parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Προσπαθώ με τη βοήθεια του προγράμματος nLite να φτιάξω ένα XP installation ISO που να οδηγεί σε μία, όσο το δυνατόν λιγότερων Megabytes, εγκατάσταση Windows. Ο λόγος: Θα εγκατασταθεί εντός εικονικής μηχανής του VirtualBox για Eurobank e-banking. Έκαναν πιο δυσκίνητο το σύστημα με τα ψηφιακά πιστοποιητικά => χρειάζομαι πλήρη ανεξαρτησία από τυχόν formats με τα οποία χάνονται τα πιστοποιητικά. Επίσης, το μικρό μέγεθος της εγκατάστασης αποσκοπεί στο να μπορώ να κάνω export (αν παραστεί τέτοια ανάγκη) την VM σε Virtual Appliance που να χωράει άνετα σε ένα USB stick του 1GB. Το starting point είναι «μανίσιο» Windows XP SP3 Αγγλικό ISO. Τί έχω κάνει ως τώρα στο nLite: 1. Ενσωμάτωση του τελευταίου SP3 Update Pack από xable.net 2. Αφαίρεση ορισμένων components που (αντικειμενικά) δεν πρόκειται να χρειαστούν. Ίσως εδώ να ήμουν υπερβολικά συντηρητικός και γι' αυτό δεν κατάφερα να βγάλω καλύτερο αποτέλεσμα. Στο τέλος του μηνύματος υπάρχει συνημμένο το αρχείο INI με τις ρυθμίσεις που έκανα στο nLite, για να το δείτε κι εσείς αν θέλετε Το καλύτερο που έχω καταφέρει λοιπόν είναι τελικό ISO μεγέθους 172 MB. Σε εικονική μηχανή με 2GB virtual disk όπου έγινε εγκατάσταση από αυτό το ISO, και αφού πέρασα τελευταία hotfixes (την ώρα που γράφεται αυτό το post) + VirtualBox Guest Additions + Avira Free + 128 MB στατικό pagefile, έχω το παρακάτω: ...και με export της εικονικής μηχανής σε OVF format από το VirtualBox, παίρνω αρχείο VMDK μεγέθους 784 ΜΒ. Μπορεί να περικοπεί κι άλλο η εγκατάσταση, χωρίς να ρισκάρουμε απώλεια χρήσιμης λειτουργικότητας και σταθερότητας [1]; Όσοι έχετε ασχοληθεί με το nLite, πόσο μικρή καταφέρατε να κάνετε την εγκατάσταση των XP σας; Και με τί ρυθμίσεις στο nLite; Αν μπορείτε να ποστάρετε το αρχείο ρυθμίσεων που αποθηκεύει το nLite by default στο τελικό ISO, τόσο το καλύτερο! Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους διαβάσουν το thread και, ακόμη περισσότερο, όσους συμμετάσχουν! [1] Όπως συμβαίνει σε, δυστυχώς πολύ δημοφιλείς, σπασμένες και tweaked έκδοσεις XP που κυκλοφορούν με ονόματα όπως TinyXP, BlackXP κλπ . My nLite settings.zip
talos_2002 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Ίσως βοηθήσει: http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t316422.html Έχω προσέξει ότι όσο μικρότερο είναι το διαμέρισμα δίσκου στο οποίο εγκαθιστώ τα XP, τόσο μικρότερη είναι η εγκατάσταση. Να προτείνω την χρήση Windows XP FLP (Fundamentals for Legacy PCs). Είναι μόνο στα Αγγλικά όμως, αν δεν σε ενοχλεί. Είναι πιο μικρά από τα υπόλοιπα ΧΡ, αδυνατισμένα από την Microsoft. Δεν έχουν DirectX (εκτός σε πλήρη εγκατάσταση) και άλλα πράγματα που θα σε δυσκολεύσουν να τα αφαιρέσεις ή θα προκαλέσουν αστάθεια αν τα αφαιρέσεις μόνος σου. Δες την 4η κουκίδα http://www.microsoft.com/licensing/software-assurance/fundamentals.aspx "Install only the components that your organization requires to minimize on-disk footprint"
yiannis_1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Ο σωστός τίτλος του post: Εγω την εχω πιο μικρή απο όλους! ή Ποιός την εχει πιο μικρή! :lol:
Bspus Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν θα παει πολυ πιο κατω απο αυτο που εχεις. Εχω καταφερει και iso στα 150MB και μετα την εγκατασταση το c:\windows να πιανει περιπου 400ΜΒ (δε μετραμε pagefile, program files κλπ) Ειχα αφαιρεσει πραγματικα σχεδον οτι εβγαινε και ειχα προσθεσει το driverpack για ethernet. Μου πετουσε και κανα δυο errors στην εγκατασταση, η οποια ομως μετα προχωρουσε κανονικα και δεν ειχα προβληματα σταθεροτητας. Επηρεαζαν μονο drivers που ειχαν τα windows απο πριν μεσα και τελικα δεν χρειαζομουν. Δυστυχως δεν εχω κρατησει παραμετρους Νομιζω οτι εχεις πετυχει το σκοπο σου και τζαμπα το παιδευεις ακομα
pavlos77 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Πώς γίνεται να κάνεις εγκατάσταση τα Windows XP σε usb flash ρε Parsifal?
