aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Το παράδειγμα με το σουβλάκι το έχεις ξαναβάλει και είναι τουλάχιστον τραβηγμένο από τα αυτιά. Πριν 10 χρόνια το σουβλάκι έκανε 400 δραχμές και μετά 500. Άρα και τότε 350 σουβλάκια έπαιρνες. Προσπερνάω όμως το ελεϊνό παράδειγμα του σουβλακιού και να αναφερθώ και στα κινητά. Αλήθεια για ποια κινητά μιλάς? Πριν 10 χρόνια θυμάμαι και είχε μόνο ο πατέρας μου ένα κινητό σαν τη παντόφλα και αυτό για τη δουλειά. Σήμερα μια τετραμελής οικογένεια έχει από 4 μέχρι 6 κινητά και όλα αλλάζουν ανά εξάμηνο/χρόνο, τι συγκρίνεις? Για τηλεοράσεις ισχύει το ίδιο, μια καλή τηλεόραση τότε έκανε αρκετά λεφτά για να λες ότι θα 'χεις 3-4 όπως σήμερα.. αν δεν ηταν πριν 10 χρονια τοτε θα ηταν πριν 15. παντος ετσι ηταν και ισχυει αυτο που λεω! οσο για τα κινητα, μην ακουω βλακειες, κινητα παντα υπηρχαν και ακριβα και φτηνα. εγω δηλαδη που πηρα το πρωτο κινητο μου το 1998 με 20 χιλαδες δηλαδη 60 ευρω, τι διαφορα εχει? και σημερα υπαρχει κινητο με 60 ευρω και πριν 10 χρονια..... σουβλακι ομως???
elven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι ρε ελβεν μου τα 'χετε ξανά πει. Να βρω συγκάτοικο. Δε γουστάρω. Όχι ρε συ,μόνος ολομόναχος,για κάνε τη σούμα και πες μου αν βγαίνει,εγώ λέω ότι βγαίνει. Όσο για τα 2-3 νοίκια που δίνεις μπροστά ας πούμε ότι βοηθάνε οι γονείς,έπιπλα παίρνεις το κρεββάτι και άλλα που είχες στο πατρικό και στα άλλα σε βοηθάνε οι γονείς. Τι είναι προτιμότερο,να σε βοηθήσουν μια φορά και να κάνεις ένα κουτσοξεκίνημα μόνος ή να σε ταίζουν επ άπειρον και να μένετε μαζί;Ειλικρινά τώρα
freedubus Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Nαι ρε μάστορα, δεν είπα ότι γουστάρω...εγώ ούτε στο σπίτι με τη μάνα μου δεν γουστάρω. Λογικό 22 χρ. μαλάκας είμαι. Με 2 τζιν όμως τη βγάζω και το ένα το έχω για τη δουλειά. Μη λέτε ότι να ναι ρε γαμώτο. Ωραία το σκεπτικό μου είναι οτι, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, εφόσον δουλεύεις, καλύτερα να νοικιάσεις ένα σπίτι ΑΠΕΝΑΝΤΙ και να πληρώνεις εσύ απ' τα 700 ευρώ ή η μάνα σου το νοίκι (δεν έχει σημασία), και να σου φέρνει ταπεράκια ή να τρώς έξω και να τα πληρώνεις εσύ απ' τα 700 ευρώ (πάλι δεν έχει σημασία), ΠΑΡΑ να μένετε κάτω απ' την ίδια στέγη. Ο προβληματισμός μου, σε γενικές γραμμές, συμπίπτει με την τελευταία μιάμιση γραμμή του έλβεν αποπάνω.
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μετά το εκπληκτικό παράδειγμα με τα σουβλάκια απο το οποίο υποθέτω ότι τα φασόλια,οι φακές και τα ρεβύθια που έχουν 2-3 ευρώ το κιλό και βγάζεις μεσημέρι βράδυ και όχι μόνο για μία μέρα,κάνοντας και ισσοροπημένη διατροφή όπως ειπώθηκε δεν είναι στη λίστα μας,υποθέτω επίσης ότι το επόμενο παράδειγμα θα είναι ότι το νοίκι θα πηγαίνει για 5αρι σπίτι στη Κηφισιά και όχι για 2αρι στα Πατήσια(ούτε λόγος για επαρχία γιατί είμαστε πρωτευουσιάνοι και η πρωτεύουσα ακόμα και απο το παιδικό μας δωμάτιο είναι καλύτερη),όταν λέμε αυτοκίνητο εννοούμε SLK κάμπριο,όταν λέμε ρούχα εννοούμε armani και όταν λέμε έξοδο εννοούμε μπουκάλι στον Ρέμο.ΟΚ καλύφθηκα ολα αυτα καταλαβες απο το σουβλακι που ειπα? για φαντασου δηλαδη να μιλαγα για πιτσα! μονο ο γιος του κοκκαλη τρωει πιτσες
Höfdingadrapa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ελβεν, Ωραία μόνος. Την έκανα τη σούμα. Εσύ την έκανες; Νοίκι, κοινόχρηστα, βενζίνη, κάρτες, ιντερνετ, δεη, οτε, συγκοινωνία ίσως, δεν μιλάω για υπερκατανάλωση. Αν εσένα σου βγαίνουν κάτι κάνεις λάθος νομίζω.Α και κάθε μέρα μακαρόνια είναι κάπως. Για απ' έξω δεν το συζητώ δε φτάνουν.
