Προς το περιεχόμενο

Ζωή ή δουλειά?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανοιγω αυτο το topic για να μου πειτε σε ποια κατηγορια ανθρωπων ανηκετε

1) δουλευω για να ζησω

2) ζω για να δουλευω

τοσα χρονια εχω αυτη την απορια βλεποντας ανθρωπους να μην κανουν τιποτα αλλο απο το να δουλευουν και αναρωτιεμαι γιατι ζουνε.

1) βλεπω το περιπτερα κααααθε μερα, ολη μερα να καθεται στο ιδιο σημειο και να κανει το ιδιο πραγμα για χρονια.

(μεχρι και bmw αγορασε και την εχει απεναντι για να τη κοιταζει)

απορω αυτος τι χαιρετε στη ζωη του. ωραριο 06:00 - 23:00. τι προλαβενει να χαρει?

2) τα αφεντικα σε μια καφετερια που ξερω, οσα χρονια τυχενει να περασω απο κει, βλεπω την αφεντικινα να καθεται στο ιδιο σημειο, με την ιδια καρεκλα και να κανει το ιδιο πραγμα!

μετραει τα λεφτα και δινει ρεστα στις σερβιτορες για τους πελατες. το τελος της ημερας μετραει τα πολλα λεφτα, πληρωνει τις σερβιτορες και παει για υπνο. την αλλη μερα ξυπναει μεσημερι, τρωει και ξαναπαει στη καφετερια στο ιδιο σημειο.

το αφεντικο καθεται ολη μερα στη καφετερια και περιμενει να περασει η ωρα.

φυσικα κοινωνικες επαφες, φιλους κτλ δεν εχουν. 7 μερες τη βδομαδα ειναι στο ιδιο σημειο...

αμφιβαλω αν εχουν παει ποτε σε ταβερνα.

και αλλα πολλα.........

τετοια ζωη παντος εγω δε θα μπορουσα να κανω ποτε.

ειμαι σιγουρος οτι ειναι θυματα του χρηματος και θυσιαζουν τα παντα γι'αυτα.

αυτο εχω καταλαβει.....

• Απαντ. 446
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

aledjo, στα παραδείγματα σου μιλάς για επιχειρηματίες. Μπορεί να βλέπουμε στη tv τον Κόκκαλη να κάθεται αραχτός και να χαζογελάει, δε σημαίνει όμως ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι έτσι. Ο επιχειρηματίας με το απλό μαγαζάκι είναι ο πρώτος που θα κάνει "υπερωρίες" για να μη χρεοκοπήσει, που θα κάτσει να σιγουρευτεί ότι όλα είναι οκ. Μπορεί να βγάζουν πολλά φράγκα και να αγοράζουν bmw, δε σημαίνει όμως ότι δεν έχουν υποχρεώσεις. Ειδικά αν δεν έχουν συνεργάτες και τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Δημοσ.

αυτο λεω και γω!

θυσιαζουν το χρονο τους - ζωη τους για τι????

για να βγαλουν περισσοτερα λεφτα, σωστα?

ειναι ζωη αυτο?

δηλαδη προτειμας να δουλευεις ολη μερα για να βγαλεις πολλα λεφτα και να μην εχεις χρονο για τιποτα αλλο?

Δημοσ.

Πολλες φορες δεν ειναι επιλογη, αλλα αναγκη να δουλευεις τοσες πολλες ωρες. Δηλαδη εσυ πως το κοβεις, να λες "ασε ρε δεν πιανω και δευτερη δουλεια, στα @@ αν θα πεινασουν τα παιδια"? Θα ηταν ωραιο να γινομασταν ολοι Christopher McCandless αλλα θελει κοτσια.

Δημοσ.
αυτο λεω και γω!

θυσιαζουν το χρονο τους - ζωη τους για τι????

για να βγαλουν περισσοτερα λεφτα, σωστα?

ειναι ζωη αυτο?

δηλαδη προτειμας να δουλευεις ολη μερα για να βγαλεις πολλα λεφτα και να μην εχεις χρονο για τιποτα αλλο?

Ε κοίτα, εξαρτάται από τις προτεραιότητες και τα ζόρια του καθένα. Εσύ μπορεί να φαντάζεσαι τον εαυτό σου έτσι και να σκέφτεσαι ότι δε θα την πάλευες, ο εκάστοτε επιχειρηματίας μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Επίσης, μη ξεχνάς πως μερικοί μπορεί να μην επέλεξαν το συγκεκριμένο τρόπο ζωής αλλά να αναγκάστηκαν να τον ακολουθήσουν στην πορεία.

Το κατά πόσο θυσιάζουν το χρόνο τους εξαρτάται όμως και από το πόσο καλά πάει το μαγαζί. Αν οι δουλειές πάνε καλά, το αφεντικό βάζει μερικά άτομα να το προσέχουν και απλά κάθεται και μετράει πράσινα.

Δημοσ.

