vandermonde Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 για την οποία διαθέταμε στο έπακρο τις πρώτες ύλες (κρέας, πατάτα, κρασί, ήλιο, θάλασσα, ομορφιά,μετριοφροσύνη,πνεύμα...) fixed.....
ikaruga24 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφορουμίτη ikaruga μένεις μόνος σου,χωρίς καμία οικονομική βοήθεια; Ρωτάω για να δω πως τα βγάζεις περα Τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται; Μενω μονος χωρις καμια "Αμερικανικη βοηθεια" (δεν υπαρχει αυτο και να ηθελα ετσι και αλλιως). Απλα θα μαθεις να κανεις πολλα πραγματα μονος σου και να ξοδευεις τα λεφτα σου πολυ ποιο συνετα. Υ.Γ Scirocco εχω 1.4. Δεν ξερω τι ρολο μπορει να παιζει αυτο.
Cue Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Εν τω μεταξύ όσο συζητάτε πήγα Αγγλία την αδερφή μου για σπουδές, ξόδεψα 1000 ευρώ για να την τακτοποιήσω (χώρια τα υπόλοιπα έξοδα 1 μήνα πριν για εισιτήρια, εστίες κτλ) και την επομένη ημέρα π γύρισα στην δουλειά (χθες) με απέλυσαν. (με ανάγκασαν σε παραίτηση αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο) Τώρα το με πόσα μπορεί να ζήσει κανείς, το αν αξίζει να δουλεύεις ή να "ζεις" είναι σχετικό. Έχει τύχει να βγάζω 2000 ευρώ και να ξοδεύω ακριβώς τόσα. Έχει τύχει να βγάζω και 1000 και να ζω ακριβώς με τόσα. Πλέον επειδή τα έχω πάρει στο κρανίο, πιστεύω και με 400 (its just math) μπορώ να ζω (με δικό μ σπίτι) αρκεί να κάνω αυτό που με ευχαριστεί. Δεν τίθεται θέμα διλήμματος, για μένα πάνω απ' όλα είναι να περνάω καλά. Όλοι καλά θέλουν να περνάνε στην τελική. Ο κολλητός μ μπορεί να είναι ένα βήμα πριν τα 30, να μένει ακόμα με τους γονείς του, αλλά περνάει καλά γιατί μπορεί να παίζει όλη μέρα games. Το μόνο που τον προβληματίζει είναι ότι λόγω δουλειάς "δεν έχει χρόνο" να παίξει περισσότερο. Αντίθετα εγώ μπορεί να βγάζω (έβγαζα) τα διπλάσια από εκείνον αλλά τελικά "δεν περνούσα καλά". Αυτό γιατί πολύ απλά ξενέρωνα με την δουλειά μου (επί της ουσίας ο προϊστάμενος με ξενέρωνε αλλά μη το κάνω θέμα). Απλά είναι τα πράγματα. Μη το ζορίζετε με συζητήσεις. Μία συμβουλή από μένα. Μην αναλώνεστε με καταστάσεις που σας χαλάνε. Αλλάξτε τες. Αν πάλι δε μπορείτε, όσο πιο γρήγορα δεχτείτε τα πράγματα ως έχουν, τόσο πιο πολύ θα απολαύσετε την ζωή σας.
Höfdingadrapa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Υ.Γ Scirocco εχω 1.4. Δεν ξερω τι ρολο μπορει να παιζει αυτο. Kαλορίζικο και καλοτάξιδο. Χωρίς καμία παρεξήγηση έχεις ένα κάρο που στοιχίζει 35 χήνες. Που σημαίνει τι; Ότι το φυσάς. Ή εσύ ή ο μπαμπάς σου. Μαγκιά σου, για 'μενα είναι ένα αυτοκίνητο που δεν πρόκειται να αποκτήσω ούτε σε 10 ζωές, αλλά ρε φίλε μου γιατί το παλεύεις να μας πείσεις για την 700αρού και εσύ και μερικοί άλλοι εδώ μέσα, τι στο διάολο...είναι πολύ άκυρο όμως..δηλαδή, έχεις/τε φράγκα kai το παλεύεις να μου πεις ότι με 700 κάνεις ζωή ενώ εγώ και ο καθένας μικρομεσαίος κλαίγεται απ' το πρωϊ μέχρι το βράδυ γι' αυτά τα ψίχουλα. WTF.
