Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχεις πετάξει περισσότερες τρίχες και απο καθαρίστρια που δουλεύει σε κομμωτήριο κι έχεις κι απαιτήσεις;

Άσε που έχεις προσβάλει τους μισους εργαζόμενους απο εδώ μέσα χωρίς να το χεις πάρει χαμπάρι,δικαιολογείται βέβαια γιατί σε άλλο παπαροθέμα που άνοιξες οι σπουδές κατα τη γνώμη σου δεν είναι απαραίτητες γιατί υπάρχει η δουλειά του ντιλιβερά

ευχαριστω

.......

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αναρωτιεμαι ομως τι φταιει γι'αυτη την αλλαγη.

πριν 10 χρονια ζουσαμε καλυτερα απ'οτι σημερα.

Αυτό το στηρίζεις κάπου ή είναι δικό σου συμπέρασμα?

Δημοσ.

Διαβάζοντας το topic αυτό αδυνατώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να ζήσει μόνος του με 700 ευρώ. Ενοίκιο , λογαριασμοί, supermarket,έξοδοι ( δε μιλάω για πανάκριβα club- μπουζούκια, να πας ένα θέατρο- ένα σινεμά σαν άνθρωπος), είδη ένδυσης-υπόδυσης ( όλο και κάποιο ρούχο θα πάρεις, δε σου λέω να είσαι εξαρτημένος από το shopping). Δε λαμβάνω υπόψη βενζίνες- ασφάλειες αυτοκινήτου, υποθέτουμε ότι δεν έχεις αμάξι.

Δε θες και αρχικά έξοδα για έπιπλα, συσκευές κ.λ.π. όταν είναι να πας να μείνεις μόνος; Άρα όλο και κάποια δόση θα πληρώνεις και για αυτά ( δε ξέρω κάποιον που να τα είχε πάρει όλα αυτά πριν μείνει μόνος,με δόσεις τα έχουν πάρει). Έχω γνωστούς που ζουν μόνοι με 700 ευρώ αλλά έχουν και κάποια βοήθεια από τους γονείς για έκτακτα έξοδα, ή για κάποιο λογαριασμό κ.λ.π.

Συμφωνώ με τοn aledjo όσον αφορά το θέμα της διατροφής, δεν είναι δυνατόν να ζεις μόνο με μακαρόνια, πρέπει να έχεις ισορροπημένη διατροφή.Επίσης, δεν μπορώ να δεχτώ αυτά που λέτε για διαχωρισμό επιβίωσης και ευχαρίστησης, οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο βιολογικές ανάγκες. Ούτε το επιχείρημα ότι οι οικογένειες ζούνε με αυτά τα λεφτά μπορώ να δεχτώ, αλλιώς δε θα είμασταν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι με δάνεια και κάρτες.

Δεν έχω κάνει το βήμα ακόμα να πάω να ζήσω μόνη μου ώστε να μπορώ να υπολογίσω πόσα λεφτά θα χάλαγα για όλα αυτά, αλλά μου φαίνονται απίστευτα αυτά που διαβάζω. Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να μένουμε με τους γονείς μας αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάω να ζήσω μόνη μου με λιγότερα από 1200-1300 ευρώ, για αυτό και δεν είχα πάει να ζήσω μόνη μου νωρίτερα.

Δεν κάνω quote σε κανέναν χρήστη γιατί δεν έχω σκοπό να ρίξω μπηχτές σε κανέναν, η τοποθέτηση μου είναι γενική.

Δημοσ.
Λυπάμαι, δεν θα βοηθήσω.

Προτιμώ να κουβεντιάζω με ανθρώπους που γνωρίζουν τα αυτονόητα.

:-)

Σε θέματα ζωής φίλε liopyr, δεν υπάρχει αυτονόητο αλλά η απάντηση στο ερώτημά μου

εξαρτάται από την αντίληψη και την αυτοεκτίμησή του κάθε ατόμου.

Σκοπός μου λοιπόν ήταν να καταλάβω και εγώ με τι ανθρώπους κουβεντιάζω.

