Προς το περιεχόμενο

Απορριματοφαγεία κ ταχυφαγεία


De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χαχα, ναι είναι λίγο "ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας" όλα αυτα. Γιατί ταξιδεύεις τότε, αφού η γνωριμία με τη διατροφή του τόπου που επισκέπτεσαι είναι ζωτικό στοιχείο του ταξιδιού; Για να κράξεις; Κάτσε σπίτι σου καλύτερα.

 

και τρωε φασολαδα με ξερα κρεμμυδια

  • Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ντάξει τα ζωικά λίπη δεν είναι υγιεινά πως να το κάνουμε δηλαδή.Και δε ζούμε και στα ίδια κλίματα.Φαντάσου η ελλάδα έχει πρόβλημα παχυσαρκίας παρόλα τα υποτιθέμενα μεσογειακά.Αν τρώγανε κι όλοι όπου ελαιόλαδο,ηλιέλαιο ή βαλβολίνες , λίπια από ζώα θα πέθαιναν όλοι στα 50.

 

Αποδεδειγμένο επιστημονικά πολλά κορεσμένα λιπαρά => ΚΑΚΟ.

 

Κι εγώ στο υγιεινό του θέματος αναφερόμουν.Δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω και άλλες γεύσεις και ούτε κι εγώ τρώω υγιεινά πολλές φορές (όπως έγραψα παραπάνω το ντελίβερι και το φαστ φουντ το τιμάω που και που). Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες και περι mc donalds και ...βάσης κρέατος και θυμήθηκα που έτρωγα μερικες φορές παλιότερα :eek::eek::eek::eek:

Δημοσ.
H κάθε χώρα έχει τα ανθυγιεινά και τα υγιεινά της. Όπως εμείς έχουμε τα παϊδάκια και τα πιτόγυρα τίγκα στο λιπαρό, οι Γάλλοι έχουν την πάπια/χήνα με τα υποπροϊόντα και τα τυριά. Αντίστοιχα όπως εμείς έχουμε το λάδι (btw το έχουν κι αυτοί από Ισπανία), αυτοί έχουν το κόκκινο κρασί (όπως το έχουμε κι εμείς, αλλά ανόητα συνεχίζουν να πίνουν ρετσίνα μερικοί).

Τώρα τα boudains συγκρίνονται επάξια με τα αρνίσια μυαλά, η μοσχαρίσια γλώσσα με την αρνίσια, το τσίπουρο, ή ακόμη καλύτερα το μούρο με το eau de vie, το κοκορέτσι με το tripe (σούπα με έντερα χοιρινά), τα στρείδια με τις γυαλιστερές, το tomme με τη γραβιέρα και πάει λέγοντας. Και φαντάζομαι πως σε άλλες χώρες των οποίων την παραδοσιακή κουζίνα δεν ξέρω τα ίδια συμβαίνουν.

το boudain (εχουν και οι αγγλοι και οι ισπανοι αντιστοιχο, και σημερα εφαγα ενα black pudding που τα σπαγε) δεν ειναι σκετο αιμα, δεν θα ηταν στερεο. οι γαλλοι που τρωνε παπιες και το λιπος τους ειχε βγει ερευνα οτι εχουν μονο καλη χοληστερινη, tripe ειναι ο πατσας (για την ακριβια μονο το μερος με το στομαχι) , γυαλιστερες εχει ολος ο πλανητης σχεδον (και χτενια και κυδωνια)

ανασα.

Δημοσ.

Το boudin το μαύρο στο Maine et Loire γίνεται με αίμα, λίγο λίπος και μπαχαρικά bien sure. Εσείς οι rosbifs μπορείτε να το κάνετε και με παγωτό :P. Τripe για να ακριβολογούμε είναι οικογένεια φαγητών με βάση τα εντόσθια σωστά; Εξ ου και tripier o χασάπης που τα φτιάχνει.

Δημοσ.
αμα λιωσει γινεται ετσι, αλλα στο κουτι/κονσερβα εχει ενα ασπρο χρωμα, ισως να ειναι λιπος χηνας (χουχου)

 

και το λαδακι καλο ειναι, αλλα δεν κανει για τα παντα. κανε μου εσυ confit σε πουλερικο χωρις duck fat και τα λεμε :P

 

Το κατάλαβα από την τεχνική ορολογία, αγαπητή Εύα ! B)

Θανξ ένιγουεϊ. :-)

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Απορω ρε παιδια πως μενουν ανοικτα τα macdonalds, αφου δεν παιζει πελατεια και ολοι εοχυν τις χειροτερες εντυπωσεις

 

Εμείς στην Πάτρα τα κλείσαμε!!!

