Προς το περιεχόμενο

Eurobasket 2009

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 651
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

με τοσα φαουλ που κανει η γερμανια, μεχρι το 3 δεκαλεπτο θα χουν αποβληθει ολοι οι παιχτες της...

Δημοσ.
Και δεν ειναι αυτο, αλλα ειναι ο δασκαλιστικος τροπος που γραφεις σε φαση "ελα δω μικρε να σου μαθω εγω μπασκετ γιατι εσυ εχεις μαυρα μεσανυχτα και λες μπαρουφες".

Κάνεις λαθος. Δεν εχω καθολου επικριτικη προθεση σε αυτα που γραφω. Ισως το υφος να μοιαζει επικριτικο και δασκαλιστικο αλλά η προθεση μου δεν ειναι αυτη. Η προθεση μου ειναι καθαρα διορθωτικη σε ο,τι δεν βλεπω ως λογικο.

Και θα του πω οτι ο Παπαλουκας ειναι καλυτερος οργανωτης με περισοτερο πλουραλισμο (οχι οτι ο Μητσος δεν ειναι, απλα ο Τεο εχει την ασσιστ πολυ περισσοτερο απτο μητσο), αλλα ο Διαμαντιδης τον κερδιζει στην ενοια του πολυεργαλειου. Γιατι μπορει να μην κανει επιθετικα τοσο καλη δουλεια οσο ο Παπ, ομως σου βγαζει ανετα μεχρι τη θεση 3 που εχουμε προβλημα, σου παιζει και ασφυκτικη αμυνα κλπ.

Ακομη και τα 4αρια ή ακομα και τους σεντερ μαρκαρει οταν χρειαστει και βρεθει στην φαση σε τετοι αθεση.

Γενικα μαλλον ο Διαμαντιδης αυτη τη στιγμη ειναι λιγο πιο καλος παικτης απο τον Παπαλουκα αλλά ακομα και να μην ισχυει αυτο εχει καμια σημασια??

Αυτο που κανουμε εδω ειναι μια ανουσια συζητηση για το ποιος ειναι μεγαλυτερη απωλεια για την εθνικη. Τι και αν ειναι ο Παπαλουκας τι και αν ειναι ο Διαμαντιδης?

επισης μπορουμε να το κρινουμε αντικειμενικα? ΟΧΙ!

Αρα εχουμε μια τελειως ανουσια συζητηση.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:49 ----------

με τοσα φαουλ που κανει η γερμανια, μεχρι το 3 δεκαλεπτο θα χουν αποβληθει ολοι οι παιχτες της...

Ισως ο MiDi_MiLiZ αρχισει παλι να με κραζει αλλα κάνεις λαθος. Δεν μπορουν να αποβληθουν ολοι οι παικτες της. Μεχρι 7 μπορουν να αποβληθουν και να συνεχιζει κανονικα ο αγωνας. Αμα αποβληθει και 8ος τοτε ο αγωνας σταματα.

Δημοσ.

Προβλημα στη ρακετα σημερα οι ψηλοι μας. Ουτε ενα πικ εν ρολ, λαθη, χαμενες προσπαθειες. Και απορω γιατι επιμενει τον Σχορτσιανιτη/Μπουρουση σε ολο το ημιχρονο και εχει ξεχασει στον παγκο Κουφο και Πριντεζη.

Το ευχαριστο οτι ακομα και σε σετ παιχνιδι με ψηλους να μην μπορουν να ρολαρουν και να βγαλουν πικ εν ρολ, εχουμε το σουτ απο την περιφερεια και κανα μπασιμο που και που.

Δημοσ.

οι Γερμανοι ελέγχουν το ρυθμο και τον εφεραν εκει που ηθελαν.. Εχουν ενα καλο οτι θεωρουν όλους τους παιχτες τους αναλώσιμους οποτε δεν φοβουνται να κάνουν φάουλ και μας εβγαλαν εκτος αγώνα.. Το παιχνίδι θα κυλίσει έτσι εκτός αν έρθει ενα ξέσπασμα από πλευράς εθνικης.

Δημοσ.

βρε συ midi...+ chrisxxx...

Ειλικρινά τώρα...

Έχεις τον σόφο και δεν μπορεί να τον κάνει καλά κανείς...

Έκαναν μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο 14 φάουλ...

Δηλαδή ας πούμε βλέπεις ότι ο παίχτης που έχεις μέσα το 'χει και δεν είναι κουρασμένος. Θα κάνεις αλλαγή απλά για να την κάνεις;

Γι' αυτό είμαστε στο +8;

Ας δεχτώ ότι με το "αν" θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά.

