν επενδύσεις σε αυτό απλά θα με θυμηθείς που στο πρότεινα;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Νομίζω πως έχετε δίκιο παιδιά και μάλλον για την ώρα δεν χρειάζομαι επαγγελματική κάρτα. Όταν θα αρχίσει να χρειάζεται θα δούμε τι υπάρχει στην αγορά τότε και θα το ξανασυζητήσουμε.

Για τους σκληρούς δίσκους κι εγώ το σκέφτηκα και έχω αποφασίσει να βάλω:

WESTERN DIGITAL WD3000HLFS VELOCIRAPTOR 300GB SATA2 για ταχύτητα

και

WESTERN DIGITAL 1TB WD1002FBYS RE3 SATA2 για χωρητικότητα

Άρα πάμε σε μια GTX285 ή 295 και είμαστε κομπλέ.

Δημοσ.
δλδ προτείνεις κάρτα των 150 ευρώ με G96:rolleyes:, διαφωνώ

συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια αλλά το review είναι άστοχο

ακόμη ένα 'review' 'επαγγελματικής' κάρτας με ...benchmarks, οι λεπτομέρειες των οποίων αγνοούνται

γιατί βάλανε την κάρτα για να τρέξουν benchmarks, θα μπορούσαν να τα πάρουν έτοιμα από το cgs που πληρώνεται από την nvidia και που έχει πάντα τα super duper benchmark των quadro στις πρώτες σελίδες, θα βγάζανε διαφορετικά benchmarks εδώ δλδ?(δεν το λέω στον eliaskir έτσι) :confused:

ps: χρήστης high-end quadro fx κάρτας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...