elven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ελβεν, Ωραίu0 μόνος. Την έκανα τη σούμα. Εσύ την έκανες;Νοίκι, κοινόχρηστα, βενζίνη, κάρτες, ιντερνετ, δεη, οτε, συγκοινωνία ίσως, δεν μιλάω για υπερκατανάλωση. Αν εσένα σου βγαίνουν κάτι κάνεις λάθος νομίζω.Α και κάθε μέρα μακαρόνια είναι κάπως. Για απ' έξω δεν το συζητώ δε φτάνουν. Σε χαλάν τα μακαρόνια,σε χαλάν και τα όσπρια; Γιατί με 2 ευρώ το κιλό τρώς και σκας μεσημέρι-βράδυ και όχι μόνο μια μέρα Θες στ αλήθεια να κάνεις τη σούμα;Βάλε πόσο θεωρείς ότι ξοδεύεις στο καθε ένα απο αυτά που είπες ολα αυτα καταλαβες απο το σουβλακι που ειπα?για φαντασου δηλαδη να μιλαγα για πιτσα! μονο ο γιος του κοκκαλη τρωει πιτσες Σχολίασες αυτό και όχι ότι με 2 ευρώ +1 το ψωμί βγάζεις 2 μέρες Και δεν λέω ότι 7/7 θα τρως όσπρια,3 όσπρια,2 κρέας άσπρο ή κόκκινο(Ας πούμε πχ κοτόπουλο κατεψυγμένο τιμή =3 με 4 ευρώ),1 μακαρόνια και την άλλη φάε πίτσα αν θες,και τ αυγά παίζουν,και οι πατάτες,και το ψάρι και πολλά άλλα. Αν θες σουβλάκι κάθε μέρα,δεν βγαίνει
Höfdingadrapa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε 'σεις προσπαθείτε να με πείσετε για πράγματα στα οποία έχω κάνει κατά καιρούς ομηρικούς καυγάδες στο σπίτι μου. Anyway...χοντρικά, βλαχάκι γαρ. Κανά 400άρι-500άρι νοίκι κοινόχρηστα-δεη-οτε-ιντερνετ; Με τα άλλα 200 τι θα κάνω χωρίς να ζητήσω ούτε ένα ευρώ απ' τη μάνα μου για να θεωρώ τον εαυτό μου ανεξάρτητο;...και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθηθώ ούτε στο ξεκίνημα.
Praetorianos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 αν δεν ηταν πριν 10 χρονια τοτε θα ηταν πριν 15. παντος ετσι ηταν και ισχυει αυτο που λεω! οσο για τα κινητα, μην ακουω βλακειες, κινητα παντα υπηρχαν και ακριβα και φτηνα. εγω δηλαδη που πηρα το πρωτο κινητο μου το 1998 με 20 χιλαδες δηλαδη 60 ευρω, τι διαφορα εχει? και σημερα υπαρχει κινητο με 60 ευρω και πριν 10 χρονια..... σουβλακι ομως??? 120 δραχμές το σουβλάκι δεν έκανε ούτε πριν 15 χρόνια, αν το παράδειγμα σου ήταν άκυρο απλώς παραδέξου το και σταμάτα να το αναφέρεις. Μπορείς να μου πεις ποιο κινητό είχες πριν 12 χρόνια και έκανε 20.000? Τέλος η αναλογία 20.000 του '98 = 60 ευρώ του '09 πολύ μου άρεσε.