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ίσως βοηθήσει:http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t316422.html Ευχαριστώ, το είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο tutorial από αναζήτησεις που είχα κάνει. Το απέρριψα αρχικά γιατί δεν χρησιμοποιεί το nLite αλλά ίσως θα πρέπει να του δώσω μία ευκαιρία αν δε βγάλει πουθενά η ιστορία με το nLite τελικά. Έχω προσέξει ότι όσο μικρότερο είναι το διαμέρισμα δίσκου στο οποίο εγκαθιστώ τα XP, τόσο μικρότερη είναι η εγκατάσταση. Ενδιαφέρον, δεν το είχα υπόψη μου! Θα δοκιμάσω και εγκατάσταση σε partition 1GB μήπως κάνει διαφορά. Να προτείνω την χρήση Windows XP FLP (Fundamentals for Legacy PCs). Είναι μόνο στα Αγγλικά όμως, αν δεν σε ενοχλεί. Είναι πιο μικρά από τα υπόλοιπα ΧΡ, αδυνατισμένα από την Microsoft. Δεν έχουν DirectX (εκτός σε πλήρη εγκατάσταση) και άλλα πράγματα που θα σε δυσκολεύσουν να τα αφαιρέσεις ή θα προκαλέσουν αστάθεια αν τα αφαιρέσεις μόνος σου. Επίσης ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται μόνο με Volume Licensing agreement και μέσω του προγράμματος Software Assurance, αν έχω καταλάβει σωστά. Δεν θα παει πολυ πιο κατω απο αυτο που εχεις. Εχω καταφερει και iso στα 150MB και μετα την εγκατασταση το c:\windows να πιανει περιπου 400ΜΒ (δε μετραμε pagefile, program files κλπ) Ειχα αφαιρεσει πραγματικα σχεδον οτι εβγαινε και ειχα προσθεσει το driverpack για ethernet. Μου πετουσε και κανα δυο errors στην εγκατασταση, η οποια ομως μετα προχωρουσε κανονικα και δεν ειχα προβληματα σταθεροτητας. Επηρεαζαν μονο drivers που ειχαν τα windows απο πριν μεσα και τελικα δεν χρειαζομουν. Δυστυχως δεν εχω κρατησει παραμετρους Νομιζω οτι εχεις πετυχει το σκοπο σου και τζαμπα το παιδευεις ακομα Με αφορμή αυτά που γράφεις να προσθέσω ότι αμέσως μετά την εγκατάσταση, το μέγεθος είναι σε πιο υποφερτά επίπεδα, αλλά αρχίζει να «φουσκώνει» υπερβολικά με τη σύνδεση στο Internet και το κατέβασμα+εγκατάσταση όλων των post-SP3 hotfixes. Αν και διαγράφω όλους τους σχετικούς backup καταλόγους (οι μπλε folders εντός του C:\Windows) που επιτρέπουν το uninstall του κάθε hotfix και την επιστροφή στην pre-installation κατάσταση, ίσως αν δοκιμάσω να τα κάνω slipstream στο ISO να οδηγηθώ σε ακόμη μικρότερο installation size. Επίσης, αν έχεις κρατημένο δισκάκι ή το ISO από τις δικές σου προσπάθειες με το nLite, θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μία ματιά στα περιεχόμενά του, καθώς το nLite νομίζω by default αποθηκεύει στο root directory του ISO τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο αρχείο LAST SESSION.INI. Αν υπάρχει, θα μπορούσες να το ανεβάσεις; Πώς γίνεται να κάνεις εγκατάσταση τα Windows XP σε usb flash ρε Parsifal? Δεν κάνω εγκατάσταση σε USB flash. Αντιγράφω στο δύο αρχεία τα οποία συνιστούν την εικονική μηχανή εντός της οποίας έγινε η εγκατάσταση από το ISO:
talos_2002 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα. Όταν ολοκληρωθεί, αν θέλεις, ενημέρωσέ μας για την διαδικασία και το αποτέλεσμα.
