Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πιστευεις ειλικρινα οτι θα μπορουσε η Ελλαδα να παραγει αυτοκινητα, κινητα και διαφορα αλλα αν παλιοτερα γινοντουσαν καταλληλες κινησεις?

Αυτό δε μπορεί να το γνωρίζει κανείς, το σίγουρο είναι ότι αν τότε με τις επιδοτήσεις είχαν γίνει σωστές επενδύσεις, η κατάσταση θα ήταν κάπως καλύτερη τώρα.

Μικροαστικά πυροτεχνήματα.

Μοναδικός.

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχει πια φθινότερο εργατικό δυναμικό, όταν εμάς μας τα έχωναν και αυτούς τα έχωναν οι Αμερικάνοι για να έχουν βάση κοντά στην κομμουνιστική Κίνα, τότε τα ίδια χάλια είχαμε. Αντί να τα επενδύουμε σε τεχνολογία και εργοστάσια, τα επενδύαμε σε έργα για μεγαλοεργολάβους.

Ναι στην Taiwan δουλεύουν 10-12 ώρες, στην Ελλάδα του νομοθετημένου 8ωρου, πόσοι δουλεύουν 8 ώρες στον ιδιωτικό τομέα;

Κάποτε έφτιαχναν κυκλώματα για αμερικάνικες εταιρείες, τώρα φτιάχνουν υπολογιστές για ταιβανέζικες εταιρίες...

Από αυτή την επιδερμική σύγκριση, είναι κατανοητό πως 2 χώρες που ξεκίνησαν από τα ίδια χάλια περίπου ταυτόχρονα, πόσο διαφορετικά εξελίχθηκαν.

Το έχω αναφέρει αρκετές φορές εδώ μέσα, η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να εξάγει σχετίζεται με την τεχνολογία, είτε ως ανθρώπινο δυναμικό, είτε ως τεχνογνωσία.

Το ανθρώπινο δυναμικό σχετίζεται με τις σπουδές (που είναι σε υψηλό επίπεδο) που πρέπει να ενδυναμωθούν, το δεύτερο σχετίζεται με την εφαρμοσμένη έρευνα που πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Αν αναπτυχθούν αυτοί οι δύο κλάδοι, τότε θα φτάσει η χώρα σε επίπεδο να παράγει κιόλας, δεν ξέρω αν καταφέρουμε να έχουμε ποτέ μία ASUS ή μία TOYOTA, αλλά σίγουρα μπορούμε να σημαντικός παίχτης στην κατασκευή πλοίων, στην τεχνολογία ποτών, στη διαχείριση της παράκτιας ζώνης, κλπ κλπ.

Δημοσ.
....

ps1:Ο γύρος είναι τούρκικος,εσύ έβαλες το χοιρινό

ps2:Ο καφές που λες ελληνικό είναι τούρκικος

ps3:Ο καραγκιόζης είναι τούρκικος (πρόσφατα δικαιώθηκαν)

ps3:Το τσιφτετέλι,ο κράχτης των μπουζουκόβιων είναι τούρκικος χωρός

....

Δεν διαφωνώ καθόλου με τα παραπάνω όμως μέχρι η Τουρκία να μας ζητήσει δικαιώματα,

τα έσοδα από όλα αυτά τα προϊόντα είναι καθαρά ελληνικά.

Με το σκεπτικό σου όμως, και οι ολυμπιακοί αγώνες ελληνικοί είναι.

Με αυτό τι πρέπει να γίνει;

Μήπως θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει την αποκλειστικότητα στη διεξαγωγή τους;

Όταν "εγώ" τα έδινα στον Ρέμο, οι μισοί θαμώνες του μαγαζιού ήταν ξένοι τουρίστες

και όταν ο Ρέμος διέθετε αυτά τα λεφτά για να φτιάξει το σπίτι του,

τα έδινε σε "εμένα" να του το φτιάξω και όχι στους οικονομικούς μετανάστες.

Επίσης, η Ελλάδα ως ελεύθερο κράτος, δεν νομίζω πως είχε την ανάγκη δανεισμού*

για να φτιάξει την υποδομή για την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη ζωή των πολιτών του.

