makfil Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Στο νέο μου σύστημα έχω εγκαταστήσει τα XP SP3 και σε ξεχωριστό partition τα Win 7. Έχοντας εγκαταστήσει και 2 panels για τη ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένα σημεία (πχ τους 3 δίκους, την κάρτα γραφικών κλπ) παρατήρησα, με έκπληξη, ότι όταν γυρίζω στα Win 7, οι θερμοκρασίες των δίσκων κλπ παραμένει σχεδόν σταθερή (μικρή αύξηση σχεδόν ενός βαθμού) αλλά αυξάνεται σημαντικά (σχεδόν 10 βαθμούς) η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών (από τους 48-50 στους 58). Υπάρχει εξήγηση γι' αυτή την αύξηση?
euklidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Στο νέο μου σύστημα έχω εγκαταστήσει τα XP SP3 και σε ξεχωριστό partition τα Win 7.Έχοντας εγκαταστήσει και 2 panels για τη ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε συγκεκριμένα σημεία (πχ τους 3 δίκους, την κάρτα γραφικών κλπ) παρατήρησα, με έκπληξη, ότι όταν γυρίζω στα Win 7, οι θερμοκρασίες των δίσκων κλπ παραμένει σχεδόν σταθερή (μικρή αύξηση σχεδόν ενός βαθμού) αλλά αυξάνεται σημαντικά (σχεδόν 10 βαθμούς) η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών (από τους 48-50 στους 58). Υπάρχει εξήγηση γι' αυτή την αύξηση? Λεγεται aero και χρησιμποιει την καρτα γραφικων σου για τα εφε των windows. Ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω...
nickarmy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 και παλυ τοσο πολύ εχεις βαλει τους τελευταιους drivers ?"
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Λεγεται aero και χρησιμποιει την καρτα γραφικων σου για τα εφε των windows. Ειναι το μονο που μπορω να σκεφτω... οχι μονο τα εφε αλλα ΟΤΙ βλεπει ειναι στην καρτα γραφικων πλεον(εφοσον η καρτα υποστηριζει wddm 1.1)..εξου και η αποκρισιμοτητα του ui.
makfil Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. @euklidis Λογική εξήγηση @nickarmy Εγκατέστησα την έκδοση Win 7 RTM 64bit. Υπάρχουν και νέοι drivers? και αν ΝΑΙ, θα τους βρω στην MS?
makfil Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Τα βασικά στοιχεία του συστήματος είναι: Gigabyte GA-EX58 Extreme + Intel i7 [email protected] + 6GB RAM Corsair 1600 (triple channel) + Asus ENGTX295 + Noctua NH-U12P + Thermaltake VI90001 Spedo
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Τα βασικά στοιχεία του συστήματος είναι:Gigabyte GA-EX58 Extreme + Intel i7 [email protected] + 6GB RAM Corsair 1600 (triple channel) + Asus ENGTX295 + Noctua NH-U12P + Thermaltake VI90001 Spedo αρα...http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us (ωραιο μηχανημα παρεμπιπτοντως..)
euklidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Τα βασικά στοιχεία του συστήματος είναι:Gigabyte GA-EX58 Extreme + Intel i7 [email protected] + 6GB RAM Corsair 1600 (triple channel) + Asus ENGTX295 + Noctua NH-U12P + Thermaltake VI90001 Spedo Στο κουτι μας τα χαλασες αλλα οκ Το ποιο πιθανο ειναι να φταιει το αερο κυριος. Γενικα οι θερμοκρασιες σου ειναι καλες παντως... Εχει να κανει και με το ποσο θερμοκρασια εχεις μεσα στο κουτι. Για παραδειγμα. Με το cooler master mystic που ειχα βαραγα 85αρια με μια 4850 που ειχα τοτε. Οταν αλλαξα το κουτι και πηρα το HAF 932 επεσε 20 βαθμους η καρτα οπως και ο επεξεργαστης... Και γενικα το κουτι σου δεν ειχει και την καλυτερη ροη... ποσο μαλλον οταν στα ιδια ακριβως λεφτα επερνες το HAF 932 (οπου HAF=High Air Flow). Τελος παντων το ποιο πιθανο ειναι οτι τα εφε χρησιμοποιουν την καρτα γραφικων για αυτο βλεπεις ανοδο θερμοκρασιας. Το θεμα ειναι ποσο εχεις οταν δουλευει φουλ η καρτα. Για drivers πηγαινε στο site της nvidia και τους κατεβαζεις απο εκει...
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 @ euklidis-san λεγοντας εφφε τι ακριβως εννοεις?Τα animations του aero?
euklidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 @ euklidis-san λεγοντας εφφε τι ακριβως εννοεις?Τα animations του aero? Ναι, αυτα ειναι καθαρα καρτα γραφικων. Και απο τι στιγμη που γινεται χρηση της καρτας σημαινει και παραπανω θερμοκρασιες...
