polydoroskatharakis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο για το ΜΒΡ μου. Δε με ενδιαφέρει να είναι ασύρματο, αφού θα το δουλεύω σε συνδυασμό με το monitor που θα πάρω,οπότε βλέπω κάτι σαν κι αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.662717 Μου φαίνεται όμως πολύ ακριβό! Από που θα μου προτείνατε να το αγοράσω; Κανένα κατάστημα στο εξωτερικό ή ebay; Τα ελληνικά γράμματα στα πλήκτρα είναι ευπρόσδεκτα, όχι όμως απαραίτητα. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Απο ebay θα το βρεις αρκετα φθηνοτερα.. Αλλα απο την στιγμη που δεν θελεις το ασυρματο, δεν βρισκω το λογο να παρεις το ενσυρματο χωρις το numpad.. Παρε καλυτερα αυτο που εχει κ numpad και βολευει περισσοτερα σε desktop χρηση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggeLON Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα! Εγώ θα συνιστούσα να δεις και το ασύρματο bluetooth, ίδιου layout με αυτό που έδωσες στο post σου (της Apple). Το έχω εδώ και 3 μήνες περίπου και δουλεύει άψογα. Μπορείς επιπλέον αν βλέπεις ταινείες ν'αράζεις κάπου μακριά από την οθόνη έχοντας μαζί το πληκτρολόγιο. Οι τιμές της Apple, όπως πάντα, είναι λίγο τσιμπημένες αλλά θεωρώ ότι γενικά αξίζει σαν αγορά. Είναι εύχρηστο, ελαφρύ, λιτό και απέριττο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polydoroskatharakis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα! Εγώ θα συνιστούσα να δεις και το ασύρματο bluetooth, ίδιου layout με αυτό που έδωσες στο post σου (της Apple). Το έχω εδώ και 3 μήνες περίπου και δουλεύει άψογα. Μπορείς επιπλέον αν βλέπεις ταινείες ν'αράζεις κάπου μακριά από την οθόνη έχοντας μαζί το πληκτρολόγιο. Οι τιμές της Apple, όπως πάντα, είναι λίγο τσιμπημένες αλλά θεωρώ ότι γενικά αξίζει σαν αγορά. Είναι εύχρηστο, ελαφρύ, λιτό και απέριττο. Ναι, αυτό το πληκτρολόγιο είναι το πρώτο που κοίταξα... Είναι όμως δυο - τρεις λόγοι που με αποτρέπουν από την αγορά του: 1. Δε θα χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το πληκτρολόγιο από απόσταση. Η μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι είναι πολύ μακριά από το γραφείο που θα δουλεύω στο MBP. Εξάλλου, είχα ένα πληκτρολόγιο ασύρματο της Microsoft με τα διάφορα PC που είχα τα τελευταία 9 χρόνια και δε μου χρειάστηκε καθόλου που ήταν ασύρματο... Μάλλον το ποντίκι είναι περισσότερο χρήσιμο να είναι ασύρματο τελικά! 2. Το ενσύρματο πληκτρολόγιο έχει 2 θύρες USB που θα μου χρειαστούν. Θα μου πεις: ήδη τη μια τη γλυτώνεις από το MBP αν πάρεις ασύρματο πληκτρολόγιο. Όμως είναι βολικότερο να έχεις τις θύρες στο πληκτρολόγιο παρά στο laptop, αφού θα το δουλεύω με εξωτερική οθόνη και δε θα είναι σχετικά προσβάσιμο. 3. Βαριέμαι να αλλάζω μπαταρίες. Πρέπει να έχω ένα πακέτο πάντα εφεδρικές μήπως μου τελειώσουν στη μέση μιας δουλειάς. Εντάξει, ξέρω, δεν τις αλλάζεις και τόσο συχνά αλλά, δες το και από οικολογική άποψη βρε αδερφέ! 4. Όπως και να το κάνουμε, 84€ δεν είναι και λίγα. Δεν κολλάω στα 25€ που κοστίζει παραπάνω το ασύρματο, είναι όμως κι αυτός ένας παράγοντας που προστίθεται στους παραπάνω... Αλήθεια, πόσο κρατάνε οι μπαταρίες στο δικό σου πληκτρολόγιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 σορρυ αλλα ΜΒΡ=?? εννοεις MacBook? