evabb Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Πολύ πιθανό, και οι ντομάτες του παππού μου είναι πιο νόστιμες απ' τις θερμοκηπίου, αλλά η νοστιμιά δεν χρεώνεται διατροφικό όφελος. ναι σαφως αλλα τουλαχιστον εχουν ενα προτερημα δεν ειναι τελειως μουφα τα βιολογικα:-)
million_voices Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μύθος ( τα διατροφικά οφέλη από τα βιολογικά προϊόντα το ζητημα ειναι ποσα απο αυτα που λενε οτι ειναι βιολογικα ειναι και στην πραγματικοτητα βιολογικα οσο για το θρεντ γενικοτερα,οκνηρια και μλκα ειναι η λεξεις εχετε δει γονεις να ταιζουν σουβλακια σε μικρα παιδια τα οποια btw ολο και περισσοτερα ειναι οχι απλα υπερβαρα αλλα τοφαλοι
Ceridwen Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μύθος ( τα διατροφικά οφέλη από τα βιολογικά προϊόντα Μα, από που κι ως που θα είχαν περισσότερες βιταμίνες τα βιολογικά προιόντα από τα υπόλοιπα. Νόμιζα πως βιολογικά λέγονται αυτά που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς παρασιτοκτόνα και άλλα φάρμακα, συντηρητικά ή ότι άλλο βάζουν συνήθως. Εκτός αν θεωρούν οι παραγωγοί βιολογικών ότι τα φάρμακα καταστρέφουν τα 'διατροφικά οφέλη'. Πληρώνεις παραπάνω επειδή, θεωρητικά πάντα, οι συνθήκες καλλιέργειας είναι καλύτερες και η παραγωγή μικρότερη και λιγότερο ανθεκτική.
million_voices Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 πληρωνεις το οτι δεν εχουν χημικα λιπασματα,φυτοφαρμακα,χημικα παρασιτοκτονα κλπ
Toufas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 καιρος να μαθετε να μαγειρευετε. δεν θελουν ολα 2 ωρες.
elven Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 καιρος να μαθετε να μαγειρευετε. δεν θελουν ολα 2 ωρες. Ξέρουμε. -Μακαρόνια σκέτα -Μακαρόνια με σάλτσα -Μακαρόνια με κεφαλοτύρι -Μακαρόνια με σάλτσα και κεφαλοτύρι
kabamaru21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Άσε που πάντα θυμάμαι εκείνο το τρελό urban legend με την πλύση στομάχου και το σπέρμα που αποδόθηκε σε pizza hut... Γενικά πριτιμώ κάτι πολύ γρ'ηγορο στο σπίτι (πχ 2 παξιμάδια κυθήρων, ντομάτα, φέτα, στο γαλατσι γουστάρουμε hardcore τις πίτσες μας
karabouzouk... Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μα, από που κι ως που θα είχαν περισσότερες βιταμίνες τα βιολογικά προιόντα από τα υπόλοιπα. Νόμιζα πως βιολογικά λέγονται αυτά που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς παρασιτοκτόνα και άλλα φάρμακα, συντηρητικά ή ότι άλλο βάζουν συνήθως. Εκτός αν θεωρούν οι παραγωγοί βιολογικών ότι τα φάρμακα καταστρέφουν τα 'διατροφικά οφέλη'. Πληρώνεις παραπάνω επειδή, θεωρητικά πάντα, οι συνθήκες καλλιέργειας είναι καλύτερες και η παραγωγή μικρότερη και λιγότερο ανθεκτική. Συμφωνώ και επαυξάνω.. (από το κείμενο για τα βιολογικά) "..