ikaruga24 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 οι γονείς φταίνε, εγώ λέω... Φταινε και αυτοι αλλα ξερεις κατι? Δεν υπαρχει καποια προνοια, καποια βοηθεια, καποια υποστηριξη τελος παντων απο το κρατος.
frenzy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή να αντικατασταθεί η μαμά από το κράτος ώστε να ακούγεται λιγότερο λουζερίστικο; Χμμμ
elven Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή να αντικατασταθεί η μαμά από το κράτος ώστε να ακούγεται λιγότερο λουζερίστικο; Χμμμ Το κάνει λιγάκι ανεκτό,κάποια παραπάνω χρόνια οικοσιτος μέχρι να ορθοποδήσει. Καλύτερα πείνα κι ανεξάρτητος παρά ζωάρα στο παιδικό μου δωμάτιο,νταξ όμως γούστα είναι αυτά,όπως τη δει ο καθένας
slygeo87 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Οκ, εγώ προτιμώ ή καλύτερα συμβιβάζομαι με το παιδικό μου δωμάτιο γιατί δεν θέλω να πεινάω και γιατί δεν μπορώ να βγάλω πέρα τα έξοδα μου αν μείνω μόνος μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται τόσο παράλογο...
frenzy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Αν σου αποδείξω πως μπορείς, φεύγεις αύριο;
frenzy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Βρες δυο συγκατοίκους κι ένα φτηνό διαμέρισμα.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή να αντικατασταθεί η μαμά από το κράτος ώστε να ακούγεται λιγότερο λουζερίστικο; Χμμμ Τουλαχιστον δεν εχεις "σιγουρες πλατες" να σε προσεχουν και σιγουρα θα πρεπει να αρχισεις να φενεσαι και λιγο δραστηριος για κατι καλυτερο -μονος/ η σου-. Να ψαχτεις μονος, να τα δεις μονος απο πρωτο χερι ρε αδερφε, να ερθει λιγο ζορι στην πλατη σου, ενας συμβιβασμος για να κανεις κατι δικο σου απο την αρχη. Το συναισθημα του οτι δεν εισαι αχρηστος και οτι -χτυπα ξυλο- κατι να συμβει να μπορεις να σταθεις στα δικα σου ποδια και αν χρειαστει να μπορεσεις, εστω και με δυσκολια, να παρεις και καποιον στην πλατη σου. Ενας πατερας και μια μανα δεν θα σου κανουν τιποτε απο τα παραπανω. Θα σε "κανακευουν" και οσο το κανουν αυτο τοσο και εσυ θα "συνηθιζεις". Βεβαια στην Ελλαδα δεν ειναι και οτι καλυτερο να σε "κοψουν" αμεσως (για τον παραπανω λογο) αλλα σιγα σιγα καλο θα ηταν να αρχιζει καποιος να το παλευει μονος του και κατα την αποψη μου ως τα 30 τους να μπορουν να εχουν κατι να δειξουν, εστω και λιγοστο, και οτι τα καταφερνουν.
aledjo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Me 700 ευρώ; Έχεις το λόγο μου. πολυ απλα θα τρως μονο μια φορα τη μερα, θα βγαινεις για καφε 1 φορες το μηνα, θα πηγαινεις με τα ποδια στη δουλεια, δε θα τρως γλυκα, το χειμωνα θα αναβεις φωτια στη μεση του δωματιου για να ζεσταθεις και το καλοκαιρι θα ξενοικιαζεις το σπιτι αφου δε θα χρειαζεσαι γιατι δε κανει κρυο και θα κοιμασαι σε αντισκηνο! υπαρχει και μια ενναλακτικη λυση! βρισκεις γκομενα γυφτισα και μπες σογαμπρος στο "σπιτι" της και το σοι της! κανεις μια διαφορετικη ζωη δηλαδη
slygeo87 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Frenzy, καταπληκτική λύση. Έστω ότι βρίσκω και μοιράζομαι τα έξοδα, έστω ότι φτάνει ένας συγκάτοικος. Μετά; Σκέψου λίγο πιο μετά...τι αποταμίευση μπορείς να κάνεις με έναν τέτοιο πενιχρό μισθό; Τι σπίτι να συντηρήσεις; Μιλάμε για φουλ ανεξάρτητος, έξω απ' το φουστάνι της μαμάς, (ρουχισμό, βόλτες, βενζίνες, ποτά και γενικά διάφορα προσωπικά έξοδα). Δεν νομίζω ότι είναι ρίσκο μια τέτοια απόφαση, αλλά μια σίγουρη αποτυχία και ξανά τονίζω ότι αυτός που μένει μόνος του με 700 και βοηθάει ο πατέρας του (γιατί απλά ΔΕΝ μπορεί να τα βγάλει πέρα με 700 ευρώ) δεν είναι λιγότερο ανεξάρτητος, είναι χειρότερα από εμενα ρε 'συ. Εγώ τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό τους τρώω.
