Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παλια γινοταν!

Έχεις δίκιο aledjo!

Και εγώ πιστεύω πως ήταν καλύτερα τα πράγματα πριν 20 χρόνια.

Και το καλύτερα δεν το αποδίδω στο ότι το '89 μπορούσες να πιεις 42 μπίρες

με ένα μεροκάματο αλλά στο ότι είχες τον χρόνο και την διάθεση να τις πιεις.;)

Γι' αυτό πιστεύω πως σύντομα ο Έλληνας θα απαξιώσει το "ευρωπαϊκό όνειρο"

και θα εκτιμήσει ξανά το μεσογειακό του ταμπεραμέντο σχεδιάζοντας μια πολιτική

βασισμένη στις δυνατότητες και τα οφέλη του ελληνικού τρόπου ζωής.

Το είδαμε το έργο και όπως βλέπεις δεν βγάζει πουθενά.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ο Έλληνας να αποκτήσει και πάλι

το χαμένο του χαμόγελο και την ανθρωπιά του.

Να αγαπήσει και να βρει ξανά το περιβάλλον του, τους φίλους του, το χρόνο του,

τους γείτονές του αλλά πιο πολύ από όλα τον ίδιο του τον εαυτό.

Μπορεί την τελευταία εικοσαετία το "Ελληνάρας" να ήτανε βρισιά αλλά νομίζω πως

στην επόμενη αυτή η λέξη θα αποκτήσει διαφορετική έννοια και αξία.

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν το χεις καταλάβει,σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά γιατί τότε δεν επενδύθηκαν σωστά,καμιά σχέση με "ευρωπαϊκό όνειρο",τα λεφτά της έτρωγε το κράτος,μόνο που αντί να τα επενδύσει τα δινε σε χαραμοφάηδες και αυτοί με τη σειρά τους σε σουβλάκια,μπύρες και στα μπουζούκια.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει το μέλλον των επόμενων

Γενιά για πέτρες

Δημοσ.
Ωραία το σκεπτικό μου είναι οτι, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, εφόσον δουλεύεις, καλύτερα να νοικιάσεις ένα σπίτι ΑΠΕΝΑΝΤΙ και να πληρώνεις εσύ απ' τα 700 ευρώ ή η μάνα σου το νοίκι (δεν έχει σημασία), και να σου φέρνει ταπεράκια ή να τρώς έξω και να τα πληρώνεις εσύ απ' τα 700 ευρώ (πάλι δεν έχει σημασία), ΠΑΡΑ να μένετε κάτω απ' την ίδια στέγη.

Ο προβληματισμός μου, σε γενικές γραμμές, συμπίπτει με την τελευταία μιάμιση γραμμή του έλβεν αποπάνω.

Ενω αν καθοσουν με τους γονεις σου θα μπορουσες να παρεις μια καινουρια οθονη και να μην βασανιζεσαι με τις μικρες αναλυσεις. :-D

Δημοσ.
Αν το χεις καταλάβει,σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά γιατί τότε δεν επενδύθηκαν σωστά,καμιά σχέση με "ευρωπαϊκό όνειρο",τα λεφτά της έτρωγε το κράτος,μόνο που αντί να τα επενδύσει τα δινε σε χαραμοφάηδες και αυτοί με τη σειρά τους σε σουβλάκια,μπύρες και στα μπουζούκια.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει το μέλλον των επόμενων

Γενιά για πέτρες

Δεν το κατάλαβα αυτό...:o

Εσύ τι παραπάνω κάνεις δηλαδή; Τα επενδύεις; Αν εννοείς ότι παλιά περνάγανε καλά και μετά αποφάσισαν να παντρευτούν τότε μάλλον και εσύ θα καταστρέψεις το μέλλον των παιδιών σου. Και 'γω και ο καθένας.

Δημοσ.

Εσύ τι παραπάνω κάνεις δηλαδή; Τα επενδύεις; Αν εννοείς ότι παλιά περνάγανε καλά και μετά αποφάσισαν να παντρευτούν τότε μάλλον και εσύ θα καταστρέψεις το μέλλον των παιδιών σου. Και 'γω και ο καθένας.

Οχι λεει (και πολυ καλα μαλιστα), οτι τα καλα χρονια που ευαγγελιζεται ο aledjo ηταν η εποχη που δινοταν αβερτα λεφτα επιδοτησεων, τα οποια ομως αντι να επενδυθουν σωστα και τωρα να απολαμβανουν και αυτοι και τα παδια τους, τα ετρωγαν στα αμαξια και στα λουλουδια στα σκυλαδικα, κανοντας καλη ζωη. Καποια στιγμη ομως η βανα με το χρημα απο τας ευρωπας αρχισε να κλεινει και σε λιγα χρονια θα στερεψει τελειως, και τοτε να δουμε τι θα κανουμε.

