Προς το περιεχόμενο

MAXTOR VS WD

pieros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

AMDAKIAS: Όπως ξαναείπα, το ΑΤΑ-133 δεν έχει κανένα νόημα και η Maxtor το υιοθέτησε μόνο και μόνο γιατί για όποιον δεν το έχει ψάξει το 133 ακούγεται καλύτερα από το 100. Δεν είναι ότι οι άλλες εταιρείες δεν μπορούσαν να το υιοθετήσουν αλλά έκριναν ότι δεν άξιζε τον κόπο.

Δημοσ.

KWSN-Men : Αφού λοιπόν είναι τρικ marketing το ΑΤΑ133 πως μου εξηγείς τις διαφορές των επιδόσεων στα 3 PC που διαθέτω σε σχέση με τους δίσκους ATA100; Και γιατί όλες πλέον οι εταιρείες κατασκευής mainboard βάζουν ΑΤΑ133 και όχι ΑΤΑ100; Ποιός είναι ο λόγος; Γιατί σε βλέπω ότι έχεις κολλήσει με το θέμα και προσπαθείς να επιβάλεις τις απόψεις σου. Όχι βέβαια ότι θεωρώ ότι οι δικές μου είναι καλύτερες αλλά μετά απο 23 χρόνια πείρας επάνω στους υπολογιστές μπορώ να καταλάβω έαν ένα PC είναι πιο γρήγορο απο ένα άλλο όπως και με το θέμα που ανέπτυξα σε περασμένο post μου. Εγώ πάντως θα τεστάρω με το utility και θα σας πώ αποτελέσματα (φτάνει βέβαια να υπάρξει χρόνος γιατί απο αυτόν μας λείπει αρκετός).

Δημοσ.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την ταχύτητα, το RAM του περασμένου μήνα είχε συγκριτικό σκληρών. Στο τεστ δεν είχε 80GB σκληρούς αλλά στα 60GB ο Maxtor ATA133 2 MB Cache είχε μεγαλύτερη μέση ταχύτητα διαμεταγωγής από τον WD600JB (ATA100 8MB CAche). Δυστυχώς είμαι στο Πολυτεχνείο και δεν έχω το περιοδικό, αλλά το βράδυ θα σας γράψω και ακριβή στοιχεία. Όσοι έχετε το περιοδικό ελέγξτε το...

Δημοσ.

Φίλε μου αν εμπιστεύεσαι τα περιοδικά, άστα να πάνε. Αφού παίζουν χορηγίες και τέτοια. Καλύτερα να το συγκρίνουμε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ από κάποιον από εδώ μέσα...

Δημοσ.

Ειδικά το RAM που αν το πεις 'μετ'α το τεστ δεν είναι ανάγκη να το φέρεις πίσω' ή αν κάνεις δισέλιδη καταχώρηση, ότι δίνεις θα είναι πάντα ψηλά στην κατάταξη...

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Ειδικά το RAM που αν το πεις 'μετ'α το τεστ δεν είναι ανάγκη να το φέρεις πίσω' ή αν κάνεις δισέλιδη καταχώρηση, ότι δίνεις θα είναι πάντα ψηλά στην κατάταξη... <hr /></blockquote>

Φίλε KWSN-Men δεν διαφωνώ ότι και τα περιοδικά κάνουν που***ές όπως και δεν διαφωνώ στο ότι προσπαθείς αμέσως να βρεις κάτι στραβό σε αυτά που λένε οι άλλοι και δεν συμφωνείς. Ας χαλαρώσουμε λίγο. Κανένας μας εδώ δεν εξυπηρετεί συμφέροντα εταιριών και όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε σωστά πράγματα. Ωστόσο για κάθε πράγμα πρέπει να παίρνουμε από παντού πληροφορίες και να βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Τώρα αν εσύ έχεις στο μυαλό σου ότι οι JB είναι οι άπαιχτοι σκληροί ή κάποιος άλλος ότι οι GeForce4 είναι οι τέλειες κάρτες γραφικών αυτό είναι προσωπικό σου θέμα και δεν χρειάζεται να αποδείξει κανένας τίποτα. Και εγώ όταν πριν 2 μήνες έκανα αναβάθμιση πήρα τον JB γιατί είχε 3 χρόνια εγγύηση. Ωστόσο στο μήνα επάνω πέθανε. Ε δεν μπορώ να είμαι ακόμη τόσο πορωμένος με τους JΒ όταν την έχω πατήσει. Δεν λέω ότι πλέον άλλαξα γνώμη για τους JB αλλά δεν έχω και την ιδέα που είχα παλιότερα. Κάποιος που στη ζωή του έχει δουλέψει WD και δεν είχε πρόβλημα με αυτούς, λογικό είναι να τους θεωρεί πολύ καλούς. Που είναι το παράλογο;

