Προς το περιεχόμενο

macbook pro 13.3 2.26GHz

nik1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να παρω το macbook pro 13.3 2.26GHz, κυρίως για ταινίες, ίντερνετ, dreamweaver - photoshop - illustrator cs4.

Τα προγραματα της adobe θα τα "σηκώνει"? Ή θα αργεί - κολάει?

Διάβασα ότι τα νέα μοντέλα imac ίσως έχουν bluray, ισχύει και για τα macbook?

Όταν συνδέω εξωτερική οθόνη, η οθόνη του mac είναι μαύρη/κλειστή ή λειτουργεί και αυτή?

Μπορώ να χρησιμοποιώ την εξωτερική για επ'εκταση της οθόνης του mac όπως στα windows? (Που έχεις 2 οθόνες και μπορείς να έχεις παράθυρα και στις 2 κτλ κτλ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το "απλό" Macbook (White) με επεξεργαστή στα 2,1 και κάνω όλες της δουλειές που ανέφερες (πλην Illustrator) και πολλές άλλες, εντελώς απροβλημάτιστα. Άρα, το MBP σίγουρα θα ανταπεξέλθει αντίστοιχα.

Επίσης, αν συνδέσεις εξωτερική οθόνη (θα χρειαστείς ανταπτοράκι που κοστίζει περίπου 30€), μπορείς να ρυθμίσεις το σύστημα ώστε να "παίρνεις" την ίδια εικόνα και στα 2 panels ή να ορίσεις το ένα ως επέκταση του άλλου. Όπως στα windows δηλαδή. Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις τις οθόνες ώστε εναλλακτικά η μία να επεκτείνει την άλλη εκτός από οριζόντια (όπως στα XP), και κάθετα.

Πάντως, αν έχεις σκοπό να αγοράσεις το 13άρι MBP, θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να βάλεις "στο τραπέζι" και το MB White (αυτό που έχω εγώ). Κοστίζει 200-250 ευρώ φθηνότερα, και ειδικά μετά την (πρόσφατη) αναβάθμισή του, έχει να ζηλέψει πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΑ από το 13άρι Pro (τονίζω ότι μιλάω αποκλειστικά για το 13άρι). Μάλιστα, με 100-120 ευρώ έξτρα, μπορείς να εξοπλίσεις το White με 4GB RAM και 7200rpm σκληρό 2πλάσιας+ χωρητικότητας σε σχέση με τον 160άρη του Pro.

Δεν θέλω να επεκταθώ βγαίνοντας εκτός θέματος, απλά σου έκανα αυτή την πρόταση μιας και μιλάς για το 13άρι. Αν σε "έψησα" πάντως, μπορούμε να πούμε ίσως λίγα παραπάνω, ή να κάνεις κάποιο search επί του θέματος στο insomnia ή αλλού. ;)

Βέβαια στα 200 - 250 ευρώ (+), που θα δώσει για το Pro, πρέπει να συνυπολογίσει την πολύ καλή κατασκευή από αλουμίνιο με ό,τι συνεπάγεται αυτό στη βελτίωση των θερμοκρασιών του macbook κι επίσης τη γενικότερη κατασκευή του Macbook Pro ( unibody ).

Κυριως για τους λογους που ειπε ο waves κατεληξα στο pro... και επειδή έχει 1066 MHz DDR3 αντί 800 MHz DDR2, καλύτερη μπαταρία..

http://theappleblog.com/2009/06/10/value-shootout-white-13-macbook-vs-unibody-13-macbook-pro/

http://guides.macrumors.com/Which_Apple_notebook_should_I_buy

Τώρα από την άλλη, δεν είχα σκεφτεί ότι μπορώ να πάρω το white με 4GB ram και με γρηγορότερο σκληρό με λιγότερα χρήματα...

Έχω μπερδευτεί.. Θα το ψάξω κι άλλο στο google για τις διαφορές που έχουν..

