p_under Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό που δεν έχουνε καταλάβει αρκετοί είναι ότι σχεδόν όλοι οι Quads είναι τόσο ισχυροί στα 3.2-3.6ghz με λίγες εφαρμογές και ακόμη λιγότερους χρήστες να τους αξιοποιουν στο 100% σε πραγματική και καθημερινή χρήση, περιττό να πούμε ότι όλα τα games τα έχουνε για κολατσιό χρησιμοποιώντας ούτε καν στο 60% την CPU στο σύνολο των πυρήνων, με εξαίρεσή 1-2 τίτλους που στον αιώνα τον άπαντα θα τρώνε Bottleneck στην CPU λόγω κάκιστου προγραμματισμού. @kostas21pgr Μην τρελαίνεσαι, δεν αναφέρθηκε στην CPU, απλά στο γεγονός ότι για τους ήδη χρήστες σε Quad πλατφόρμα δεν αξίζει η μεταφορά στην καινούργια της Intel. Συμφωνώ. συμφωνω .
klaount Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Και εγω σκέφτομαι πλέον κάτι midrange σε ί1156 για το γραφείο. Τώρα παίζει P5b με Cedar mill Celeron 356 ,2GB Ram και 40άρης WD. Ούτε τροφοδοτικό (Enermax 350 W), ούτε κουτί, ούτε optical, ούτε pciex θα αλλάξω και θα παίζει με XP sp3. Αρκεί να ψήσω και τους υπόλοιπους εκεί. Για το Access Time και το proccesing speed μόνο και μόνο. Πλάκα θα εχει και πλέον συμφέρει, αλλά έχουμε σκαλώσει με κάτι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ. Υπερβολικό για μηχανάκι γραφείου.
kostas21pgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 ΟΚ κατάλαβα τι λέτε.Εγώ πάντως το άλλαξα καθώς είχα τον E6300 στα 1,86 και όταν άνοιγα για να δουλέψω Photoshop, Visual Basic και Flash εκεί ζοριζόταν πολύ. Με αυτόν τα έχει για πρωινό.Εννοείται πως αν έχεις βάλει Quad τότε δεν αξίζει να το αλλάξεις.Αν και έχει διαφορές.
klaount Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 ΟΚ κατάλαβα τι λέτε.Εγώ πάντως το άλλαξα καθώς είχα τον E6300 στα 1,86 και όταν άνοιγα για να δουλέψω Photoshop, Visual Basic και Flash εκεί ζοριζόταν πολύ.Με αυτόν τα έχει για πρωινό.Εννοείται πως αν έχεις βάλει Quad τότε δεν αξίζει να το αλλάξεις.Αν και έχει διαφορές. Το visual basic και το flash single-threaded δεν είναι; Άλλαξε τίποτα και δεν πήρα χαμπάρι;
Robertox25 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Το visual basic και το flash single-threaded δεν είναι; Άλλαξε τίποτα και δεν πήρα χαμπάρι; ε μαλλον ο φιλος μεσα σαυτα θα παιζει και κανενα απιχνιδακι οπως ολοι μας, και θα φτιαχννει και καμμια ταινια με το vso... οποτε λογικα ο ερμος Ε6300 θα 'ταχε παιξει.... εγω παντως με τον Q9300 στα 3,2... δεν νομιζω να αλλαξω συντομα πλατφορμα...
yiannis_1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Υπερβολικό για μηχανάκι γραφείου. Δεν κατάλαβες πιο καλά pc μπαίνουν στο γραφείο και ο λόγος είναι απλός. Τα συχνά upgrades στο hardware ειδικά στον server είναι αντιπαραγωγικά. Αυτή την στιγμή ο server εχει HDD 6-8 χρονών σου φαίνεται τυχαίο. Εχει γίνει ολόκληρο στήσιμο για να τρέξουν οι εφαρμογές που σε κάποιο ποσοστό είναι ακόμα dos based. Σπίτι πάντα low end και oced μέχρι το κόκκαλο. Εδω δοκιμάζω ότι θέλω win vista-7-linux στο γραφείο όμως πρέπει να υπάρχουν αποδοτικές λύσεις και δεν είναι για πολλά πολλά πειράματα και αλλαγές. Αν πάει κάτι στραβά σε upgrade θα εχουμε μεγάλα ντράβαλα. Στην πιο πάνω σύνθεση μόνο οι 2 ssd ξεφεύγουν αλλά και αυτό εχει νόημα όταν εχεις 3-4 μηχανήματα που δουλεύουν σαν τερματικά και τραβάνε όλα ταυτόχρονα απο τους ssd σε raid του ενος μέσω lan. Είναι ιδέα μου ή όχι οτι η intel σκοτώνει τον AMD PII x4 810 και βάζει σε ενδυασμό τους gamers που θα έπερναν PII Χ3 720 με τις τιμές που βγάζει τον i5???
