Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι η σημερινή κατάσταση με την κατάσταση πριν από 100 χρόνια είναι η ίδια; Έχεις πολλή κακή πληροφόρηση για το πως ήταν κάποτε τα πράγματα.

πριν 100 χρόνια νομίζω ότι τα πράγματα ήταν ίδια (στην ελλάδα). Ο βασιλιάς είχε τον πλούτο παρέα με τους βουλευτές. Τώρα ο βασιλιάς έχει τον πλούτο (δεν έχει εξουσία), αλλά τη θέση του την πήραν οι υπουργοί, οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες. Δεν βλέπω καμιάν αλλαγή. Ιδιοκτησία υπήρχε τότε, ιδιοκτησία υπάρχει και τώρα.

Η κατάσταση θα αλλάξει όταν το απαιτήσουν οι ιστορικές συγκυρίες

Για τον απλό άνθρωπο δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
κι επειδη ζουμε σε κ-ο-ι--ω-ν-ι-α πρεπει εγω να ζω σε ενα κοσμο που λειτουργει με τους νομους της ζ-ο-υ-γ-κ-λ-α-ς??

?!

Είπα εγώ ότι συνδέονται πουθενά αυτά τα δύο; :confused:

και για ποιες ιστορικες συγκυριες μιλας?>

Οι ιστορικές συγκυρίες είναι πολλές και διάφορες, δεν είναι συγκεκριμένες και μπορεί να αφορούν διαφορετικές καταστάσεις. Πχ σύγκρουση δύο ισχυρών, σύγκρουση δύο ανίσχυρων που τους έβαλε ένας ισχυρός να συγκρουστούν ώστε να επωφεληθεί, σύγκρουση πολλών ανίσχυρων και ισχυρού κτλ

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι οι επαναστάσεις γίνονται όταν έρθει η ώρα τους, δεν τις κάνει κάποιος.

πριν 100 χρόνια νομίζω ότι τα πράγματα ήταν ίδια (στην ελλάδα). Ο βασιλιάς είχε τον πλούτο παρέα με τους βουλευτές. Τώρα ο βασιλιάς έχει τον πλούτο (δεν έχει εξουσία), αλλά τη θέση του την πήραν οι υπουργοί, οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες. Δεν βλέπω καμιάν αλλαγή. Ιδιοκτησία υπήρχε τότε, ιδιοκτησία υπάρχει και τώρα.

Δηλαδή για σένα η αλλαγή θα ήταν να μην υπάρχει ιδιοκτησία; Πράγματα όπως παιδεία και νοσοκομεία τα θεωρείς ασήμαντα, έτσι; Μόνο τα χρήματα είναι το ζήτημα (που και αυτό έχει αλλάξει ΠΑΡΑ πολύ), όχι η ποιότητα ζωής.

Δημοσ.
?!

Είπα εγώ ότι συνδέονται πουθενά αυτά τα δύο; :confused:

οοοοοχι....απλα λες πως επειδη ζουμε σε κοινωνια και δεν αποφασιζει μονο ενας ,θα πρεπει να περιμενουμε αυτες τις συγκυριες που λες για να ξεφυγουμε

απο τη ζουγκλα στη οποια ζουμε(ετσι χαρακτριζω εγω τη κοινωνια)...

και ερωτω ,,,ποσο ακομη θα περιμενουμε...

ειναι μεταμεσονυχτιες ρητορικες ερωτησεις αυτες...

Δημοσ.

Πριν 100 χρόνια ας πούμε πέθαινες της πείνας , από ένα απλό πυρετό , πήγαινες στον πόλεμο κάθε 2 χρόνια και έχανες από την οικογενειά σου τουλάχιστον ένα ή δύο μέλη. Σε πρώτη φάση δηλαδη.... α , και δεν είχαμε Internet , δεν σπουδάζαμε, και δεν κάναμε ταξίδια...

..κάτσε να δεις τι άλλο ...

Δημοσ.
Ευκαιρία να αλλάξουμε πολίτευμα... :P

(αν και ακόμη δεν έχει βγει άκρη):o

"Ε ρε μια χούντα που χρειάζεται,να κάθονται όσοι σούζα" :eek::eek::eek:

Δημοσ.
οοοοοχι....απλα λες πως επειδη ζουμε σε κοινωνια και δεν αποφασιζει μονο ενας ,θα πρεπει να περιμενουμε αυτες τις συγκυριες που λες για να ξεφυγουμε

απο τη ζουγκλα στη οποια ζουμε(ετσι χαρακτριζω εγω τη κοινωνια)...

και ερωτω ,,,ποσο ακομη θα περιμενουμε...

ειναι μεταμεσονυχτιες ρητορικες ερωτησεις αυτες...

