Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δεν νομίζω ότι η εγκατάσταση λειτουργικού είναι το πιο αξιόπιστο τεστ. Εξάλλου, δεν μπορεί ΟΛΑ τα site να λένε ότι είναι μούφα το ΑΤΑ-133 και από μια εγκατάσταση λειτουργικού να βρίσκουμε ότι είναι κάτι το τρομερό... Εξάλλου 13 λεπτά είναι τεράστια διαφορά και δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από το να είναι ένας δίσκος πιο γρήγορος από τον άλλο. Και ο WD JB να μου έλεγες ότι ήταν τόσο πιο γρήγορος πάλι θα πίστευα ότι δεν είναι αξιόπιστο τεστ. Δοκιμάστε το (πραγματικά πολύ καλό) ΑΤΤΟ benchmark που προτείνει ο Βρωμόγκαζος και τα ξανασυζητάμε...
BrwmogazoS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Tous WD proswpika den tous eixa se megalh ektimish afou 3 10arides pou eixa dei se filwn pc(eixa kai egw 1) OLOI pe8anan mesa se 3 xronia. Fetos omws pou o JB ekane salo gia to speed tou agorasa enan 80ari gia storage. To drive to phra kai itan hdh elattwmatiko.Ekane kati click dynata kati fores mesa sta windows xwris na trwei trellh xrhsh afou opws eipa DEN htan to boot drive mou.Phra replacement kai SO FAR SO GOOD.Ekeinh thn idia periodo eixa dei arketa posts sto OCUK me XALASMENOUS-ELLATWMATIKOUS WD JB.Polloi ekanan to noise pou ekane kai se mena kai meta pe8anan kai alloi ekanan noisy ka8ws ksekinagan kai ka8ws esvhnan.Ara dikaiologw to gegonos pou to plaisio leei oti eixan arketa kommatia ellatwmatika.Eidika kai an exei megales pwlhseis ena hardware olo kai perissotera faulty(logika) kommatia 8a vlepoume. Oso gia tin eggyhsh tou plaisiou pou kapoios anaferei...oloi oi retailers se kalyptoume gia 12 mhnes.Apo ekei kai pera mporeis na apef8yn8eis stin etairia kataskeyhs tou hardware sou gia to ypoloipo xroniko diasthma tis eggyhshs sou.
fwtonio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Ειχα διαβάσει σε ένα RAM οτι η Maxtor αποφάσισε να ΜΕΙΩΣΕΙ την εγγύηση επίσημα στον 1 χρόνο... Γιατι άραγε; Πάντως εγώ από τον 40 Gb που έχω είναι απολυτα ικανοποιημένος. Θα προτειμούσα όμως και 3 χρόνια εγγύηση...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 WDJB80-8MB 92339 Read 42045 Write στα 1024kb με το ATTO DiskBenchmark
doctorvgs Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote BrwmogazoS:</font><hr> Ekeinh thn idia periodo eixa dei arketa posts sto OCUK me XALASMENOUS-ELLATWMATIKOUS WD JB.Polloi ekanan to noise pou ekane kai se mena kai meta pe8anan kai alloi ekanan noisy ka8ws ksekinagan kai ka8ws esvhnan. <hr /></blockquote> Μιας και μίλησε ο Brwmogazos για τον θόρυβο, είχε γίνει μεγάλο θέμα με τους JΒ πριν από 2-3 εβδομάδες. Όλη αυτή η ελαττωματική παρτίδα δίσκων έκανε ένα χαρακτηριστικό θόρυβο σαν "κλικ" τόσο στο άναμμα-σβήσιμο του υπολογιστή όσο και κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Έχει αναφερθεί μάλιστα ότι σε συστήματα με WinXP παρουσιάζονταν πολλά ανεξήγητα STOP Errors τα οποία τελικά οφείλονταν στο σκληρό. Το έψαξα αρκετά γιατί είχα κι εγώ πρόβλημα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι η ίδια WD δεν απαντάει σε αυτό το πρόβλημα. Στο support site της έχει κι ένα forum όπου τον τελευταίο μήνα έχει γίνει χαμός με posts για χτυπημένους δίσκους και χαρακτηριστικούς θορύβους. Ωστόσο η WD αναφέρει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τα post των user της ούτε κι απαντάει σε αυτά. Τόσο δύσκολο είναι να παραδεχτεί ότι υπάρχουν και προβληματικά κομμάτια; Έστω να δείξει ότι γνωρίζει το πρόβλημα..... Όχι να προσπαθούν μεταξύ τους οι κάτοχοι WD να βγάλουν άκρη μόνοι τους και μάλιστα από το forum της WD!
deathlok Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 gia ta clunk kai click pou les re bromogaze mou kanei kai emena kanena kathe mina.alla trexo checkdisk kai ola ok??na ton perimeno na psofisi.1 ton mina einai i megisti sixnotita pou leo kai to kanei otan anoigei!
pieros Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Re paidia den exeis kaneis kanena 8MB MAXTOR na mas pei ti gnwmi tou k kana test me bench!? Ontws to ATTO DiskBenchmark einai polu kalo!
doctorvgs Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote deathlok:</font><hr> gia ta clunk kai click pou les re bromogaze mou kanei kai emena kanena kathe mina.alla trexo checkdisk kai ola ok??na ton perimeno na psofisi.1 ton mina einai i megisti sixnotita pou leo kai to kanei otan anoigei! <hr /></blockquote> Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Τα κλαπατσίμπανα που είχα εγώ τουλάχιστον μου τα έκανε κάθε μέρα, σε κάθε άναμμα-σβήσιμο και κατά την λειτουργία του συστήματος. Και τα έκανε από την αρχή. Στις 3 εβδομάδες χτύπησε το SMART και την 4η πέθανε.... πάντως και όσες άλλες περιπτώσεις ξέρω το φαινόμενο ήταν καθημερινό και όχι παροδικό.
AMDAKIAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Πρώτα απο όλα δεν είναι μόνο η εγκατάσταση του λειτουργικού, μιλάω για full install πολλών προγραμμάτων, δηλαδή ένα πλήρες PC απο θέμα Software. Δεύτερον επειδή δουλεύω σε εταιρεία πληροφορικής και τα βλέπω απο πρώτη άποψη η εγγύηση για τους δίσκους έγινε ένας χρόνος απο όλους τους κατασκευαστές εκτός των JB και των καινούργιων Maxtor (8MB Cache) και αυτό έγινε μετά απο συζητήσεις με τους προμηθεύτές γιατί έχουν πέσει τόσο χαμηλά οι τιμές τους και επειδή μερικοί έξυπνοι καίγανε τους δίσκους επίτηδες για να πάρουν μεγαλύτερους και φυσικά καινούργιους δίσκους.
BrwmogazoS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Deathlok. Otan arxizoun ta hardware sou na kanoune tetoia kolpakia ksekiana amesws diadikasies gia replacement...Mhn paizeis me afta...tosa fraga exeis skasei...Ta klik klak afta kai egw mia fora ka8e mera ante 2 ta akouga gia ligo.Alla afou to Hard drive mou den htanboot den etrexe kai synexeia me megalo load.Ara isws na itan pio syxna ypo alles syn8hkes.Den kserw.Ton esteila pisw amesws kai ton testarane kai vrhkane kai oti o sklhros DEN formarize kai swsta...kati pou DEN eixa diapistwsei afou opws sou eipa poly ligo ton douleya... An kati sou vromaei psaxto...giati an to afhseis 8a se afhsei afto...
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Πάντως ο δικός μου WD JB 80GB δουλεύει μια χαρά, πάνω σε αυτόν είναι το boot partition και ο υπολογιστής μένει ανοιχτός 24/7... AMDAKIAS: Επιμένω ότι δεν είναι αξιόπιστο τεστ. Κάνε το benchmark και συζητάμε σε άλλη βάση...
deathlok Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2002 basika ton exo 4 mines kai epeidi to exei kani sinolo tris me teseris fores kai epeidi kratao kai poli sixna back up den me noiazei an baresei.pio poli me peirazei na blezo kai na exigo oti nai men doulevei alla ekane ekeino kai to allo.kai etsi kai allios an einai na baresei se tria xronia pou exei egiisi tha baresi.kai to exo boot drive opote exei xrisi!
^ACID_BURN^ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 kalispereeeeeeeeeeees! loipon na po vasika kati!to PLAISIO DINEI 3 XRONIA EGGYHSH STOUS WD ME 8MB CACHE KAI ANTISTOIXA STOUS IDIOUS TIS AMD DINEI 1.oraia!mporo na sinexiso tora! kata tin apopsi mou tora oi western anamfisvitita einai oi kaliteroi hdd kai poulane apisteuta kathimerina..pote den mou eskase wd..dne einai tixaio kiolas pou oi men exoun 3 xronia eggyisi kai i de exoun 1 !!!! kala na pernate!
BrwmogazoS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote ^ACID_BURN^:</font><hr> kalispereeeeeeeeeeees! loipon na po vasika kati!to PLAISIO DINEI 3 XRONIA EGGYHSH STOUS WD ME 8MB CACHE KAI ANTISTOIXA STOUS IDIOUS TIS AMD DINEI 1.oraia!mporo na sinexiso tora! kata tin apopsi mou tora oi western anamfisvitita einai oi kaliteroi hdd kai poulane apisteuta kathimerina..pote den mou eskase wd..dne einai tixaio kiolas pou oi men exoun 3 xronia eggyisi kai i de exoun 1 !!!! kala na pernate! <hr /></blockquote> Pali kala pou exoune eggyhsh 3 xronia...me tosa fraga pou skas gia 80GB se sxesh me allous IDE...fantasou oi SCSI na MHN eixan 5 xronia eggyhsh...Tous plhrwneis xrysafi omws...
AMDAKIAS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2002 ^ACID_BURN^ : Μάλλον θα εννοείς της Maxtor και όχι της AMD.......!!!! KWSN-Men : Δεν έφερα αντίρρηση για το θέμα του test που αναφέρεις απλά μιλάω για προσωπική εμεπειρία στα εργαστήρια της εταιρείας που εργάζομαι. Σε καμμία περίπτωση δεν μείωσα τους δίσκους της WD γιατί μια ζωή WD είχα, απλά επειδή στάματησε στο ΑΤΑ100 γιαυτό και άλλαξα εταιρεία. Επίσης το bench που αναφέρται πιο πάνω απο που μπορώ να το κατεβάσω γιατί στο site της εταιρείας δεν το έχει για να μπορέσω να τεστάρω και τους 2 δίσκους μου. Επίσης θα ήθελα να αναφέρθω στο θέμα των θορύβων. Για όλες τις εταιρείες που κατασκευάζουν δίσκους , σε όσους ακούγονται περίεργοι θόρυβοι ή σταμάτημα του δίσκου να τον επιστρέφουν γιατί αργά ή γρήγορα θα τους εμφανίσει πρόβλημα και επειδή την έχω πατήσει προσωπικά και έχασα και δεδομένα αλλά και εγγύηση καλύτερα να παιδευτείς λίγο παρά να τρέχεις να συμαζέψεις τα ασυμάζευτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.