flik Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 πολλές γύρω γύρω; νομίζω, λόγω μικρότερης ισχύος
o_magazatoras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Για να βαλω μια ερωτηση στην παρεα...Τι ειναι καλυτερο (μαλλον λιγοτερο επικινδυνο), πολλες κεραιες στις γυρω πολυκατοικιες, η μια κεντρικη στο απεναντι βουνο; Αν μένεις στο βουνό,καλύτερα είναι πολλές κεραίες στις τριγύρω πολυκατοικίες...
Lucifer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Concerning risk estimates, selection bias, misclassification bias, and effects of the disease on mobile phone use could have reduced estimates, and recall bias may have led to spuriously increased risks. The overall evidence speaks in favor of an increased risk, but its magnitude cannot be assessed at present because of insufficient information on long-term use. Institute of Environmental Health, Medical University of Vienna, Vienna, Austria; Mar 2009 Απ'ευθείας σύνδεση καρκίνου-κινητού δεν υπάρχει (ή τουλάχιστον δεν έχω βρει). Οι μελέτες μιλάνε για αύξηση πιθανότητας. Το increased risk δεν είναι ιδιαίτερα ασαφής όρος σε τέτοιες μελέτες ε. Ακόμα μπορεί να μη μεταφραστεί σε κάτι ιδιαίτερα απτό, αλλά με αρκετό follow-up θα προκύψει ένα absolute mortality risk και από και πέρα θα δούμε στατιστικές του στυλ "πόσες ώρες ομιλίας σε ένα μήνα χρειάζονται για την εμφάνιση όγκου;".
PCharon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 αλλά με άρθρα δεκαετίας και πενταετίας δεν καταλήγουμε κάπου. (όχι δεν πρόκειται για ειρωνία) Εχμ... καταρχήν δεν κατάλαβες, έβαλα τρεις διαφορετικές αναφορές 00-05-06 για να φανεί πως συνεχίζει να ισχύει το ίδιο (εως και σήμερα αφού οι επιδημιολογικές έρευνες συνεχίζονται). Τώρα αν εσύ νομίζεις πως τα fact sheets του WHO είναι "άρθα" σαν αυτά που διαβάζεις και ακούς από κάθε ανεύθυνο εδώ κι εκεί, μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο...
andreasl Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Τώρα αν εσύ νομίζεις πως τα fact sheets του WHO είναι "άρθα" σαν αυτά που διαβάζεις και ακούς από κάθε ανεύθυνο εδώ κι εκεί, μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο... Sorry που θα στο πω αλλά μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει λίγο -με την καλή έννοια- Αφού γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο WHO παίζει τα παιχνίδια των πολυεθνικών, το έχει αποδείξει σε πλειάδα περιπτώσεων. Να πω για τις διάφορες επιδημίες που μας τρομάζει άδικα κάθε τόσο, να πω για το χειρισμό διαφόρων άλλων περιπτώσεων όπως η ασπαρτάμη κλπ, ο WHO είναι αναξιόπιστος και ίσως επικίνδυνος.
PCharon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι, δε γνωρίζω, διότι γνώση για μένα δεν είναι αυτά που λέει ο καθένας από την κούτρα του. Τόσο απλά. Όσο για τα διάφορα θέματα που έχουν προκύψει, να πω απλά πως πολλές φορές αυτοί που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις βασίζονται σε τελείως διαφορετικά κριτήρια από αυτά που αντιλαμβάνονται οι έξω από το χορό.
seishirosakura Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Charon, οι πηγές μου είναι κατα βάση το pubmed, εργασίες που ανατέθηκαν σε μένα ή σε συμφοιτητές τον τελευταίο χρόνο και πάσης φύσεως ιατρικά συνδομητικά περιοδικά που μας παρέχει το πανεπιστήμιο. Τον γούγλη τον άφησα απέξω. Είναι γεγονός (αν θέλεις μπορώ να αναζητήσω την πηγη) πως η ακτινοβολία του κινητού επηρρεάζει αρνητικά και σημαντικά το σπέρμα (ταχύτητα, ιξώδες, αριθμός κ.ο.κ) του άντρα. Ξαναλέω πως δεν υπάρχει άμεση σύνδεση ακτινοβολιών κινητού - καρκίνου αλλά από το ξερό όχι των τελευταίων ετών αρχίζουμε και πάμε στο ίσως. Κατ' εμέ το ίσως του 2009 υπερισχύει του όχι του 2000/2005/2006. Οι τελευταίες retrospective ερευνες που ήρθαν στα χέρια μου τείνουν να συμφωνήσουν πως η ακτινοβολία του κινητού έχει επιδραση μετά απο καθημερινή χρήση αλλά η δυσκολία της απόδειξης έγκειται στην χρονοκαθυστέρηση ανάπτυξης του καρκίνου (10+ χρόνια π.χ) The capacity of radiofrequency from cell phones to be absorbed into the brain has prompted concerns that regular cell phone use may increase the risk of acoustic neuroma (AN) and other brain tumors.Most studies did not find association between the development of AN and cell phone use, but some studies that followed cases for 10 years or more did show an association. Among 10 case-control studies, odds ratios for AN associated with regular cell phone use ranged from 0.5 (95% confidence interval [CI], 0.2-1.0) to 4.2 (95% CI, 1.8-10). Cell phone use was not associated with increased risk for AN in the Danish cohort study, which excluded business users from their study. The meta-analysis, which included 3 case-control studies, found that subjects who used cell phones for at least 10 years had a 2.4-fold greater risk of developing ipsilateral AN. Επιπροσθέτως βρίσκω το όλο debate κάπως χαζό. Κοινό ενδιαφέρον είναι η υγεία. (Ότ)αν αποδειχθεί η κακή επίδραση των ακτινοβολιών θα είναι κάπως αργα - οι περισσότεροι εδώ συμφωνούμε στο να κρατάμε μια πισινή από τώρα. Ούτε θα μπούμε στο Mothers against Cell Phones, ούτε θα καψουμε τις κεραίες της γειτονιάς - επισημάνουμε απλώς πως χρειάζεται μια κάποια προσοχή.