Ομολογώ όμως πως απέφυγες να απαντήσεις με περίτεχνο τρόπο.:-)

Δημοσ.
Βλέπουμε πως επιβιώνουν...και όπως το 'πες επιβιώνουν, δεν ζουν σαν άνθρωποι.

• χωρίς δυο κινητά ο καθένας, (άντε ένα και μόνο για τους γονείς)
  • χωρίς αμάξι 1600-1800 (αν έχουν και κάποιο μικρότερο)
  • χωρίς 50 ιντσών οθόνη στο σαλόνι (επίπεδη, έτσε; )
  • χωρίς home cinema
  • χωρίς έπιπλα από ξύλο καρυδιάς.
  • χωρίς ρούχα από diesel (π.χ.)
  • χωρίς χαρτζηλίκι 10 ευρώ τη μέρα στα παιδιά
  • χωρίς laptop (και μπορεί και χωρίς desktop, έστω και παλιό)
  • χωρίς τρελές εξόδους στα μεγάλα (και μικρά) νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Μη χεσ... την υπερκατανάλωση και το φαίνεσθαι...

Feel free to add whatever you like...

Δεν είναι ωραίο να αποκαλείς τον άλλο βούτυρο, επειδή έχει διαφορετική γνώμη, και ίσως και εμπειρία, από σένα.

Δημοσ.
Δεν έχω κάνει το βήμα ακόμα να πάω να ζήσω μόνη μου ώστε να μπορώ να υπολογίσω πόσα λεφτά θα χάλαγα για όλα αυτά, αλλά μου φαίνονται απίστευτα αυτά που διαβάζω. Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να μένουμε με τους γονείς μας αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πάω να ζήσω μόνη μου με λιγότερα από 1200-1300 ευρώ, για αυτό και δεν είχα πάει να ζήσω μόνη μου νωρίτερα.

Δόξα σοι. Να και μία που ξέρει τι της γίνεται.

Ρε 'συ σουγκάτα γουατ αρ γιου ντρίνκιν; Ποια υπερκατανάλωση και ποιό φαίνεσθαι; Αυτά που ανέφερα είναι πάγια και προσωπικά έξοδα. Δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Η λίστα σου είναι για τις τσέπες των βουτύρων.

Δημοσ.

Άμα σου πω περιπτώσεις οικογενειών που για να πάρουν το αμάξι των 1600-1800 κυβικών, περιόρισαν στο ελάχιστον όλα τα υπόλοιπα προσωπικά τους έξοδα;

Και γιατί βρε συ, για να έχουν να δείχνουν το αμάξι; Να ψάχνουν μετά πώς θα το συντηρήσουν και πώς θα βάζουν τη βενζίνη;

Ή να πρέπει να βάζουν δόσεις σε 1500 πράγματα, για να έχουν κι αυτοί "ένα τέτοιο";

Δηλαδή αυτή τη λογική δεν την έχεις δει; Σου φαίνεται απίθανη;

Και εις απάντησιν της ερωτήσεως σου: τα καλύτερα... :P

Δημοσ.
Άμα σου πω περιπτώσεις οικογενειών που για να πάρουν το αμάξι των 1600-1800 κυβικών, περιόρισαν στο ελάχιστον όλα τα υπόλοιπα προσωπικά τους έξοδα;

Και γιατί βρε συ, για να έχουν να δείχνουν το αμάξι; Να ψάχνουν μετά πώς θα το συντηρήσουν και πώς θα βάζουν τη βενζίνη;

Ή να πρέπει να βάζουν δόσεις σε 1500 πράγματα, για να έχουν κι αυτοί "ένα τέτοιο";

Δηλαδή αυτή τη λογική δεν την έχεις δει; Σου φαίνεται απίθανη;

