Προς το περιεχόμενο

γρήγορη ερώτηση για τάση cpu

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι 65αρηδες δεν ιδρώνουν σε αυτά τα ρεύματα,καλό είναι όμως να δεις αν μπορείς να παίξεις χαμηλότερα.

Όσο πιο χαμηλά τόσο το καλύτερο(μικρότερες θερμοκρασίες δηλαδή);)

Δημοσ.
Οι 65αρηδες δεν ιδρώνουν σε αυτά τα ρεύματα,καλό είναι όμως να δεις αν μπορείς να παίξεις χαμηλότερα.

Όσο πιο χαμηλά τόσο το καλύτερο(μικρότερες θερμοκρασίες δηλαδή);)

καλά περί θερμοκρασιών το ξέρω..απλά ο άτιμος πάει στα 3,7 με 1.424volt ρεύμα αλλά μετά δε λέει να ανέβει...δοκίμασα 3,8 με 1,55 αλλά δε σταθεροποιείται(δε περνάει prime 95)... να έπεσα σε μπανανακόμματα ή απλά γενικά έκει να είναι τα όρια των συγκεκριμένων cpu?η μητρική δε πιστεύω να με κόβει(asus p5q) ούτε οι μνήμες μιας και έχουν περάσει memtest....ίσως δοκιμάσω να δώσω ρεύμα μέχρι τα 1,6 απλά για να δω αν πάει παραπάνω και θα τον ξαναγυρίσω εκεί μιας και τόσο παραπάνω ρεύμα για 100-150mhz δεν αξίζει αφού και στα παιχνίδια που με ενδιαφέρει δε θα δω καμμία διαφορά

Δημοσ.
nb; termination; Παίξε λίγο - 450fsb με <1,5V real πρέπει να τα έχει ;)

το nb απο 1.1v default το έχω στα 1.2v .Το termination voltage δε μου πέρασε καν απο το μυαλό να το πειράξω:shock:!αν έχεις καμμιά ιδέα για τα όρια που μπορώ να παίξω ευπρόσδεκτη!σε εμπιστεύομαι μιας και δίνεις και καλές συμβουλές για coolers!:lol:θα κάνω και εγώ ένα search μέσω google πιστεύω όλο και κάτι θα βρω

Δημοσ.
PLL Voltage -> 1.55V

FSB termination Voltage -> 1.3V

NB Voltage -> 1.35V

V Core -> 1.575V

και βλέπεις...

thanx dude βρήκα και εγώ κάτι στο net για το p5q pro όπου λογικά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές...θα δω τι ψάρια μπορώ να πιάσω με τη βοήθειά σου και θα ποστάρω

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:51 ----------

δε πάει δυστηχώς caution με τις επιλογές που μου είπες εκτός απο ρεύμα στη cpu που δεν έδωσα παραπάνω απο 1,5v λόγω ψύξης...ξεκίνησα με prime απο τα 3,9(windows μπήκε κανονικά) μέχρι τα 3,82 αλλά τίποτα..να κατεβάσω και άλλο τον επεξεργαστή δε δοκίμασα γιατί θεώρησα ότι τόσο μεγάλα ρεύματα για 60-80 mhz δεν αξίζει...στο τέλος του μήνα θα χτυπήσω είτε megahelms είτε thors ότι βρω διαθέσιμο και θα ξαναπροσπαθήσω...να φανταστείς ότι με 1,5 ρεύμα χτύπησα στο prime 95 86 βαθμούς τη στιγμή που με 1.43 ρεύμα max 73 οπότε δεν αξίζει...ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως για άλλη μια φορά

Δημοσ.
Ε6850 ειχα και εγω αλλα με δυσκολια τον εφτασα 3.78

Δυσκολα ανεβαινει κι αλλο (καλα ειχα και σαπια μητρικη :P)

τι να πω τα 3,7 πάντως ήρθαν με αρκετά μεγάλη ευκολία...υποπτεύομαι ότι θέλει αρκετά παραπάνω ρεύμα γύρω στο 1,58v με τόσο απο όσο έψαξα και στο net είδα να φτάνει στα 3,85-3,9...οπότε μόλις αλλάξω τη ταπεινή ninja θα προσπαθήσω ξανά

Δημοσ.

τι να πω τα 3,7 πάντως ήρθαν με αρκετά μεγάλη ευκολία...

Αυτο δεν ειναι παραλογο & μεχρι εκει νομιζω οτι βοηθαει κυριως η μητρικη

[υπο την εννοια οτι, με μια πιο καινουργια/καλυτερη, φτανεις ευκολοτερα]

Για παραπανω εχει να κανει με cpu και ρευματα. Το 1.55v δεν ειναι πολυ,

αλλα στην τελικη δεν αξιζει, εαν δεν κερδιζεις ετσι ας πουμε > 150MHz :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...