elven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά εγώ με 8 τρις το μήνα, νοικιάζω 10 τετραγωνικά στην Αγ. Βαρβάρα με 40000 ευρώ τη βδομάδα και δε βγαίνω. Εντάξει, θα φάω και το μακαρόνι μου των 890 ευρώ αλλά πες ότι έρχεται ένας φίλος ρε παιδί μου, εκεί που θα του στρώσεις το τραπεζομάντηλο στο πάτωμα, δε θα του σερβίρεις ένα κεφτεδάκι να φάει; Ε, 9000 ευρώ το μισό κιλό κιμάς, 7000 το κιλό η πατάτα, 4830 το κρεμμύδι, 2 εκατομμύρια το ψωμί, ε δε βγαίνεις ρε φίλε, δε βγαίνεις. Και άμα θες και αμάξι, το σμαρτάκι καίει 2 πετρελαιοπηγές το τρίλεπτο, άσε δε ασφάλειες κτλ που πάνε κοντά στα 12 τρις. Δε βγαίνεις. Άσε που αν καπνίζεις... Πήγα τις προάλλες στο περίπτερο να πάρω τα leader και μου λέει ο περιπτεράς "θέλω γραμμάτιο". Τι γραμμάτιο ρε, του λέω, γραμμάτιο μου λέει, εκτός αν βάλεις την κόρη σου ενέχυρο. Δεν έχω κόρη ρε Γιώργο του λέω, τι λες, αφού με ξέρεις. Σε ήξερα μου λέει, αλλά η κρίση τα άλλαξε όλα. Τι να πεις... *αναστεναγμός, γουλίτσα ελληνικού καφέ καμπουριασμένος στο τραπέζι* Άλλαξε δουλειά,γίνε ντιλιβεράς να γουστάρεις. Μεγαλύτερη εξέλιξη απο τεχνικός δικτύων και άλλες δουλειές τρίχες Καθόλου ευθύνες Δουλεύεις στη φύση Τρελλά λεφτά Θα έχεις λεφτά ως και για σοκοφρέτες και μπαίνεις και στον λευκό Τειρεσία για να παίρνεις δάνεια να αγοράζεις τσιγάρα
pournaras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ουτε εγω μιλησα γι'αυτα που αναφερεις, ουτε για ακριβα αυτοκινητα, ρουχα κτλ. αλλα οταν βγαινουν καποιοι εδω και λενε οτι ακομα και με μακαρονια μπορεις να ζησεις επειδη ειναι φτηνα.... τι να πω? τελοσπαντων, δε θελω να μειωσω κανεναν αλλα οπως φωναζουν οι περισσοτεροι παντου ακομα και στη τηλεοραση, με 700 ευρω δε βγαινεις. αυτο ειναι το δικο μου συμπερασμα οπως και πολλων αλλων.... αφου σας φαινεται τοσο προσβλητικο αυτο που λεω, ας το αφησουμε εδω το θεμα. να το κλειδωσουμε μη παρεξηγηθει κανενας Οταν δεν εχεις πως αλλιως να ζησεις, και μακαρονια θα φας σερι για καμμια 15αρια μερες, και με 700 ευρω θα τα βγαλεις περα, και θα συνηθισεις. Η τηλεοραση μπορει καλλιστα να λει οτι με 700 δε βγαινεις, εννοωντας οτι ειναι δυσκολα, οχι οτι αμα παρεις 700 πρεπει να πας να αυτοκτονισεις. Το οτι αρκετοι παιρνουμε 700 το μηνα αυτο δε νομιζω να χωραει αμφισβητηση, αλλα κατα τη γνωμη σου μιας και δε βγαινουμε, τι εναλλακτικη εχουμε;
ikaruga24 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 οτι δε μπορει να γινει αυτο που λες.εγω τουλαχιστον δε μπορω να το χονεψω..... με 700 ευρω, σπιτι, αυτοκινητο, μηχανακι, φαγητο, προσωπικα εξοδα, κτλ κτλ δε μπορω να το πιστεψω. εκτος αν βεβαια ενοεις οτι βρηκες ετοιμα το σπιτι, αυτοκινητο, μηχανακι, δε πληρωνεις νοικι, το αυτοκινητο το χρησιμοποιεις μια φορα τη βδομαδα για να πας βολτα και ολες τις υπολοιπες μερες χρησιμοποιεις το μηχανακι που με 10 ευρω βενζινα περνας 10-15 μερες. ετσι μαλιστα, και γω μπορω με 600ευρω καθαρα που μενουν απο τα 700 να ζησω μονος. Ελα να σου δειξω πως τα καταφερνω με 740 ευρω. Σπιτι, αυτοκινητο, κινητο, ιντερνετ, παγια