Δημοσ.
Ναι ρε ντέθ, αλλά δεν είπε κανείς να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λίπος πάπιας. Αλλά κάποιοι κάνουν ακριβώς λες και τους είπαν κάτι τέτοιο. Γενικά αυτή τη στενομυαλιά τύπου "τρώω μόνο ό,τι βγάζει η χώρα μου, αρνούμαι πεισματικά να δοκιμάσω όλα τ' άλλα, κι όταν ακούω οτι υπάρχει κόσμος που τρέφεται διαφορετικά αρχίζω τα ΑΠΑΠΑΠΑ γιατί εγώ ξέρω να τρώω καλύτερα" δε την επικροτώ.

 

Και γιατι ειναι στενομυαλια να θελει καποιος να τρωει μονο οτι

βγαζει ο τοπος του;

Γιατι ειναι στενομυαλια να μη θελει καποιος να φαει ψητο χοιρινο

με σαντιγυ γαρνιρισμενο με τρουφα σοκολατας πασπαλισμενη

με παπρικα και σαλτσα σαρδελας;

Α ξεχασα, ειμαστε ευρωπαιοι πια και οχι κομπλεξικοι και αξεστοι Ελληνες...

Δημοσ.
Και γιατι ειναι στενομυαλια να θελει καποιος να τρωει μονο οτι

βγαζει ο τοπος του;

Γιατι ειναι στενομυαλια να μη θελει καποιος να φαει ψητο χοιρινο

με σαντιγυ γαρνιρισμενο με τρουφα σοκολατας πασπαλισμενη

με παπρικα και σαλτσα σαρδελας;

Α ξεχασα, ειμαστε ευρωπαιοι πια και οχι κομπλεξικοι και αξεστοι Ελληνες...

 

 

Κοίταξε να δείς,απλά ένα μεγάλο ποσοστό νεοελλήνων κάφρων νιώθει περήφανο για τη μεσογειακή διατροφή,παρά το γεγονός οτι τρώει μια φορά στους 2 μήνες κάτι μεσογειακό και προπάντως ΥΓΙΕΙΝΑ μαγειρεμένο όπως πρέπει κ όχι με βούτυρα και λίπια.

Οι περισσότεροι δε από αυτούς νομίζουν ότι τα πιτόγυρα,τα αρνιά στη σούβλα,οι προβατίνες κ τα παιδάκια,καθώς και το καμένο κρέας (κι αυτό ΕΛ-ληνικό) αποτελούν μεσογειακή διατροφή.B)

Δημοσ.
Κοίταξε να δείς,απλά ένα μεγάλο ποσοστό νεοελλήνων κάφρων νιώθει περήφανο για τη μεσογειακή διατροφή,παρά το γεγονός οτι τρώει μια φορά στους 2 μήνες κάτι μεσογειακό και προπάντως ΥΓΙΕΙΝΑ μαγειρεμένο όπως πρέπει κ όχι με βούτυρα και λίπια.

Οι περισσότεροι δε από αυτούς νομίζουν ότι τα πιτόγυρα,τα αρνιά στη σούβλα,οι προβατίνες κ τα παιδάκια,καθώς και το καμένο κρέας (κι αυτό ΕΛ-ληνικό) αποτελούν μεσογειακή διατροφή.B)

 

Οχι βεβαια, δεν εννοω "οτι ελληνικο και καλο, οτι ξενο και βαρβαρο"!

Απλα ο τροπος που αντιμετωπιζεται καποιος που αρνειται να

φαει γκουρμε αηδιες απο μερικους νεοπλουτιδηδες, που μεχρι χτες

τρωγαν τραχανα με ξυνογαλο, μου τη σπαει.

Δημοσ.
Και γιατι ειναι στενομυαλια να θελει καποιος να τρωει μονο οτι

βγαζει ο τοπος του;

Γιατι ειναι στενομυαλια να μη θελει καποιος να φαει ψητο χοιρινο

με σαντιγυ γαρνιρισμενο με τρουφα σοκολατας πασπαλισμενη

με παπρικα και σαλτσα σαρδελας;

Α ξεχασα, ειμαστε ευρωπαιοι πια και οχι κομπλεξικοι και αξεστοι Ελληνες...

 

Ναι ρε ντέθ, αλλά δεν είπε κανείς να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λίπος πάπιας. Αλλά κάποιοι κάνουν ακριβώς λες και τους είπαν κάτι τέτοιο. Γενικά αυτή τη στενομυαλιά τύπου "τρώω μόνο ό,τι βγάζει η χώρα μου, αρνούμαι πεισματικά να δοκιμάσω όλα τ' άλλα, κι όταν ακούω οτι υπάρχει κόσμος που τρέφεται διαφορετικά αρχίζω τα ΑΠΑΠΑΠΑ γιατί εγώ ξέρω να τρώω καλύτερα" δε την επικροτώ.

 

Με μπόλντ η λέξη και υπογραμμισμένη η φράση που κάνει την απάντησή σου λίγο πολύ άστοχη ως προς αυτό που έγραψα αρχικά. Δεν ξέρω αν παρεξήγησες ή αν σκόπιμα αγνόησες όσα έγραψα, πάντως φαίνεται ξεκάθαρα τι εννοώ και δεν έχει καμία σχέση με όσα μου λές. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...