Για όσους πάντως ενδιαφέρονται τα στοιχεία του συγκριτικού είναι τα ακόλουθα:

MAXTOR

Πραγματική χωρητικότητα: 57,26GB

Πρωτόκολλο: Ultra ATA/133

Cache Memory: 2MB

Εγγύηση: 1 χρόνος

Μετρήσεις(WinXP/NTFS) :

Μέσος χρόνος αναζήτησης: 14,48msec

Μέση διαμεταγωγή δίσκου: 37,92 MB/sec

Μέση/Μέγιστη Διαμεταγωγή(MB/sec): Εγγραφής: 37,66/45,91 Ανάγνωσης: 38,17/46,32

WD CAVIAR 600JB

Πραγματική χωρητικότητα: 55,86GB

Πρωτόκολλο: Ultra ATA/100

Cache Memory: 8MB

Εγγύηση: 3 χρόνια

Μετρήσεις(WinXP/NTFS) :

Μέσος χρόνος αναζήτησης: 14,62msec

Μέση διαμεταγωγή δίσκου: 37,84 MB/sec

Μέση/Μέγιστη Διαμεταγωγή(MB/sec): Εγγραφής: 37,44/45,20 Ανάγνωσης: 38,24/46,18

Φίλε KWSN-Men βλέπεις για τι διαφορές μιλάμε; Ακόμη και οι JB όπως λες να είναι πιο γρήγοροι πάλι τόσο μικρή θα είναι η διαφορά τους από τους Maxtor. Αξίζει να τρωγόμαστε;

Δημοσ.

Οκ, ναι, ομολογώ ότι έχω hobby να ψάχνω να βρίσκω το στραβό σε κάθε post που διαβάζω. Το ότι σε όλο το Internet βγάζουν τους JB ποιο γρήγορους δεν σε απασχολεί όπως δεν σε απασχολεί ότι υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν με αυτό που λέω για το RAM.

Πάω να βρω άλλο post για να βρω στραβά...

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Οκ, ναι, ομολογώ ότι έχω hobby να ψάχνω να βρίσκω το στραβό σε κάθε post που διαβάζω. Το ότι σε όλο το Internet βγάζουν τους JB ποιο γρήγορους δεν σε απασχολεί όπως δεν σε απασχολεί ότι υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν με αυτό που λέω για το RAM.

Πάω να βρω άλλο post για να βρω στραβά... <hr /></blockquote>

Αν από το παραπάνω post κατάλαβες ότι εγώ θέλω σώνει και καλά να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη ή να σε βγάλω παράλογο για το RAM τότε καλά κάνεις και αλλάζεις topic, και θα αλλάξω κι εγώ, γιατί δεν πρόκειται να συννενοηθούμε.

Φιλικά, doctorvgs.

Δημοσ.

Ε μα όταν μου λες ότι ψάχνω τα τόπικ για να βρω σρταβά, τι απάντηση περιμένεις;

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote doctorvgs:</font><hr> Φίλε KWSN-Men δεν διαφωνώ ότι και τα περιοδικά κάνουν που***ές όπως και δεν διαφωνώ στο ότι προσπαθείς αμέσως να βρεις κάτι στραβό σε αυτά που λένε οι άλλοι και δεν συμφωνείς.

<hr /></blockquote>

Λέει πουθενά ότι ψάχνεις τα topic για στραβά?

Αν το παρεξήγησες, εννοώ ότι σε κάποια θέματα που διαφωνείς με τους άλλους δεν εκφράζεις απλά την διαφωνία σου δίνοντας επιχειρήματα, αλλά προσπαθείς να ρίξεις τα επιχειρήματα των άλλων ως στραβά. Μόλις είπε κάτι ο AMDAKIAS αντέδρασες, μόλις άκουσες RAM πάλι αντέδρασες. Συγνώμη πάντως αν εγώ σε έχω καταλάβει λάθος.

