CONAN Δημοσ. 13 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2001 Asxoleitai kaneis me enydreia ? Pisteyw oti kalo tha htane na eixame kai emeis oi filoi tou enydreiou ena post gia na antallasoume apopseis....perimenw apanthseis !!!
tropheus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2001 Φίλε CONAN ασχολούμε σχεδόν 6 χρόνια με ενυδρεία. Έχω 2 ενυδρεία (500lt και 80lt) στα οποία έχω αφρικάνες. Ιδιαίτερη όμως αδυναμία έχω στα tropheus (εξού και το Νickname). Τα tropheus είναι τα πιο δύσκολα και ακριβά τροπικά ψάρια. Έχω δώσει πολλά χρήματα καθώς για να μεγαλώσουν αυτά τα ψάρια χρειάζονται νερό διαμάντι.<P> <P>Σκοπεύω σύντομα να φτιάξω ένα μεγαλύτερο με θαλλασινά. Έχω αρκετές γνώσεις καθώς έχω διαβάσει πάρα πολλά για τα θαλλασινά ψάρια και ενυδρεία. Πάντως έχω δει και επαγγελματίες του χώρου να χάνουν πολλά θαλλασινά ψάρια.<BR>Η καλύτερη όμως φάση είναι να καταφέρω να φτιάξω ενυδρείο με ελληνική θάλλασα. Φαντάσου να βουτάς στην θάλλασα και ότι σου αρέσει να το παίρνεις για το ενυδρείο σου. Το βασικότερο όμως πρόβλημα του είναι ότι θέλει ψυκτικό μηχάνημα καθώς το καλοκαίρι η θερμοκρασία ενός ενυδρείου π.χ αυτού που έχω εγώ μπορεί να φτάσει και τους 35 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία τα ελληνικά ψάρια δεν ζουν.Υπάρχουν βέβαια ψυκτικά μηχανήματα τα οποία όμως είναι πανάκριβα. Πάντως έχω σκεφτεί πατέντες...
tak_loyk Δημοσ. 13 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2001 Egw paides prin peripou 5 xronia eixa ena mikro sxetika enydreio kai eixa mesa mono ena Piranhas!!Htan teleio!Ka8e bdomada tou erixna mesa ena xrysopsaro kai to katabroxdize.Bebaia den htan kai to pio omorfo 8eama na blepeis ena xrysopsaro na iketeuei gia th zwh tou alla c'est la vie...
CONAN Δημοσ. 14 Ιουλίου 2001 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2001 egw exw ena 300Lt tropiko enydreio...to eftia3a prin ligo kairo kai einai se mia kalh katastash twra. Syntoma tha valw kai diskous....Exw arketes gnwseis an kai den asxoloumai polla xronia. Pantws einai poly gamata ta atima...
CONAN Δημοσ. 15 Ιουλίου 2001 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2001 3erei kaneis kanenan kalo tropo gia na mporesw na ri3w to pH ? Exw gyrw sto 8.0-8,5 kai thelw na to katevasw sto 6,5. Exw valei tirfh mesa (giati exw skopo na valw diskous) alla 2 24wra meta thn topo8ethsh ths den vlepw na ginetai cafe to nero opws prepei. Den thn exw valei sto filtro giati den exw xwro. Eswterika sto enydreio einai mesa se mia kaltsa. Exei kaneis na proteinei tipota ?