Τώρα θα χρωστάμε για πολλές γενιές τους δρόμους και τις γέφυρες τις οποίες φτιάξανε

αλλοδαποί και ξένες εταιρίες και όταν θα είναι δικά μας, θα είναι για πέταμα.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλη αυτή η ευημερία των "ευρωπαϊκών" μας ετών

είναι εικονική διότι δεν είναι προϊόν της παραγωγικότητάς μας αλλά δανεισμού

από κεφάλαια ξένων συμφερόντων.

Όσο για την βιομηχανία, το προϊόν που το κάθε κράτος θα πρέπει να παράγει,

εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον του και την κουλτούρα του.

Όπως η Γερμανία δεν μπορεί να παράγει λάδι και τσιπούρες, έτσι και η Ελλάδα

δεν πρέπει να παράγει αυτοκίνητα και τηλεοράσεις.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πουλάει τα προϊόντα που της χαρίζει

η γεωγραφική της τοποθεσία και το μοναδικό της κλίμα,

είτε πρόκειται για υλικά, είτε για πνευματικά προϊόντα.

Προϊόντα τα οποία "εσύ" ο σύγχρονος Έλληνας με την δυτική νοοτροπία,

υποτιμάς και υποβαθμίζεις στον βωμό του δυτικού τρόπου ζωής.

Τέλος, μην ανησυχείς. Δεν λαμβάνω προσωπικά τους χαρακτηρισμούς σου.

Με θλίβει όμως το γεγονός ότι ο νεοέλληνας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του

στην Ελλάδα και τις δυνατότητές της υποτιμώντας τον ίδιο του τον εαυτό.

Φυσικά γι' αυτό πέφτει πολύ προσπάθεια χιλιάδες τώρα χρόνια.

*Μην μου πεις πως οι επιδοτήσεις είναι χαριστικά λευτά!:X

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:22 ----------

...

Απλά είναι τα πράγματα. Μη το ζορίζετε με συζητήσεις. Μία συμβουλή από μένα.

Μην αναλώνεστε με καταστάσεις που σας χαλάνε. Αλλάξτε τες. Αν πάλι δε μπορείτε, όσο πιο γρήγορα δεχτείτε τα πράγματα ως έχουν, τόσο πιο πολύ θα απολαύσετε την ζωή σας.

Φίλε Cue, πολύ ωραία τα λές αλλά αν έχεις την ατυχία να αντιληφθείς αυτό που σε χαλάει,

τότε πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχει γυρισμός.:fear:

Αν δεν είσαι πτωχός τω πνεύματι, ξέρεις μια ζωή ότι ζεις υπό συμβιβασμό.:-(

Δημοσ.

Επίσης, η Ελλάδα ως ελεύθερο κράτος, δεν νομίζω πως είχε την ανάγκη δανεισμού*

για να φτιάξει την υποδομή για την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη ζωή των πολιτών του.

Τώρα θα χρωστάμε για πολλές γενιές τους δρόμους και τις γέφυρες τις οποίες φτιάξανε

αλλοδαποί και ξένες εταιρίες και όταν θα είναι δικά μας, θα είναι για πέταμα.

Η Ελλάδα είχε απόλυτη ανάγκη δανεισμού και γενικότερα, το ότι χωθήκαμε στην Ευρώπη ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη ώστε να αποφύγουμε να γίνουμε ένα δεύτερο Κάιρο με Παρθενώνα αντί για πυραμίδες. Το γεγονός πως ο Ελλαδικός χώρος ήταν υπό Οθωμανική κατοχή, πέρα από τον γοητευτικό ραγιαδισμό και την κακομοιριά που μας κληρονόμησε, μας στέρησε την βιομηχανική επανάσταση που άνθιζε στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Γι' αυτό δεν παράγουμε αυτοκίνητα και φούρνους μικροκυμάτων -και για έναν αντίστοιχο λόγο κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ συμμετέχουν μόνο στη βαριά βιομηχανία, είτε αυτή λανσάρεται ως Yugo, είτε ως Dacia, είτε (sic) ως Husqvarna.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλη αυτή η ευημερία των "ευρωπαϊκών" μας ετών

είναι εικονική διότι δεν είναι προϊόν της παραγωγικότητάς μας αλλά δανεισμού

από κεφάλαια ξένων συμφερόντων.

Αυτό ισχύει, αλλά δεν είναι χωρίς αντίκρυσμα -ακόμα και αν ουσιαστικά είμαστε ακόμα "χρεωμένοι". Γιατί νομίζεις κόπτεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για τον πληθωρισμό μας, το έλλειμμά μας κτλ;

Όσο για την βιομηχανία, το προϊόν που το κάθε κράτος θα πρέπει να παράγει,

εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον του και την κουλτούρα του.

