Προς το περιεχόμενο

Αποτυχία Overclocking CPU

FaRMaKhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και ποσους μηνες προσπαθω να ανεβασω τη cpu επιμονα αυτη δε λεει να δεχτει...

Το συστημα αποτελειται απο τον phenom8450 mobo giga 790x ds4 ram geil 4-4-4-12 800mhz

Mε αυτα ειχα καταφερει και τον ειχα φτασει 2940-3mhz ριχνοντας τις μνημες σε χ2.66 και τα mutlipl 10.5(πιο πανω δεν παει)x280(fsb)!Μεχρι εδω ολα καλα stable το συστημα μετα απο prime95 & orthos με το προβλημα να ειναι στη μικρη χωρητικοτητα της ram 2gb!Ολα αυτα χωρις ρυθμισεις σε ρευματα!Αναγκαστηκα ομως περισσοτερη ram χρειαζομουν(vista64) οποτε ειπα να παω σε αγορα σκεφτομενος οτι θα μπορουσα με νεες ram1066mhz να ανεβασω τη cpu γιατι πιστευα οτι κρασαρε λογο 800mhz που ηταν οι αλλες!

Η giga στο site για τη μητρικη ελεγε πως Operation voltage για τις ram 1.8V αποτε αναγκαστηκα πηγα στις ocz blade που λειτουργουσαν 1.8V γιατι ολες οι αλλες ηταν απο 2.1 κ πανω(χωρις να μου περασει απο το μυαλο οτι και 2.1-2.3 να ειναι αν τις κατεβασεις πανε σε 1.8V αλλα τελοσπαντων)

Το προβλημα τωρα ειναι το εξης: οχι μονο δεν ανεβαινει με τις καινουργιες ram εκει που ημουν με τις παλιες αλλα δεν ειναι και stable χαμηλοτερα και αναγκαζομαι πολλες φορες να ειμαι με stock ρυθμισεις τρωγοντας bottleneck με τη gtx285 στα βαρια games(fallout3/mirros edge/batman/prototype etc etc).

Σχεδον stable ειναι το συστημα εδω:testsz.jpg

(Παρατησηστε οτι το Htlink ειναι οσο και το NB 1375Mhz ασχετα με το αν εγω το εχω ρυθμισει απο bios στα 1000Mhz weird?)Και αναγκαστηκα οι ram ειναι σε χ2.66(533Mhz) γιατι ανεβασμα εστω και με χ3.33 ή χ4.00 ουτε κατα διανοια στο fsb!

Ρευματα εδω ειναι σε ΝΒ&SB η αμεσως επομενη επιλογη +0.025V και cpu 1.350V(safe)

Εχω προσπαθησει ολες τις επιλογες που γνωριζω εχω διαβασει απειρα guides για ο/c απο τα γνωστα sites και δεν μου βγαινει τιποτα και πραγματικα δηλαδη ζητω τη βοηθεια σας γιατι δεν ξερω τι αλλο να κανω και φοβαμαι πως πεταξα τσαμπα τα λεφτα!

Οτι αλλες πληροφοριες χρειαστειτε για το σηστημα πειτε μου να ποσταρω!Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως ειπα και ανωτερο το HT ασχετα με το τι ρυθμιζω εγω απο bios το εξισωνει με το NB any idea?

Τασεις ετσι ασχετα να δινω και να το καψω δε παιζει η cpu εχει +0.100V οπου ειναι safe και nb&sb απο +0,025V εκαστο

Χωρις να γνωριζω δε μπορω να κανω πραγματα αυθαιρετα γιαυτο ζητω βοηθεια

Βάλε μικρότερο νούμερο στο HT...προφανώς βάζεις 1000 που αντιστοιχεί σε 1:1, γιαυτό και ακολουθεί το NB.

Βάλε 800 πχ...

Δώσε τάση, μην την φοβάσε...(δεν λέω να δώσεις 2v...), εγώ θα δοκίμαζα μέχρι 1,4-1,5 ανάλογα την ψύξη...

Λογικά σε κόβει το HT μάλλον...

Δυστυχως ουτε με χαμηλοτερο HT εγινε κατι..πανω απο τα 280FSB δεν δεχετε τιποτα και στα 280 δεν ειναι και stable!

Eνα πραγμα που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι πρεπει να ειναι τοσο χαμηλα οι ram στο χ2.66 και να λειτουργουν στα 732Mhz ενω υποτιθεται λειτουργουν στα 1066 και μολις αλλαξω πολλα/στη στα χ3.33 και να πηγαινει πχ 900-917Μhz να κρασαρει παλι!

Δε μπορω να καταλαβω τι φταιει

Διορθωθηκαν καποια πραγματα as we said αλλα παλι το προβλημα εμενει να κρασαρει πανω απο τα 280fsb με οποιοδηποτε συνδυασμο επιλογων...

Ξεμενω απο fsb η mobo δεν αντεχει?Εχετε καμια ιδεα που μπορει να ειναι το προβλημα ακι αν λυνεται?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...