evabb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 α ετσι εξηγειται. η εστια ειναι τζαμπε και τα αλλα.
freedubus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Λούσι μέσα, ψήσου για αντάλλαγμα να μου στέλνεις βιντεάκια πώς να μαγειρεύω ισορροπημένα κι έτσ.
slygeo87 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Mάλιστα. Αφού σαπίσετε λοιπόν τα ατομάκια στο ξύλο πείτε μας και τι ακριβώς παίρνετε με 40 ευρώ και πόσο καιρό περνάτε. Ρε φρηντ έβαλες στη λίστα και αρώματα ιστορίες. Μια στρεϊτ σου λέω να πάρεις θα δώσεις 10 ευρώ. Ψωνίζεις μέρα παρά μέρα ας πούμε;
Lucifer Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Λούσι μέσα, ψήσου για αντάλλαγμα να μου στέλνεις βιντεάκια πώς να μαγειρεύω ισορροπημένα κι έτσ. Εγώ έλεγα να σου μαγειρεύω εγώ γιατί καιρό τώρα μου 'χεις γυαλίσει μάναρε.
freedubus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Κουτί θα μου κάτσει μια μαγείρισσα, τώρα που χώρισα κιόλας. Αλλά σε θέλω μόνο με μια ποδιά κουζίνας και αρβύλες ε. Να μου τυλίγεις τα μπέηκο με τα καλτσόνε εκει πέρα.
theTuber Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Κλασική ελληνική τροπή της κουβέντας. Ολη η υφήλιος είναι ΜΟΝΟ η Ελλάδα (ουτεκάν οι λοιπές Μεσογειακές χώρες) που έχει ελιές και ελαιόλαδο και ξέρουμε από καλό λάδι κι έλα βράδι. Oι υπόλοιποι δεν ξέρουν να τρώνε, τέλος, άσχετα αν δεν υπάρχουν ελιές κι ελαιόλαδα στα μέρη τους, ας κόψουν το λαιμό τους να βρούν ελαιόλαδο να φάνε, αλλιώς στα τέτοια μας, ας πεθάνουν από έλλειψη λιπαρών και λιποδιαλυτών βιταμινών και όλα αυτά που δεν ξέρωκαν τι είναι αλλά καθιστούν τα φυτικα και ζωικά ξύγκια απαραίτητα στη διατροφή του ανθρώπου χιλιετίες τώρα. Βάρβαροι Εσκιμώοι, σφάζετε τις φώκιες για το λάδι τους. Γκέουλες Εγγλέζοι, σφάζετε τις χήνες για να φτιάνετε μαργιονέζες. Καθένας όπως έχει μάθει να τρώει.Περί ορέξεως.... Εδώ δεν το συνηθίζουμε έτσι γενικά ,αλλού το συνηθίζουν αλλιώς.Το πρόβλημα που είναι ? Στο ότι προτείναμε μια εναλλακτική που στο κατω κάτω υπάρχει εδώ σε αφθονία?
freedubus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Συνήθως σε ο,τι υπάρχει σε αφθονία χρειάζονται οι εναλλακτικές, όχι το αντίθετο.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ντάξει τα ζωικά λίπη δεν είναι υγιεινά πως να το κάνουμε δηλαδή.Και δε ζούμε και στα ίδια κλίματα.Φαντάσου η ελλάδα έχει πρόβλημα παχυσαρκίας παρόλα τα υποτιθέμενα μεσογειακά.Αν τρώγανε κι όλοι όπου ελαιόλαδο,ηλιέλαιο ή βαλβολίνες , λίπια από ζώα θα πέθαιναν όλοι στα 50. Αποδεδειγμένο επιστημονικά πολλά κορεσμένα λιπαρά => ΚΑΚΟ.
evabb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 να δω αυριο που θα παρω τις εξετασεις αιματος μου τι θα μου δειξουν.