Δεν αξιζει ρε παιδια το white..

Αρκετα ακριβο μηχανημα για την μετριοτατη ποιοτητα κατακευης του και την οθονη που εχει..

Ειναι κακη αγορα το macbook white με 1000 ευρω, μην το παρεις.

Χιλιες φορες να δωσεις 200 περιπου ευρω παραπανω για το mbp 13.3" που ειναι αισθητα ποιοτικοτερο, με καλυτερη οθονη, σχεδον διπλασια αυτονομια, ελαφρυτερο. (χωρια τις λιγο καλυτερες επιδοσεις και εξοπλισμο)

Ή ακομα καλυτερα να παρεις το mbp 13.3" απο το εξωτερικο με 1020 ή 1100 ευρω.

Και τα 2 μαγαζια ειναι αξιοπιστα και στελνουν Ελλαδα με μικρο κοστος.

Όντας πρών κάτοχος apple laptop (παλιού αλουμινένιου pro) και τωρινός κάτοχος unibody έχω να πω πως η διαφορά στη ποιότητα κατασκευής είναι απλα ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Δε λέω, γοητευτικό το white macbook αλλά το unibody είναι μπροστά απτον ανταγωνισμό. + έχει LED οθόνη, δυνατότητα 8gb DDR3, και τη καινούρια μπαταρία που υπόσχεται πολλά! Unibody δαγκωτό..

edit: τα ίδια σχεδόν με τον haHa είπα. Τώρα σκέφτηκα και το τρελό trackpad(απλά απίστευτο) και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο! Δύο μικρές λεπτομέρειες με τόοοοοοοοοοοοοσο(με το συμπάθειο ;)) μεγάλη σημασία και πρακτική εφαρμογή στη καθημερινότητα! Άμα συνηθίσεις με αυτά, οποιαδήποτε ενασχόληση με άλλο laptop φατάζει αγκαρία-κυριολεκτικά.

Διαφωνούμε :-D

Η μπαταρία δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές (άσε που δεν αλλάζει), επίσης η συχνότητα της RAM δεν θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις εργασίες για το οποίο το θέλει ο φίλος.

Επίσης, το trackpad του είναι όντως εντυπωσιακό, αλλά υποψιάζομαι ότι το παιδί θα το έχει κυρίως στο σπίτι (μιας και σκέφτεται για 2 οθόνες), όπως κι εγώ, και σε αυτή την περίπτωση λογικά θα "κοτσάρει" mouse.

Επίσης, το ότι το unibody έχει σαφώς ανώτερη αίσθηση ως προς την ποιότητα κατασκευής, δεν καθιστά αυτόματα το white μέτριο σε αυτό τον τομέα. Εξάλλου, με τόσα χρόνια στην αγορά, αν μη τι άλλο, έχει δώσει δείγματα γραφής ως προς την αξιοπιστία του.

Για το θέμα της αισθητικής, κολοκυθόπιτα :-D, όντως το αλουμινένιο σασί δειχνει πιο "κυριλέ", αλλά (τελείως προσωπικά μιλάω), οπτικά δεν "δείχνει" για apple όπως το κλασικό άσπρο. Για μένα που είμαι και λίγο ψωνάκι :-D:-D έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Δευτερεύοντα μεν (μην πέσετε να με φάτε!), αλλά μέτρησε!

Είχα ψάξει αρκετά το θέμα όταν αποφάσισα για macbook, όντας σχεδόν στην ίδια θέση με το φίλο. Τότε το τωρινό 13άρι λεγόταν MacBook (σκέτο) και δεν είχε θύρα FireWire, οπότε το δίλημμα ήταν μικρότερο. Βέβαια, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι σχεδόν ίδια με το MBP 13" (με τη FireWire), οπότε μπορώ να "επικαλεστώ" την έρευνα αγοράς που είχα κάνει τότε, ειδικά αφού και το White αναβαθμίστηκε σημαντικά από τότε που το πήρα.