Όπως η Γερμανία δεν μπορεί να παράγει λάδι και τσιπούρες, έτσι και η Ελλάδα

δεν πρέπει να παράγει αυτοκίνητα και τηλεοράσεις.

Η κουλτούρα είναι ανύπαρκτος παράγοντας. Αν η Βαλτική δηλαδή είχε τσιπούρες, οι Γερμανοί θα λέγανε "έχουμε τη δυνατότητα αλλά δεν είναι του γούστου μας";

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πουλάει τα προϊόντα που της χαρίζει

η γεωγραφική της τοποθεσία και το μοναδικό της κλίμα,

είτε πρόκειται για υλικά, είτε για πνευματικά προϊόντα.

Προϊόντα τα οποία "εσύ" ο σύγχρονος Έλληνας με την δυτική νοοτροπία,

υποτιμάς και υποβαθμίζεις στον βωμό του δυτικού τρόπου ζωής.

Η Ελλάδα πουλάει τα προϊόντα που της χαρίζει η γεωγραφική της τοποθεσία και το μοναδικό της κλίμα. Λέγονται φέτα, λάδι, ρίγανη, Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Μουσείο Ακρόπολης, Επτάνησα και ούζο. Το θέμα είναι πως σε terms εξαγωγών, η Ουγγαρία δεν πλούτισε απ' την εξαγωγή πάπρικας -η Ελλάδα δε θα πλουτίσει με την εξαγωγή κρόκου Κοζάνης. Θες πιο βαρύ πράμα από αυτό και κάτι που αν δεν αποτελεί απαραίτητο μονοπώλιο (Κολομβιανή κόκα πχ) θα αποτελεί αξιοπρεπή εναλλακτική (Hyundai αντί για Volkswagen).

Όσο για τις κερδοφόρες εισαγωγές μας, όταν ολόκληροι όμιλοι ετοιμάζουν καμπάνιες εξωτερικού σε μπάτζετ που το υπουργείο υπόσχεται αλλά ποτέ δεν πραγματοποιεί, πως να μη παίρνεις την κάτω βόλτα; Έξω σου χέζουν το μυαλό με διαφημίσεις Τουρκίας, Κύπρου -πάντα την ίδια, κώλος, αμμουδιά, κίονας. Αλλά εμείς προτιμάμε να τα τρώμε σε μίζες γιατί κοιτάμε τα επόμενα 20 χρόνια της πάρτης μας.

Δημοσ.

Κανονικά δεν θα ήθελα να διακόψω το νήμα , μετά το ποστ του λουσι - που δεν είναι ρητορικό αλλά 100% ουσιώδες, ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την άποψη οτι πριν 20 χρόνια ζούσαμε καλύτερα ή οτι είμασταν καλύτεροι άνθρωποι όταν ακόμα δεν είμασταν και καλά γραπωμένοι από την ευρωπαική ένωση, κάτι το οποίο ειπωθηκε πιο πάνω.

Αν και για μένα αυτά , το οτι μας κρατάει η Ευρώπη από τα @@ ή οτι χάνουμε την εθνική μας ταυτότητα και άλλα τέτοια , οφείλονται φυσικά σε όλη αυτή την πρωτόγονη νοοτροπία , πατρίδα , θρησκεία , οικογένεια ,τους έλληνες τσολιάδες και πατριδολάτρες , την καχυποψία απέναντι στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση - Το τέρας με τα 9 κεφάλια ξέρω γω .... και άντε να τιμήσουμε την φουστανέλα γαμώ το στανιό μου , αλλά τι να το κάνεις αμά είσαι τσολιάς παρτάκιας ... έλεος.

Πριν 20 χρόνια είμασταν πολύ χειρότεροι , και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τις ευκαρίες για ευημερία περισσότερο ποιότητας ας πούμε .... δεν φταίει κανένας καπιταλισμός και καμία δύση, ούτε το τραπεζικό , ούτε ο big brother , ούτε οι πράκτορες... το μυαλό μας το κλούβιο φταίει και η αμορφωσιά ...