elven Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 πολυ απλα θα τρως μονο μια φορα τη μερα, θα βγαινεις για καφε 1 φορες το μηνα, θα πηγαινεις με τα ποδια στη δουλεια, δε θα τρως γλυκα, το χειμωνα θα αναβεις φωτια στη μεση του δωματιου για να ζεσταθεις και το καλοκαιρι θα ξενοικιαζεις το σπιτι αφου δε θα χρειαζεσαι γιατι δε κανει κρυο και θα κοιμασαι σε αντισκηνο! Εδώ εσύ πήγες 1 μήνα διακοπές με 100 ευρώ και πέρασες γαμάτα λες ,απο τα παραπάνω τι σε χάλασε; Frenzy, καταπληκτική λύση. Έστω ότι βρίσκω και μοιράζομαι τα έξοδα, έστω ότι φτάνει ένας συγκάτοικος. Μετά; Σκέψου λίγο πιο μετά...τι αποταμίευση μπορείς να κάνεις με έναν τέτοιο πενιχρό μισθό; Τι σπίτι να συντηρήσεις; Μιλάμε για φουλ ανεξάρτητος, έξω απ' το φουστάνι της μαμάς, (ρουχισμό, βόλτες, βενζίνες, ποτά και γενικά διάφορα προσωπικά έξοδα). Δεν νομίζω ότι είναι ρίσκο μια τέτοια απόφαση, αλλά μια σίγουρη αποτυχία και ξανά τονίζω ότι αυτός που μένει μόνος του με 700 και βοηθάει ο πατέρας του (γιατί απλά ΔΕΝ μπορεί να τα βγάλει πέρα με 700 ευρώ) δεν είναι λιγότερο ανεξάρτητος, είναι χειρότερα από εμενα ρε 'συ. Εγώ τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό τους τρώω. Δεν σε κατακρίνω,ούτε στη λέω αλλά το να νοικιάσεις ένα φτηνό διαμέρισμα και να σε σιτίζει για κάποιο,έστω μεγάλο χρονικό διάστημα η οικογένεια σου,ακόμα και να χάσεις κάποιες ανέσεις είναι καλύτερο απο το να μένεις στο πατρικό με τους γονείς σου,απο την άλλη είπα,άλλιως τα βλέπει ο καθένας
aledjo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Βρες δυο συγκατοίκους κι ένα φτηνό διαμέρισμα. :lol: ελεος! εδω λεμε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! αν ηταν με συγκατοικους, συγκατοικοι ειναι και οι γονεις σου. τσονταρεις λιγα λεφτα για το νοικι και τα εξοδα του σπιτου και το παιζεις ανεξαρτητος.... συνεχιζοντας να μενεις στο παιδικο δωματιο σου! οσο για τη λυση που προτεινεις, τη γκομενα που θα τη βαλεις? ΑΜΑ θες να παντρευτεις, με συγκατοικους θα μενεις? ελεος... εχεις μπερδεψει τη ζωη με τη φοιτητικη ζωη. μηπως εισαι φοιτητης? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:12 ---------- Εδώ εσύ πήγες 1 μήνα διακοπές με 100 ευρώ και πέρασες γαμάτα λες ,απο τα παραπάνω τι σε χάλασε; περασα ΜΟΝΟ ΕΝΑ μηνα και οχι την υπολοιπη ζωη μου. στα 100 ευρω δεν ειχα νοικι, φαγητο. βενζινες, ρουχισμο, ρευμα, ιντερνετ και καλοριφερ!
