Προς το περιεχόμενο

Σημαντική καθυστέρηση απόκρισης browser

makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλειπα χθες και δεν διάβασα το μήνυμά σου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε σημαντική καθυστέρηση ανοίγματος browser και σε μείωση της ταχύτητας DL και UL.

Από χθες, όμως, προστέθηκε και άλλο πρόβλημα για το οποίο δεν ξέρω αν φταίω εγώ. Το σύστημα όταν ανοίγει, έχει πρώτη επιλογή τα Win7 και δεύτερη τα XP. Αυτό μπορεί να αλλάξει?

Γιατί από χθες, άνοίγει τα XP μέχρι την αρχική εικόνα και τα εικονίδια και μετά μπλοκάρει. Ευτυχώς το ανοίγω με τα Win7 αλλά δεν έχω όλα τα προγράμματα φορτωμένα στο σύστημα αυτό και δεν μπορώ να δουλέψω. Επειδή νόμιζα ότι κάποιο πρόγραμμα του startup το εμποδίζει να ανοίξει, έσβησα διαδοχικά τα προγράμματα που ήταν περασμένα αλλά δεν έγινε τίποτε.

HELP please!!!

Δημοσ.

Από χθες, όμως, προστέθηκε και άλλο πρόβλημα για το οποίο δεν ξέρω αν φταίω εγώ. Το σύστημα όταν ανοίγει, έχει πρώτη επιλογή τα Win7 και δεύτερη τα XP. Αυτό μπορεί να αλλάξει?

Vista boot pro.

(δουλεύει και στα 7).

Μπορείς να σκαλίσεις μπόλικα πραγματάκια στο boot loader, όπως το ποιο θέλεις να ξεκινάει default.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Κατάφερα και άλλαξα όχι μόνο τη σειρά boot αλλά και την ονομασία των Win XP PRO από "Earlier version ...

Ο λόγος που θέλησα να κάνω την αλλαγή είναι το πρόβλημα boot που παρουσιάστηκε στα XP και δεν μπορούσα να μπω με safe mode ώστε να καταλάβω που κολλάει το λειτουργικό και δεν ανοίγει μετά την εμφάνιση των εικονιδίων. Όταν πατούσα F8 για

safe mode με πήγαινε στο Win7 που ήταν πρώτο.

Τώρα πηγαίνει στα XP αλλά δεν λειτουργεί το F8 δηλαδή δεν μπαίνει σε safe mode !!!

Έχεις καμιά ιδέα για το κύριο θέμα του κολλήματος?

Δημοσ.

Τελικά κατάφερα να μπω στα XP σήμερα το πρωί. Αυτή τη φορά δούλεψε το F8 και με safe mode και restore πήγα σε προηγούμενη ημερομηνία και μετά τη σχετική διαδικασία το σύστημα λειτούργησε κανονικά. Έχασα, βέβαια, μερικά στοιχεία στο outlook αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Επισημαίνω, για όσους αντιμετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα, ότι καταλυτικό ρόλο σ' αυτή την περιπέτεια έπαιξε η συμβουλή του liopyr για τη χρήση του Vista boot pro. Με το προγραμματάκι αυτό κατάφερα να αλλάξω τη σειρά boot μεταξύ των δύο OS, να μπουν πρώτα τα XP και να δουλέψει, τελικά, το F8 στο OS αυτό.

Δημοσ.

Επανέρχομαι για να συμπληρώσω τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και ενδιαφέρουν όσους αντιπετωπίσουν παρόμοιο πρόβλημα.

Τελικά, το πρόβλημα που είχα (αδυναμία boot στα XP) συνεχιζόταν μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι η προσπάθεια που περιγράφω παραπάνω δεν απέδωσε γιατί κάθε φορά που έκανα νέο boot και restore στην ημερομηνία που δεν υπήρχαν τα προβλήματα, το σύστημα κόλλαγε πάλι. Υποψιάστηκα ότι θα έφταιγε το malwarebytes που εγκατέστησα με τη συμβουλή του 100 010 00 και το απεγκατέστησα σήμερα (άλλωστε, εκτός από την επισήμανση 2 mal που δεν νομίζω ότι προκαλούσαν προβλήματα, δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα παρά έλυσε) και τα XP μπουτάρησαν κανονικά (!!!) και το σύστημα επανήλθε στην κανονική του λειτουργία.

Δημοσ.

Φίλε μου αυτή η συμπεριφορά δηλώνει ότι έχεις και άλλα malware trojan Κτλ που δεν εντόπισε ούτε το malware bytes. Για δες κάνα spyware doctor (full updated πάντα)

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.

Έτρεξα το spyware Doctor (τελευταία έκδοση, full updated) και βρήκε, πράγματι, 2 trojan υψηλού κινδύνου και 1 μεσαίου σε 14 files.

Αυτό που έλεγα, όμως, στο προηγούμενο post είναι ότι μετά την απεγκατάσταση του malwarebytes κατάφερα και ξαναμπουτάρισα στα XP ενώ μέχρι τότε δεν μπορούσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...