Και εις απάντησιν της ερωτήσεως σου: τα καλύτερα... :P

Άντε πάλι. Ρε σου είπα εγώ να κάνεις τέτοια έξοδα; Σου μιλάω για το πολύ απλό! Να μπεις ''μεσα'' σε ένα σπίτι αρχικά. Δεν πρέπει να σκάσεις λεφτά για ένα κρεβάτι και ένα φούρνο; Πρέπει. Τι 50άρες οθόνες μου μοιρολογάς;

Και βγαίνει μετά αυτός που με θεωρεί και σούπερ καθυστερημένο να μου πει ότι παίρνει λιγότερα από 700...δίνει μια 300αρού για την evga μόμπο του απ' το μηνιάτικο που δούλεψε με αίμα και τίμιο ιδρώτα (λολ) και τη βγάζει και πέρα! Μιλάμε για πολύ κωλοσφιξούρα. Συνεχίστε τα ριπόρτ, θα φτιάξω και τρίτο λογαριασμό.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:21 ----------

ποια είναι χειρότερη κατάντια, να ζεις μόνος σου με εφτακό, ή να ζεις με τον μπαμπάκα στα 30 σου; Ιδού η απορία...

Το χειρότερο είναι να κουνιέσαι με αλλουνού αρχίδια φίλε...και όταν είσαι και στα 30 είναι ακόμα χειρότερο.

Δημοσ.
ετσι τωρα με πιανεις.

αναρωτιεμαι ομως τι φταιει γι'αυτη την αλλαγη.

πριν 10 χρονια ζουσαμε καλυτερα απ'οτι σημερα.

τοσο γρηγορα ηρθαν ολα τουμπα....

Και πριν 20 ακομη καλυτερα, και πριν 30 πολυ καλυτερα. Ο λογος ειναι η υπερκαταναλωση. Πριν 30 χρονια σπανια εβλεπες οικογενεια με δευτερο αυτοκινητο, πολλες δεν ειχαν ουτε πρωτο. Τωρα ο καθενας εχει το δικο του. Κινητα δεν υπηρχαν, τηλεοραση, μια στο σαλονι (τωρα εχουμε μια σε ακθε δωματιο), ψυγεια παραψυξεια, καταψυκτες κλπ ουτε λογος (τωρα στο πατρικο μου λειτουργουν 3 ψυγεια και 2 καταψυκτες), υπολογιστες κλπ κλπ, πραγματα που εχουν ανεβασει τα παγια εξοδα (ρευμα, τηλεφωνο) στα υψη.

Τωρα, για τα καθημερινα εξοδα εξω απο το σπιτι... αρκει μονο να αναφερουμε οτι πριν 20-30 χρονια θα ηταν αδιανοητο να πληρωνεις καθημερινα 5 ευρω μονο για καφε.

Δημοσ.
Να μπεις ''μεσα'' σε ένα σπίτι αρχικά. Δεν πρέπει να σκάσεις λεφτά για ένα κρεβάτι και ένα φούρνο; Πρέπει.

Οχι απαραίτητα. Εγώ ας πούμε αρχικά κοιμόμουν στρωματσάδα και φούρνο πήρα 30 ευρώ ένα φουρνάκι από ένα Κύπριο φοιτητή που τελείωσε. Και με καμμένο το 1 μάτι.

Δημοσ.
ποια είναι χειρότερη κατάντια, να ζεις μόνος σου με εφτακό, ή να ζεις με τον μπαμπάκα στα 30 σου; Ιδού η απορία...

το χειροτερο ειναι στα 30 να ζεις μονος με εφτακο!

αυτο τα λεει ολα....

Δημοσ.
nikosBruin και afentiko7 δε θέλω να σας τη χαλάσω αλλά να......χμμμ.....εεε.... πως να το πω τώρα,εε..... ντάξει δεν είναι και κανα κρατικό μυστικό αλλά Ζιμπάμπουε και Πακιστάν πριν 100 χρόνια δεν υπήρχαν

οι κάτοικοι τους δλδ, δεν υπήρχαν ε? pwned όμως.

Ο λογος ειναι η υπερκαταναλωση

Που όμως δίνει δουλειά σε κάποιους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...