Καποιος πολυ γνωστος τυπος ειπε "Οταν ημουν νεος πιστευα πως τα λεφτα ηταν το σημαντικοτερο πραγμα στον κοσμο, τωρα που ειμαι γερος το -ξερω- οτι ειναι". Βασικα Αλεκο αν ειναι να τα "αρπαζω" δεν εχω προβλημα να δουλευω, αν ειναι ομως να δουλευω για να τα "αρπαζει" το αφεντικο μου τοτε σιγουρα με χαλαει.

Δεν θα ειχα προβλημα να σκιζομουν καθε μερα, ολη μερα στη δουλεια αν τα επαιρνα χοντρα και να ειχα 1-2 μερες ελευθερες να τα "σπαταλησω" οπως εγω γουσταρω. Πιστευω οτι ολοι θα το ηθελαν αυτο.

Δημοσ.
Πολλες φορες δεν ειναι επιλογη, αλλα αναγκη να δουλευεις τοσες πολλες ωρες. Δηλαδη εσυ πως το κοβεις, να λες "ασε ρε δεν πιανω και δευτερη δουλεια, στα @@ αν θα πεινασουν τα παιδια"? Θα ηταν ωραιο να γινομασταν ολοι Christopher McCandless αλλα θελει κοτσια.

ε τωρα ανοιγεις αλλο θεμα.

αν δεν εχεις λεφτα ή δουλεια που δε βγαζεις πολλα λεφτα, δε αρχιζεις να κανεις 5 παιδια και μετα να κλαιγεσαι.

δεν εχω ακουσει κανεναν ανθρωπο που να του αρεσει να δουλευει ολη μερα.

αντιθετος ολοι κλαιγονται οτι δουλευουν πολυ, ΑΣΧΕΤΑ το λογο.

λενε οτι δουλευουν πολυ απο "αναγκη"

ΑΛΛΑ ενας στους δεκα δουλευει πολυ επειδη εχει αναγκη. (γιατι πολυ απλα αν δε θελει πολυ δουλεια, δε κανει 5 παιδια, bmw κτλ κτλ)

οι περισσοτεροι οπως ειπα δουλευουν πολυ για να βγαλουν περισσοτερα λεφτα....

υ.γ. γελαω οταν ακουω ανθρωπους να κλαιγονται οτι εχουν εξοδα πολλα και δε βγαινουν, συνηθως αφεντικα, και ζητανε πολλα απο τους υπαλληλους, γιατι τα εξοδα και οι αναγκες γι'αυτους ειναι η δοση για το bmw, τα κοσμηματα της γυναικας κτλ κτλ.

Καποιος πολυ γνωστος τυπος ειπε "Οταν ημουν νεος πιστευα πως τα λεφτα ηταν το σημαντικοτερο πραγμα στον κοσμο, τωρα που ειμαι γερος το -ξερω- οτι ειναι". Βασικα Αλεκο αν ειναι να τα "αρπαζω" δεν εχω προβλημα να δουλευω, αν ειναι ομως να δουλευω για να τα "αρπαζει" το αφεντικο μου τοτε σιγουρα με χαλαει.

+1000

φυσικα αυτο δε σηκωνει συζητηση, ασχετα αν υπαρχουν πολλοι που το κανουν και αφεντικα που το θελουν.

Δεν θα ειχα προβλημα να σκιζομουν καθε μερα, ολη μερα στη δουλεια αν τα επαιρνα χοντρα και να ειχα 1-2 μερες ελευθερες να τα "σπαταλησω" οπως εγω γουσταρω. Πιστευω οτι ολοι θα το ηθελαν αυτο.

ειπες 1-2 μερες. εγω στα παραδειγματα που αναφερα δεν υπαρχει χρονος ουτε 1 ωρα.

αυτο που ειπες ειναι ονειρο καθε υπαλληλου και γι'αυτο δε γινεται αφεντικο.

επισης το ιδιο λενε και αυτοι που θελουν να γινουν αφεντικα ΠΡΙΝ γινουν. μετα γλυκενονται απο το χρημα και θυσιαζουν τα παντα!

ενα πρωην αφεντικο μου, αφηνε τη γυναικα του (ετων 28 αυτη) στο σπιτι απο 7:00 - 22:00 που γυρναγε σπιτι.

θελετε να σας πω και τη συνεχεια?

απορω γιατι τη παντρευτηκε.....

Δημοσ.

Το 2/7 μερες ειναι για το πεος συντελεστης παντως. Και αν σκεφτεις οτι ειναι και ονειρο πολλων τοτε αναρωτιεσαι τι ηλιθιοι κυκλοφορουνε τριγυρω σου.

Δημοσ.

για να μπορουν να παρουν κατι οταν το θελησουν,για να μπορουν να πανε διακοπες χωρις να ρωτανε τους συγγενεις αν θα τους φιλοξενησουν-ταισουν κτλ(προεκυψε απο το θεμα με τις διακοπες σου με τα 100ε),για να μεγαλωσουν τον τραπεζικο λογαριασμο,να αγορασουν εξοχικο κ κανα διαμερισμα για επενδυση ή ακομη κ για να τα αφησουν στα παιδια τους...

