Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ΔΕ τους κρινω εγω, ΑΥΤΟΙ και οι υπολοιποι με κρινουν εμενα και τους αλλους που ΔΕ κανουν τετοια ζωη!

αυτοι δηλαδη κοιταζουν εμενα και τους υπολοιπους και λενε

"εγω στην ηλικια σου......"

"εσυ εισαι τεμπελης"

κτλ κτλ

Μάλλον συναναστρέφεσαι με λάθος άτομα.

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γι' αυτό θα πρέπει να κάνεις παιδιά μόνο όταν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα θέλεις

και όχι γιατί πρέπει να κάνεις ή για να χαρεί ο παππούς και η γιαγιά.

(όταν ακούω το τελευταίο, τα παίρνω άγρια...:mad:)

Αυτογνωσία θέλει παίδες και σαφείς στόχους στη ζωή μας.

Το χειρότερο από όλα είναι να παλεύεις να ικανοποιήσεις προγράμματα

και επιθυμίες άλλων (...παντρέψου, κάνε οικογένεια, ...συμμαζέψου,

...πάρε ακριβό αμάξι, ...χτίσε μεγάλο σπίτι...) όταν αυτά δεν σου ταιριάζουν.

Όσο βαδίζεις με το μυαλό και την καρδιά σου και είσαι ο εαυτό σου

όλα είναι ωραία.

Δημοσ.
Εσύ πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 15 χρόνια ας πούμε;

εγω πραγματικα τον εαυτο μετα απο 15 χρονια δε τον σκεφτομαι καν!

για μενα προσωπικα ειναι ηλιθιο να σκεφτεται πως θα ειναι σε 10-15 χρονια γιατι ετσι χανεις τη χαρα της εκπληξης και μονο αγχος σε γεμιζει για να φτασεις αυτο που σκεφτεσαι.

καποτε μικρος σκεφτομουν το μελλον. δεν ηξερα τοτε ημουν μικρος.

τωρα το μονο που σκεφτομαι ειναι τι φαι θα φαω αυριο, πως θα βγαλω ελαχιστα χρηματα για καλυψω τα πολυ βασικα που θελω και ειμαι ευτυχισμενος!

σκεψεις για μετα απο πολλα χρονια ειναι συνηθως γυναικιες σκεψεις οπου λενε "εγω θα εχω αντρα με λεφτα, παιδια, αυτοκινητο, σπιτι με πισινα" και αλλα τετοιες @@

και στο τελος μονο αντρα ΑΝ βρουν....

γι'αυτο λεω οτι ειναι ηλιθιο να σκεφτεσαι τοσο μακρια.

το μονο που αξιζει για μενα ειναι να σκεφτεσαι σε πιο ΕΠΙΠΕΔΟ θα φτασεις επαγγελματικα, ΟΧΙ ομως χρηματικα!

δηλαδη πχ. ενας τραγουδιστης να βαλει στοχο και να βλεπει τον εαυτο του μεγααλλο τραγουδιστη που θα τον ξερει ολος ο κοσμος!

ενας ποδοσφαιριστης να γινει Ο παιχτης.

ενας επιστημονας να καταφερει να θεραπευει το AIDS...

αυτο ναι, το χαιρομαι!

ΟΧΙ ομως να σκεφτεται "θα γινω μεγαλος τραγουδιστης για να βγαζω πολλα λεφτα"

αν ο στοχος ειναι τα λεφτα τοτε ειναι δυστηχισμενος για μενα...

Δημοσ.
Μάλλον συναναστρέφεσαι με λάθος άτομα.

θες να μου πεις δηλαδη οτι ενας πατερας που εχει κανει μια επιχειρηση ή ειναι καθηγητης πανεπιστημιου και ο γιος του δεν εχει σπουδαζει και ζει με το τροπο ζωης που λεω εγω, ΔΕ θα του πει τα λογια που αναφερω?

θα του πει και μπραβο νομιζεις?

προσωπικα ξερω καποιον καθηγητη που ειναι στο πολυτεχνειο και εχει και μια εταιρια.

εχει 2 γιους και αυτοι εχουν κανει σπουδες, εξωτερικο, μαστερ κτλ

αν ο ενας γιος δε σπουδαζε κτλ κτλ, τι θα του ελεγε?

μπραβο παιδι μου?

αναρωτιεμαι για τους γιους ομως.... ειναι χαρουμενοι γι'αυτα που εχουν κανει? το θελανε και το κανανε? τους πιεσε κανεις?

Δημοσ.

Το χειρότερο από όλα είναι να παλεύεις να ικανοποιήσεις προγράμματα

και επιθυμίες άλλων (...παντρέψου, κάνε οικογένεια, ...συμμαζέψου,

...πάρε ακριβό αμάξι, ...χτίσε μεγάλο σπίτι...) όταν αυτά δεν σου ταιριάζουν.