Πάντως για να μην το τραβάμε το θέμα, εγώ λέω ότι καλό είναι να ακούμε όλα τα τεστ, όλες τις απόψεις,όλα τα συγκριτικά. Γι'αυτό και περιμένω κι εγώ να δω αποτελέσματα από Insomniacs για τους σκληρούς. Ποτέ δεν είπα ότι το άγιο RAM έβγαλε τον MAXTOR ταχύτερο και πάει και τελείωσε. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Δημοσ.

Δείξε μου benchmarks με το ΑΤΤΟ (το οποίο μου φένεται πολύ καλό) που κάνω λάθος και θα φάω το πακέτο με τις δισκέτες που έχω μπροστα μου...

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Δείξε μου benchmarks με το ΑΤΤΟ (το οποίο μου φένεται πολύ καλό) που κάνω λάθος και θα φάω το πακέτο με τις δισκέτες που έχω μπροστα μου... <hr /></blockquote>

Lol, exw kati zip discs mprosta mou going spare :P :grin:(filika)

Oxi aplws kalo...to kalytero ;).

Pantws Doc 8a symfwnhsw me afto pou leei o KWSN...exw diavasei arketa reviews kai to MONO pou exw dei na exei parapanw performance se ata 133 configs einai MONO otan yparxei RAID array se stripping mode.

Pantws pisteyw oti AN ONTWS yphrxe kapoio performance increase 8a to eixan akolou8hsei OLES oi alles etairies pou den nomizw na kanoun ta strava matia otan kati tetoio 8a afksane tis pwlhseis tous ;).

Twra to oti sto systhma sou vlepeis diafora mou fenetai ligo periergo pou isws logo tis mikrhs mou empeirias ypo8etw(4 xronia me pcs asxoloumai-3 sovara me clocking etc) se sxesh me tin dikh sou, den 8a mporousa na dw diafores se diko mou systhma.

Kai kati akoma...an pragmatika yparxei...EDW OUTE ta kalwdia den einai ATA 133 "kai kala" compatible stin pleiosphfia tous afou ola ata 66-100 8ewrountai...

Den 8elw na parekshgh8ei to post giati milaw entelws filika kai symfwna me reviews pou exw diavasei. ;)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote BrwmogazoS:</font><hr>

Lol, exw kati zip discs mprosta mou going spare :P :grin:(filika)

<hr /></blockquote>

Έχω κι εγώ κάτι καλά να του δώσω. (Πλάκα κάνω KSWN...)

Brwmogazos δεν παρεξηγείσαι(από εμένα τουλάχιστον), αλλά νομίζω ότι εγώ έχω παρεξηγηθεί εδώ μέσα.

Ρε παιδιά καταλάβετέ το,δεν διαφωνούμε κάπου. Όποιος διαβάσει προσεκτικά το topic από την αρχή θα δει ότι εγώ δεν λέω πουθενά (και μάλιστα πουθενά δεν λέω να ανταγωνιστούμε γι' αυτό)ότι οι Maxtor είναι οι ταχύτεροι σκληροί και πάει και τελείωσε και δεν πάτε να λέτε ότι γουστάρετε. Εγώ ανέφερα δύο περιστατικά όπου οι Maxtor φαίνονται ταχύτεροι. Brwmagazos την εμπειρία την έχει ο AMDAKIAS που δουλεύει πάνω στα PC τόσα χρόνια, όχι εγώ. Εγώ μίλησα για το δικό μου μηχάνημα και μόνο ότι είδα διαφορά. Η διαφορά όπως προείπα δεν είναι τεράστια αλλά γίνεται αντιληπτή, ειδικά όταν δουλεύω το ίδιο ακριβώς σύστημα με τα ίδια ακριβώς προγράμματα, όπως ακριβώς τα δούλεψα και με τον JB. Γι' αυτό KSWN δεν χρειάζεται να φας δισκέτες γιατί δεν σου είπα κάπου ότι είσαι λάθος (...εκτός ίσως από τις αντιδράσεις σου). Kαι όπως τόνισα και προηγουμένως η τελική άποψη για κάποιο θέμα βγαίνει όταν έχει κάποιος πληροφορία από πολλές πηγές. Εγώ έδωσα κάτι, κάτι δίνουν και οι υπόλοιποι και φυσικά περιμένουμε και τα benchmarks.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...