polydoroskatharakis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά παρέλαβα το (ενσύρματο) πληκτρολόγιο της Apple σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι. Το δοκίμασα -φυσικά- και ιδού οι εντυπώσεις μου: 1. Είναι πανέμορφο. Σχεδιαστικά είναι το ομορφότερο πληκτρολόγιο που έχω δει. Από όποια γωνία κι αν το κοιτάξεις είναι χάρμα οφθαλμών. 2. Εργονομικά αντιστοιχεί ακριβώς στο πληκτρολόγιο του MacBook Pro μου, οπότε η δε χρειάζεται να το συνηθίσω. Επιπλέον έχει μια βολική γωνία που διευκολύνει αφάνταστα την πληκτρολόγηση. Σκεφτόμουν πως θα είναι άβολο που δε θα έχει θέση για να ακουμπήσω τους καρπούς των χεριών, όμως έχει τόσο χαμηλό προφίλ που ακουμπάνε μια χαρά στην επιφάνεια του γραφείου. Μάλιστα μια δυο φορές τσάκωσα τον εαυτό μου να ψάχνει το tracpad πάνω στο γραφείο . Η πληκτρολόγηση είναι άνετη με τα πλήκτρα να έχουν την ανάδραση και την ελαστικότητα που πρέπει για πολύωρη πληκτρολόγηση, η διαδρομή ων πλήκτρων είναι ικανοποιητική και η ηχητική επιβεβαίωση καθώς πληκτρολογείς είναι επίσης παρούσα. Η επιφάνεια των πλήκτρων είναι ελάχιστα πιο τραχιά από αυτή του πληκτρολογίου του MacBook. Παρόλο που έχω μεγάλα χέρια, δε συνάντησα κανένα πρόβλημα στις αποστάσεις των πλήκτρων και βολεύει πολύ το μεταξύ τους διάστημα. 3. Το καλώδιο που συνδέει με τη USB θύρα του φορητού είναι λεπτό και εύκαμπτο - περίπου όπως το καλώδιο του iPhone. Είναι αρκετά μακρύ για να το έχει κανείς οπουδήποτε πάνω στο γραφείο, αρκεί και ο φορητός να είναι πάνω στο γραφείο. Πάντως, υπάρχει μέσα στη συσκευασία και μαι προέκταση για όποιον τη χρειαστεί. 4. Άφησα το καλύτερο για το τέλος: Οι δυο θύρες USB που υπάρχουν στο πληκτρολόγιο δουλεύουν άψογα. Σύνδεσα ένα ποντίκι, ένα φλασάκι Lexar 8GB, ένα card reader και διάβασα κάρτες CF και SDHC, και έναν εξωτερικό Seagate 500GB. Όλα δούλεψαν αμέσως και γρήγορα. Μάλιστα το φλασάκι και ο σκληρός (συνδεμένοι στις δυο θύρες του πληκτρολογίου) δούλευαν ταυτόχρονα μεταφέροντας αρχεία με μεγάλη ταχύτητα. Φαντάζομαι λοιπόν πως σε αυτά τα καινούργια πληκτρολόγια δεν ισχύει πως οι θύρες υποβιβάζονται σε 1.1 αλλά δουλεύοyν σαν USB 2.0 κανονικά παρέχοντας την απαραίτητη ισχύ. Υπόψιν πως καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών μου, το MacBook Pro ήταν στην πρίζα κι όχι με τη μπαταρία του - δεν ξέρω καν αν αυτό έχει σημασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
30fill Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Και εγώ χρησιμοποιώ το ασύρματο της apple!. Τέλειο πληκτρολόγιο και αρκετά άνετο. Η μπαταρίες κρατάνε κάνα 4 μηνο αλλά βάζοντας επαναφορτιζόμενες είσαι μια χαρά απο κόστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Φαντάζομαι λοιπόν πως σε αυτά τα καινούργια πληκτρολόγια δεν ισχύει πως οι θύρες υποβιβάζονται σε 1.1 αλλά δουλεύοyν σαν USB 2.0 κανονικά παρέχοντας την απαραίτητη ισχύ. Οι USB θύρες του υπολογιστή (αλλά και των USB Hub που έχουν δικό τους τροφοδοτικό) παρέχουν μέγιστο ρεύμα 500mA η κάθε μια. Το πληκτρολόγιο λοιπόν παίρνει 500mA από τον υπολογιστή. Από αυτά, κάποια τα χρησιμοποιεί για τη λειτουργία του (50-100mA) και τα υπόλοιπα (400-450mA) τα διαθέτει στις 2 θύρες USB που έχει. Έτσι, αν πας να συνδέσεις στη USB του πληκτρολογίου κάποια συσκευή που χρειάζεται 500mA (ή 2 συσκευές που χρειάζονται συνολικά πάνω από 400-450mA), δεν θα δουλέψουν. Τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με το αν οι συσκευές είναι ή δουλεύουν ως USB 1.1 ή 2.0. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackScorpionX Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Θα πω ΓΕΝΙΚΑ για τα ασύρματα σε σχέση με τους υπολογιστές... Εγώ με τα ασύρματα δεν τα έχω καλά! Πρέπει βέβαια να δηλώσω ότι ως φανατικός gamer δε βολεύουν καθόλου ειδικά σε ανταγωνιστικά παιχνίδια όπου και ο παραμικρός χρόνος ανταπόκρισης μετράει. Άρα η γνώμη μου είναι ότι αν παίζετε παιχνίδια, σε καμία περίπτωση ασύρματα μπιχλιμπίδια. Ούτε καν ασύρματο δίκτυο στο σπίτι. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Το έχω δοκιμάσει, τα πληκτρολογιο-ποντίκια τελειώνουν οι μπαταρίες στις κρίσιμες στιγμές και τα disconnects έρχονται όταν απλά ΔΕΝ πρέπει και είναι πολύ περισσότερα και η σύνδεση δεν είναι τόσο σταθερή με το ασύρματο internet. Στη δουλειά τώρα...βασικά δε θα πω και πολλά μόνο ένα παράδειγμα: Πρίν από λίγο η αδερφή μου λίγο ήθελε για να σπάσει το ασύρματο MicroSoft πληκτρολόγιό της γιατί της έκανε (ξανά) "τσαχπινιές", δηλαδή δεν έγγραφε, κολλούσε κτλ... (να σημειώσω ότι το receiver του πληκτρολογίου είναι στο 1 μέτρο...όχι και πολύ μακριά δηλαδή). Αλλάξαμε μπαταρίες και σαν να διορθώθηκε λίγο η κατάσταση. Αλλά γεγονός είναι ότι συχνά "διακόπτεται" η σύνδεση μεταξύ πληκτρολογίου και receiver. Τέλοσπάντων, περί ορέξεως...και κουβέντα να γίνεται αλλά από εμένα τουλάχιστον...μακριά τα ασύρματα!!! (ούτε ασύρματο τηλέφωνο δε θέλω!) εδιτ. το πρόβλημα με το πληκτρολόγιο της αδερφής μου δε διορθώθηκε με τις μπαταρίες... Υ.Γ. και για την υστερία του θέματος...μην ξεχνάμε και την ακτονοβολία xD (ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.