Όσο βαδίζεις με το μυαλό και την καρδιά σου και είσαι ο εαυτό σου

όλα είναι ωραία.

Ομως σε καθε περιοδο της ζωης μας σκεφτομαστε διαφορετικα

Μπορει να ακουσες τους γονεις σου σε καποια πραγματα και μετα να λες τι βλακεια εκανα ?

Μπορει επισης να μην ακουσες τους γονεις σου , τους φιλους σου και παλι να πεις τι βλακεια εκανα και πως σκεπτομουν ετσι

Δημοσ.
...για μενα προσωπικα ειναι ηλιθιο να σκεφτεται πως θα ειναι σε 10-15 χρονια γιατι ετσι

Φαντάσου πόσο ''λίγος'' είμαι στα μάτια σου εγώ λοιπόν που σκέφτομαι τη συνταξιοδότηση μου. Άσε που με προβλημάτισες με το θάνατο των δικών μου, θα έρθει πιο νωρίς από τη σύνταξη, εκτός και αν δεν πεθάνω από νάτσουραλ κόζις. :P

Τουλάχιστον έχω 4 τοίχους...:-(

Δημοσ.
Ομως σε καθε περιοδο της ζωης μας σκεφτομαστε διαφορετικα

Μπορει να ακουσες τους γονεις σου σε καποια πραγματα και μετα να λες τι βλακεια εκανα ?

Μπορει επισης να μην ακουσες τους γονεις σου , τους φιλους σου και παλι να πεις τι βλακεια εκανα και πως σκεπτομουν ετσι

Εσύ ποιο από τα δυο θα προτιμούσες να πάθεις;

Δημοσ.

Εξαρταται απο τι αποτελεσμα θα εχει το λαθος σου ή το λαθος τους

Μπορει να ακολουθησεις τη γνωμη αλλων και να πας κατα διαολου αλλα και μπορει με το δικο σου λαθος να πας τρεις χειροτερα

Δημοσ.
Φαντάσου πόσο ''λίγος'' είμαι στα μάτια σου εγώ λοιπόν που σκέφτομαι τη συνταξιοδότηση μου. Άσε που με προβλημάτισες με το θάνατο των δικών μου, θα έρθει πιο νωρίς από τη σύνταξη, εκτός και αν δεν πεθάνω από νάτσουραλ κόζις. :P

Τουλάχιστον έχω 4 τοίχους...:-(

Παρενθεση. Το να σκεφτεις απο τωρα την συνταξη σου αν δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος ειναι κατι το πραγματικα -βλακωδες- για την χωρα που βρισκεσαι και με τον τροπο που αντιμετωπιζουν το θεμα οι αρμοδιοι. Εδω περα ο πατερας μου που εχει απο τα 13 του χρονια ενσημα βαρεα-ανθυγιεινα και τωρα στα 62 παλευει για να μην γινει καμια (κλασικη) μαλακια και του μειωθει στο 50% η και χειροτερα.

Λες εμεις να δουμε ποτε συνταξη σαν οτιδηποτε εκτος δημοσιος υπαλληλος? Συγνωμη αλλα τετιου ειδους σκεψεις ειναι -τουλαχιστον- αισιοδοξες για να μην πω τιποτε αλλο.

Δημοσ.

Χαίρομαι που δεν ειρωνεύεσαι εμένα γιατί θα αυτοκονούσα. Η πρώτη πρόταση μου φάνηκε κάπως...αλλά μετά έστρωσες. =ρ

Δημοσ.
Στην Ελλαδα αν δω καποιον που πραγματικα γουσταρει αυτο που κανει με τα ολα του θα παω και θα του σφιξω το χερι. 99.9% απο τα ατομα που εχω γνωρισει (μαζι και εμενα) κανουν κατι αλλο απο αυτο που θα γουσταραν να κανουν και ολοι μα ολοι ομως λενε το ιδιο πραγμα (και εγω μαζι) "ελα μωρε, δουλεια να υπαρχει και οτι να 'ναι".

Δεν ειμαστε χωρα που μπορει να υποστηριξει τα γουστα του καθενα εκτος και αν τυχεις σε κανεναν μπαμπα, κουμπαρο, θειο που πραγματικα μπορουν να σε μπασουν ακριβως εκει που γουσταρεις και ονειρευεσαι να μπεις.