sugata Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 1.4 και έβγαλες πόρισμα 35 χήνες ρε άνθρωπε; το δίλιτρο με τα πάντα όλα μέσα φτάνει τις 33.000... (συγνώμη, ένα μικρό λάθος, ήταν τιμή 2008 τα 32700) τι να λέμε...λέμε...
black_widow Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 A πα πα έτσι όπως πάει το topic μας κόβω να ζητάμε και καμία φορολογική δήλωση, Ε9 kαι τα σχετικά μεταξύ μας...Η χαρά του εφοριακού
ikaruga24 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Kαλορίζικο και καλοτάξιδο. Χωρίς καμία παρεξήγηση έχεις ένα κάρο που στοιχίζει 35 χήνες. Που σημαίνει τι; Ότι το φυσάς. Ή εσύ ή ο μπαμπάς σου. Μαγκιά σου, για 'μενα είναι ένα αυτοκίνητο που δεν πρόκειται να αποκτήσω ούτε σε 10 ζωές, αλλά ρε φίλε μου γιατί το παλεύεις να μας πείσεις για την 700αρού και εσύ και μερικοί άλλοι εδώ μέσα, τι στο διάολο...είναι πολύ άκυρο όμως..δηλαδή, έχεις/τε φράγκα kai το παλεύεις να μου πεις ότι με 700 κάνεις ζωή ενώ εγώ και ο καθένας μικρομεσαίος κλαίγεται απ' το πρωϊ μέχρι το βράδυ γι' αυτά τα ψίχουλα. WTF. Εχω ενα καρο που αξιζει 23 χηνες καινουργιο και το πηρα 16 χηνες μετεχειρο που το πληρωνω και δοσεις. Απλα ειπα μονος μου οτι το εξω κομμενο και θα κανω 6 χρονια τον κωλο μου τετραγωνο. Επισης απο εκει που ετρωγα απο εξω 3 φορες την εβδομαδα τωρα δεν θα τρωω σχεδον καμια. Ετσι απλα. Πριν ρωτησεις που τα βρηκα ακομα και τα 16 (8 βασικα + 8 δανειο) να πω οτι ημουν ιδιαιτερα τυχερος σαν φανταρος και υπηρετησα σε K-FOR για 8 μηνες. Απο εκει και περα οποιο ξερει, καταλαβαινει. Μην τα τσουβαλιαζεις ολα "αφου εχεις αυτο, τοτε εισαι ετσι". Οποιος ψαχνεται μαθαινει και βρισκει, λογο αναγκης και αποφασεων. Απλα πραγματα. Οποιος λεει οτι δεν γινεται η δεν το εχει δοκιμασει η απλα δεν συμβιβαζεται με τιποτα. Παντως "Αμερικανικη" βοηθεια δεν παιζει εδω και 8 χρονια και ειμαι αδαμαντινος στο θεμα. Ακομα και να χρειαστει να κοψω και τα βασικοτερα, προτιμω να ειμαι μονος μου γιατι εχω δει οτι ειμαι -αρκετα- ποιο χαρουμενος σαν νορμαλ χαμηλομισθος παρα σπιτι των δικων μου και το κανακεμα της μανας. Ευχαριστω, να μου λειπει.