elven Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 οσο για τη λυση που προτεινεις, τη γκομενα που θα τη βαλεις? ΑΜΑ θες να παντρευτεις, με συγκατοικους θα μενεις? Καλά σου λέει ρε,όταν μένεις με τους γονείς τη γκόμενα την βάζεις πιο εύκολα μέσα,οι γονείς κοιμούνται νωρίς,οι συγκάτοικοι το ξενυχτάνε κιολας Α ρε έχει απειρίσει η κοτσάνα σε αυτό το τοπικ
slygeo87 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν σε κατακρίνω,ούτε στη λέω αλλά το να νοικιάσεις ένα φτηνό διαμέρισμα και να σε σιτίζει για κάποιο,έστω μεγάλο χρονικό διάστημα η οικογένεια σου,ακόμα και να χάσεις κάποιες ανέσεις είναι καλύτερο απο το να μένεις στο πατρικό με τους γονείς σου,απο την άλλη είπα,άλλιως τα βλέπει ο καθένας Φίλε μου μη νομίζεις ότι διαφέρει κατά πολύ το σκεπτικό μου με το δικό σου...δεν υπάρχει βοήθεια από ''πίσω'' και γενικά δεν μπήκα στο θρεντ για ψυχολογική υποστήριξη (), απλά μη τα μπερδεύετε, δεν σημαίνει ότι είναι όλοι μαμάκηδες επειδή μένουν στο πατρικό τους.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Frenzy, καταπληκτική λύση. Έστω ότι βρίσκω και μοιράζομαι τα έξοδα, έστω ότι φτάνει ένας συγκάτοικος. Μετά; Σκέψου λίγο πιο μετά...τι αποταμίευση μπορείς να κάνεις με έναν τέτοιο πενιχρό μισθό; Τι σπίτι να συντηρήσεις; Μιλάμε για φουλ ανεξάρτητος, έξω απ' το φουστάνι της μαμάς, (ρουχισμό, βόλτες, βενζίνες, ποτά και γενικά διάφορα προσωπικά έξοδα). Δεν νομίζω ότι είναι ρίσκο μια τέτοια απόφαση, αλλά μια σίγουρη αποτυχία και ξανά τονίζω ότι αυτός που μένει μόνος του με 700 και βοηθάει ο πατέρας του (γιατί απλά ΔΕΝ μπορεί να τα βγάλει πέρα με 700 ευρώ) δεν είναι λιγότερο ανεξάρτητος, είναι χειρότερα από αυτό ρε 'συ. Εγώ τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό τους τρώω. Παιρνω 740 Ευρω μισθο και ειμαι οκ. Οχι καλα, απλα οκ και τα βγαζω περα μονος, μακρια απο το φουστανι της μανας μου και το βρακι του πατερα μου. Βεβαια αποταμιευση ουτε για αστειο, εξοδους μετρημενες (δεν εχω και το κουραγιο εξαλου με τη δουλεια) και η κοπελα -πρεπει- να δουλευει και αυτη (και το κανει). Ειμαστε ομως οκ. Δεν εχουμε "προβληματα" ουτε "κολληματα", απλα μαθαμε οτι δεν χρειαζομαστε πολλα πολλα για να ειμαστε ενταξει. Ουτε αποτυχαμε ουτε τιποτα. Και μετα απο τοσα χρονια με αυτον τον τροπο ζωης μπορω να πω με σιγουρα οτι ειμαι σιγουρα καλυτερα απο οποιαδηποτε στιγμη με "ταιζε" η μανα μου και ο πατερας μου. Το γεγονος οτι οπου και αν παω τα καταφερνω μονος μου χωρις τη βοηθεια των δικων μου ειναι "δυναμη" απο μονη της και υπαρχει ευχαριστηση πανω σε αυτο. Βεβαια το σπιτι μου ειναι σε υποβιβασμενη περιοχη και για τα "μετρα" καποιων μια "τρυπα" οπως επισης και το οτι πληρωνω δανειο για αυτοκινητο σιγουρα ειναι ενα ακομα "ταβανι" που πρεπει να φτασω. Ειναι ομως κατι "δικο μου" που το "εστησα" εγω ο ιδιος και βλεπω οτι πετυχαινει -αν δεν εχεις τρελες απαιτησεις- και με μερικους συμβιβασμους. Δικη σου ζωη φιλος. Δικη σου να ειναι και οτι να 'ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.