grimpr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 "Δεν είναι δυνατόν!, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μένα! " -- Anandtech, Σεπτεμβριος 2009.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 από anandtech κάνει μπαμ (άσε που το γράφει κιόλας πάνω πάνω )
klaount Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι βρε το ξέρω, ποιό συγκεκριμένο review ρωτάω γιατί δε θυμάμαι να το έχω διαβάσει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3639 το τελευταίο
yiannis_1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Σιγά σιγά θα μας πούνε να πέρνουμε i5 - i7 για να κάνουμε τι δουλειά μας και Amd Pii για το performance crown.:lol: Και το 1994-95 τα ίδια λέγανε τα περιοδικά για τoν 6x86 απο την cyrix. Μετά απο 4 χρόνια τα μηχανήματα που φορούσαν ακόμα και Pentium στα 75 δούλευαν καλύτερα τα win98 και τα games της εποχής απο τον και καλά κορυφαίο σε επιδόσεις και value for money το 1995 P166+ της cyrix. Εντάξ ξέρω πως το παρκάνω με τον παραλληλισμό και ξέρω και την πορεία της AMD αλλά όποιος χειρiζεται pc πολύ καιρό σίγουρα ενημερώνεται και διαβάζει και εχει νιώσει το συναίσθημα το ότι τα reviews μεροληπτούν υπέρ του underdog. Αλλιώς δεν πουλάνε φύλλα τα περιοδικά και δεν κάνουν views τα reviews... Πάντως φαίνεται να την παλεύουν καλά οι τετραπύρινοι Amd PII χωρίς κομένη cache. Ιδιαίτερα μαζί με nvidia 3d.
klaount Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Σιγά σιγά θα μας πούνε να πέρνουμε i5 - i7 για να κάνουμε τι δουλειά μας και Amd Pii για το performance crown.:lol:Και το 1994-95 τα ίδια λέγανε τα περιοδικά για τoν 6x86 απο την cyrix. Μετά απο 4 χρόνια τα μηχανήματα που φορούσαν ακόμα και Pentium στα 75 δούλευαν καλύτερα τα win98 και τα games της εποχής απο τον και καλά κορυφαίο σε επιδόσεις και value for money το 1995 P166+ της cyrix. Εντάξ ξέρω πως το παρκάνω με τον παραλληλισμό και ξέρω και την πορεία της AMD αλλά όποιος χειρiζεται pc πολύ καιρό σίγουρα ενημερώνεται και διαβάζει και εχει νιώσει το συναίσθημα το ότι τα reviews μεροληπτούν υπέρ του underdog. Αλλιώς δεν πουλάνε φύλλα τα περιοδικά και δεν κάνουν views τα reviews... Πάντως φαίνεται να την παλεύουν καλά οι τετραπύρινοι Amd PII χωρίς κομένη cache. Ιδιαίτερα μαζί με nvidia 3d. Ποιός μεροληπτεί; Ο anand; Intel προτείνει σχεδόν πάντα για το "performance crown" που λες και όχι μόνο.
grimpr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 24/9/2009 O Anand ομολογεί..."NAI, ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ NVIDIA ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ PHENOM II ΤΗΣ AMD, ΔΥΣΤΥΧΩΣ..." :lol:
jason_rethymno Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2009 Ο επεξεργαστής Intel core i5 που είναι 2,66 GHZ ,σημαίνει οτι έχεις 2,66 * 4 δηλαδή 10,64 GHZ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.