Kostas_xolargos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 δυστηχως με τα κινητα δεν ξερουμε που παμε,εγω χρησιμοποιω 3 4 χρονια ευτυχως handsfree και bluetooth αλλα δυστηχως χρησιμοποιηω κινητα 10 χρονια τωρα...
PCharon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να προσέχουμε λιγάκι τί ακριβώς εντυπώσεις δίνουμε. Είναι γεγονός (αν θέλεις μπορώ να αναζητήσω την πηγη) πως η ακτινοβολία του κινητού επηρρεάζει αρνητικά και σημαντικά το σπέρμα (ταχύτητα, ιξώδες, αριθμός κ.ο.κ) του άντρα. Ειδικά για την ποιότητα του σπέρματος, είναι τόόόσοι οι χημικοί παράγοντες που φαίνεται να το επηρεάζουν. Μέσω της διατροφής και από τον αέρα που αναπνέουμε, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο ερευνών πάμπολα. Άλλο η αναστρέψιμη ποιότητα του σπέρματος και άλλο όγκοι στον εγκέφαλο. Οι τελευταίες retrospective ερευνες που ήρθαν στα χέρια μου τείνουν να συμφωνήσουν πως η ακτινοβολία του κινητού έχει επιδραση μετά απο καθημερινή χρήση αλλά η δυσκολία της απόδειξης έγκειται στην χρονοκαθυστέρηση ανάπτυξης του καρκίνου (10+ χρόνια π.χ)The capacity of radiofrequency from cell phones to be absorbed into the brain has prompted concerns that regular cell phone use may increase the risk of acoustic neuroma (AN) and other brain tumors.Most studies did not find association between the development of AN and cell phone use, but some studies that followed cases for 10 years or more did show an association. Among 10 case-control studies, odds ratios for AN associated with regular cell phone use ranged from 0.5 (95% confidence interval [CI], 0.2-1.0) to 4.2 (95% CI, 1.8-10). Cell phone use was not associated with increased risk for AN in the Danish cohort study, which excluded business users from their study. The meta-analysis, which included 3 case-control studies, found that subjects who used cell phones for at least 10 years had a 2.4-fold greater risk of developing ipsilateral AN. Καταρχήν δεν έδωσες πηγή για το κείμενο που παρέθεσες και τα σχόλιά σου είναι ανακριβή και άστοχα. Το απόσπασμα προέρχεται από εδώ http://www.qsensei.com/content/16644x όπου αν δεις και τον τίτλο και τα γραφόμενα αναφέρεται στο πιθανό "increased risk" για την εκδήλωση μονόπλευρου ακουστικού νευρινώματος, που είναι ένας καλοήθης όγκος στο έσω αυτί. Μια υπόθεση που απέχει πολύ από τον τρόμο του καρκίνου στον εγκέφαλο, όπως διαδίδεται. Κάποια επιδημιολογική έρευνα με ξεκάθαρους δείκτες δεν έχουμε δει ακόμα. Άσε που έχουν ήδη περάσει πάνω από 10 χρόνια (12 στην Ελλάδα? στο εξωτερικό πόσα?) για πολλούς χρήστες κινητών. Μάλλον τώρα πια θα πρέπει να γράφουμε "15+ χρόνια" στα λεγόμενα... Αν όντως είναι θέμα χρόνου να δούμε τα πρώτα κρούσματα θα είναι ένα παρατηρήσιμο γεγονός, όχι μόνο γι αυτούς που διεξάγουν τις έρευνες αλλά και για εμάς τους ίδιους από τους ανθρώπους που γνωρίζουμε. Παραταύτα πολλές φορές βλέπω να διατυπώνεται η μπουρδολογία Νο2 πως ακόμα κι αν συμβαίνει κάτι θα μπορέσουν να το κρύψουν, που δε στέκει διόλου. [edit] Χαιρετίσματα στο συμφορουμίτη που θεωρεί τα posts μου spam (no @@ required). Προφανώς έχεις πολλές γνώσεις επί του θέματος. Διάβασε λίγο ακόμα "ΤΑ ΝΕΑ" για να αποκτήσεις καλύτερη γνώση και άποψη. Ά, σου ξέφυγαν μερικά σε προηγούμενη σελίδα. Επίσης μπορείς να πας να κάνεις αναζήτηση στα posts by PCharon και να αρχίσεις να αξιολογείς με τη σειρά. Φτιάξε και καφέ από πριν, διότι είναι αρκετούλια... Ά και δε σου είπα το πιο αστείο, πως ξέρω ποιός είσαι κι αν ήξερες πώς το γνωρίζω θα αυτοφασκελωνόσουν... Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2009 από PCharon