Για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ το MBP 13" καταπληκτικό μηχάνημα, δεν έχω κάτι εναντίον του και δεν προτείνω στο φίλο να το αποφύγει!

Όλα είναι θέμα σχέσης τιμής/απόδοσης, καθώς και χρήσης για την οποία προορίζεται.

Για κάποιον που θέλει ένα laptop για κύρια χρήση στο γραφείο/σπίτι, με δυνατότητες φορητότητας όποτε τις χρειαστεί, εγώ επιμένω ότι δεν αξίζει να πάει στο MBP. Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι πιο εύστοχη ήταν η παλιά ονομασία του ως "σκέτο" ΜacBook, αφού στην ουσία για αυτό πρόκειται: Για ένα αναβαθμισμένο MacBook. Το "Pro" μπήκε για να μην μπερδεύεται με το White, εφόσον αποφασίστηκε να παραμείνει στην παραγωγή.

Κοίτα, πριν μίλησα κυρίως αντικειμενικά (για ddr2, led, battery) και εμπειρικά για τα trackpad/keyboard. Συμφωνώ όμως οτι διαφορά απο DDR2 σε DDR3 δν προσέχει κάποιος(το πλεονέκτημα υπερ του unibody είναι η max 8gb) , την καινούρια μπαταρία δν την έχω δουλέψει για να εκφράσω κατα ποσο καλύτερη είναι και ούτε αισθητή διαφορά έχω δεί ανάμεσα σε LED και CCFL.

Σχετικά με το αισθητικό κομμάτι κ την ποιότητα κατασκευής, έχω δουλέψει αρκετά σε black macbook το οποίο μου άρεσε παρα πολύ κ άμα είχα λεφτά θα μου άρεσε να το έχω, είναι κουκλί όπως και το λευκό. Αλλά η καινοτομία του unibody με κέρδισε, υφή-στιβαρότητα-ακαμψία-βάρος.

Όπως είπες κ εσύ, το παλιότερο configuration(2008) του unibody έκλεινε την ψαλίδα σε σχεση με το macbook. Πλέον είναι λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα ;)

Διαφωνούμε :-D

Η μπαταρία δεν έχει τόσο μεγάλες διαφορές (άσε που δεν αλλάζει), επίσης η συχνότητα της RAM δεν θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις εργασίες για το οποίο το θέλει ο φίλος.

.

Η μπαταρία δεν αλλάζει;;;:confused:

Εδώ αλλάζει στο macbook unibody, που έχω, και δε θα αλλάζει στο pro;

Η μπαταρία δεν αλλάζει;;;:confused:

Εδώ αλλάζει στο macbook unibody, που έχω, και δε θα αλλάζει στο pro;

Nop, όντως δεν αλλάζει σε όλη τη τωρινή σειρά pro. Αυτό γιατι η Apple ταζει 3πλάσιο χρόνο ζωής(συγκεκριμένα 1000 φορτίσεις έναντι 200-300 των παλιών). Στο παλιό μου MBP πέταξα την μπαταρία στους 260κύκλους με 30-32% health και 2μιση χρόνια περίπου. Οπότε με τη καινούρια μπαταρία θα έβγαζα 7-8 χρόνια :shock:

Να σημειώσω οτι στο MBP έκανα αλόγιστη χρήση της μπαταρίας(φορτίσεις-εκφορτίσεις κ 5 φορές τη μέρα χωρίς καν να έχει αδειάσει). Στο MB unibody με προσεκτική χρήση(ξεφόρτισμα μεχρι 0% παρα πολύ συχνά) έχει 50-60 κύκλους και η health της είναι στο 100%(το coconut battery δείχνει οτι τώρα έχει μεγαλύτερη χωριτηκότητα απτην αρχική:-D κάπου 4175 αντί για 4100 που έχει κανονικά :-D)

Και εγω ετσι προτιμω, τυχερος που πηρα το 2.4 με τις δυο καρτες και την αποσπομενη μπαταρια...

Βασικα τυχερος αυτος που θα το παρει γιατι θα το δωσω!

Είναι κ θέμα αναγκών, εμένα η τωρινή μπαταρία δν με έχει "αφήσει" ποτέ. Όταν είναι φορτισμένο το παίρνω μαζί χωρίς φορτιστή, εκτός αν σκοπεύω να λείψω ολη μέρα. Η καινούρια μπαταρία θα με υπερκάλυπτε.

Να έχετε στο νου σας αυτό με το battery calibration που είπα νωρίτερα, ειδικά σε όσους έχουν built-in battery..;)

.. δεν καθιστά αυτόματα το white μέτριο σε αυτό τον τομέα. Εξάλλου, με τόσα χρόνια στην αγορά, αν μη τι άλλο, έχει δώσει δείγματα γραφής ως προς την αξιοπιστία του.

Ανεκαθεν , το macbook white ειχε μετρια ποιοτητα κατασκευης, ζεσταινοταν αρκετα, ειχε πλαστικα με προβληματα κλπ..

Βέβαια, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι σχεδόν ίδια με το MBP 13" (με τη FireWire), οπότε μπορώ να "επικαλεστώ" την έρευνα αγοράς που είχα κάνει τότε, ειδικά αφού και το White αναβαθμίστηκε σημαντικά από τότε που το πήρα.

Το macbook unibody αναβαθμιστηκε ακομα περισσοτερο και δεν εμεινε σε απλες αναβαθμισεις επιδοσεων.

Απεκτησε πολυ καλυτερη και ποιοτικοτερη οθονη, απεκτησε 50% μεγαλυτερη μπαταρια ,απεκτησε firewire, απεκτησε card reader, απεκτησε στανταρ backlit keyboard , φθηνυνε και φυσικα ανεβηκαν αισθητα και οι επιδοσεις του..

Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι πιο εύστοχη ήταν η παλιά ονομασία του ως "σκέτο" ΜacBook, αφού στην ουσία για αυτό πρόκειται: Για ένα αναβαθμισμένο MacBook. Το "Pro" μπήκε για να μην μπερδεύεται με το White, εφόσον αποφασίστηκε να παραμείνει στην παραγωγή.

Το pro μπηκε για 2 κυριως λογους:

α) γιατι πια εχει ιδια ποιοτητα κατασκευης με το macbook pro 15.4"

β) γιατι πια εχει πολυ καλη οθονη και οχι την μετριοτατη που ειχαν τοσο καιρο τα macbook white..

Αλλωστε το mbp 13.3" δεν διαφερει σε τιποτα με το αντιστοιχο entry 15.4".

Ουτε σε καρτα γραφικων, ουτε σε οικογενεια επεξεργαστη (οπως διεφεραν παλια), ουτε σε ποιοτητα κατασκευης, ουτε σε ποιοτητα οθονης, ουτε σε μεγιστη ram, ουτε στο αν τρεχει 64bit κλπ..

Δεν υπαρχει πια διαφορα καμμια.

Με την αξια του θεωρειται macbook pro και το mbp unibody 13.3" .

Με λιγα λογια, 1000 ευρω για ενα μετριας ποιοτητας λαπτοπ , με μετριοτατη οθονη, επιδοσεις που δεν διεκδικουν δαφνες, ειναι πολλα χρηματα και για αυτο θεωρω οτι δεν αξιζει το macbook white..

Υπαρχουν αλλα λαπτοπ που εινχαι ταχυτερα, αισθητα ποιοτικοτερα, με πολυ καλυτερη οθονη, καλυτερα εξοπλισμενα, με μεγαλυτερη εγγυηση και με φθηνοτερη τιμη..

Ή με λιγα χρηματα παραπανω, τα πολυ-πολυ καλυτερο mbpr unibody 13.3" 2.26GHz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...