Προς το περιεχόμενο

Σημαντική καθυστέρηση απόκρισης browser


makfil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καινούργιο (και δυνατό) σύστημα έχω εγκαταστήσει τα XP SP3 και σε ξεχωριστό partition τα Win 7. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η απόκριση του browser (είτε χρησιμοποιούσα τον ΙΕ8 είτε τον Firefox) και στα δύο λειτουργικά ήταν άμεση ενώ τώρα διαπίστωσα σημαντική καθυστέρηση μόνο στα XP.

 

Περίπτωση ιού αποκλείεται γιατί το σύστημα προστατεύεται με το ESET ικανοποιητικά. Έψαξα στην ενότητα αυτή για παρόμοια περίπτωση αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.

 

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος να λύσω το πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Σε καινούργιο (και δυνατό) σύστημα έχω εγκαταστήσει τα XP SP3 και σε ξεχωριστό partition τα Win 7.

 

τς τς τς:P:-)

 

οπως ειπαμε και στο αλλο topic ειναι θεμα superfetch.Aπλα θα βλεπεις με τον καιρο τα xp να σερνονται και 7 να μενουν στα ιδια επιπεδα με πρωτα.!Δοκιμασμενο..και γω dual boot εχω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου και σ' αυτό το θέμα.

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στο άλλο topic, ασχολήθηκα με τα προγράμματα που ανοίγουν με το startup και διαπίστωσα ότι υπήρχαν πολλά που λειτουργούσαν στην εκκίνηση χωρίς να είναι απαραίτητα.

Σταμάτησα την εκκίνηση αρκετών, αφού, βεβαίως, μελέτησα προσεκτικά κάθε ένα από αυτά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι άλλαξε σημαντικά (προς το ταχύτερο) η συμπεριφορά τόσο του συστήματος στον τομέα απόκρισης ανοίγματος σελίδων στον browser όσο και στην ταχύτητα upload-download σε torrents.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για το σύστημα της υπογραφής σου, δεν δικαιολογείται καμμία καθυστέρηση, όσες πίπες και αν φορτώνει στο startup.

 

Εκτός και αν δουλεύεις με κάποιο αρχαίο δίσκο σε κατεστραμμένο λειτουργικό...

Δημοσ.

Μιλάμε γι' αυτό και ενώ στην αρχή πετούσε, στο θέμα της απόκρισης στο άνοιγμα browser και γενικά ότι είχε σχέση με το internet, μετά την εγκατάσταση των Win 7, σε ξεχωριστό partition, και φυσικά την αναγκαστική επανεγκατάσταση ορισμένων εφαρμογών (πχ Office 2007) για να λειτουργήσουν και στο νέο OS, εμφανίστηκε το πρόβλημα της σημαντικής καθυστέρησης και αναγκάστηκα να ανοίξω θέμα.

Σήμερα, όμως, μετά την απενεργοποίηση πολλών εφαρμογών που ξεκινούσαν στο startup των XP, είδα σημαντική βελτίωση της ταχύτητας με ότι έχει σχέση με το internet.

 

ΥΓ Οι δίσκοι είναι 3 (αγορασμένοι τον Μάρτη), ένας για το OS στις 10000 (με 2 partitions για τα 2 OS), και 2 στις 7200 (με 2 partitions στον καθένα) για όλες τις άλλες χρήσεις.

Δημοσ.
.......Περίπτωση ιού αποκλείεται γιατί το σύστημα προστατεύεται με το ESET ικανοποιητικά. Έψαξα στην ενότητα αυτή για παρόμοια περίπτωση αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος να λύσω το πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Εισαι λαθος φιλε μου. Το eset και παροποια antivirus, σε προστατευουν απο χοντρους ιους και οχι apo spywares που σου καταναλωνουν ενα μεγαλο ποσοστο απο το bandwindth σου.

a) Σε Downloading εισαι οκ, ή και εκει εχεις προβλημα?

β) Κανε scan me malwarebytes ή με το superantispyware για να εισαι σιγουρος οτι εισαι καθαρος

Δημοσ.
Εισαι λαθος φιλε μου. Το eset και παροποια antivirus, σε προστατευουν απο χοντρους ιους και οχι apo spywares που σου καταναλωνουν ενα μεγαλο ποσοστο απο το bandwindth σου.

a) Σε Downloading εισαι οκ, ή και εκει εχεις προβλημα?

