Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
σκεφτομαι σοβαρα να αλλαξω χωρα!

ποια προτεινετε?

εχω ακουσει για Σουηδια καλα λογια...

ξερετε καμια καλυτερη χωρα?

για διακοπές καλά είναι. Καλά, για διακοπές και η αίγυπτος καλή είναι.

Περίμενες τίποτα λιγότερο από σταλινικούς πράκτορες;

Είπα εγώ ότι είναι σταλινικοί? Και πως σου ρθε αυτό? Απλά η αντίληψη ότι ένας αστός όπως ο δικηγόρος πρέπει να παίρνει περισσότερα από έναν εργάτη είναι μικροαστική, καπιταλιστική. Δλδ δεν έλεγε πουθενά ο μαρξ πως πρέπει οι δικηγόροι να αμείβονται καλύτερα από τους εργάτες.

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είπα εγώ ότι είναι σταλινικοί? Και πως σου ρθε αυτό? Απλά η αντίληψη ότι ένας αστός όπως ο δικηγόρος πρέπει να παίρνει περισσότερα από έναν εργάτη είναι μικροαστική, καπιταλιστική. Δλδ δεν έλεγε πουθενά ο μαρξ πως πρέπει οι δικηγόροι να αμείβονται καλύτερα από τους εργάτες.

Έι, μη μου τα χαλάς τώρα. Βασιζόμενος σε δικά σου λόγια, συγκεκριμένα: «Συμπέρασμα. Το να απαγορεύεις κάτι επειδή δε σου γουστάρει, πέρα από το ότι διακόπτει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας-οικονομίας είναι και σταλινικό.»

Έχουμε δηλαδή μια μερίδα ανθρώπων, εργαζόμενων που δεν τους αρέσει η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας (μισθοί, ανεργία, προβλήματα με διορισμούς στο δημόσιο) και θέλουν κάτι να αλλάξει. Αν όλα αυτά αλλάξουν απλά και μόνο επειδή σε κάποιους δεν αρέσει η παρούσα κατάσταση, θα διακοπεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας, η οικονομία θα αλλάξει και εν τέλει θα έχει διαπραχθεί κάτι ΠΟΛΥ σταλινικό. Πράκτορες είναι λέγω.

Δημοσ.
σκεφτομαι σοβαρα να αλλαξω χωρα!

ποια προτεινετε?

εχω ακουσει για Σουηδια καλα λογια...

ξερετε καμια καλυτερη χωρα?

Εμεις δεν προτεινουμε τιποτε. Ποια χωρα εχει τον καλυτερο ντελιβερα, εκει να πας.

Σουηδία όχι, μένουν Σουηδοί εκεί.

Σουηδοι απο τη Σουηδια;

για διακοπές καλά είναι. Καλά, για διακοπές και η αίγυπτος καλή είναι.

Έι, μη μου τα χαλάς τώρα. Βασιζόμενος σε δικά σου λόγια, συγκεκριμένα: «Συμπέρασμα. Το να απαγορεύεις κάτι επειδή δε σου γουστάρει, πέρα από το ότι διακόπτει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας-οικονομίας είναι και σταλινικό.»

Έχουμε δηλαδή μια μερίδα ανθρώπων, εργαζόμενων που δεν τους αρέσει η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας (μισθοί, ανεργία, προβλήματα με διορισμούς στο δημόσιο) και θέλουν κάτι να αλλάξει. Αν όλα αυτά αλλάξουν απλά και μόνο επειδή σε κάποιους δεν αρέσει η παρούσα κατάσταση, θα διακοπεί η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας, η οικονομία θα αλλάξει και εν τέλει θα έχει διαπραχθεί κάτι ΠΟΛΥ σταλινικό. Πράκτορες είναι λέγω.

ΝΑ, ειδες πως το καταφερες. Του ειπες για το Σταλιν, και σου την ειπε κιολας, αλλα ενα Μαρξ τον εριξε ετσι για την κουβεντα ρε παιδι μου :-)

Δημοσ.
Σουηδοι απο τη Σουηδια;

Ω ναι!

ΝΑ, ειδες πως το καταφερες. Του ειπες για το Σταλιν, και σου την ειπε κιολας, αλλα ενα Μαρξ τον εριξε ετσι για την κουβεντα ρε παιδι μου :-)

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι προσπαθεί να μας διδάξει.

Δημοσ.

1) Η παρούσα κατάσταση πάντα αλλάζει επειδή δεν αρέσει σε "μερικούς", στη σημερινή κοινωνία μάλιστα, η κατάσταση δεν αρέσει στους περισσότερους.