Η έρευνα πάντως επικεντρώθηκε στο διατροφικό περιεχόμενο και τα οφέλη που πηγάζουν για την υγεία από αυτό και δεν συμπεριέλαβε στη συγκριτική αξιολόγησή της το περιεχόμενο των χημικών ουσιών και άλλων μολυντικών παραγόντων που μπορεί να περιέχουν οι βιολογικές και οι συμβατικές τροφές." Δηλαδή για να καταλάβω... σύγκρινε τα βιολογικά με τα συμβατικά και δεν έδωσε βάση στο αν έχουν χημικά...???? wtf...? Εγώ νόμιζα ότι αυτό ήταν το νόημα των βιολογικών... να μην έχουν χημικά.. και όχι να έχουν περισσότερες βιταμίνες πχ... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:57 ---------- Ναι είδαμε και τους παλιούς γέροντες που τρώγαν όλα τα φυσικά χωρίς φυτοφάρμακα και καλά και είναι όλοι με σακούλα φάρμακα.Συμβατικά προιόντα κ βιολογικά μια από τα ίδια για μένα στη χώρα αυτή.Είναι πανάκριβα κ κανένας δε μου εξασφαλίζει οτι δεν θα φάω συμβατικό σε συσκευασία βιολογικού.Πέρα από αυτό δεν έχουν όλοι παρατημένα καρποφόρα δέντρα,ζώα να βόσκουν ελεύθερα σε πεντακάθαρα χωράφια κτλ κτλ.Δεν είναι πρακτικό. Το θέμα είναι για το λιγότερο κακό.Όχι για το τέλειο. Κοίτα πρώτον πάντα υπάρχουν εξερέσεις... Δεύτερον ίσως μιλώντας για τους παππούδες μας και λαμβάνοντας υπ όψην την έλληψη ενημέρωσης και ελέγχου τότε ίσως η κατάσταση όσον αφορά τα φυτοφάρμακα να ήταν χειρότερη από τώρα... Το τι συμβαίνει στη χώρα αυτή που λες δεν ειναι ντε και καλά το σωστό αλλά δυστυχως μπορεί να έχεις δίκιο.... Και τέλος έχεις δίκιο στο ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι χωράφια ζώα και λοιπά.. και δεν είπα ότι πρέπει να έχουν.. είπα ότι είναι πιο υγηινό... Για να επιτευχθεί τόση μεγάλη παραγωγή για όλους μας μπορεί στην τελική τα φυτοφάρμακα κλπ να είναι απαραίτητα... αλλά μπορεί και να μην προσπαθούμε για καλύτερη ποσότητα αλλά για περισσότερα κέρδη (λόγο λιγότερων απαιτήσεων σε φοντήδα)..
Predatorkill Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Το καλυτερο σουβλακι της Αθηνας ειναι "οι Μερακληδες" στην Κυψελη. Τελος. μοναδικο στο ειδος του.
we_will_rise Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ο παππούς μου βγάζει κάποια ζαρζαβατικά, τι να πω ρε παιδιά, εγώ δεν καταλαβαίνω διαφορά από αυτά και αυτά της λαϊκής... Πίτσες, είναι πολύ ακριβές για να χορτάσω, γύρο (εδώ στις Σέρρες) δεν τρώω γιατί μια φορά έχασα ένα πάρτυ υποδοχής πρωτοετών (την βρώση ακολούθησε ...απόφραξη) εξαιτίας του, και σουβλάκι παχαίνει σαν πο__της... Μαγειρευτό και πάλι μαγειρευτό...!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Φακές δε πίνετε; μόνο ο Κανάκης...
GoldenEye Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 ελεος οχι και οι μερακληδες η μιση μεριδα γιωργος στην βεικου με την νεον πινακιδα σε σχημα πιτογυρου με τις πατατες να αναβοσβηνουν. το καλυτερο σουβλακι στον γαλαξια.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Σουβλάκι η Λειβαδιά.... ΧΑΧΑΧΑΑΧΧΧΧΧΑΟΧΟΑΟΧΑΟΧΟΧΟΑΧΟΑΧΟ :cry: Υπάρχει ακόμα αυτό το τραγικό κατα τα άλλα κυριλέ μαγαζί που τρώνε όλοι σα γερμανοί;
slygeo87 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 [ame] [/ame] Τρώω πίνω και καπνίζω. Μόνο στα ναρκωτικά δεν έχω πέσει ακόμα και αυτό γιατί θα μου αρέσουν. Είμαι των καταχρήσεων γενικότερα...=ρ Δε γαμείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.