Και που θέλεις να ξέρω εγώ;! Αν έχεις κάποια λύση ή μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση (κοινώς διαφωνείς μαζί μου), με γεια σου με χαρά σου, κάνε το και άλλαξε τον κόσμο. Σε προειδοποιώ, όμως, ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αλλαγές δε γίνονται με αποφάσεις ή με μαζική αλλαγή συνείδησης.

Νομίζω, όμως, ότι είμαστε σε λάθος τόπικ.

Δημοσ.
Και που θέλεις να ξέρω εγώ;! Αν έχεις κάποια λύση ή μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση (κοινώς διαφωνείς μαζί μου), με γεια σου με χαρά σου, κάνε το και άλλαξε τον κόσμο. Σε προειδοποιώ, όμως, ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αλλαγές δε γίνονται με αποφάσεις ή με μαζική αλλαγή συνείδησης.

Νομίζω, όμως, ότι είμαστε σε λάθος τόπικ.

peaceoutman.th.jpg

Δημοσ.
ναι, έτσι όπως τα λες συμφωνώ.

Τελικά είσαι πρέζα.

Μα ο κομμουνισμός (και ο σταλινισμός κατ' επέκτασιν) είναι η μέγιστη έκφραση ανελευθερίας, η υποταγή της ατομικότητας (όχι του ατομικισμού*) στην άβουλη μάζα. Οι μισθοί και η ανεργία ξέχνα το δεν αλλάζουν αν δε φτιάξει το τρίτο. Βέβαια αν απολύσεις μισό εκατομμύριο δημόσιους την οικονομία την ξαπόστειλες, οπότε τι κάνεις? Λες πως για κάθε έναν που βγαίνει δεν θα μπαίνει κανένας. Οπότε, το κράτος εξοικονομεί χρήμα, άρα έχει να δώσει περισσότερα (και στις επιχειρήσεις και σε σένα). Αν οι επιχειρήσεις γλιτώσουν φορολογία (για να πληρώνουν δημόσιους) θα έχουν περισσότερα κέρδη, οπότε και εσύ ζητάς μεγαλύτερες αυξήσεις. Αν τώρα δικηγόροι, ιατροί, εστιάτορες, υδραυλικοί, δεν πληρώνουν μια στην εφορία, οι δημόσιοι παίρνουν κι εφάπαξ ε μην περιμένεις πολλά.

Με τον αρχικό συλλογισμό σου όμως («Το να απαγορεύεις κάτι που δε σου γουστάρει είναι άκρως σταλινικό») μας μπερδεύεις. Γιατί αν το σκεφτούμε λίγο, ανέκαθεν υπήρχαν δύο ομάδες ανθρώπων, αυτοί που είχαν συμφέρον κι αυτοί που δεν είχαν και έβριζαν τους πρώτους.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τους δημόσιους υπάλληλους, υπάρχουν αυτοί που έχουν συμφέρον από την όλη ιστορία, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο δηλαδή. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν συμφέρον, αυτοί που δε θέλουν να μπουν στο δημόσιο (είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα) και πολλές φορές βρίζουν τους πρώτους.

Αν το πάμε έτσι, θα δούμε ότι το ίδιο συμβαίνει παντού. Και πάντα όταν μπαίνει στη μέση το συμφέρον κάποιος χάνει, επικρατεί η άποψη του ενός εκ των δύο. Άρα όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά -και πέρα από τις εικονικές αλλαγές πολιτευμάτων- ζούμε μέσα στον κομμουνισμό;

Δημοσ.
Άρα όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά -και πέρα από τις εικονικές αλλαγές πολιτευμάτων- ζούμε μέσα στον κομμουνισμό;

Βασικά δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα του κομμουνισμού. Πολύ απλά, όμως, οι εχθροί του κομμουνισμού με την ατελείωτη προπαγάνδα τους κατάφεραν να αποδώσουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που υπάρχει σε όλα τα καθεστώτα, αποκλειστικά στον κομμουνισμό.

Και μιλώντας για προπαγάνδα, ακόμα και αυτή θεωρείται χαρακτηριστικό του κομμουνισμού που του αποδόθηκε από τους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Τι να πεις...

Δημοσ.

Δεν θα ήθελα να ζώ σε μια κοινωνία κόκκινης χούντας (γιατί αυτό είναι ο κομμουνισμός), εξάλλου σε όποια κράτη υπήρχε κατέρρευσε πανυγηρικά. (Τσαουσέσκου, ΕΣΣΔ).

Δημοσ.
Βασικά δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα του κομμουνισμού. Πολύ απλά, όμως, οι εχθροί του κομμουνισμού με την ατελείωτη προπαγάνδα τους κατάφεραν να αποδώσουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που υπάρχει σε όλα τα καθεστώτα, αποκλειστικά στον κομμουνισμό.

Και μιλώντας για προπαγάνδα, ακόμα και αυτή θεωρείται χαρακτηριστικό του κομμουνισμού που του αποδόθηκε από τους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Τι να πεις...

Προπαγάνδα υπάρχει από παντού , προς παντού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...