freedubus Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Η ζωή είναι γεμάτη συμβιβασμούς και επιλογές. Κάποιος θεωρεί οτι στη ζωή του προτιμάει να τρώει κάθε μέρα υγιεινά και ισορροπημένα, μουσακά και μπριζόλες, με συμβιβασμό το να μένει με τους γονείς του, τη μάνα του να ακούει τα βογκητά τη στιγμή που σκαλώνει στο anal (οποιουδήποτε τύπου) και να τον ρωτάει τι ώρα γύρισε χτές, και τον πατέρα του να μπαίνει στο δωμάτιό του να τον βρίσκει κομμάτια απ' τους μπάφους και να τον ρωτάει τι ώρα θα γυρίσει απόψε (τυχαία παραδείγματα). Κάποιοι προτιμούν να έχουν ένα χώρο δικό τους στον οποίο μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν όποτε θέλουν, κατανοώντας οτι η ιδιότητα των γονιών και μόνο, τους καθιστά αυτομάτως ακατάλληλους για συγκατοίκους του τέκνου πέραν της ενηλικίωσής του, με συμβιβασμό να τρώνε κάθε μέρα μακαρόνια, τόνο κονσέρβα, και παγάκια με ζάχαρη, ενίοτε και σκέτα. Διαλέγετε και παίρνετε, κύριοι. Μεγάλα παιδιά είστε πιά.
Höfdingadrapa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφωνώ φίλε...αλλά στα 30 δεν θα έχεις δεκάρα στη μπάντα. Για κάθε σου επιλογή υπάρχει και το ανάλογο τίμημα.
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 120 δραχμές το σουβλάκι δεν έκανε ούτε πριν 15 χρόνια, αν το παράδειγμα σου ήταν άκυρο απλώς παραδέξου το και σταμάτα να το αναφέρεις. Μπορείς να μου πεις ποιο κινητό είχες πριν 12 χρόνια και έκανε 20.000? Τέλος η αναλογία 20.000 του '98 = 60 ευρώ του '09 πολύ μου άρεσε. αμα βρω τιμοκαταλογο απο σουβλατζιδικο παλιο θα στο δειξω. οσο για το κινητο ηταν ενα alcatel
elven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε 'σεις προσπαθείτε να με πείσετε για πράγματα στα οποία έχω κάνει κατά καιρούς ομηρικούς καυγάδες στο σπίτι μου. Anyway...χοντρικά, βλαχάκι γαρ. Κανά 400άρι-500άρι νοίκι κοινόχρηστα-δεη-οτε-ιντερνετ; Με τα άλλα 200 τι θα κάνω χωρίς να ζητήσω ούτε ένα ευρώ απ' τη μάνα μου για να θεωρώ τον εαυτό μου ανεξάρτητο;...και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθηθώ ούτε στο ξεκίνημα. Χονδρικά πάλι 200-250 σε 2αρι/γκαρσονιέρα για νοίκι(όχι στην Εκάλη ),30-40 για ΔΕΗ το μήνα(έρχεται ανα 2),20-25 για νετ-τηλέφωνο HOL-Φορθνετ πακέτα, δεν είναι μόνο ο ΟΤΕ,σύνολο:περίπου 300, κοινόχρηστα πόσα να βάλω για να βγει 500; Διατροφή έγραψα πριν
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Αν θες σουβλάκι κάθε μέρα,δεν βγαίνει παλια γινοταν!
freedubus Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφωνώ φίλε...αλλά στα 30 δεν θα έχεις δεκάρα στη μπάντα. Μπορεί. Πάντως μέχρι στιγμής, στα 26, και παρόλο που δεν έχω φράγκο στη μπάντα όπως λές, αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί, και δεν έχω γκρινιάξει ποτέ οτι "δεν έχω λεφτά" ή οτι "όλα είναι ακριβά". Γενικά δεν ασχολούμαι με λεφτά, αρκεί να μπαίνουν κάθε 1η του μηνός εκεί που πρέπει (δηλ. στο λογαριασμό μου από τα αφεντικά και από εκεί στο λογαριασμό αυτών που μου παρέχουν τα είδη πρώτης ανάγκης: σπίτι,ρεύμα,νερό,τηλέφωνο). Απο εκεί και πέρα, κλάιν. Δεν έχω βασίσει τη ζωή μου στο χρήμα. Συνήθως γκρινιάζουν αυτοί που δεν έχουν άμεση ανάγκη από χρήματα, αλλά παρόλα αυτά για κάποιο λόγο δε νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Αλλο ένα μειονέκτημα των χρημάτων, κάνουν τον άνθρωπο μίζερο και αχόρταγο. Πφ, άτιμο πράμα.
elven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 παλια γινοταν! Δλδ το προβλημα σου ποιο είναι ακριβώς. Ότι δεν θα σου φτάνουν τα λεφτά να τρως κάθε μέρα σουβλάκια;Γιατί αλλιώς όπως είπα σου φτάνουν,και εννοείτε ότι κάποιες φορές θα ζοριστείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.