elven Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Τέτοιες απόψεις ακούω και απογοητεύομαι πλήρως.:fea033A Σουβλάκια, μπίρες, ταβέρνες και μπουζούκια είναι αμιγώς ελληνικά προϊόντα. Δεν μας άρεσαν όμως γιατί σαν σωστοί Ευρωπαίοι έπρεπε να έχουμε γερμανικό αμάξι, φιλανδικό κινητό, να φοράμε ιταλικά ρούχα και να πίνουμε γαλλικό κρασί. Για να τα έχουμε όμως όλα αυτά θα έπρεπε να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάολο. Έτσι λοιπόν, καταστρέψαμε την ελληνική "βιομηχανία" μας για την οποία διαθέταμε στο έπακρο τις πρώτες ύλες (κρέας, πατάτα, κρασί, ήλιο, θάλασσα, ομορφιά, πνεύμα...) για να φτιάξουμε μια άλλη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με επιδότηση. Βουτήξαμε στα δάνεια, γεμίσαμε καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα, καταστρέψαμε το φυσικό μας περιβάλλον και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, και τώρα κατηγορούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό για την οικονομική μας κατάσταση. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι πως το αυτό το φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα, τελικά δουλεύει τέλεια. Και όχι απλά δουλεύει τέλεια αλλά μαθαίνει και από τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι που δέσαμε τους εαυτούς μας χειροπόδαρα, ούτε λόγος για λαϊκή διαμαρτυρία... Πριν το γερμανικό αμάξι,το φινλανδικό κινητό,τα ιταλικά ρούχα και το γαλλικό κρασί βολευόσουν με το ελληνικό αμάξι της Καρδίτσας,το ελληνικό κινητό απο τα Τρίκαλα και ψώνιζες ρούχα απο τις τεράστιες βιομηχανίες ένδυσης που υπήρχαν στα Σφακιά. Το ότι δεν παράγεις τπτ απο αυτά δεν σε απασχόλησε ποτέ βλέπω. Έκανες το Αθήνα-Θεσσ/νικη σε 12 ώρες σε γαμάτο αυτοκινητόδρομο που ήταν 50-50 αν τον διασχίσεις όλο ζωντανός. Επίσης το ότι δεν είχαν να φάνε οι μισοί Έλληνες πριν τα πακέτα της ΕΕ ούτε αυτό,έκανες ζωάρα λόγω ΕΕ και όχι λόγω της 'βιομηχανίας" μπουζουκιών,πριν απο τα πακέτα για μεσημεριανό έτρωγες λάδι με ψωμί και ελιές. Με οικονομία βασισμένη στο λίγο κρασί,λίγο θάλασσα και τ αγόρι μου μπροστά δεν πας,αδιόρθωτοι παραμένετε,κρίμα,ζούσατε σε άλλο πλανήτη και συνεχίζετε ακόμα ps1:Ο γύρος είναι τούρκικος,εσύ έβαλες το χοιρινό ps2:Ο καφές που λες ελληνικό είναι τούρκικος ps3:Ο καραγκιόζης είναι τούρκικος (πρόσφατα δικαιώθηκαν) ps3:Το τσιφτετέλι,ο κράχτης των μπουζουκόβιων είναι τούρκικος χωρός Η "ελληνική βιομηχανία" που βαυκαλίζεσαι μόνο ελληνική δεν είναι,αλλά σιγά που σε ένοιαξε,μόνο το φινλανδικό κίνητο σε πείραξε,Ανατολία ρε,πολιτισμός *Δεν αναφέρομαι προσωπικά,παρολο τον β'
aledjo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Πριν το γερμανικό αμάξι,το φινλανδικό κινητό,τα ιταλικά ρούχα και το γαλλικό κρασί βολευόσουν με το ελληνικό αμάξι της Καρδίτσας,το ελληνικό κινητό απο τα Τρίκαλα και ψώνιζες ρούχα απο τις τεράστιες βιομηχανίες ένδυσης που υπήρχαν στα Σφακιά.Το ότι δεν παράγεις τπτ απο αυτά δεν σε απασχόλησε ποτέ βλέπω. Έκανες το Αθήνα-Θεσσ/νικη σε 12 ώρες σε γαμάτο αυτοκινητόδρομο που ήταν 50-50 αν τον διασχίσεις όλο ζωντανός. Επίσης το ότι δεν είχαν να φάνε οι μισοί Έλληνες πριν τα πακέτα της ΕΕ ούτε αυτό,έκανες ζωάρα λόγω ΕΕ και όχι λόγω της 'βιομηχανίας" μπουζουκιών,πριν απο τα πακέτα για μεσημεριανό έτρωγες λάδι με ψωμί και ελιές. Με οικονομία βασισμένη στο λίγο κρασί,λίγο θάλασσα και τ αγόρι μου μπροστά δεν πας,αδιόρθωτοι παραμένετε,κρίμα,ζούσατε σε άλλο πλανήτη και συνεχίζετε ακόμα ps1:Ο γύρος είναι τούρκικος,εσύ έβαλες το χοιρινό ps2:Ο καφές που λες ελληνικό είναι τούρκικος ps3:Ο καραγκιόζης είναι τούρκικος (πρόσφατα δικαιώθηκαν) ps3:Το τσιφτετέλι,ο κράχτης των μπουζουκόβιων είναι τούρκικος χωρός Η "ελληνική βιομηχανία" που βαυκαλίζεσαι μόνο ελληνική δεν είναι,αλλά σιγά που σε ένοιαξε,μόνο το φινλανδικό κίνητο σε πείραξε,Ανατολία ρε,πολιτισμός *Δεν αναφέρομαι προσωπικά,παρολο τον β' ε και τι να κανουμε? να μην παρουμε αυτοκινητο? να μη παρουμε κινητο? εμεις φταιμε γι'αυτο? γιατι τα βαζεις μαζι μας? αλλος ειναι η αιτια... εσυ γιατι αγορασες υπολογιστη? παραγωγης Αμαλιαδας ειναι?