konandrio Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν υπαρχει τιποτα που να προκαλει καρκινο, τα παντα υπαρχει πιθανοτητα να προκαλεσουν. Ετσι ολοι πρατουμε αναλογως. Ας συμορφοθουμε λοιπον και ας αλλαξουμε (πολυ δυσκολο). Ειμαι με δυο κινητα στις τσεπες καθε πρωι, το ενα χτυπαει ασταματητα. καπνιζω γυρω στα 3 πακετα τσιγαρα, σπιτι εχω ενα dect, 3 κινητα, wifi (+ 8 της γειτονιας), πινω 1,5l coca cola καθημερινως, τρωω αρκετα συχνα απ ΄εξω, δεν γυμναζομαι καθολου, με βλεπω στα 40 μου εγω και πολυ φιλοι να χαιρεταμε. Το <κακο> ειναι οτι εχω ενα παιδακι 16 μηνων, εχω αποφασησει με την γυναικα μου σε 6 μηνες να μετακομισουμε επαρχεια για καλυτερη ποιοτητα ζωης του παιδιου, δηστυχως στα μεγαλα αστικα κεντρα δεν μπορεις να αποφυγεις τιποτα, ακομα και τα φρουτα και τα λαχανικα ραδιενεργα ειναι.
af9pk Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 [...] Είναι γεγονός (αν θέλεις μπορώ να αναζητήσω την πηγη) πως η ακτινοβολία του κινητού επηρρεάζει αρνητικά και σημαντικά το σπέρμα (ταχύτητα, ιξώδες, αριθμός κ.ο.κ) του άντρα. [...] Με ενδιαφέρει να διαβάσω την έρευνα. Θα μπορούσες να παραθέσεις την πηγή;
Street-Fighter Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Το υπουργείο υγείας περιμένετε εσείς να σας πει τι προκαλεί καρκίνο και τι όχι? Δηλαδή ηταν λάθος πριν βγει στα πακέτα των τσιγάρων οτι το κάπνισμα μπορει να προκαλέσει καρκίνο?? Ο μορφέας δεν σας αφήνει τελικά με τίποτα.
savvas1340 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Διοτι προτεραιότητα στην ζωή τους 90% του πληθυσμού της γης εχει η πολυτέλεια και η άνεση παρά το γεγονος οτι μπορει να ειναι επιβλαβές ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό. .. Προταιρεοτητα για το 50% του πλυθυσμου της γης ειναι η απλη επιβιωση.Δεν νομιζω τον κατοικο του Νταρφουρ ή του Μπαγκλα-ντες να τον αφορουν τα προβληματα του κολομαθημενου δυτικου αστου. Μαλλον το ποσοστο που εγραψες αφορα τις δυτικες κοινωνιες.
ErnestoGr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και διάβασα όλες τις απαντήσεις. κατά την γνώμη μου καμία έρευνα δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα αφού τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια. είναι δυνατόν να σου πουν ότι το κινητό αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου αν το χρησιμοποιείς 10 χρόνια σε μία έρευνα 4 χρόνων; (δεν είμαι ειδικός ας μας απαντήσει κάποιος). έστω ότι γίνεται έρευνα και το αποδεικνύει , λέτε να το αφήσουν να βγει στην φόρα; κάτι ανάλογο με το τσιγάρο αλλά κατά την γνώμη μου σε πολύ μεγαλύτερη έκταση. 1 στους 3 καπνίζει αλλά 1 έχει 2 κινητά. τίποτα δεν σου εγγυάται ότι θα πάθεις καρκίνο, απλά παίζεις με τις πιθανότητες
Street-Fighter Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Προταιρεοτητα για το 50% του πλυθυσμου της γης ειναι η απλη επιβιωση.Δεν νομιζω τον κατοικο του Νταρφουρ ή του Μπαγκλα-ντες να τον αφορουν τα προβληματα του κολομαθημενου δυτικου αστου.Μαλλον το ποσοστο που εγραψες αφορα τις δυτικες κοινωνιες. Δεν απαντάω γιατι θα πάει offtopic αν θες ανοιγεις ενα άλλο θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα