GrMikeD Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Poli swsta auta pou les Dionusos. Egw eipa gia servlets epeidi pio poli plisiazoun efarmogi para ta JSP. Kai auto me to sessionid swsto ftanei na ginei prosektiki epilogi tou kai elegxos gia to pote einai eguro,pote tha allazei ktl. Auto me ti server side apothikeusi tis listas kapoiou xristi isws den einai euxristo ama einai comma demilited kai theloume px na afairesoume kapoion ktl.Apo tin alli opws les auksanetai poli o arithmos twn eggrafwn.As arxisoume me kati kai blepoume. To IamAlive odws itan perito. Isws prepei kapws na orisoume austira ta services, ta protokola ktl kai na ta grapsoume se ena document. Pleon exoume baseis kai skepseis sto mualo mas kai den tha einai poli duskolo.
HaPagan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2002 Παιδιά , τί έγινε κολλήσαμε;Νομίζω πως όσα έχουν ειπωθεί είναι πολύ σωστά και πρέπει απλά να καταλήξουμε σε ένα τελικό μοντέλο το οποίο και θα υλοποιήσουμε .
apoc Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2002 Εγω εχω πιξει λιγο και εχω αφησει το προτοκολο στην μεση..παρολαυατα εχω κανει μια αρχη ...που μπορειτε να την βρειτε εδώ! http://www.members.tripod.com/apoc_gr/im_project.htm Ελπιζω τα χριστουγεννα να την τελειωσω!
HaPagan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2002 Μπράβο apoc ! Ωραία οπότε λέω να στηριχτούμε όλοι σε αυτή την αρχή και σιγά-σιγά μετά από συζητήσεις και προτάσεις να την επεκτείνουμε .
nliokal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2002 Επειδή καλό είναι να ξέρει κανείς και τους ανταγωνιστές του, στη διεύθυνση www.jabber.com θα βρείτε τη σελίδα ενός open source instant messenger παρόμοιο με τον υπό ανάπτυξη της insomnia. Το ενδιαφέρον είναι ότι βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο που γίνεται προσπάθεια να γίνει standard στο instant messaging πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, και καλύτερο interoperabillity μεταξύ διαφορετικών υλοποιήσεν IM. To πρωτόκολλο είναι γνωστό σαν Instant Messaging and Presence Protocol (IMPP) αν και στο site του jabber αναφέρεται ως Extensible Messaging and Presence Protocol (XMPP) και είναι όπως θα περίμενε κανείς XML based. Παρακάτω είναι ένα κομμάτι από σχετικό άρθρο ( Building P2P Applications ) στο www.informit.com που αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρωτόκολλο. The Internet Engineering Task Force (IETF) (http://www.ietf.org) is developing what will likely become the standard protocol for instant messaging, called the Instant Messaging and Presence Protocol (IMPP). The goal of the IMPP Working Group is to define a standard protocol, so that independently developed applications of instant messaging and/or presence can interoperate across the Internet. The requirements being addressed include the following: - Namespace and administration - Scalability and performance - Access control - Network topology - Message encryption and authentication - Internationalization For more information, go to http://www.imppwg.org. Standardization work is progressing, but adoption has been slow as vendors try to secure a dominant position with their current product offering. <hr /></blockquote> Στο jabber.com αναφέρεται χαρακτηριστικά The XMPP evolved out of a grass roots effort to establish an open, XML-based architecture for the real-time exchange of messaging and presence information. An IETF working group is a logical step towards formalizing a technology that has already been embraced by a large part of the Internet community, said Rob Balgley, CEO and President of Jabber, Inc. Jabber, Inc. has been a leading proponent of XMPP as the Internets most open and extensible instant messaging technology. The IETF initiative is a significant validation of the Jabber communitys work and innovation. <hr /></blockquote>
daimonas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2002 Γιατί στα αγγλικά βρε παίδες?Anyway,πως θα συμπληρώνουμε τις απόψεις μας στη συνέχεια?
apoc Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2002 Ε βασικα να ζητησω συγνωμη που αυθερετα χρησιμοποιω την αγγλικη παρολα αυτα νομιζω οτι ειναι η καταλληλοτερη γλωσσα για τετοιου ειδους πραγματα..μιας και οι ξενοι οροι εναι πολλοι! Μην σου φαινεται παραξενο ειναι προσφιλης τακτικη σχεδων ολων των ελληνικων εταιριων πληροφορικης σε τετοια documents να χρησιμοποιειται απο default h αγγλικη! Το κειμενο αναμενεται να το τελειωσω μεσα στα χριστουγεννα οποτε μετα μπορουμε να συζητησουμε... δεν εχω προλαβει να δω ακομα το protocol που διχνει ο nliokal .
HaPagan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Καλή χρονιά και χρόνια πολλά ! Λοιπόν , τι θα λέγατε να συγκεντρώσουμε όσα έχουμε κάνει ως τώρα ; 1)Ψηφοφορία 2)Insant Messenger νικητής 3)Σχεδιασμός του project
apoc Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Αυτα εχουν λεχθει.να μην αναλωθουμεστα ιδια!.το προτοκολο ειναι ακομα pending γιατι ειμαι Λιγο busy παρολα αυτα εχει γραφτει σχεδον το μισό .Απο την επομενη εβδομαδα και εξαιτιας του semester break θα μπορεσω να συνεχισω! Οσοι θελου να δουν την υπαρχουσα δουλεια ισως να κανουν παρατηρησεις , αλλα ισως να γραψουν μια δικη τους εκδοση μπορουν να δουν το παρακατω λινκ οπου εχω την μισοτελειωμενη δικη μου προταση! http://www.members.tripod.com/apoc_gr/Docs/IMCommProt.htm Αυτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.