β) Κανε scan me malwarebytes ή με το superantispyware για να εισαι σιγουρος οτι εισαι καθαρος

 

Το ESET το χρησιμοποιώ τόσο για firewall όσο και για αντιικό και γενικά είμαι ικανοποιημένος.

1. Τόσο σε DL όσο και σε UL οι ταχύτητες είναι σωστές σε σχέση με τη σύνδεση που έχω.

2.΄Εγκατέστησα το malwarebytes και με full scan βρήκε 2 mal (Malware.Tool και Dont.Steel.Our.Software.A) που δεν νομίζω ότι δημιουργούσαν πρόβλημα.

Δημοσ.
Το ESET το χρησιμοποιώ τόσο για firewall όσο και για αντιικό και γενικά είμαι ικανοποιημένος.

1. Τόσο σε DL όσο και σε UL οι ταχύτητες είναι σωστές σε σχέση με τη σύνδεση που έχω.

2.΄Εγκατέστησα το malwarebytes και με full scan βρήκε 2 mal (Malware.Tool και Dont.Steel.Our.Software.A) που δεν νομίζω ότι δημιουργούσαν πρόβλημα.

 

Προφανως δεν ειχες τσεκαριστει σε τεστσ καλα. Αλλιως θα την εβλεπες τη διαφορα. Τα spywares αυτη τη δουλεια κανουν. Μαζευουν πληροφοριες απο το pc σου και τις στελνουν στον ενδιαφερομενο μεσω internet, εχοντας διαρκη συνδεση (αυτο ειναι το κακο). Το πρωτο που καταλαβαινεισ με τα πολλα spywares, ειναι δραστικη μειωση πρωτα στο upload

 

α) τωρα εισαι οκ, ή όχι δλδ? Ειδες καμια διαφορα?

β) μονο browsing προβληματα?

γ) Ποσο κλειδωνεις και με ποσο κατεβαζεις?

δ) Τι browser χρησιμοποιεις?

Δημοσ.

Θεωρώ ότι με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει στο ESET ελέγχω όλες τις κινήσεις από και προς το PC. Κάθε φορά που 1) ένα software του PC επιχειρεί να επικοινωνήσει με το internet και 2) ένα εξωτερικό PC επιχειρεί να μπει στο δικό μου, έχω ενημέρωση και τίποτε δεν γίνεται αν δεν απαντήσω.

Μετά την επέμβαση του έκανα στο startup βελτιώθηκε σημαντικά η ταχύτητα απόκρισης του browser (είτε του ΙΕ8 είτε του Firefox) αλλά με μια μικρή καθυστέρηση, δηλαδή δεν είναι άμεση όπως στα Win7.

Κλειδώνω γύρω στις 7500 και έχω DL γύρω στα 750 και UL στα 85 που θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικά για τα δεδομένα μου. Πριν κάνω την επέμβαση, η ταχύτητα UL είχε μειωθεί σημαντικά (γύρω στα 50) και πολύ περισσότερο μέχρι να την πιάσει.

Δημοσ.

Νόμιζα ότι είχες διαβάσει το μήνυμα #3. Απενεργοποίησα πολλά προγράμματα που έτρεχαν στο startup και νομίζω ότι με αυτή την ενέργεια ξεμπλοκάρισε το σύστημα.

Δημοσ.

τεσπα.......... αν νομιζεις οτι εισαι οκ, οκ και απο μενα, αλλιως μπορεις να δοκιμασεις να κανεις tweak και στο explorer και στο firefox και στο tcp/ip σου γενικως ;), αν θες βοηθεια πεστο να το κανουμε

Δημοσ.

@100 010 00

Τελικά, λειτούργησε καλλίτερα για 1-2 μέρες αλλά χθες ξαναπαρουσιάστηκε η εξοργιστική καθυστέρηση στα XP. Αναγκάστηκα να γυρίσω στα Win7 για να μην το σπάσω (!!!) αν και δεν έχω ολοκληρώσει την εγκατάσταση σ' αυτά όλων των προγραμμάτων που χρησιμοποιώ.

Υπάρχει βοήθεια με tweak? Τι πρέπει να κάνω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...