kabouras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2001 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2001 mia ke vrika idikoys as kanw merikes erwtiseis panw se mia limnoyla poy exw spiti moy tismedenia kai skeftomai na valw psaria:<BR>1 ti psaria na valw oste na adexoyn arxketo kero<BR>2 epeidh to tsimento 8a to perasw me monotiko apo panw xreiazetai kapoia idiki apolymansi<BR>3 ektos apo ena aplo filtro poy 8axei to mixanima poy 8a anakyklwnei to nero xreiazetai kai tpt allo?<BR>4 borw na valw psaria kai xelwnakia sto idio xwro o opoios inai peripoy 30 cm va8ws?<BR>thx ek twn proterwn<BR>kab
CONAN Δημοσ. 17 Ιουλίου 2001 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2001 File Kavoura ta pragmata exoune ws e3hs:<BR>Sthn limnoula tha mporeis na valeis xrysopsara, alla prepei na prose3eis kai na skefteis ton paragonta kryo.Ton xeimwna ti 8a kaneis ? Kalytera gia ayto to thema na rwthseis kapoio pet shop pou mporei na 3eroun ka8ws egw den exw asxolithei me limnoules. Mesa sthn limnh mporeis na valeis eidiko xwma kai xalikia pou poulane sta pet shop kai na fytepseis ali8ina fyta kai noufara....Tha deixnoune poly wraia! <BR>Gia xelwnitses prepei na skefteis oti theloune kai ena kommati pou den exei nero gia na vgainoun e3w....mporeis na ftia3eis kati san nhsaki sthn limnoula sou. <BR>An eisai apo a8hna pes mou an 8es na sou pw merika kala magazia pou mporeis na vreis fthno e3oplismo...<BR>Oti allo exeis aporia, edw eimaste...
MikeNuke Δημοσ. 10 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2003 Opoios exei apories kai den kserei pou 8a tis lisei sxetika me to enydreio tou mporei na ginei melos tou GAB "Greek Aquarist's Boards" Forum edo: http://studio.aaquaria.com/board/index.php Einai to elliniko forum gia olous tous enidreiofilous!
subdee Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 σόρρυ για το φτυάρι, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμα φόρουμ ή και άτομα εδώ μέσα να ασχολούνται με ενυδρεία. Μόλις άρχισα ένα και έχω μερικές ερωτησούλες...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Super Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Και, εφόσον υπάρχει φτυάρι, να υπενθυμίσω ότι, από εδώ και πέρα τα μηνύματα γραμμένα με greeklish θα διαγράφονται. Τα προηγούμενα μηνύματα είναι του 2001, οπότε και δεν ίσχυε ο κανόνας αυτός.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Ένα διάστημα είχα αναπτύξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ενυδρεία. Αργότερα όμως έγινα οπαδός της -πραγματικά φιλοζωϊκής απόψεως- πως αγοράζοντας ένα οποιοδήποτε άγριο ζώο από το pet-shop, δημιουργείται χώρος υποδοχής για ένα άλλο δυστυχισμένο ζώο. Η "νόμιμη" εμπορία άγριων ζώων είναι βαρβαρότητα είτε πρόκειται για ελέφαντα, είτε για ψαράκι 2cm του Αμαζονίου. Πάντως όσοι έχουν σκοπό να ασχοληθούν, μπορώ να βοηθήσω με κάποιου είδους πληροφορία: ο εγκλεισμός ψαριών σε σφαιρικά ενυδρεία απαγορεύεται δια νόμου, τώρα γιατί τα πουλάνε, θα σας γελάσω. Ίσως επειδή τα pet-shop είναι εκτός κάθε ελέγχου στις τριτοκοσμικές χώρες.
subdee Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2006 Συμφωνώ με την αποψή σου για την εκμετάλλευση ζώων για δική μας διασκέδαση, παρ'όλα αυτά ως φιλόζωος και όντας μακριά απο θάλασσα για καιρό, ήθελα να το δοκιμάσω. Σε στρογγυλή γυάλα δε θα έβαζα ποτέ ψάρι, έχω τέσσερα τροπικά ψαράκια Νοτιοαφρικανικής προέλευσης σε ενυδρείο 40λ. Είναι μωρά ακόμα και σκοπεύω να αγοράσω μεγαλύτερο αν δώ ότι το χόμπυ αυτό με ενθουσιάζει ακόμα. Πάντως τα ερωτήματα που είχα ήταν πάνω στην αλλαγή του νερού (πότε και τι ποσοστό) και καταπολέμηση αρρωστιών και καθάριότητα. Γενικές αρχάριες ερωτήσεις βασικά...
konnak Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Απορία: Τι παίζει με τις σφαιρικές γυάλες;:roll:
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2006 Οντως, τι προβλημα παιζει ; βλεπω διπλασιαζονται και τα post μαζι με τον οτε και αυτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.