god4 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 τρώτε ότι γουστάρετε... άλλοι πεθαίνουν υγειεις και άλλοι όχι και τόσο... αλλά όλοι την ίδια μοίρα έχουμε... αλλά με μέτρο...Παν μέτρον άριστον!
freedubus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι ρε ντέθ, αλλά δεν είπε κανείς να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λίπος πάπιας. Αλλά κάποιοι κάνουν ακριβώς λες και τους είπαν κάτι τέτοιο. Γενικά αυτή τη στενομυαλιά τύπου "τρώω μόνο ό,τι βγάζει η χώρα μου, αρνούμαι πεισματικά να δοκιμάσω όλα τ' άλλα, κι όταν ακούω οτι υπάρχει κόσμος που τρέφεται διαφορετικά αρχίζω τα ΑΠΑΠΑΠΑ γιατί εγώ ξέρω να τρώω καλύτερα" δε την επικροτώ.
teo64x Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 να δω αυριο που θα παρω τις εξετασεις αιματος μου τι θα μου δειξουν. Έλα, μην αγχώνεσαι, θα περάσεις.
evabb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι ρε ντέθ, αλλά δεν είπε κανείς να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λίπος πάπιας. Αλλά κάποιοι κάνουν ακριβώς λες και τους είπαν κάτι τέτοιο. Γενικά αυτή τη στενομυαλιά τύπου "τρώω μόνο ό,τι βγάζει η χώρα μου, αρνούμαι πεισματικά να δοκιμάσω όλα τ' άλλα, κι όταν ακούω οτι υπάρχει κόσμος που τρέφεται διαφορετικά αρχίζω τα ΑΠΑΠΑΠΑ γιατί εγώ ξέρω να τρώω καλύτερα" δε την επικροτώ. πολυ δικιο εχεις παρα πολυ. θυμαμαι κατι φιλες τις μανας μου που ειχαν ερθει στο βελγιο και πηγαιναμε σε εστιατοριο και δεν ετρωγαν ΤΙΠΟΤΑ σαν μωρα καναν, τα κρεατα αψητα αυτο γτ ειναι ετσι γτ μπερδευουν φρουτα με την παπια και τετοια:cry: ηθελα να τις χτυπησω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:57 ---------- Έλα, μην αγχώνεσαι, θα περάσεις. να δουμε
freedubus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Χαχα, ναι είναι λίγο "ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας" όλα αυτα. Γιατί ταξιδεύεις τότε, αφού η γνωριμία με τη διατροφή του τόπου που επισκέπτεσαι είναι ζωτικό στοιχείο του ταξιδιού; Για να κράξεις; Κάτσε σπίτι σου καλύτερα.
frenzy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 H κάθε χώρα έχει τα ανθυγιεινά και τα υγιεινά της. Όπως εμείς έχουμε τα παϊδάκια και τα πιτόγυρα τίγκα στο λιπαρό, οι Γάλλοι έχουν την πάπια/χήνα με τα υποπροϊόντα και τα τυριά. Αντίστοιχα όπως εμείς έχουμε το λάδι (btw το έχουν κι αυτοί από Ισπανία), αυτοί έχουν το κόκκινο κρασί (όπως το έχουμε κι εμείς, αλλά ανόητα συνεχίζουν να πίνουν ρετσίνα μερικοί). Τώρα τα boudains (λουκάνικα από σκέτο αίμα χοιρινό) συγκρίνονται επάξια με τα αρνίσια μυαλά, η μοσχαρίσια γλώσσα με την αρνίσια, το τσίπουρο, ή ακόμη καλύτερα το μούρο με το eau de vie, το κοκορέτσι με το tripe (σούπα με έντερα χοιρινά), τα στρείδια με τις γυαλιστερές, το tomme με τη γραβιέρα και πάει λέγοντας. Και φαντάζομαι πως σε άλλες χώρες των οποίων την παραδοσιακή κουζίνα δεν ξέρω τα ίδια συμβαίνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.