εξοδα. Οταν αυτα παιρνεις και το παρεις αποφαση τοτε με αυτα οργανωνεις και τη ζωη σου. Αν θελεις BMW Z4 λυπαμαι αλλα με 740 ευρω δεν προκειται να την δεις ποτε. Αν θελεις σπιτι 150+ τετραγωνικων για την παρτυ σου τοτε ναι με 740 δεν την παλευεις με τιποτα. Αν θες να τρως σε καθημερινη βαση απο εξω χωρις να φτιαχνεις τιποτα μονος, λυπαμαι αλλα με 740 δεν προκειται να ζησεις. Αν θελεις να βγαινεις καθε μερα εξω και να κερνας "νουνακια" σφηνακια και ποτακια τοτε λυπαμαι αλλα με 740 δεν παιζει κατι τετοιο. Αν ομως το παρεις αποφαση οτι -αυτα- εχεις, -αυτα- βγαζεις και με -αυτα- θα πρεπει να κινεισαι για καποια (αοριστα) χρονια τοτε μια χαρα θα τα καταφερεις. Το οτι θα συμβιβαστεις ειναι δεδομενο, το θεμα ειναι κατα ποσο σε χαλαει κατι τετοιο και αν το εχεις δοκιμασει για να δεις αν τελικα σου αρεσει περισσοτερο να εισαι μονος με λιγοτερα η να εισαι υποτακτικος/ παρασιτο των δικων σου γιατι εδω που τα λεμε και το "αρμεγμα" επαγγελμα ειναι. Για να μην παρεξηγηθω δεν "στη λεω" απλα μια αποτιμηση κανω του τι να περιμενεις σαν "μονος" και αφεντικο του εαυτου σου.
De@th L0rd Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Ελα να σου δειξω πως τα καταφερνω με 740 ευρω. Σπιτι, αυτοκινητο, κινητο, ιντερνετ, παγια εξοδα. Οταν αυτα παιρνεις και το παρεις αποφαση τοτε με αυτα οργανωνεις και τη ζωη σου. Αν θελεις BMW Z4 λυπαμαι αλλα με 740 ευρω δεν προκειται να την δεις ποτε. Αν θελεις σπιτι 150+ τετραγωνικων για την παρτυ σου τοτε ναι με 740 δεν την παλευεις με τιποτα. Αν θες να τρως σε καθημερινη βαση απο εξω χωρις να φτιαχνεις τιποτα μονος, λυπαμαι αλλα με 740 δεν προκειται να ζησεις. Αν θελεις να βγαινεις καθε μερα εξω και να κερνας "νουνακια" σφηνακια και ποτακια τοτε λυπαμαι αλλα με 740 δεν παιζει κατι τετοιο. Αν ομως το παρεις αποφαση οτι -αυτα- εχεις, -αυτα- βγαζεις και με -αυτα- θα πρεπει να κινεισαι για καποια (αοριστα) χρονια τοτε μια χαρα θα τα καταφερεις. Το οτι θα συμβιβαστεις ειναι δεδομενο, το θεμα ειναι κατα ποσο σε χαλαει κατι τετοιο και αν το εχεις δοκιμασει για να δεις αν τελικα σου αρεσει περισσοτερο να εισαι μονος με λιγοτερα η να εισαι υποτακτικος/ παρασιτο των δικων σου γιατι εδω που τα λεμε και το "αρμεγμα" επαγγελμα ειναι. Για να μην παρεξηγηθω δεν "στη λεω" απλα μια αποτιμηση κανω του τι να περιμενεις σαν "μονος" και αφεντικο του εαυτου σου. Συμφορουμίτη ikaruga μένεις μόνος σου,χωρίς καμία οικονομική βοήθεια; Ρωτάω για να δω πως τα βγάζεις περα Τι αυτοκίνητο αν επιτρέπεται;
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ρε παιδια εσεις με ποιον εισαστε? για να καταλαβω δηλαδη. οταν μου λετε οτι μπορειτε και βγαινετε με 700 ευρω ειναι σαν να "μου τη λετε" και ενοειτε οτι μια χαρα ειναι η ζωη σας και δε θελετε τιποτα αλλο. συζητηση κανουμε, μη το περνετε προσωπικα το θεμα ΑΛΛΑ ακομα και με 700 ευρω να βγαινετε, εισαστε ευχαριστημενοι? οταν ακουω "Οταν δεν εχεις πως αλλιως να ζησεις", λυπαμαι! νιωθω λες και ειμαι σε καμια χωρα τριτου κοσμου. με αυτη τη λογικη να