Αλήθεια είναι , αλλά παίζει το εξής παράδοξο. Ακόμα και αν έκανε κάποιος αυτό που είχε οραματιστεί ή στο περίπου , ΠΑΛΙ παράπονο θα είχε. Γιατί ; Γιατί τέλος πάντων δεν είμαστε φτιαγμένοι για να κάνουμε τα ΙΔΙΑ πράγματα για μια ζωή, είμαστε έτσι φτιαγμένοι για να δημιουργούμε συνεχώς, η αλλαγή στις συνήθειες (και στη δουλειά ) μας τροφοδοτεί , μας δίνει καινούριο motivation.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει λοιπον , για ευνόητους λόγους , είναι να αλλάζουμε δουλειές ή να αλλάζουμε τον χαρακτήρα αυτής ( ανάλογα βέβαια την δουλειά) και έτσι αναγκαζόμαστε κάποια φορά σε ρουτίνα , βαρεμάρα ,πλήξη κτλ ΑΚΟΜΑ και αν κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Κατα βάθος όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι ανταμοιβής προς τον εαυτό μας όταν κάνουμε μια δουλειά , ένα χόμπι κτλ , ε, δεν γίνεται να ικανοποιήσε πάντα με τον ίδιο τρόπο... Υπάρχουν τρόποι να ξεγελάς τον εαυτό σου.

Από την άλλη.... η δουλειά αν δεν είναι αυτό για το οποίο προετοιμαστίκαμε με σπουδές κτλ , είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα που γουστάρουμε και μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουμε ρότα. Επίσης μέσα σε μια άσχετη δουλειά μπορείς να βρεις ΑΝ θες τρόπο για να εκφράσεις δημιουργηκότητα , να την κάνεις δηλαδή να σου αρέσει. Χρονδρικά σε μια δουλειά κάποιος σε πληρώνει για να κάνεις κάτι , αυτή η συνθήκη τις περισσότετες φορές πληρή όρους πρωτοβουλιών, δημιουργείας , ευεληξείας κτλ -

Υπάρχει τώρα μια πιθανότητα , να είναι κάποιος θεμελιακά ΤΕΜΠΕΛΗΣ , τίποτα τα κακό. Αν είναι "γονιδιακό" προφανώς θα ικανοποιείται με το να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ , ..οπότε πιο το πρόβλημα; Το πιο εύκολο πράγμα σήμερα είναι να αράξεις σε έναν καναπέ και να παρακολουθείς το ταβάνι. Γιατί να παραπονιέται;

Τώρα με τα ωράρια , συμφωνώ , νομίζω πως κατα μέσο όρο ένα γεμάτο 6ωρο , με ένα διάλημμα και χωρίς να σου σπάει κάποιος υπερβολικά τα ... είναι αρκετό. Ωστόσο όλο αυτό ισοδυναμεί με ένα πιο ανοιχτό 8ωρο. Τώρα για τις παραπάνω ώρες ναι , όσοι φωνάζουν έχουν δίκιο , ειδικά όταν αυτές οι ώρες ΔΕΝ πληρώνονται.

Δημοσ.

Α έχουμε πολλούς εδώ, κανείς δεν ψάχνεται. Λοιπόν τελευταίο ποστ και τη κάνω και απ' το θέμα και απ' το σπίτι.

Ο liopyr είχε πει μια πολύ σωστή κουβέντα σε ένα demotivational. ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.

Είμαι μεγάλος τεμπέλης και το δηλώνω, προτιμώ τη ζωή από τη δουλειά, θέλω να τρώω, να κοιμάμαι και να βγαίνω με γκόμενες. Δεν θέλω να χαραμίσω τα λίγα χρόνια της ζωής μου στη δουλειά. Η ανάγκη με έσπρωξε...δώστε κάτι στο φτωχό. CU AROUND...καλά να περάσω.

Δημοσ.

ΑΚΟΜΑ και αν κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Κατα βάθος όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι ανταμοιβής προς τον εαυτό μας όταν κάνουμε μια δουλειά , ένα χόμπι κτλ , ε, δεν γίνεται να ικανοποιήσε πάντα με τον ίδιο τρόπο... Υπάρχουν τρόποι να ξεγελάς τον εαυτό σου.

+100000

γι'αυτο λεω οτι κανεις δε χαιρεται τη δουλεια που κανει....

τα πρωτα χρονια ΑΝ τη χαρει καποιος, μετα .........

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:23 ----------

Είμαι μεγάλος τεμπέλης και το δηλώνω, προτιμώ τη ζωή από τη δουλειά, θέλω να τρώω, να κοιμάμαι και να βγαίνω με γκόμενες. Δεν θέλω να χαραμίσω τα λίγα χρόνια της ζωής μου στη δουλειά. Η ανάγκη με έσπρωξε...δώστε κάτι στο φεύγω. CU AROUND...καλά να περάσω.

μαζι σου!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...