2) Δεν καταλαβαίνω με ποιον άλλον τρόπο θα μπορούσε να συμβεί κάτι. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι; Να μη μιλάνε καθόλου, επειδή κάποιοι είναι μια χαρά και απολαμβάνουν τη ζωή τους;

3) Πού την είδες την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας;

Γενικά δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω με ποια λογική δε θα έπρεπε να μιλάνε αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα χρήματα που παίρνουν.

Δημοσ.
Γενικά δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω με ποια λογική δε θα έπρεπε να μιλάνε αυτοί που έχουν πρόβλημα με τα χρήματα που παίρνουν.

Απλά πικάρω το afentiko, εννοείται ότι όλα αυτά τα έγραψα σε σαρκαστικό mode. :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Με τα όπλα, δεν αλλάζει κανένα σκηνικό. Αλλάζουν απλά αυτοί που είναι από πάνω. Και στις "λαϊκές δημοκρατίες" που δήθεν ή πράγματι ξεσηκώθηκε ο λαός, στο τέλος κάτι Ιωσήφ και κάτι Τσαουσέσκοι κάνανε κουμάντο. Και ο δημοκράτης Φιντέλ, όταν είδε κι απόειδε και φοβήθηκε πως θα καταλήξει να μετράει τις ρίζες από τα ραπάνια ανάποδα, στον αδερφούλη του, το 80χρονο τζόβενο έδωσε την εξουσία.

Καλές οι επαναστάσεις και οι στημένες φωτογραφίες που γίνονται πόστερ στα δωμάτια των εφήβων, αλλά οι "αλλαγές" με όπλα είναι αλλαγές αφεντικών, όχι αλλαγές ουσίας.*

(*αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση ως αποτέλεσμα ένοπλης εξέγερσης, αλλά εκεί που είχες το Λουδοβίκο με την αυλή, θα έχεις έναν πρόεδρο και δυο-τρία κόμματα τριγύρω. Γιατί, λέω και ξαναλέω το ίδιο πράγμα, το "πρόβλημα" είναι η φύση μας στην ουσία).

Δημοσ.

παιδια εχω κανει αρκετες δουλειες μερικες εκ των οποιων ηταν για μενα τουλαχιστον μαματες(προπονητης κολυμβησης,ναυαγοσωστης,γυμναστης) αλλα σαν την πυροσβεστικη δεν εχει....τα θετικα ειναι παρααααα πολλα και δεν ειναι του παροντος να τα αναλυσουμε ολα....το ωραριο ειναι απο μονο του ολα τα λεφτα....8 24ωρα το μηνα... και εχεις 22 μερες να κανεις οτι θελεις....αν δεν εχεις δανεια,ενοικια...κτλ μια χαρα ζεις με 1200-1500 ευρω

Δημοσ.

Η δική μου φύση είναι μια χαρά πάντως. Οι υπόλοιποι, δεν ξέρω, φέρτε τα βόλτα. :P

Επίσης:

Είπα εγώ ότι είναι σταλινικοί? Και πως σου ρθε αυτό?

Ήμουν κι εγώ εδώ.

Δημοσ.
παιδια εχω κανει αρκετες δουλειες μερικες εκ των οποιων ηταν για μενα τουλαχιστον μαματες(προπονητης κολυμβησης,ναυαγοσωστης,γυμναστης) αλλα σαν την πυροσβεστικη δεν εχει....τα θετικα ειναι παρααααα πολλα και δεν ειναι του παροντος να τα αναλυσουμε ολα....το ωραριο ειναι απο μονο του ολα τα λεφτα....8 24ωρα το μηνα... και εχεις 22 μερες να κανεις οτι θελεις....αν δεν εχεις δανεια,ενοικια...κτλ μια χαρα ζεις με 1200-1500 ευρω

Θεση για να μπουμε υπαρχει ?

Δημοσ.

ναι, έτσι όπως τα λες συμφωνώ. Μα ο κομμουνισμός (και ο σταλινισμός κατ' επέκτασιν) είναι η μέγιστη έκφραση ανελευθερίας, η υποταγή της ατομικότητας (όχι του ατομικισμού*) στην άβουλη μάζα. Οι μισθοί και η ανεργία ξέχνα το δεν αλλάζουν αν δε φτιάξει το τρίτο. Βέβαια αν απολύσεις μισό εκατομμύριο δημόσιους την οικονομία την ξαπόστειλες, οπότε τι κάνεις? Λες πως για κάθε έναν που βγαίνει δεν θα μπαίνει κανένας. Οπότε, το κράτος εξοικονομεί χρήμα, άρα έχει να δώσει περισσότερα (και στις επιχειρήσεις και σε σένα). Αν οι επιχειρήσεις γλιτώσουν φορολογία (για να πληρώνουν δημόσιους) θα έχουν περισσότερα κέρδη, οπότε και εσύ ζητάς μεγαλύτερες αυξήσεις. Αν τώρα δικηγόροι, ιατροί, εστιάτορες, υδραυλικοί, δεν πληρώνουν μια στην εφορία, οι δημόσιοι παίρνουν κι εφάπαξ ε μην περιμένεις πολλά.

