Προς το περιεχόμενο

QuarkXpress - Αναγνώριση γραμματοσειρών.

slygeo87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Xρησιμοποιώ στη δουλειά μου το QuarkXpress σε περιβάλλον Mac. Το πρόγραμμα αυτό ΚΑΙ στο Mac ΚΑΙ στα windows έχει αρχεία ''.qxp'', έχω μεταφέρει λοιπόν κάποια αρχεία από αυτά της δουλειάς στο σπίτι για να τα δουλεύω. Το QuarkXpress (windows version) μου δουλεύει μια χαρά, ανοίγει κανονικα τα αρχεία, το μόνο πρόβλημα δυστυχώς που έχω είναι η αναγνώριση συγκεκριμένων γραμματοσειρών.

Κατέβασα λοιπόν, το ''CrossFont'' και το 'Font lab studio'', πέρασα στο ''CrossFont'' γραμματοσειρές του Mac που μετέφερα μέσω usb απ' τη δουλειά, τις μετέτρεψα σε true type και μετά τις άνοιξα με το ''Font lab studio''. Απο εκεί τις έκανα reencode σε ISO-8859 Greek, τις αποθήκευσα ως open type (.otf) και μετά τις εγκατέστησα στο φάκελο ''fonts'' των Windows.

Συγκεκριμένα η λίστα με τις γραμματοσειρές που αντιμετωπίζω το πρόβλημα:

CF_Jeckyl Extra Bold (OK)

Helvetica (για ένα περίεργο λόγο αυτή η γραμματοσειρά αρνείται κατηγορηματικά να αναγνωριστεί από το πρόγραμμα. Την έχω κάνει πόσα διαφορετικά reencodes, την έχω αποθηκεύσει και ως .ttf και ως .otf, αλλά τίποτα)

Ub_Helvetica (OK)

UB_Helvetica Bold (OK)

UB_Helvetica Black (OK)

Franklin Gothic Demi (OK)

Franklin Gothic Heavy (OK)

Lucida Grande (Αυτή πάλι αναγνωρίζεται από το πρόγραμμα κανονικά, αλλά αν έχετε το θεό σας, ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK. Αν την απεγκαταστήσω απ' τον φάκελο των Windows το facebook επανέρχεται στη κανονική του γραμματοσειρά)

Zapf Dingbats (Δεν την έχω βρεί ακόμα, δεν την έχω ψάξει)

Wingdings 2 (Ούτε αυτήν έχω βρει)

----------------------

Αρχικά θα ήθελα να μου πείτε τι συμβαίνει με τις γραμματοσειρές ''Helvetica & Lucida Grande''. Πως στο καλό γίνεται να μην αναγνωρίζεται απ' το πρόγραμμα η Helvetica και πως γίνεται πάλι η Lucida Grande να αλλάζει τη γραμματοσειρά ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK. Μα είναι δυνατόν; :cry:

Παιδιά οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη, θα χαιρόμουν ιδαίτερα να με βοηθήσετε στο πρόβλημα μου γιατί αφορά τη δουλειά μου κυρίως και δεν το κάνω από hobby. Επίσης όποιος έχει κάποια γραμματοσειρά που έχω σημειώσει ότι ΔΕΝ έχω απ' τη λίστα παραπάνω θα το εκτιμούσα δεόντως να μου τη στείλει μέσω pm. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

/edit: (Αλήθεια σε ποιά ενότητα θα έπρεπε να δημοσιεύσω το θέμα μου, στο Mac OS ή στα Windows?)

To αφήνω στη κρίση των συντονιστών. =ρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα με την Helvetica γραμματοσειρά λύθηκε. Τώρα με την Lucida Grande δε βλέπω προκοπή. Με ένα πρόχειρο search στο google διαπίστωσα ότι μία από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί το facebook είναι και η Lucida Grande. Όταν την εγκαθιστώ λοιπόν στο φάκελο fonts των windows ''χτυπάει'' και μου χαλάει τη γραμματοσειρά στην ιστοσελίδα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ; Πείτε κάποιος ρε παιδιά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...