Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω ταξιδέψει σε cockpit αεροπλάνου, έχω βρεθεί σε γέφυρα πλοίων... και πολεμικών. Τέτοια διαδρομή δεν έχω ξανακάνει!

Δημοσ.

Αρχικά καταχωρημένο από Fidelio

ε, παίζει και το ενδεχόμενο να σου αρέσει η δουλειά σου ...

δε ξερω κανεναν τετοιο...

εγω ειμαι ενας.

ναι, ειμαι σπανια ρατσα αλλα υπαρχουμε κι εμεις που μας αρεσει η δουλεια μας. :-)

Δημοσ.

Απ'οτι φαινεται ειστε πολλοι αυτοι που αγαπατε την δουλεια σας.

Μακαρι να σταθω τυχερος και να κανω και εγω την δουλεια που μου αρεσει αλλιως ετοιμαστειτε για το Columbine High School Massacre 2: The Copycat Killer.

Δημοσ.
εγω ειμαι ενας.

ναι, ειμαι σπανια ρατσα αλλα υπαρχουμε κι εμεις που μας αρεσει η δουλεια μας. :-)

ξαναρωταω τα ιδια που ρωτησα και τον αλλον

ποσο χρονων εισαι? ποσο καιρο κανεις αυτη τη δουλεια? εχει σκοπο να τη κανεις σε ολη σου τη ζωη? αν θες πες ποια δουλεια ειναι αυτη

Δημοσ.

ποσο χρονων εισαι? ποσο καιρο κανεις αυτη τη δουλεια? εχει σκοπο να τη κανεις σε ολη σου τη ζωη? αν θες πες ποια δουλεια ειναι αυτη

ειμαι 32, κανω αυτη την δουλεια πανω απο 8 χρονια, εχω σκοπο να την κανω οσο μπορει ο κωλος μου να κατσει σε καρεκλα και ειμαι προγραμματιστης.

για καποιους απο εμας το να δημιουργουμε μεσα απο την εργασια μας κατι (ο,τι κι αν ειναι αυτο) μας κανει ευτυχισμενους.

και μην ρωτησεις αν ζω μονος μου (ναι, ζω μονος μου), ποσα παιρνω(εχω δουλεψει αρκετα για αυτα και δεν προκειται να βγαλω το Ε9 μου στην φορα).....

κρατα απλα το οτι γουσταρω την δουλεια μου!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικά, το "εγώ δεν ξέρω κανέναν που να [συμπληρώστε ό,τι θέλετε εδώ]" δεν είναι επιχείρημα.

Ενδεχομένως να μας λέει κάτι για τις εμπειρίες και τους χώρους που κινείται ο χρήστης που γράφει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.
Γενικά, το "εγώ δεν ξέρω κανέναν που να [συμπληρώστε ό,τι θέλετε εδώ]" δεν είναι επιχείρημα.

Ενδεχομένως να μας λέει κάτι για τις εμπειρίες και τους χώρους που κινείται ο χρήστης που γράφει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

αυτο ειναι αληθεια, γι'αυτο ρωταω εδω το κοσμο μηπως και τελικα κανω λαθος επειδη δε ξερω το κοσμο ολο!

γι'αυτο εγραψα "ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ...."

δεν ειπα "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...."

οσο για το φιλο που λεει οτι ειναι προγραματιστης, εχω πολλες αποριες

Δημοσ.

Καλημέρα και απο μένα!

aledjo, δεν παίζει ρόλο η ηλικία ή τα χρόνια που κάνεις μια δουλειά.

Μια δουλειά την βαριέσαι όταν το προϊόν της είναι στάσιμο και μονότονο

και την κάνεις μόνο και μόνο για τα λεφτά.

Όταν μια δουλειά σου παρέχει το αίσθημα της εξέλιξης και το προϊόν της

σου δίνει το κίνητρο να συνεχίζεις να την κάνεις καθημερινά,

τότε συνεχίζεις να την κάνεις ευχάριστα και δεν νοιώθεις πως σου κλέβει

ώρες από την καθημερινή ζωή σου και ξεχνάς και το πόσα βγάζεις από αυτή.

Ούτως ή άλλως, όπως σου είπα και σε άλλο ποστ, όσα και να βγάζεις

από μια δουλειά, αν ο στόχος σου είναι μόνο αυτός, δεν είναι ποτέ αρκετά.