Αυτό όμως που βλέπω είναι ότι το ματσάκιον το έχουν στο χαλαρό.

Δημοσ.
οι Γερμανοι ελέγχουν το ρυθμο και τον εφεραν εκει που ηθελαν..

Εκει που ηθελαν, ειναι να χανουν με 8 ποντους?:mrgreen: Καταλαβαινω τι εννοεις, μαλλον εννοεις οτι το εφεραν ωστε να μην χανουν με 15-20 ποντους για να εχουν ελπιδα να το παλεψουν.

Το παιχνίδι θα κυλίσει έτσι εκτός αν έρθει ενα ξέσπασμα από πλευράς εθνικης.

Εγω απο την αλλη θεωρω οτι δεν θα κυλισει ετσι και εως τωρα κυλισε ετσι λογω καποιων λαθων μας και μόνο και λογω πραγματων που η Γερμανοι παικτες καναν και που γενικα δεν θα καναν(κλασικη περιπτωση βραχυπροθεσμης τασης δηλαδη).

Θα κανω ακομα μια προβλεψη και θα πω οτι θα κερδιζουμε με 18 ποντους στην 3η περιοδο και τελικα θα νικησουμε με 19 ποντους.

Δημοσ.

Θέλω να πω αυτό που είπε ο krokodilos.

Ότι είμαστε μπροστά, και βλέπουμε τα κακά.

Μα είναι δυνατόν να είναι κανείς τελικά αλάνθαστος; (ρητορική ερώτηση)

φυσικά και όχι. Αλλά επειδή το ίδιο ματς βλέπω, εγώ έχω αντίθετη γνώμη.

Τον Σόφο τόση ώρα δεν μπορούν να τον κάνουν καλά στη ρακέτα. Και βλέπω απλό μπάσκετ.

Δηλαδή: άμα δεν πιάσουν τα συστήματα, η μπάλα στο σόφο και μέσα στη ρακέτα. Απλά πράγματα. Αφού δεν μπορούν να τον κάνουν καλά. Και έτσι κατευθείαν μαζεύονται δυο άτομα πάνω του, που σημαίνει ότι μένει ένας ελεύθερος για σουτ.

Δημοσ.
βρε συ midi...+ chrisxxx...

Ειλικρινά τώρα...

Έχεις τον σόφο και δεν μπορεί να τον κάνει καλά κανείς...

Έκαναν μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο 14 φάουλ...

Δηλαδή ας πούμε βλέπεις ότι ο παίχτης που έχεις μέσα το 'χει και δεν είναι κουρασμένος. Θα κάνεις αλλαγή απλά για να την κάνεις;

Γι' αυτό είμαστε στο +8;

Ας δεχτώ ότι με το "αν" θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά.

Αυτό όμως που βλέπω είναι ότι το ματσάκιον το έχουν στο χαλαρό.

το ματς νομιζεις οτι το εχουν στο χαλαρο επειδη εχουμε βαλει καμποσα τριποντα και καμποσες βολες. Εντος πεδιας οτι εχει κανει το χει κανει ο Σπανουλης στη 1η περιοδο, μετα πηρε ο Σοφο κανα 5 προσπαθειες και εβαλε 1-2.

Το θεμα ειναι οτι απτον ψηλο περιμενεις ρολαρισμα στην επιθεση. Αυτοι σημερα κανουν το σκριν ψηλα και δεν ρολαρουν-κινουνται μετα και μπλοκαρουν τους περιφερειακους μας. Ειμαστε στατικοι δηλαδη στην επιθεση. Το οτι ο Σοφο πηρε μπαλα και επαιξε με τον κλασσικο του τροπο δηλαδη σμπρωχνω με τον κωλο και οτι γινει, δε σημαινει οτι τα πανε και καλα.

Τα φαουλ που κανανε οι Γερμανοι ειναι απλως για να μας ανακοψουν και να ελεγξουν το ρυθμο. Και αυτο συμβαινει, απλα μεχρι στιγμης μας παει το περιφερειακο σουτ, εξου και οι 8 ποντοι διαφορα με την κατα πολυ πιο αδυναμη Γερμανια. Μεταξυ μας δε θα μπορουσε ναναι και μεγαλυτερη η διαφορα οσο δεν αφηνουν το παιχνιδι να παρει ρυθμο.

