Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2002 Κοίταξε. Εγώ είπα τα εξής 2-3 πράγματα. 1) Σε όλο το Internet, σε όλα τα harware reviews sites λένε ότι το ΑΤΑ-133 δεν έχει βασικά κανένα πλεονέκτημα. 2) Σε όλο το Internet, σε όλα τα harware reviews sites ο WD JB βγαίνει πιο γρήγορος. 3) Το να βάζεις Windows και προγράμματα σε δύο μηχανήματα δεν είναι αξιόπιστο benchmark. Πόσες φορές έχετε κάνει format και μετά βάλατε Windows από την αρχή στο δικό σας μηχάνημα; Πήρε πάντα τον ίδιο χρόνο; Πόσο μάλλον δε διαφορετικά μηχανήματα, κι ας φοράνε τα ίδια πράγματα. Δεν βλέπω να έχουν κάτι αυτά που λέω.
doctorvgs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Τώρα μίλησες σωστά. Συμφωνώ μαζί σου. Επιτέλους συννενοηθήκαμε .
pieros Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 KWSN-Men ''Σε όλο το Internet, σε όλα τα harware reviews sites ο WD JB βγαίνει πιο γρήγορος.'' Se sxesi me ton 2MB i ton 8MB Maxtor?Gia na min exoume lan8asmeni entupwsi
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Δεν έχω δει πουθενά σε σχέση με τον 8ΜΒ. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν reviews, απλά εγώ δεν έχω διαβάσει κανένα...
madsc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Παιδιά από την άλλη άλλες γλώσσες στο net, λένε ότι δεν δίνουν ψηλά scores στο 133 γιατί περιμένουν το S-ATA. ʼμα ισχύει αυτό θα μπορούσε να είναι και ένας λόγος γιατί κάποιες εταιρείες δεν περάσαν στο 133, αλλά μείναν στο 100 & ετοιμάζουν S-ATA. Πάντως πριν από λίγες μέρες πάνω σε Chaintech 7VJL (133), βάλαμε τον "παλιό" Maxtor 40 Gb (133) με 133 καλώδιο. Ήθελε διαφορετικές ρυθμίσεις για να χτυπήσει καλύτερα score στο Sandra, απ'ότι με ένα 100 καλώδιο. Με μεγάλα cache & read ahead στον hd λόκαρε όλο το σύστημα στα 133, όταν ζητούσες μεγάλη διαμεταγωγή. Με τις ίδιες ρυθμίσεις δούλευε κανονικά στα 100. Αλλά πάλι μιλάμε για μικρές διαφορές εκεί που δουλεύαν κανονικά και τα 2 πειράματα. sc sc
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι όλες οι εταιρείς εκτος από την Maxtor είπαν ότι δεν αξίζει να ασχοληθούν με το ΑΤΑ-133 γιατί οι διαφορές είναι πολύ μικρές και ότι επικεντρώνουν το R&D τους στο S-ATA.
georgeadams Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote madsc:</font><hr>Πάντως πριν από λίγες μέρες πάνω σε Chaintech 7VJL (133), βάλαμε τον "παλιό" Maxtor 40 Gb (133) με 133 καλώδιο. Ήθελε διαφορετικές ρυθμίσεις για να χτυπήσει καλύτερα score στο Sandra, απ'ότι με ένα 100 καλώδιο. <hr /></blockquote> Πως του βάλατε ATA133 καλώδιο αντί για ATA100 δηλαδή; Αφού οι προδιαγραφές για τα καλώδια ATA66, ATA100 και ATA133 είναι ακριβώς οι ίδιες (80 αγωγοί αντί για 40);
kavaliotis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2002 Pw pw exasa epeisodia!!! Loipon o kainourgios mou o 80arhs o WD me ta 8MB cache g@m@ei kai dernei! Einai arketa grhgoros, sigouro pio grhgoros apo ton palio mou 40arh Maxtor..Bebaia den ti8etai 8ema sugkrishs afou ekeinos einai 2 xronwn peripou kai polu talaipwrhmenos! 18.000peripou mou bgazei sto Sandra enw o kainourgios 34.000 an 8umamai kala, kai ekeino to testara me programmata na trexoun.. Oso gia ta ATA133 kalwdia, apla to mono pou kanoune einai na ta exoune kalutera shielded, wste na mhn ephreazontai apo hlektromagnhtika ktl kai etsi apodidoun 8ewrhtika pio kala..Twra sthn praksh h diafora einai mikrh ews mhdaminh.. Oso giati oi etairies den akolou8hsan to ATA133, den to ekanan giati ontws den uparxei kammia diafora me to ATA100 opws eipa kai prin alla kai giati oloi etoimazontan gia to Serial ATA pou apo to 2003 8a to exoume oloi sto susthma mas (egw exw to ASUS A7V8X pou exei panw, opote perimenw ton disko! ) Pantws arketa grhgoros o diskos paidia!