γινουμε γυφτοι, αυτοι εχουν πιο λιγα εξοδα. ελεος ρε παιδια, αντι να τα βαλετε με αλλους που ειναι η αιτια για τη καταστροφη (γιατι καταστροφη ειναι για μενα η λογικη αυτη), τα βαζετε μαζι μου λετε και εχω τιποτα να κερδισω. και μην αρχιζεται για bmw, ακριβα ρουχα κτλ. εδω ποτε δε μιλησα για τετοια πραγματα. ισα ισα που μιλαγα πριν κατι σελιδες για τα μπουκαλια γαλα που θελει ο καθενας το μηνα, το σουπερμαρκετ κτλ. ζηταω πολλα? τεσπα, σημασια εχει οτι πριν 10 χρονια οποιος εμενε μονος του, ειχε περισσοτερα απ'οτι εχει τωρα ενας αλλος! αυτο δεν ειναι εξελιξη, και αν συνεχισουμε ετσι, με τη λογικη: "Οταν δεν εχεις πως αλλιως να ζησεις, και μακαρονια θα φας σερι για καμμια 15αρια μερες, και με 700 ευρω θα τα βγαλεις περα, και θα συνηθισεις." ειναι σαν να πηγενουμε για αυτοκτονια. επισης δεν ειναι ηρωας η μαγκας αυτος που καταφερνει να ζησει με 700 ευρω, γιατι ετσι μπορω και γω να "τη πω" οτι εκανα διακοπες με 100 ευρω! για δειτε που φτασαμε.... τσακωνομαστε για το ποιος ζει με λιγοτερα χρηματα. και με 400 ευρω μπορει να ζησει καποιος με τη λογικη που λετε, εσεις μπορειτε?
Fidelio Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ...(...) για να δεις αν τελικα σου αρεσει περισσοτερο να εισαι μονος με λιγοτερα η να εισαι υποτακτικος/ παρασιτο των δικων σου γιατι εδω που τα λεμε και το "αρμεγμα" επαγγελμα ειναι. (..) Ο λεγόμενος "Απογαλακτισμός". Βασικά αν δεν υπάρχουν τα χρήματα , όχι για την επιβίωση , αλλά για την διασκέδαση σου όπως εσύ τώρα την ορίζεις - θα πρέπει να βρείς τρόπους (φίλε αλετζο) εναλλακτικούς για να θρέψεις τον εγκεφαλό σου με ευχαρίστηση. Θα σου πάρει πολύ καιρό να ισσοροπήσεις μια Α κουλτούρα (την δική σου) , με τα μέσα που θα έχεις αυτονόμησης. Αν δεν το κάνεις αυτό , κινδυνεύεις , δεν σου κάνω πλακα... Δεν είναι συμβιβασμός να ξεκινήσεις από κάπου χαμηλά , προσπάθεια είναι για να κάνεις κάτι καλύτερο. Αν δεν το αντέχεις εσύ αυτό , σκέψου οτι δεν μπορεί να αντέξει άλλος για σένα, αυτό και μόνο αν το συνειδητοποιήσεις έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα. :-p
pournaras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ρε παιδια εσεις με ποιον εισαστε? για να καταλαβω δηλαδη.οταν μου λετε οτι μπορειτε και βγαινετε με 700 ευρω ειναι σαν να "μου τη λετε" και ενοειτε οτι μια χαρα ειναι η ζωη σας και δε θελετε τιποτα αλλο. συζητηση κανουμε, μη το περνετε προσωπικα το θεμα ΑΛΛΑ ακομα και με 700 ευρω να βγαινετε, εισαστε ευχαριστημενοι? οταν ακουω "Οταν δεν εχεις πως αλλιως να ζησεις", λυπαμαι! νιωθω λες και ειμαι σε καμια χωρα τριτου κοσμου. με αυτη τη λογικη να γινουμε γυφτοι, αυτοι εχουν πιο λιγα εξοδα. ελεος ρε παιδια, αντι να τα βαλετε με αλλους που ειναι η αιτια για τη καταστροφη (γιατι καταστροφη ειναι για μενα η λογικη αυτη), τα βαζετε μαζι μου λετε και εχω τιποτα να κερδισω. και μην αρχιζεται για bmw, ακριβα ρουχα κτλ. εδω ποτε δε μιλησα για τετοια πραγματα. ισα ισα που μιλαγα πριν κατι σελιδες για τα μπουκαλια γαλα που θελει ο καθενας το μηνα, το