Bspus Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Με αφορμή αυτά που γράφεις να προσθέσω ότι αμέσως μετά την εγκατάσταση, το μέγεθος είναι σε πιο υποφερτά επίπεδα, αλλά αρχίζει να «φουσκώνει» υπερβολικά με τη σύνδεση στο Internet και το κατέβασμα+εγκατάσταση όλων των post-SP3 hotfixes. Αν και διαγράφω όλους τους σχετικούς backup καταλόγους (οι μπλε folders εντός του C:\Windows) που επιτρέπουν το uninstall του κάθε hotfix και την επιστροφή στην pre-installation κατάσταση, ίσως αν δοκιμάσω να τα κάνω slipstream στο ISO να οδηγηθώ σε ακόμη μικρότερο installation size. Επίσης, αν έχεις κρατημένο δισκάκι ή το ISO από τις δικές σου προσπάθειες με το nLite, θα σε παρακαλούσα να ρίξεις μία ματιά στα περιεχόμενά του, καθώς το nLite νομίζω by default αποθηκεύει στο root directory του ISO τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο αρχείο LAST SESSION.INI. Αν υπάρχει, θα μπορούσες να το ανεβάσεις; Δυστυχως εκεινο το δισκακι το εχω πεταξει καθως ηταν πολυ παλιο. Προσπαθω να φτιαξω ενα καινουριο βασισμενο στο SP3. Αν καταφερω καλυτερα αποτελεσματα απο τα δικα σου θα σου στειλω τις παραμετρους, αλλα πιθανον με το service pack και τα hotfixes το μεγεθος να ανεβει. Hotfixes παρεπιπτοντως τα κανω slipstream απο την αρχη, δεν υπαρχει λογος να τα βαζεις μετα. Επισης αφαιρω το system file checker, και ΟΛΑ τα keyboard και languages εκτος απο ελληνικα και αγγλικα. Επισης ολους τους φακελους στο root εκτος του i386. Αφηνω internet explorer και core για να μην αναγκαστω να βαζω αλλο browser. Οταν ομως παω να το χρησιμοποιησω, στις ρυθμισεις λεω να κραταει μονο 1 mb για temporary internet files ωστε να μη γεμιζει με τη χρηση Θα τα ξερεις αυτα αλλα τα λεω just in case
parsifal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Αν εγκαταστήσεις το nLite, ρίξε μια ματιά στο session file που έχω ανεβάσει ως attachement. Οταν ομως παω να το χρησιμοποιησω, στις ρυθμισεις λεω να κραταει μονο 1 mb για temporary internet files ωστε να μη γεμιζει με τη χρηση Θα τα ξερεις αυτα αλλα τα λεω just in case Ωπ, να ένα tip που ξέχασα! 50MB δεν είναι η cache του IE ή παραπάνω... ; /crosses fingers
Bspus Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2009 Αν εγκαταστήσεις το nLite, ρίξε μια ματιά στο session file που έχω ανεβάσει ως attachement. Βλεπω οτι και εσυ εχεις αφαιρεσει σχεδον τα παντα. Στο θεμα των drivers δυστυχως εχω ενα προβλημα. Οτι και να πειραξω απο hardware support / drivers μου χτυπαει και λεει για corrupt driver cab. Μαλλον κατι φταιει με τη βαση εγκαταστασης μου, αν και δεν μου το εκανε παλια. Για τα υπολοιπα παντως, πιστευω θα μπορουσες να αφαιρεσεις και τα παρακατω > ;# Multimedia # OpenGL Support