BrwmogazoS Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote kavaliotis:</font><hr> Pw pw exasa epeisodia!!! Loipon o kainourgios mou o 80arhs o WD me ta 8MB cache g@m@ei kai dernei! Einai arketa grhgoros, sigouro pio grhgoros apo ton palio mou 40arh Maxtor..Bebaia den ti8etai 8ema sugkrishs afou ekeinos einai 2 xronwn peripou kai polu talaipwrhmenos! 18.000peripou mou bgazei sto Sandra enw o kainourgios 34.000 an 8umamai kala, kai ekeino to testara me programmata na trexoun.. Oso gia ta ATA133 kalwdia, apla to mono pou kanoune einai na ta exoune kalutera shielded, wste na mhn ephreazontai apo hlektromagnhtika ktl kai etsi apodidoun 8ewrhtika pio kala..Twra sthn praksh h diafora einai mikrh ews mhdaminh.. Oso giati oi etairies den akolou8hsan to ATA133, den to ekanan giati ontws den uparxei kammia diafora me to ATA100 opws eipa kai prin alla kai giati oloi etoimazontan gia to Serial ATA pou apo to 2003 8a to exoume oloi sto susthma mas (egw exw to ASUS A7V8X pou exei panw, opote perimenw ton disko! ) Pantws arketa grhgoros o diskos paidia! <hr /></blockquote> 8a perimenw kai egw ligo na skasoune myth oi SATA wste na ksefortw8w adaptores kai ta loipa panw apo ton WD 800JB mou.Tote 8a faei skotwma to drive kai o Barraccuda V 8a parei tin 8esh tou mallon.To pio a8oryvo drive ever ...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2002 Το θέμα βρωμόγκαζε είναι ότι μάλλον οι ΑΤΑ-150 δεν θα είναι και κάτι εξαιρετικό από ότι φένεται... Μάλλον δηλαδή δεν θα μπορούν να εκμετελευτούν τις δυνατότητες του καινούργιου προτύπου... Από ΑΤΑ-200 και μετά όμως...
AMDAKIAS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Κοίταξε. Εγώ είπα τα εξής 2-3 πράγματα. <BR><BR>1) Σε όλο το Internet, σε όλα τα harware reviews sites λένε ότι το ΑΤΑ-133 δεν έχει βασικά κανένα πλεονέκτημα.<BR><BR>2) Σε όλο το Internet, σε όλα τα harware reviews sites ο WD JB βγαίνει πιο γρήγορος.<BR><BR>3) Το να βάζεις Windows και προγράμματα σε δύο μηχανήματα δεν είναι αξιόπιστο benchmark. Πόσες φορές έχετε κάνει format και μετά βάλατε Windows από την αρχή στο δικό σας μηχάνημα; Πήρε πάντα τον ίδιο χρόνο; Πόσο μάλλον δε διαφορετικά μηχανήματα, κι ας φοράνε τα ίδια πράγματα.<BR><BR>Δεν βλέπω να έχουν κάτι αυτά που λέω. <hr /></blockquote> 1) Εγώ πάντως σε πολλά reviews βλέπω ότι το ΑΤΑ133 να εμφανίζεται πιο γρήγορο απο το ΑΤΑ100 2) Δεν έχεις διαβάσει "μάλλον" review με αντιπάλους τους Maxtor και ιδικότερα τους καινούργιους με τα 8ΜΒ cache. 3)Δεν είπε κανένας ότι είναι αξιόπιστο ως benchmark αλλά εγώ σε όσα PC έχω κατασκευασει τον ίδιο χρόνο έκαναν με αντίστοιχα μηχανημάτα . Σε εμένα και στα 5 pc που έχω έχουν κάνει τον ίδιο χρόνο με μια αυξομείωση της τάξεως του 3%-5%.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 1) Θα ήθελα να δω ένα review που να λέει 'αναβαθμηστήτε από το παλιό ΑΤΑ-100, αξίζει τον κόπο' 2) Είπα ότι δεν έχω διαβάσει reviews που να υπάρχει και ο 8ΜΒ Maxtor. Με τον απλό Maxtor έχω διαβάσει πολλά, ποτέ δεν έχει έρθει ποιο γρήγορος. Αν μπορείς να βρεις 1, θα ήθελα να ο δω. 3) Αφού λες ότι δεν είναι αξιόπιστο benchmark τι το συμεχίζεις και λες ότι έχει μικρή απόκλιση 3-5%; Ακόμα και έτσι, σκέφτηκες μήπως ότι στο μηχάνημα με τον JB κάτι δεν πήγαινε καλά γι' αυτό και άργησε τόσο πολύ; Κάποιο ελαττωματικό part μήπως; Είναι δυνατόν οποιοσήποτε σύγχρονος δίσκος να είχε τόσο μεγάλη διαφορά; Και για τον Maxtor να μου έλεγες ότι έκανε τόσο ώρα παραπάνω πάλι το ίδιο θα σου έλεγα... Μπορείς αν θες να πας στο Storage Review και να δεις πως τα πήγε ο ΙΒΜ με τα 8ΜΒ. Α, έχει και έναν Maxtor D740X. Μόνο στο seek time είναι πιο γρήγορος...
AMDAKIAS Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Κοίταξα στο site το οποίο δίνεις στο τελευταίο σου post και θα έλεγα ότι εάν πιστέυουμε όλα αυτά θα πρέπει να είμαστε βαθειά νυχτωμένοι. Συγκρίνουν ανόμοιους δίσκους με διαφορετικά μεγέθη. Είναι ποτέ δυνατόν να συγκρίνεις έναν 120GB δίσκο με ένα 80GB. Το 3%-5% που αναφέρω είναι απειροελάχιστο και για αυτό το αναφέρω έτσι. Και δεν το συνεχίζω όπως αναφέρεις. Όταν κάνεις συγκριτικά κάνεις με ίδια μηχανήματα όπως κάνουν όλοι οι κατασκευαστές και όχι μόνο PC. Όταν θα κάνω και εγώ τα benchmark μου θα σας τα δείξω για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.Και θα α κάνω στο ίδιο μηχάνημα γιατί έτσι είναι πιστεύω ο σωστός τρόπος.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Περιμένουμε το benchmark που θα ανατρέψει όσα ξέρουμε στο χώρο του hardware εναγωνίως.
pieros Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2002 Pantws na pw tin ali8ia san poiotita kataskeuis o Maxtor mou fenetai kaluteros!Pantws gia ogous egguisis pira enan WD800JB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.