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, αυτα ειναι καθαρα καρτα γραφικων. Και απο τι στιγμη που γινεται χρηση της καρτας σημαινει και παραπανω θερμοκρασιες... και εγω σε ξαναλεω...και να κλεισεις τα εφφε αυτα και παλι οτι μα οτι βλεπει βγαινει απτην καρτα γραφικων στα 7 εφοσον ειναι ενεργοποιημενο το aero..αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα των 7 οτι το wddm 1.1 κανει full ui redering στην gpu οχι μονο τα εφφε.Αρα και να κλεισει απλα τα fade in -fade out animations..δεν εκανε και κατι.Πρεπει να απενεργοποιησει το aero για να δει αν οντως αυτο ανεβαζει την θερμοκρασια. Κανε το εξης...πιασε ενα παραθυρο και κουνα δεξια-αριστερα με μεγαλη ταχυτητα στα 7 κει στα xp και παρακολουθα την cpu.
makfil Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 @tritonas00 Ευχαριστώ για τη url αλλά τώρα με προβλημάτισες γιατί δεν ξέρω ποιούς να κατεβάσω αφού ζητάει OS!!! Εκείνους για τα XP (που είναι 32) ή εκείνους για τα Win 7 (που είναι 64)? @euklidis Δεν έχεις δίκιο για το κουτί, γιατί το μελέτησα πολύ πριν καταλήξω. Το συγκεκριμένο έχει 3 ανεξάρτητα διαμερίσματα κυκλοφορίας του αέρα, στο κάτω τοποθετείται το τροφοδοτικό που ρουφάει από μπροστά και βγάζει πίσω, στο μεσαίο τοποθετούνται διάφορα και δεν έχει κυκλοφορία αέρα και στο πάνω υπάρχει από ένας ανεμιστήρας μπρος και πίσω από τη συστοιχία των 3 δίσκων, που κυκλοφορούν τον αέρα στην ίδια κατεύθυνση (από μπρος προς πίσω), στη συνέχεια η ψύκτρα με 2 ανεμιστήρες στην ίδια κατεύθυνση και τέλος ο αέρας βγαίνει από 2 ανεμιστήρες πίσω ακριβώς από τη ψύκτρα. Εκτός από αυτούς, ένας 230 εισάγει από το πλάι πάνω ακριβώς από τα καίρια σημεία και ακόμη ένας 230 βγάζει από επάνω. Με τους ρυθμιστές στις 900-1000 στροφές (εκτός των 2/230 που δεν ρυθμίζονται) έχω πετύχει ένα τελείως αθόρυβο και ικανοποιητικά ψυχόμενο σύστημα. ΥΓ. Δεν σας προλαβαίνω!!! Την ώρα που έγραφα, απάντησε ο tritonas00 Τώρα είμαι στα XP και θα κάνω αυτό που λες και αργότερα θα γυρίσω στα Win7.
tritonas00 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 @tritonas00Ευχαριστώ για τη url αλλά τώρα με προβλημάτισες γιατί δεν ξέρω ποιούς να κατεβάσω αφού ζητάει OS!!! Εκείνους για τα XP (που είναι 32) ή εκείνους για τα Win 7 (που είναι 64)? στα 7 δεν εχεις το προβλημα?Ε μπες στα 7 αρα κατεβασε για win 7. http://us.download.nvidia.com/Windows/190.62/190.62_desktop_win7_winvista_64bit_english_whql.exe
euklidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 @tritonas00Ευχαριστώ για τη url αλλά τώρα με προβλημάτισες γιατί δεν ξέρω ποιούς να κατεβάσω αφού ζητάει OS!!! Εκείνους για τα XP (που είναι 32) ή εκείνους για τα Win 7 (που είναι 64)? @euklidis Δεν έχεις δίκιο για το κουτί, γιατί το μελέτησα πολύ πριν καταλήξω. Το συγκεκριμένο έχει 3 ανεξάρτητα διαμερίσματα κυκλοφορίας του αέρα, στο κάτω τοποθετείται το τροφοδοτικό που ρουφάει από μπροστά και βγάζει πίσω, στο μεσαίο τοποθετούνται διάφορα και δεν έχει κυκλοφορία αέρα και στο πάνω υπάρχει από ένας ανεμιστήρας μπρος και πίσω από τη συστοιχία των 3 δίσκων, που κυκλοφορούν τον αέρα στην ίδια κατεύθυνση (από μπρος προς πίσω), στη συνέχεια η ψύκτρα με 2 ανεμιστήρες στην ίδια κατεύθυνση και τέλος ο αέρας βγαίνει από 2 ανεμιστήρες πίσω ακριβώς από τη ψύκτρα. Εκτός από αυτούς, ένας 230 εισάγει από το πλάι πάνω ακριβώς από τα καίρια σημεία και ακόμη ένας 230 βγάζει από επάνω. Με τους ρυθμιστές στις 900-1000 στροφές (εκτός των 2/230 που δεν ρυθμίζονται) έχω πετύχει ένα τελείως αθόρυβο και ικανοποιητικά ψυχόμενο σύστημα. Ναι αλλα ουσιαστικα ο ζεστος αερας βγαινει μονο απο πισω Εκει ειναι το αρνητικο του... το τροφοδοτικο δεν ρουφαει απο μπροστα και στελνει προς τα πισω για καλυτερη ροη. Απλα ψυχει το εσωτερικο του + η thermaltake δεν εχει και την καλυτερη ποιοτητα υλικων. Tελος παντων. για ΟS επιλεγεις το λειτουργικο που θες να τα εγκαταστησεις. Αν εισαι σε win 7 επιλεγεις win7. (αναλογα με τα windows που εχεις διαλεξει χ86 ή x64)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.