Windows Sounds ;# Network # Internet Connection Wizard IP Conferencing Network Setup Wizard Outlook Express Share Creation Wizard TAPI Application Support TCP/IP Version 6 ;# Operating System Options # Color Schemes Extra Fonts Jet Database Engine Security Center User account pictures Δεν φανταζομαι να χρειαζεσαι outlook express ουτε open gl για το virtual machine. Επισης νομιζω ολα τα wizards ειναι αχρηστα, οπως και το security center αφου δεν σου δινουν τιποτα που δεν το εχεις ηδη. Δεν ξερω το jet, τα extra fonts και το TAPI τι επιπτωσεις εχουν αλλα μπορεις να δοκιμασεις. Επισης μπορεις να δοκιμασεις να αφαιρεσεις το media player τελειως με ολα τα dependencies και να βαλεις media player classic να δουμε τι θα παιζει 50MB δεν είναι η cache του IE ή παραπάνω... ; /crosses fingers Στον ΙΕ7 ναι. Στον 6 εχω παρατηρησει σε πολλα μηχανηματα να κανει default σε πολλα gigabytes, πιθανον αναλογα με το δισκο που εχεις. Μαλλον δεν θα φτανει σε τετοια σημεια αμα του βαζεις Virtual disk 2GB.
parsifal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Νέο configuration + slipstreaming των hotfixes από nLite, αλλά κάποιο(-α) hotfix κάνει ζημιά: Στο πρώτο reboot κατά την εγκατάσταση βγαίνει μήνυμα λάθους και η εικονική μηχανή μπαίνει σε restart loop! Προσπαθώ με δυαδική αναζήτηση να εντοπίσω ποιο ακριβώς είναι, αλλά είναι 48 hotfixes και θα μου φάει την ψυχή μέχρι να το βρω (τρέξε ξανά nLite από την αρχή, φτιάξε νέο δίσκο για την VM, κάνε νέα εγκατάσταση από την αρχή)...
Bspus Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2009 Πακετο... Εγω εχω μεινει με τα hotfixes απο κατι μηνες πριν. Συγκεκριμενα > KB938464-V2.CA_ KB946648.CA_ KB950762.CA_ KB950974.CA_ KB951066.CA_ KB951376-V2.CA_ KB951698.CA_ KB951748.CA_ KB951978.CA_ KB952069.CA_ KB952954.CA_ KB953155.CA_ KB954459.CA_ KB954600.CA_ KB955069.CA_ KB956802.CA_ KB956803.CA_ KB956841.CA_ KB957097.CA_ KB958644.CA_ KB958687.CA_ KB958690.CA_ KB960225.CA_ KB967715.CA_ Και μου δουλευουν. Οποτε αυτα ειναι λιγοτερο πιθανο να σου κανουν προβλημα. Επισης δοκιμασε να δεις τι γινεται αν κανεις slipstream τα fixes απο γραμμη εντολων αντι για το nlite. Και φυσικα φτιαξε iso αμεσως μετα να δεις πως παει, πριν κανεις ολες τις αλλες αλλαγες στα components. Εγω κρατουσα διαφορετικο base για το καθε βημα ωστε να κανω ευκολα backtracking αν κατι πηγαινε στραβα Προσωπικα για ενα appliance δεν θα ξοδευα τοσο χρονο, αλλα εχω την εντυπωση οτι το διασκεδαζεις.
parsifal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 ffs! ήταν το τελευταίο hotfix σορτάροντας αλφαβητικά: KB973869 Θα ενημερώσω σύντομα με τα τελικά αποτελέσματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.