σουπερμαρκετ κτλ. ζηταω πολλα? τεσπα, σημασια εχει οτι πριν 10 χρονια οποιος εμενε μονος του, ειχε περισσοτερα απ'οτι εχει τωρα ενας αλλος! αυτο δεν ειναι εξελιξη, και αν συνεχισουμε ετσι, με τη λογικη: "Οταν δεν εχεις πως αλλιως να ζησεις, και μακαρονια θα φας σερι για καμμια 15αρια μερες, και με 700 ευρω θα τα βγαλεις περα, και θα συνηθισεις." ειναι σαν να πηγενουμε για αυτοκτονια. επισης δεν ειναι ηρωας η μαγκας αυτος που καταφερνει να ζησει με 700 ευρω, γιατι ετσι μπορω και γω να "τη πω" οτι εκανα διακοπες με 100 ευρω! για δειτε που φτασαμε.... τσακωνομαστε για το ποιος ζει με λιγοτερα χρηματα. και με 400 ευρω μπορει να ζησει καποιος με τη λογικη που λετε, εσεις μπορειτε? Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω καθολου το σκεπτικο σου. Τι ειναι αυτο ακριβως στο οποιο αντιδρας; Ποιος σου ειπε οτι ειναι ευχαριστημενος ο των 700 ευρω; Αλλα τι να κανει; Να παει στο αφεντικο και να του πει "φιλαρακο, το λεει και η τηλεοραση, με 700 ευρω δε ζουμε, δωσε 2000 να κανουμε τα κουμαντα μας"; Φυσιολογικα και αναγκαστικα θα ζησεις με 700 και θα πεις και πολλα τραγουδια οχι ενα, μεχρι να βρεις καποια δουλεια που να σου δινει περισσοτερα. Δεν ειναι θεμα λογικης, ειναι θεμα αναγκης. Δεν ειπε κανενας, εμενα μου δινουν 10000 αλλα εγω τελικα ζητησα μονο 700 γιατι ειμαι μαγκας και καταφερνω να ζησω με τοσα. Καταλαβε το οτι υπαρχει παρα πολυς κοσμος που ζουνε με αυτα τα χρηματα, και να στο παω και παραπερα, υπαρχουν και πολλα ζευγαρια που παιρνουν 1400 οι δυο τους, παντρευονται και κανουν και παιδια και συνεχισουν τη ζωη τους. Αν σου φαινεται μη εφικτο, οφειλω να σε καλεσω να κατεβεις απο το συννεφακι και να ξαναμπεις στην πραγματικοτητα.
liopyr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 συζητηση κανουμε, μη το περνετε προσωπικα το θεμα ΑΛΛΑ ακομα και με 700 ευρω να βγαινετε, εισαστε ευχαριστημενοι? Αλέτζο ξεχώρισε λίγο στο μυαλό σου την ευχαρίστηση και την επιβίωση, για χάρη της κουβέντας που προσπαθείς να κάνεις. Δηλαδή.
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Αλλα τι να κανει; Να παει στο αφεντικο και να του πει "φιλαρακο, το λεει και η τηλεοραση, με 700 ευρω δε ζουμε, δωσε 2000 να κανουμε τα κουμαντα μας"; Φυσιολογικα και αναγκαστικα θα ζησεις με 700 και θα πεις και πολλα τραγουδια οχι ενα, μεχρι να βρεις καποια δουλεια που να σου δινει περισσοτερα. καταλαβενω αυτο που θες να πεις αλλα με το μη κανουμε τιποτα δε κερδιζουμε τιποτα, ουτε εχουμε εξελιξη... και αντι να κατσουμε ολοι να σκεφτουμε μπας και βρουμε καμια λυση, καθομαστε και λεμε οτι δε μπορουμε να κανουμε κι'αλλιως.... αυτο το "αλλιως" ειναι υποκειμενικο. μπορεις να κανεις και αλλιως οπως να μη κανεις παιδια, να μην εχεις αυτοκινητο κτλ. αυτο ομως λεγεται συμβιβασμος. με το μπενεις σε εξοδα τα οποια δε μπορεις να καλυψεις ειναι σκετη αυτοκτονια. αρα που καταληγουμε? ή συμβιβαζομαστε και ζουμε με 700 ευρω ή ?????? αυτο το ή θελω να σκεφτουμε. αν υπαρχει τιποτα αλλο να κανουμε μπας και δουμε ενα καλυτερο αυριο ........
