Προς το περιεχόμενο

Mac mini ή imac???

alex8850

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας...θέλω να κάνω την μετάβαση στο "φως" χεχε σταμάτησα να παίζω και παιχνίδια και θέλω κάτι που να κρατήσει και να κάνει σωστά την δουλειά του χωρίς φασαρίες...Η ερωτήσή μου είναι σε τι να πάω? Mac mini ή imac? Έχω κοιτάξει τα μοντέλα και ας πάμε στο φθηνότερο mac mini και στο φθηνότερο πάλι imac το 20' γιατι το 24 ανεβαίνει πολύ και είναι και τεράστιο...απλά έλεγα αν αξίζει να πάρω ένα mac mini και μία οθόνη χώρια για να μου έρθει 100 με 200 ευρώ πιο φθηνά ή να πάρω την ολοκληρωμένη λύση imac...

Υ.Γ δεν έχω αποκλίσει τελείως το 24'

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό που συμφέρει κατά την άποψη μου είναι ένα MacBook ή όπως είπες και εσύ , ένα MacMini.

Ένα MB463GR MAC-MINI 120GB 2.0GHZ 1GB με 639ευρώ και λίγα ακόμα για 2Gb/4Gb Ram.

Εντελώς αθόρυβο.

Εάν έχεις ήδη οθόνη συμφέρει ή Τηλεόραση.

Δημοσ.

Όντως και σε 4-5 χρόνια που θα εχει παλιώσει θα ειναι οτι πρέπει για να το βάλεις στο σαλόνι για multimedia φαση.

Ετσι θα κερδίσεις ακομα περισσότερα απο το να πας σε imac.

Εκτος αν πας για 24αρι εκει αξίζει το imac πιστεύω.

Δημοσ.
θέλω κάτι που να κρατήσει και να κάνει σωστά την δουλειά του χωρίς φασαρίες...

Η οποια θα ειναι ακριβως?

Define τα παραπανω ^ :-)

Εαν αυτο δεν εχει να κανει με την [επισημη!] εργασια σου,

ξεκαθαρισε αν το να κανεις το γουστο σου αξιζει το εξοδο...

Δημοσ.
Η οποια θα ειναι ακριβως?

Define τα παραπανω ^ :-)

Εαν αυτο δεν εχει να κανει με την [επισημη!] εργασια σου,

ξεκαθαρισε αν το να κανεις το γουστο σου αξιζει το εξοδο...

Καμιά φορά κάνω μετατροπές video...convertx για παράδειγμα(σε windows)...δεν είναι

δουλειά δουλειά όμως αυτό..πείτε το χόμπι...θέλω απλά να μην κολλάει μετά από λίγους μήνες (και μετά πάλι format)...το θέμα είναι ότι οθόνη δεν έχω και για αυτό ρωτάω αν συμφέρει με τη λογική πάντα ότι θα πρέπει να του βάλω μια μνημούλα παραπάνω ( για το μοντέλο των 639) και σκληρό που δεν κοστίζει τίποτα...

Δημοσ.

Πριν από λίγο καιρό είχα κι εγώ το ίδιο δίλημμα με σένα. Τελικά, το δίλημμα μετατράπηκε (όπως συμβαίνει συνήθως) να αφορά τις δυο ακριβότερες εναλλακτικές: MacBook/Pro και εξωτερική οθόνη ή iMac με την 24αρα;

Κατέληξα στην πρώτη λύση. Ένα ΜΒΡ 15' 2.4 Unibody (Late2008) το οποίο θα συνοδέψει μια οθόνη 24' IPS, την Dell U2410 που παρήγγειλα και περιμένω σε μερικές μέρες. Βέβαια θα γράψω τις εντυπώσεις μου.

Κάλλιστα θα μπορούσα να πάω στη λύση του iMac, αφού έρχεται φτηνότερα και ξεμπερδεύεις μια και καλή από καλώδια - εφόσον δε χρειάζεσαι τη φορητότητα.

Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τον iMac 20' εξαιτίας της ποιότητας του panel της οθόνης. Εξάλλου, ο MacMini αν και είναι συμπαγής λύση και κομψός media player, ίσως σε περιορίσει από άποψη ισχύος.

Δημοσ.
Πριν από λίγο καιρό είχα κι εγώ το ίδιο δίλημμα με σένα. Τελικά, το δίλημμα μετατράπηκε (όπως συμβαίνει συνήθως) να αφορά τις δυο ακριβότερες εναλλακτικές: MacBook/Pro και εξωτερική οθόνη ή iMac με την 24αρα;

Κατέληξα στην πρώτη λύση. Ένα ΜΒΡ 15' 2.4 Unibody (Late2008) το οποίο θα συνοδέψει μια οθόνη 24' IPS, την Dell U2410 που παρήγγειλα και περιμένω σε μερικές μέρες. Βέβαια θα γράψω τις εντυπώσεις μου.

Κάλλιστα θα μπορούσα να πάω στη λύση του iMac, αφού έρχεται φτηνότερα και ξεμπερδεύεις μια και καλή από καλώδια - εφόσον δε χρειάζεσαι τη φορητότητα.

Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τον iMac 20' εξαιτίας της ποιότητας του panel της οθόνης. Εξάλλου, ο MacMini αν και είναι συμπαγής λύση και κομψός media player, ίσως σε περιορίσει από άποψη ισχύος.

Επείδη είμαι και εγώ στο ίδιο δίλημα για Macmini or iMac πιστεύω οτι για desktop H/Y για βασικές ανάγκες είναι αρκετά καλό...και για HD play διάβασα οτι αντέχει απλα το θέμα ειναι η μνήμη...πιστεύω οτι θέλει αναβάθμιση τουλάχιστον σε 2! Βέβαια εχω μια άκρη να μου φέρουν απο αμερική καποια πράγματα αλλα προφανώς οχι iMac! και έτσι σκέφτομαι για το μινακι...δεν πιστεύω να μην με ικανοποιήσει για βασικές ανάγκες και αργότερα βλέπουμε...

Δημοσ.

Τι εννοείς ότι το 24άρι έχει κακό Panel...βγάζει προβλήματα?

Δημοσ.

Το 20" εχει παρα πολυ φτηνο πανελ για τα χρηματα αποκτησης του. Το 24" εχει το καλυτερο πανελ (ips) αλλα το μονο προβλημα ολων των imac ειναι το backlight bleeding. Δεν ενοχλει ιδιαιτερα, ειναι μια λεπτομερεια, αλλα οταν εχεις πληρωσει τοσα δεν θες να υπαρχει

Δημοσ.

Άσε τι σου λένε από δω και από κει στο ιντερνετ για την οθόνη του iMac 20'' και πήγαινε δες τον μόνος σου σε ένα μαγαζί π.χ. multirama ή πλαίσιο. Έχω τον 20αρι και στην πράξη μια χαρά είναι η οθόνη του.

Δημοσ.

Δεν μου ειπε καποιος κατι, μονος μου ειδα οτι ειναι χαλι μαυρο και το εψαξα... Αν τους δεις διπλα διπλα ή δουλεψεις ποτε σου σε καλη οθονη θα το καταλαβεις!

Δεν εχω προβλημα με τα 20", καλα κανεις και το χαιρεσαι αλλα αντικειμενικα εχει πολυ κακο πανελ

Οταν ειχε βγει ο imac με το ips, τοτε για να αγορασεις μονιτορ με τετοιο πανελ ηθελες γυρω στο 1000αρικο, οποτε για πρωτη φορα στην ιστορια της apple μπορουσε να χαρακτηριστει value for money μηχανημα αφου ειχε 1600 περιπου. Το κακο με τα 20" ειναι οτι ενω τα παλιοτερα ειχαν καλο πανελ στα νεα το εβγαλαν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...