Δημοσ.
Κανονικά δεν θα ήθελα να διακόψω το νήμα , μετά το ποστ του λουσι - που δεν είναι ρητορικό αλλά 100% ουσιώδες, ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την άποψη οτι πριν 20 χρόνια ζούσαμε καλύτερα ή οτι είμασταν καλύτεροι άνθρωποι όταν ακόμα δεν είμασταν και καλά γραπωμένοι από την ευρωπαική ένωση, κάτι το οποίο ειπωθηκε πιο πάνω.

Αν και για μένα αυτά , το οτι μας κρατάει η Ευρώπη από τα @@ ή οτι χάνουμε την εθνική μας ταυτότητα και άλλα τέτοια , οφείλονται φυσικά σε όλη αυτή την πρωτόγονη νοοτροπία , πατρίδα , θρησκεία , οικογένεια ,τους έλληνες τσολιάδες και πατριδολάτρες , την καχυποψία απέναντι στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση - Το τέρας με τα 9 κεφάλια ξέρω γω .... και άντε να τιμήσουμε την φουστανέλα γαμώ το στανιό μου , αλλά τι να το κάνεις αμά είσαι τσολιάς παρτάκιας ... έλεος.

Πριν 20 χρόνια είμασταν πολύ χειρότεροι , και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τις ευκαρίες για ευημερία περισσότερο ποιότητας ας πούμε .... δεν φταίει κανένας καπιταλισμός και καμία δύση, ούτε το τραπεζικό , ούτε ο big brother , ούτε οι πράκτορες... το μυαλό μας το κλούβιο φταίει και η αμορφωσιά ...

Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ο συνδυασμός της τεμπελιάς (στη διάθεση, όχι στην ουσία) και στην μη εφαρμογή του νόμου. Από εκεί και πέρα όλα εξηγούνται. Το θέμα είναι πως λόγω του χάους, όλοι εγκαταλείπουμε το πλοίο. Αυτό δικαιολογείται. Αυτό που ΔΕΝ δικαιολογείται, είναι να μην προσέξουμε τι θα επιλέξουμε στις επόμενες εκλογες....

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι είτε κάποιος είτε θα εργαστεί σαν άνθρωπος και θα πεθάνει σαν σκυλί, είτε θα εργαστεί σαν σκυλί και θα πεθάνει σαν άνθρωπος.

Έτσι είναι η ζωή.

Όσο για το θέμα των αμοιβών, πόσοι έχουν αναλογιστεί την συμβολή της ισότητας των φύλων και της εργασίας των λαθρομεταναστών;

Η ισότητα διπλασίασε τους υποψήφιους εργαζόμενους και οι λαθρομετανάστες δέσμευσαν πολλές θέσεις εργασίας και πήραν χρήματα εκτός της Ελλάδας.

Με τόσους υποψήφιους για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, λογικό είναι να πληρώνουν οι εταιρείες 500 και 600€. Αν δεν βρίσκανε προσωπικό θα πληρώνανε παραπάνω αλλά στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει λόγος.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα ψάχνετε το Skrout πριν τις αγορές σας. Το ίδιο κάνουν και οι εταιρείες. Ψάχνουνε ότι πιο οικονομικό για τις απαιτήσεις τους.

Προσωπικά εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν υπάρχει ωράριο, αργίες, δώρα, δέκατος τρίτος μισθός κτλ. Δεν μου πληρώνει άλλος τον χώρο εργασίας, τον εξοπλισμό, τα κοινόχρηστα και τα άλλα λειτουργικά έξοδα.

Εργάζομαι 12 με 18 ώρες την ημέρα, συνήθως επειδή μου αρέσει αλλά και μερικές φορές επειδή πρέπει.Το 8ωρο είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση. Δεν εργάζομαι για να ξοδεύω στα μπουζούκια, αλλά επειδή θέλω κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια πρέπει να έχω την οικονομική άνεση να την συντηρήσω.

Όσο αφορά το δημόσιο, όσοι είναι άνεργοι ή χαμηλόμισθοι και θέλουν να πάνε στο δημόσιο μπορούν να καταγγείλουν κάθε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος δεν τους εξυπηρετεί. Έτσι θα αδειάσουν θέσεις και θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διοριστούν.

Δημοσ.
Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι είτε κάποιος είτε θα εργαστεί σαν άνθρωπος και θα πεθάνει σαν σκυλί, είτε θα εργαστεί σαν σκυλί και θα πεθάνει σαν άνθρωπος.

Έτσι είναι η ζωή.