MastroGiannis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Αλέτζο ξεχώρισε λίγο στο μυαλό σου την ευχαρίστηση και την επιβίωση, για χάρη της κουβέντας που προσπαθείς να κάνεις. Δηλαδή. Καλησπέρα σας! Φίλε liopyr, βοήθησέ μας λίγο. Πως ορίζεται και τι περιλαμβάνει η επιβίωση και η ευχαρίστηση του σημερινού ανθρώπου που ανήκει και ζει στη σημερινή μας σύγχρονη και ανεπτυγμένη κοινωνία; Η επιβίωση είναι "δουλεύω-τρώω-κοιμάμαι-δουλεύω-τρώω-κοιμάμαι..." και όλα τα υπόλοιπα είναι ευχαρίστηση;
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 αρχιζει το τοπικ να περνει ξανα το θεμα συζητησης που θα ηθελα. ευχαριστω. προτειμω να διαβαζω αυτα που λετε και να υπαρχουν διαφωνιες.... αυτο θα πει συζητηση.
pournaras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 καταλαβενω αυτο που θες να πεις αλλα με το μη κανουμε τιποτα δε κερδιζουμε τιποτα, ουτε εχουμε εξελιξη...και αντι να κατσουμε ολοι να σκεφτουμε μπας και βρουμε καμια λυση, καθομαστε και λεμε οτι δε μπορουμε να κανουμε κι'αλλιως.... αυτο το "αλλιως" ειναι υποκειμενικο. μπορεις να κανεις και αλλιως οπως να μη κανεις παιδια, να μην εχεις αυτοκινητο κτλ. αυτο ομως λεγεται συμβιβασμος. με το μπενεις σε εξοδα τα οποια δε μπορεις να καλυψεις ειναι σκετη αυτοκτονια. αρα που καταληγουμε? ή συμβιβαζομαστε και ζουμε με 700 ευρω ή ?????? αυτο το ή θελω να σκεφτουμε. αν υπαρχει τιποτα αλλο να κανουμε μπας και δουμε ενα καλυτερο αυριο ........ Δε διαφωνω, απλα δεν ειναι τοσο ευκολο ωστε να πεις οτι αφου δεν βγαινεις με τα 700, θα κανεις κατι για να το αλλαξεις. Στην προκειμενη περιπτωση το μονο που μπορεις να κανεις μονος σου ειναι να περιμενεις ζωντας με αυτα τα 700, μεχρι να βρεις καποια καλυτερη ευκαιρια. Σε συνολο μπορει να επιτευχθει καποια καλυτερη συλλογικη συμβαση αυξηση κλπ. Αλλα αυτο δεν ειναι κατι το απλο ωστε να πεις δεν μου αρεσει ετσι, το αλλαζω. Μπαινουμε πλεον σε αλλο επιπεδο, οπου παμε συλλογικα σε αγωνες και διεκδικησεις.
aledjo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 ετσι τωρα με πιανεις. αναρωτιεμαι ομως τι φταιει γι'αυτη την αλλαγη. πριν 10 χρονια ζουσαμε καλυτερα απ'οτι σημερα. τοσο γρηγορα ηρθαν ολα τουμπα....
elven Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 σοβαρεψε ρε χρηστη elven. μη μου μιλας προσωπικα και λες @@ για μενα. Έχεις πετάξει περισσότερες τρίχες και απο καθαρίστρια που δουλεύει σε κομμωτήριο κι έχεις κι απαιτήσεις; Άσε που έχεις προσβάλει τους μισους εργαζόμενους απο εδώ μέσα χωρίς να το χεις πάρει χαμπάρι,δικαιολογείται βέβαια γιατί σε άλλο παπαροθέμα που άνοιξες οι σπουδές κατα τη γνώμη σου δεν είναι απαραίτητες γιατί υπάρχει η δουλειά του ντιλιβερά
liopyr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα σας! Φίλε liopyr, βοήθησέ μας λίγο. Πως ορίζεται και τι περιλαμβάνει η επιβίωση και η ευχαρίστηση του σημερινού ανθρώπου που ανήκει και ζει στη σημερινή μας σύγχρονη και ανεπτυγμένη κοινωνία; Η επιβίωση είναι "δουλεύω-τρώω-κοιμάμαι-δουλεύω-τρώω-κοιμάμαι..." και όλα τα υπόλοιπα είναι ευχαρίστηση; Λυπάμαι, δεν θα βοηθήσω. Προτιμώ να κουβεντιάζω με ανθρώπους που γνωρίζουν τα αυτονόητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.