Για παράδειγμα, αν εσύ παίζεις μουσική σε ένα μαγαζί για το μεροκάματο και μόνο

είναι σίγουρο πως μέσα σε λίγο καιρό θα βαρεθείς.

Αν όμως γράφεις τη μουσική για το συγκρότημά σου, πότε νομίζεις πως θα βαρεθείς;

καλημερα! aledjo γιατι προβληματιζεσε τοσο πολυ με το θεμα εργασιας κ με το χρημα
Πρόκειται να του προτείνεις κάτι Lydia7;:P
Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέποντας ανθρώπους πορωμένους με τη δουλειά τους κ ευτυχισμένους,το θεωρώ κατόρθωμα και τους λέω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.Εγώ αυτό θέλω να πετύχω κάποια στιγμή αλλά μου φαίνεται δύσκολο.Μάλλον επειδή είμαι κοπρόσκυλο.

Δημοσ.

...η δουλειά του dj είναι εξίσου δημιουργική αν το θελήσει κάποιος , και ΑΝ το κυνηγήσει ΚΑΙ με καλά χρήματα. Βέβαια όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι δουλεύει κάποιος σαν dj , έτσι; :P

• Super Moderators
Δημοσ.
αυτο ειναι αληθεια, γι'αυτο ρωταω εδω το κοσμο μηπως και τελικα κανω λαθος επειδη δε ξερω το κοσμο ολο!

γι'αυτο εγραψα "ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ...."

δεν ειπα "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...."

Και πάλι, το σκεπτικό είναι λάθος. Ακόμη και χίλιοι να βρεθούν να σου πουν "αγαπώ τη δουλειά μου" δε σημαίνει τίποτε, όπως δε σημαίνει τίποτε το να μη βρεθεί ούτε ένας να πει "μου αρέσει η δουλειά μου". Στη δεύτερη περίπτωση, βέβαια, πιθανόν έτσι να ενισχυθεί η εντύπωση που ήδη έχεις (ενδεχομένως μέσα από τα δικά σου βιώματα), δηλαδή ότι όλοι κάνουν κάτι άσχετο με αυτό που σπούδασαν, το σιχαίνονται ή/και τους πρήζουν τα συκώτια οι γονείς να κάνουν κάτι καλύτερο, κτλ, κτλ. Misery loves company, που λένε και στο νησί της ομίχλης.

Βέβαια, το τι λένε οι γονείς, αν θέλεις να το δεις ωμά, σημασία έχει μόνο στο βαθμό που α) τους νοιάζεσαι και εκτιμάς τη γνώμη τους και β) χρηματοδοτούν τον νυν τρόπο ζωή σου, τον οποίο μάλλον αποδοκιμάζουν. Γιατί, για να φέρω ένα ακραίο -ενδεχομένως- επάγγελμα, αν εσύ μπορείς να ζεις με τρόπο που να σε καλύπτει (στη σκέψη και στις καθημερινές ανάγκες) κάνοντας το μεταφραστή (ζιγκολό, λούστρο, αστροναύτη), ας πούμε, ό,τι και να σου λένε οι άλλοι, ελάχιστη σημασία έχει στην τελική ανάλυση.

Πρακτικά, αν με αυτή τη δουλειά που κάνεις, δε βγαίνεις, έχεις δύο λύσεις: 1) το παίρνεις απόφαση ότι προκοπή δεν κάνεις και αλλάζεις ρότα ή 2) σκύβεις το κεφάλι, υπερδιπλασιάζεις τις προσπάθειές σου και δίνεις αγώνα να τα καταφέρεις στον τομέα που σου αρέσει.

Το να κάνεις γκάλοπ μεταξύ αγνώστων για το αν αγαπούν τη δουλειά τους, πόσα χρόνια την κάνουν και τα υπόλοιπα που ρωτάς, δύσκολα θα σε βοηθήσει, ειδικά αν οι απαντήσεις που εισπράττεις πηγαίνουν κόντρα στις αντιλήψεις σου (θεωρητικά, αλλά πολυυυυυυυυυύ θεωρητικά, μπορεί να αλλάξεις γνώμη διαβάζοντας τις γνώμες των άλλων, αλλά αυτό και πάλι είναι συνάρτηση του τι αξία δίνεις στη γνώμη ενός ουσιαστικά αγνώστου και πόσο είσαι ο ίδιος έτοιμος να εξετάσεις κάτι που ξεφεύγει από το νυν πλαίσιο σκέψης σου).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...