Δημοσ.

ΜΙλάω για το κράτος.

Χώρα που παράγει μόνο πατάτες,ντομάτες και βαμβάκι δεν είναι χώρα,δεν έγινε ούτε μία επένδυση στη βιομηχανία,στην τεχνολογία,στις υποδομές πουθενά,παρα μόνο δόθηκαν ως λεφτά στον κόσμο,αποτέλεσμα το χρήμα να απορροφηθεί απο τους μπουζουκοιδιοκτήτες και τους σουβλατζίδες μιας και ο Ελληνάρας το 90% το δινε εκεί,ααα ναι έβαλε και απο μία τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο

Δημοσ.

Α..μάλιστα οκ. Εγώ σκέφτηκα το άλλο. Π.χ. τα παιδιά του φρηντάμπα θα μεινουν αμόρφωτα γιατί δεν έχει ούτε ένα ευρώ στη τράπεζα. Τέτοια φάση. Γι' αυτό και είπα ότι κάθε επιλογή μας έχει το ανάλογο τίμημα.

Δημοσ.
τα παιδιά του φρηντάμπα θα μεινουν αμόρφωτα γιατί δεν έχει ούτε ένα ευρώ στη τράπεζα.

Μίλα ρε, ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;;

Δημοσ.

αναρωτιέμαι γιατί προσπαθείτε να πείσετε με πολύ ωραία, αντικειμενικά και υπαρκτά παραδείγματα, άτομα που δεν θέλουν να πειστούν :P

και επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα αλλά το είδα σήμερα,

σκεφτομαι σοβαρα να αλλαξω χωρα!

ποια προτεινετε?

εχω ακουσει για Σουηδια καλα λογια...

Τώρα λόγω κρίσης δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης αν δεν μιλάς την γλώσσα δεν παίζει να βρεις δουλειά. Αλλά υπάρχουν τα SFI (=swedish for immigrants), τα οποία είναι μαθήματα σουηδικών που τα παρέχει δωρεάν το κράτος σε όλους τους μετανάστες. Μου είπαν συγκεκριμένα ακόμα και σημειωματάριο και μολύβια θα στα παρέχει το σχολείο.

Ξεκινάω την Τρίτη :-D.

Αλλά αν έχεις λύσει το θέμα δουλειάς, οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είναι πολύ καλύτερες.

α και

Σουηδία όχι, μένουν Σουηδοί εκεί.

:lol: όντως.

αλλά εντάξει, είναι τρομερά φιλικοί και "ζεστοί" άνθρωποι και για μένα είναι η μόνη σκανδιναβική χώρα που πάει ενάντια στον μύθο των "κρυόκωλων"

Δημοσ.
ΜΙλάω για το κράτος.

Χώρα που παράγει μόνο πατάτες,ντομάτες και βαμβάκι δεν είναι χώρα,δεν έγινε ούτε μία επένδυση στη βιομηχανία,στην τεχνολογία,στις υποδομές πουθενά,παρα μόνο δόθηκαν ως λεφτά στον κόσμο,αποτέλεσμα το χρήμα να απορροφηθεί απο τους μπουζουκοιδιοκτήτες και τους σουβλατζίδες μιας και ο Ελληνάρας το 90% το δινε εκεί,ααα ναι έβαλε και απο μία τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο

Τέτοιες απόψεις ακούω και απογοητεύομαι πλήρως.:fear:

Σουβλάκια, μπίρες, ταβέρνες και μπουζούκια είναι αμιγώς ελληνικά προϊόντα.

Δεν μας άρεσαν όμως γιατί σαν σωστοί Ευρωπαίοι έπρεπε να έχουμε γερμανικό αμάξι,

φιλανδικό κινητό, να φοράμε ιταλικά ρούχα και να πίνουμε γαλλικό κρασί.

Για να τα έχουμε όμως όλα αυτά θα έπρεπε να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάολο.

Έτσι λοιπόν, καταστρέψαμε την ελληνική "βιομηχανία" μας για την οποία διαθέταμε

στο έπακρο τις πρώτες ύλες (κρέας, πατάτα, κρασί, ήλιο, θάλασσα, ομορφιά, πνεύμα...)

για να φτιάξουμε μια άλλη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με επιδότηση.

Βουτήξαμε στα δάνεια, γεμίσαμε καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα,

καταστρέψαμε το φυσικό μας περιβάλλον και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις,

και τώρα κατηγορούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό για την οικονομική μας κατάσταση.

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι πως το αυτό το φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα,

τελικά δουλεύει τέλεια.:-(

Και όχι απλά δουλεύει τέλεια αλλά μαθαίνει και από τα λάθη του παρελθόντος.

Έτσι που δέσαμε τους εαυτούς μας χειροπόδαρα, ούτε λόγος για λαϊκή διαμαρτυρία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...