Χμμμ, θα προτιμησω να ζησω και να εργαστω σαν ανθρωπος κι ας πεθανω οπως να 'ναι, ετσι κι αλλιως ο θανατος ειναι κατι το στιγμιαιο, τι και αν πεθανω οπως ειμαι τωρα, τι και αν εχω τα πλουτη του Αμπραμοβιτς. Σκεψου ενα τυπο πχ σαν αυτον, να παει ακαριαια ας πουμε απο μια σφαιρα, τοσο γρηγορα που να μην το καταλαβει καν.

Δημοσ.

μπορουμε να το τραβηξουμε και αλλο και να πουμε οτι, αφου καποια στιγμη θα πεθανουμε, γιατι να μη ζησουμε οσο προλαβαινουμε?

Δημοσ.
Χμμμ, θα προτιμησω να ζησω και να εργαστω σαν ανθρωπος κι ας πεθανω οπως να 'ναι, ετσι κι αλλιως ο θανατος ειναι κατι το στιγμιαιο, τι και αν πεθανω οπως ειμαι τωρα, τι και αν εχω τα πλουτη του Αμπραμοβιτς. Σκεψου ενα τυπο πχ σαν αυτον, να παει ακαριαια ας πουμε απο μια σφαιρα, τοσο γρηγορα που να μην το καταλαβει καν.

Άλλο ενοεί. Ότι αν δουλέψεις σαν σκυλί κάποια μέρα θα ανταμοιφθείς και θα έχεις άνεση. Θα πεθάνεις σαν άνθρωπος (ευτυχισμένος). Ο τεμπέλης, δεν δουλεύει αλλά μια ζωή θα μιζεριάζει.

Δημοσ.
Άλλο ενοεί. Ότι αν δουλέψεις σαν σκυλί κάποια μέρα θα ανταμοιφθείς και θα έχεις άνεση. Θα πεθάνεις σαν άνθρωπος (ευτυχισμένος). Ο τεμπέλης, δεν δουλεύει αλλά μια ζωή θα μιζεριάζει.

Ξερω τι εννοει, οπως και δεν μιλαω για τον τεμπελη αλλα για αυτον που δουλευει απλα για να εχει μια αξιοπρεπη ζωη, και δεν ξεκιναει χαραματα τελειωνοντας τα επομενα μεσανυχτα, με μοναδικο σκοπο να βλεπει ενα νουμερο να αυξανει. Οι γραμμες διαχωρισμου ειναι λεπτες και συνηθως δεν καταλαβαινεις για ποτε πηδας απο τη μια πλευρα στην αλλη.

Δεν μιλησα για τον τεμπελη που ειναι τελειως στο αλλο ακρο, αλλα για τον ανθρωπο που δεν ζει για να δουλευει, αλλα δουλευει για να ζησει. Οπως του αρεσει του καθενος, ουτε κατακριτεος ειναι ο ενας ουτε ο αλλος, απλα απο τη μερια μου νιωθω καλυτερα στην δευτερη ομαδα που δουλευει για να ζησει.

Παιζουν πολλα πραγματα ρολο, και το βασικοτερο ειναι να σου αρεσει η δουλεια σου, και να την κανεις πολλες φορες με μεγαλυτερη ευχαριστηση απο οτι τα χομπυ σου. Δυστυχως στον κοσμο που ζουμε αυτοι ειναι η μειοψηφια οποτε καποιος που κανει μια εργασια που δεν του αρεσει, δυσκολα θα δουλεψει σαν σκυλι ωστε να "πεθανει" σαν ανθρωπος.

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά η δουλειά μου μ' αρέσει, και μάλιστα πολύ. Κάνω αυτό που ήθελα από μικρός και για την ώρα, από τη στιγμή που δεν έχω οικογένεια να θρέψω κλπ κλπ, είμαι μια χαρά χαρούμενος. Δεν σηκώνομαι το πρωί και βλαστημάω που έχω να πάω γραφείο -αντιθέτως. Από την άλλη βέβαια, ως ελεύθερος επαγγελματίας πολλές φορές χρειάζεται να αφιερώσω πάνω από 8 (και 10, και 12, και 15 άμα λάχει) ώρες τη μέρα συν τη σκέψη σε άσχετα χρονικά διαστήματα, οπότε μου "τρώει" απ' αλλού. Αλλά όσο υπάρχει ένα μέτρο και δεν χάνεται, τότε όλα καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...