tolis_01 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ δεν κατάλαβα το κόλλημα με τις μάρκες. Υπάρχουν φθηνά φινλανδικά κινητά (έχω ένα) και φθηνά γερμανικά αυτοκίνητα (έχω ένα).
elven Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 ε και τι να κανουμε?να μην παρουμε αυτοκινητο? να μη παρουμε κινητο? εμεις φταιμε γι'αυτο? γιατι τα βαζεις μαζι μας? αλλος ειναι η αιτια... εσυ γιατι αγορασες υπολογιστη? παραγωγης Αμαλιαδας ειναι? αλετζο,τα μπλεξες Ξαναδιάβασε αυτό που έκανα quote. Το ότι δεν έχεις υπολογιστή παραγωγής Αμαλιαδας ή αυτοκίνητο παραγωγής Βόλου(Nissan,καπάκια βάζαμε αλλά λέμε) ή λάστιχα GoodYear παραγωγής ελληνικής είναι αποτέλεσμα της τραγικής εποχής που ευαγγελίζεσαι ως καλύτερη εποχή ever. Γιατί τα παληκάρια τότε όπως ειπώθηκε,έπιναν 42 μπύρες,έτρωγαν 53 σουβλάκια και πετούσαν 69 πανέρια νεκρολούλουδα στα μπουζούκια και έχουν το θράσσος να λένε ότι έπραξαν και σωστά,ρίχνοντας το φταίξιμο στην ΕΕ επειδή αυτοί ήταν ανίκανοι.. Αν επι μι εδβομάδα σου δίνω 1.000.000 ευρώ τη μέρα κι εσύ αντι να τα επενδύσεις σε υποδομές,σπίτια και άλλα που μελλοντικά θα σου φερουν έσοδα,τα τρως στον Ρέμο δεν πρέπει να έχεις το θράσσος μετά το πέρας της βδομάδας να κλαίγεσαι να και να λες πεινάω,εσύ φταις,παλιά που τα έπαιρνα ήταν καλύτερα,τα παιδιά μου δεν έχουν μία κτλ κτλ
aledjo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 @elven μαλιστα. δηλαδη λες οτι τοτε που υπηρχαν λεφτα δε χειριστηκαν σωστα και πηγαν χαμενα. ετσι σημερα αυτο που ζουμε ειναι το αποτελεσμα των κινησεων που εγιναν τοτε. να σε ρωτησω κατι αλλο? πιστευεις ειλικρινα οτι θα μπορουσε η Ελλαδα να παραγει αυτοκινητα, κινητα και διαφορα αλλα αν παλιοτερα γινοντουσαν καταλληλες κινησεις? εμενα μου φαινεται εξωγηινη αυτη η ιδεα.
insomniaK Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί η Taiwan τι περισσότερο είχε από την Ελλάδα;
..MementoMori.. Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Φθηνοτερο εργατικο δυναμικο, ανυπαρκτους νομους για την εργασια κτλ... Οχι οτι εμεις δεν θα μπορουσαμε να επενδυσουμε, αντι να τα κανουμε γαρουφαλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.