Η παρούσα κατάσταση πάντα αλλάζει επειδή δεν αρέσει σε "μερικούς", στη σημερινή κοινωνία μάλιστα, η κατάσταση δεν αρέσει στους περισσότερους

Ιστορικά η κατάσταση έχει μείνει ίδια και απαράλλαχτη. Από τότε που οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες υπάρχουν σχέσεις εξουσιαστή κ εξουσιαζόμενου. Αυτές ποτέ δεν καταργήθηκαν. Το ότι εσύ σήμερα επιλέγεις αφεντικό δε σε κάνει λιγότερο σκλάβο.

Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι; Να μη μιλάνε καθόλου, επειδή κάποιοι είναι μια χαρά και απολαμβάνουν τη ζωή τους;

Με το να μιλάς δε βγαίνει κάτι. Πρέπει να δράσεις. Πάντως αν είναι να δράσεις, πρέπει να περιμένεις την αντίδραση και να μην κλαίγεσαι επειδή σε βαράνε.

Πού την είδες την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας;

Εσύ δουλεύεις. Ο αφεντικός σου δίνει λεφτά, για να πας σε κωλόμπαρο, δλδ για να κάνεις κάτι που γουστάρεις. Εσύ δίνεις λεφτά στο κράτος για να σου φτιάξει δρόμους και σχολεία, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να πας στο κωλόμπαρο χωρίς δρόμο και αν δε μορφωθείς (ανάγνωση, γραφή κλπ) δουλειά δε βρίσκεις.

*το περίφημο individuality των καπιταλιστών

Δημοσ.
Μα ο κομμουνισμός (και ο σταλινισμός κατ' επέκτασιν) είναι η μέγιστη έκφραση ανελευθερίας, η υποταγή της ατομικότητας (όχι του ατομικισμού*) στην άβουλη μάζα.

Ποια μάζα; Κανένας δεν έδινε σημασία στη μάζα! Η υποταγή ήταν προς ένα δικτάτορα και στα τσιράκια του. Αυτοί είχαν τα πάντα, λεφτά, βίλες, γκόμενες, υπηρέτες, και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια ... ενώ η μάζα πεινούσε. Ήταν μια στυγνή δικτατορία και τίποτα άλλο.

Τα υπόλοιπα ήταν λόγια του αέρα. Θεωρητικές μπούρδες, που καμιά σχέση δεν είχαν με τη στυγνή πραγματικότητα των κομουνιστικών κρατών.

Δημοσ.
Ιστορικά η κατάσταση έχει μείνει ίδια και απαράλλαχτη. Από τότε που οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες υπάρχουν σχέσεις εξουσιαστή κ εξουσιαζόμενου. Αυτές ποτέ δεν καταργήθηκαν. Το ότι εσύ σήμερα επιλέγεις αφεντικό δε σε κάνει λιγότερο σκλάβο.

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι η σημερινή κατάσταση με την κατάσταση πριν από 100 χρόνια είναι η ίδια; Έχεις πολλή κακή πληροφόρηση για το πως ήταν κάποτε τα πράγματα.

Με το να μιλάς δε βγαίνει κάτι. Πρέπει να δράσεις. Πάντως αν είναι να δράσεις, πρέπει να περιμένεις την αντίδραση και να μην κλαίγεσαι επειδή σε βαράνε.

Η κατάσταση θα αλλάξει όταν το απαιτήσουν οι ιστορικές συγκυρίες, όχι όταν το αποφασίσω εγώ ή εσύ. Ζούμε σε κ-ο-ι-ν-ω-ν-ί-α, πρέπει να το εμπεδώσετε αυτό μερικοί, όχι σε ζούγκλα.

Δημοσ.

Η κατάσταση θα αλλάξει όταν το απαιτήσουν οι ιστορικές συγκυρίες, όχι όταν το αποφασίσω εγώ ή εσύ. Ζούμε σε κ-ο-ι-ν-ω-ν-ί-α, πρέπει να το εμπεδώσετε αυτό μερικοί, όχι σε ζούγκλα.

κι επειδη ζουμε σε κ-ο-ι--ω-ν-ι-α πρεπει εγω να ζω σε ενα κοσμο που λειτουργει με τους νομους της ζ-ο-υ-γ-κ-λ-α-ς??και για ποιες ιστορικες συγκυριες μιλας?>

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...