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polydoroskatharakis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 σορρυ αλλα ΜΒΡ=?? εννοεις MacBook? MBP=MacBook Pro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S2Katana Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως εγώ της Apple θα έπαιρνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polydoroskatharakis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως εγώ της Apple θα έπαιρνα. Κοίτα, κι εγώ της Apple θα πάρω, όπως εξάλλου και το 99% αυτών που αγοράζουν πληκτρολόγιο για Mac. Απλά είπα γιατί θα προτιμούσα την ενσύρματη έκδοση έναντι της ασύρματης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AggeLON Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι, αυτό το πληκτρολόγιο είναι το πρώτο που κοίταξα... Είναι όμως δυο - τρεις λόγοι που με αποτρέπουν από την αγορά του:1. Δε θα χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το πληκτρολόγιο από απόσταση. Η μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι είναι πολύ μακριά από το γραφείο που θα δουλεύω στο MBP. Εξάλλου, είχα ένα πληκτρολόγιο ασύρματο της Microsoft με τα διάφορα PC που είχα τα τελευταία 9 χρόνια και δε μου χρειάστηκε καθόλου που ήταν ασύρματο... Μάλλον το ποντίκι είναι περισσότερο χρήσιμο να είναι ασύρματο τελικά! 2. Το ενσύρματο πληκτρολόγιο έχει 2 θύρες USB που θα μου χρειαστούν. Θα μου πεις: ήδη τη μια τη γλυτώνεις από το MBP αν πάρεις ασύρματο πληκτρολόγιο. Όμως είναι βολικότερο να έχεις τις θύρες στο πληκτρολόγιο παρά στο laptop, αφού θα το δουλεύω με εξωτερική οθόνη και δε θα είναι σχετικά προσβάσιμο. 3. Βαριέμαι να αλλάζω μπαταρίες. Πρέπει να έχω ένα πακέτο πάντα εφεδρικές μήπως μου τελειώσουν στη μέση μιας δουλειάς. Εντάξει, ξέρω, δεν τις αλλάζεις και τόσο συχνά αλλά, δες το και από οικολογική άποψη βρε αδερφέ! 4. Όπως και να το κάνουμε, 84€ δεν είναι και λίγα. Δεν κολλάω στα 25€ που κοστίζει παραπάνω το ασύρματο, είναι όμως κι αυτός ένας παράγοντας που προστίθεται στους παραπάνω... Αλήθεια, πόσο κρατάνε οι μπαταρίες στο δικό σου πληκτρολόγιο; Καλή σου μέρα! Λοιπόν, κατ'αρχάς η στάθμη της μπαταρίας (το πληκρολόγιο δέχεται 3 ΑΑ, που είναι από τις πιο εύκολες να βρεις) λέει το istat ότι είναι στο 64%.. Πιστεύω όμως ότι χαλαρά κρατάνε 6-9 μήνες καθημερινής χρήσης, που κατά τη γνώμη μου είναι καλά. Το έχω όπως σου είπα μόνο 3 μήνες, οπότε δεν μπορώ να σου πώ ακριβώς. Όσο για τα υπόλοιπα: 1. Αν δεν σε βολεύει ασύρματο, δεκτό, καλύτερα να έχεις και το numpad με ενσύρματο. Γλυτώνεις όμως εξτρα καλώδια, και αν πάρεις και ασύρματο ποντίκι, έχεις όλο το χώρο μπροστά από την οθόνη σου ελεύθερο! 2.Τα USB των Apple πληκτρολογίων (τουλάχιστον πριν το slim, καλό θα ήταν να το ελέγξεις) είναι low-power, low speed (USB1.1) που σημαίνει για data transfer είναι ψιλο άχρηστα.. 3. Σου απάντησα κ πριν.. Είναι όπως το δει κανείς. Έχεις ένα πακετάκι στο συρτάρι σου και όοοταν χρειαστεί τις αλλάζεις. 4. 84€??? Εγώ από Λονδίνο το πήρα 50£, δηλαδή περίπου 57€.. Κοίτα μήπως το βρεις πιο φθηνά από κανα e-shop εξωτερικού. Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα.. P.S. Αν ψάχνεις για stand, ρίξε μια ματιά σε αυτό εδώ! http://store.apple.com/uk/product/TW852ZM/A?fnode=MTY1NDA2Nw&mco=Nzk3MDk3OQ Δυστυχώς όταν εγώ αγόρασα, δεν υπήρχε κ πήρα ένα με ανεμιστηράκια. Αυτό όμως είναι πολύ πιο βολικό κατά τη γνώμη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kebinB Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 το έχω και εγώ είμαι κατενθουσιασμένος μαζί του. όπως είπαν και πάνω ΛΙΤΟ και ΑΠΕΡΙΤΤΟ. Όσο για τις μπαταρίες 6μηνο-9μηνο δεν την βγάζει για κανένα λόγω (μιλάω πάντα σε καθημερινή χρήση) πρωσοπικά μου βγάζει κανένα 4μηνο μπορεί και να τα παραλέω εδιτ έβαλα μπαταρίες καινούργιες πριν μια εβδομάδα, και το level τους τώρα είναι στο 87% πληροφοριακά ήταν κάτι της SONY Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polydoroskatharakis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας, παράγγειλα το ενσύρματο και είναι καθ' οδόν. Μάλλον οι θύρες USB που βρίσκονται πάνω του είναι ψιλοάχρηστες αφού όπως διάβασα στα customer reviews ούτε το iPhone δε μπορούν να φορτίσουν... Ελπίζω τουλάχιστον να μπορώ να συνδέσω κανένα φλασάκι. @AggeLON: Το stand αυτό της Twelve South είναι πολύ όμορφο και πρακτικό απ' ό,τι φαίνεται. Ακριβό βέβαια για ένα κομμάτι μέταλλο που είναι... Ίσως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε από μόνοι μας κάποιο τέτοιο stand. Έχει κανείς καμμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Αντε καλοριζικο το εργαλειο, ειναι παρα πολυ ομορφο! Αν το εβγαζε και σε μαυρο θα το επαιρναν και ολοι οι pc αδες!!! Ενα μικρο αρνητικο ειναι οτι "γυαλιζει" πιο ευκολα η απιφανεια των πληκτρων με την χρηση απο οτι σε αλλα πληκτρολογια. Αυτο δεν αποτελει αποτρεπτικο παραγοντα ομως. Αυτες οι usb ειναι ιδανικες ωστε να στιμωχνεις usb receiver για mouse. Ετσι το ειχα κανει και απο οτι ειδα το εχουν κανει και αλλοι σε αλλα φορουμς. Με αυτο τον τροπο εξοικονομεις και μπαταρια απο το mouse. Στην αριστερη αν θυμαμαι καλα εβαζα στικακι αλλα δουλευε αργα. Passport και 2.5" εξωτερικους δεν παιρνει με τπτ. Μαλλον το εχουν κανει 1.1 γιατι θα χρειαζοταν 2 usb για να συνδεθει με τον imac και ειναι μεγαλη πολυτελεια σε αυτο το συστημα οι πολλες θυρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inSync Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.we-blog.gr/texnologia/entiposis-gia-to-asyrmato-pliktrologio-apple-wireless-keyboard/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polydoroskatharakis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.we-blog.gr/texnologia/entiposis-gia-to-asyrmato-pliktrologio-apple-wireless-keyboard/ Ευχαριστώ για το review. Μόλις έρθει και το δικό μου, θα ποστάρω παρατηρήσεις αφού το χρησιμοποιήσω λίγο... Το οτι οι USB θύρες είναι τελικά σχεδόν άχρηστες μου την έσπασε λιγάκι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inSync Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για το review. Μόλις έρθει και το δικό μου, θα ποστάρω παρατηρήσεις αφού το χρησιμοποιήσω λίγο... Το οτι οι USB θύρες είναι τελικά σχεδόν άχρηστες μου την έσπασε λιγάκι... Το δικό μου unibody 13,3 παίρνει - φορτίζει iphone, επίσης memory sticks και μικρούς 2,5" δίσκους, αλλά όταν έβαλα το iPod ενός φίλου.... δεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.