μπορει να τρεχει δανειο για το μαγαζι κ το σπιτι και να προσπαθουν να το ξεπληρωσουν για να μπορουν να ξεκουραστουν οταν μεγαλωσουν...

σιγουρα καποτε θα ξεκουραζονται και θα διασκεδαζουν κ αυτοι κ ας ειναι 10 μερες το καλοκαιρι...αφου την παλευουν αυτοι, εσυ γιατι προβληματιζεσε?

υ.γ. για τον mccandless που γραφτηκε πριν...ε δεν νομιζω οτι μπορουσε να ειναι ινδαλμα,ενας πιτσιρικας που τα παρατησε ολα για λιγες διακοπες κ πεθανε αβοηθητος απο δηλητηριαση μανιταριου...

Δημοσ.

ε τωρα ανοιγεις αλλο θεμα.

αν δεν εχεις λεφτα ή δουλεια που δε βγαζεις πολλα λεφτα, δε αρχιζεις να κανεις 5 παιδια και μετα να κλαιγεσαι.

δεν εχω ακουσει κανεναν ανθρωπο που να του αρεσει να δουλευει ολη μερα.

αντιθετος ολοι κλαιγονται οτι δουλευουν πολυ, ΑΣΧΕΤΑ το λογο.

λενε οτι δουλευουν πολυ απο "αναγκη"

ΑΛΛΑ ενας στους δεκα δουλευει πολυ επειδη εχει αναγκη. (γιατι πολυ απλα αν δε θελει πολυ δουλεια, δε κανει 5 παιδια, bmw κτλ κτλ)

οι περισσοτεροι οπως ειπα δουλευουν πολυ για να βγαλουν περισσοτερα λεφτα....

υ.γ. γελαω οταν ακουω ανθρωπους να κλαιγονται οτι εχουν εξοδα πολλα και δε βγαινουν, συνηθως αφεντικα, και ζητανε πολλα απο τους υπαλληλους, γιατι τα εξοδα και οι αναγκες γι'αυτους ειναι η δοση για το bmw, τα κοσμηματα της γυναικας κτλ κτλ.

Πολλοί μπορεί να δουλεύουν ολημερίς γιατί έχουν πραγματικά βιοποριστικό πρόβλημα. Και ας έχουν 1 παιδί. Αυτούς τους καταλαβαίνω, και σίγουρα δεν είναι η ζωή η οποία ονειρεύονταν να κάνουν. Για εκείνους που κάνουν 5 παιδιά δε ξέρω τι να πω, και με ποιά λογική κάνουν τέτοια οικογένεια όταν δεν έχουν τις ανάλογες αποδοχές ώστε να ζήσουν μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή

Οι υπόλοιποι όντως, είναι δούλοι του χρήματος, και έχουν μπερδέψει το μέσο με το σκοπό. BMW μπορεί να'χει όπως λες, αλλά φίλους ή έστω γκόμενα για να μιλήσει σαν άνθρωπος δεν έχει. Μιλάμε για το σύγχρονο καταναλωτικό πρότυπο ανθρώπου.

Και προσωπικά, θα'θελα να'χα τον χρόνο για να τον ξοδεύω με παρέα, παρά μια καταπιεστική δουλειά με λεφτά τα οποία θα κάθομαι να τα μετράω.

Δημοσ.
Το 2/7 μερες ειναι για το πεος συντελεστης παντως. Και αν σκεφτεις οτι ειναι και ονειρο πολλων τοτε αναρωτιεσαι τι ηλιθιοι κυκλοφορουνε τριγυρω σου.

Ειναι σαφως καλυτερο απο το 0/7 των 700 και αν ευρω...

Δημοσ.

Κατι τετοιους τους καταλαβαινω μονο αν εχουν παιδια να συντηρησουν και να σπουδασουν ή τελος παντων εχουν σοβαρα εξοδα.

Τωρα να δουλευεις ολη μερα, για να βγαζεις λεφτα, ενω με τα μισα θα μπορουσες να εχεις μια ανετη και ευχαριστη ζωη, το θεωρω χαζομαρα. Για ποιον λογο να τα βγαλεις αμα δεν τα ευχαριστιεσαι? Κανεις δεν τα πηρε μαζι του.

Ασε που αμα βγεις στη συνταξη και εχεις ενα καλο κομποδεμα, τι θα κανεις? Ουτε τα μισα απο αυτα που ονειρευοσουνα νεος. Με τι κουραγιο στα 70 να κανεις το κεφι σου?

Εγω απορω με κατι τυπους σαν τον Κοκκαλη και τους ομοιους τους. Θα τα ειχα παρατησει ολα σε παιδια και συμβουλους εδω και πολλα χρονια, θα ειχα κρατησει κανα δις μετρητα και μην με ειδατε...

Σιγα μην καθομουν να σκαω για τον γαυρο και την Ιντρακομ :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...