Δημοσ.
Εκει που ηθελαν, ειναι να χανουν με 8 ποντους?:mrgreen: Καταλαβαινω τι εννοεις, μαλλον εννοεις οτι το εφεραν ωστε να μην χανουν με 15-20 ποντους για να εχουν ελπιδα να το παλεψουν.

Ακριβώς.. Αργο ρυθμο που τους βολευει και αν η διαφορα μεινει στους 10 με 2 τριποντακια ξαναμπαινουν στο παιχνιδι και εχουν και τη ψυχολογια με το μερος τους.

Και γω πιστευω οτι θα γινει το ξεσπασμα (λιγότερα λάθη, λιγο τρέξιμο και 2-3 καλες αμυνες) και θα παει η διαφορα στο +15-17 οποτε η νικη θα ερθει πολυ ευκολα.

Δημοσ.

Ποιες βολές βρε συ midi, που από τις 22 που είχαν βαρέσει, είχαν βάλει τις 11; Δηλαδή αν από τις βολές το σκορ τώρα ήταν στο +19, τι θα λέγαμε;

Απλά λέω ότι μη βλέπουμε τα κακά μόνο. Είναι προφανές ότι και οι δικοί μας δεν το τρέχουν το ματς. Δεν υπάρχει λόγος. Κι έτσι όπως πάει το έχουν.

Δημοσ.
Ασε ρε κροκοδειλε τωρα, κοιτα με ποιον ασσο τελειωνει η Εθνικη τα παιχνιδια τα τελευταια 5 χρονια, καλος χρυσος ο Δ.Δ. κ πολυ καλυτερος του Παπαλουκα σε αλλους τομεις, αλλα σε οτι αφορα την οργανωση της ομαδας και τον ελεγχο του ρυθμου, ο Παπαλουκας ειναι η κορυφη.

Τωρα αν εσυ διαφωνεις...Ειπαμε και εγω και ο Μπλατ, βαμμενοι Ολυμπιακοι..

Ο Μπλατ έκανε και δηλώσεις πως η Ελλάδα και η Κροατία είναι οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά και αμέσως μετά πήγε με μία από τις χειρότερες ( μέχρι σήμερα ) και κέρδισε τους Κροάτες. Μη παίρνουμε και μετρητοίς ό,τι λέει ο καθένας.

Σημασία έχει πως δε θα μάθουμε ποτέ ποιος από τους 2 θα απέδιδε καλύτερα.

Εγω, ως Ολυμπιακός πάντως, προτιμώ Διαμαντίδη από Παπαλουκά ( ο οποίος Πάπα δε μου άρεσε καθόλου φέτος) γιατί ο 1ος όπως είπαν είναι πολυ-εργαλείο. Δεν έχει και τόσο νόημα όμως γιατι είναι όλα υποθετικά.

Πρέπει να ανέβουμε, αυτό το αργό τέμπο με τους Γερμανούς δε μας συμφέρει καθόλου.

Υ.Γ Αυτές οι βολές του Σόφο ελπίζω να μη μας στοιχήσουν σε κάποιο ματς, είναι απαράδεκτο να είναι τόσο μα τόσο άστοχος.

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως: σε ποιο ματς τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική εθνική ομάδα δεν στηριζόταν στο περιφερειακό σουτ;

Μπορούμε να το πάμε και πιο πίσω, αλλά δε νομίζω να έχει νόημα.

Αυτή η ομάδα πάντα στηριζόταν στο καλό περιφερειακό, γι' αυτό και άνοιγε κάθε άμυνα σαν τριαντάφυλλο, γιατί όλες φοβόντουσαν την ευκολία που έμπαιναν τα περιφερειακά σουτ.

Δημοσ.
Ερώτηση κρίσεως: σε ποιο ματς τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική εθνική ομάδα δεν στηριζόταν στο περιφερειακό σουτ;

Σε κανανα δεν στηριζομασταν στο περιφερειακο σουτ πολυ απλα διοτι δεν ειχαμε τα τελευταια 3 χρονια κανεναν κλασικο σουτερ και γενικα δεν εχουμε καλους σουτερ.

Και μετα διαβαζω αυτο::mrgreen:

Αυτή η ομάδα πάντα στηριζόταν στο καλό περιφερειακό, γι' αυτό και άνοιγε κάθε άμυνα σαν τριαντάφυλλο, γιατί όλες φοβόντουσαν την ευκολία που έμπαιναν τα περιφερειακά σουτ.

Διαφωνω καθετως και οριζοντιως. Καμια σχεση κατα τη γνωμη μου. Τις περισσοτερες φορες ειχαμε τραγικο σουτ περιφερειακο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...