Προς το περιεχόμενο

Απορριματοφαγεία κ ταχυφαγεία


De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι γι αυτό με τα μανιτάρια είμαι περίεργος κι εγώ.Βέβαια τα καπάκια του μανιταριού που τρώμε σπάνια έχουν χώμα αλλά στη περίπτωση αυτή τι κάνεις;Τα τρώς κρατσανιστά με άμμο;

  • Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα pleurotus δε χρειάζονται καθόλου καθάρισμα, μεγαλώνουν σε "φέτες" προς τα έξω. Πολύ καθαρά είναι και τα portobello.

 

Τα "κλασικά" άσπρα (αυτά που καλλιεργούνται πάνω σε ένα είδος "τούβλων" τύρφης), τα καθαρίζω με ένα πανί. Το πρόβλημα με το πλύσιμο είναι ότι απορροφούν νερό και μετά στο μαγείρεμα βγάζουν πάρα πολλά υγρά.

 

Πλην όμως, δείτε εδώ το transcript ενός επεισοδίου της σειράς Good Eats όπου o Alton Brown ισχυρίζεται πως το "μούλιασμα" των μανιταριών όταν πλένονται είναι μύθος (είναι μύθος, είναι μύθος, το δασύτριχό σου στήθος).

Δημοσ.
Τα pleurotus δε χρειάζονται καθόλου καθάρισμα, μεγαλώνουν σε "φέτες" προς τα έξω. Πολύ καθαρά είναι και τα portobello.

 

Τα "κλασικά" άσπρα (αυτά που καλλιεργούνται πάνω σε ένα είδος "τούβλων" τύρφης), τα καθαρίζω με ένα πανί. Το πρόβλημα με το πλύσιμο είναι ότι απορροφούν νερό και μετά στο μαγείρεμα βγάζουν πάρα πολλά υγρά.

 

Πλην όμως, δείτε εδώ το transcript ενός επεισοδίου της σειράς Good Eats όπου o Alton Brown ισχυρίζεται πως το "μούλιασμα" των μανιταριών όταν πλένονται είναι μύθος (είναι μύθος, είναι μύθος, το δασύτριχό σου στήθος).

 

 

Moυ έμεινε αυτό από το transcript:

 

"If I told you what tacos were originally meant to hold, you'd never look at a bait shop the same way again."

 

Προφανώς κι εννοεί σκουλίκια έτσι;

Δημοσ.

εγω για τα μανιταρια εχω ενα βουρτσακι, και απλα τα ξεσκονιζω.

το λιπος της παπιας εδω αγγλια το βρισκεις σε ολα τα supermarket για ελλαδα δεν ξερω, αλλα λογικα θα το εχουν σε κανα deli. ειναι παχυρευστο υγρο σε θερμωκρασια δωματιου και στερεο στο ψυγειο. ειναι οτι πιο κακο για σενα και οτι πιο ωραιο μαζι. για αυτο απο τα 400 γραμμαρια που ειχα παρει 3 μηνες πριν εχω χαλασει 2 κουταλιες. αλλα πατατες στο φουρνο με λιπος παπιας ειναι απο αλλο κοσμο. το foie ελπιζω να μην λες την κονσερβα αλλα φρεσκο! (κονσερβα = pate/terrine)

  • Super Moderators
Δημοσ.
Moυ έμεινε αυτό από το transcript:

 

"If I told you what tacos were originally meant to hold, you'd never look at a bait shop the same way again."

 

Προφανώς κι εννοεί σκουλίκια έτσι;

 

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Η wikipedia κάνει λόγο για ψιλό ψάρι, ενώ η σημασία της λέξης ήταν "τάπα" ή "βούλωμα". Ενδεχομένως, όμως, να υπαινίσσεται και σκουλήκια, καθώς θεωρούνται πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη.

Δημοσ.

Λοιπόν είχε φτιάξει η μάνα μου μια πίτσα και αναρωτιόμουν.

 

Η γυναίκα την είχε φτιάξει με καθαρά λαχανικά από τον κήπο μας όπου δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα, ότι φυτρώσει φύτρωσε. Τα αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ καλής ποιότητας και το φύλλο δεν θυμάμαι πως το είχε κάνει. Να κόστισε η πίτσα 6-8 ευρώ? Έστω ότι φτιάχνει μία την ημέρα και ότι ανοίγω ένα μαγαζί όπου η μάνα μου φτιάχνει 1 πίτσα την ημέρα με σπιτικά προιόντα και χωρίς ίχνος αισχροκέρδειας με τα υλικά που έιναι διαθέσιμα μόνο.

 

Αν η Hut χρεώνει 17-18 ευρώ την πίτσα πόσο θα πλήρωνε κανείς για την πίτσα της μάνας μου? Επαναλαμβάνω , 1 την μέρα με μόνο φρέσκα και αγνά υλικά.

Δημοσ.

καλα στο μεξικο tacos οπως τα νομιζει ο δυτικος δεν εχουν. οπως δεν εχουν και fajitas και πορτοκαλι τυρι.

 

---------- Post added at 11:18 ----------

 

Λοιπόν είχε φτιάξει η μάνα μου μια πίτσα και αναρωτιόμουν.

 

Η γυναίκα την είχε φτιάξει με καθαρά λαχανικά από τον κήπο μας όπου δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα, ότι φυτρώσει φύτρωσε. Τα αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ καλής ποιότητας και το φύλλο δεν θυμάμαι πως το είχε κάνει. Να κόστισε η πίτσα 6-8 ευρώ? Έστω ότι φτιάχνει μία την ημέρα και ότι ανοίγω ένα μαγαζί όπου η μάνα μου φτιάχνει 1 πίτσα την ημέρα με σπιτικά προιόντα και χωρίς ίχνος αισχροκέρδειας με τα υλικά που έιναι διαθέσιμα μόνο.

 

Αν η Hut χρεώνει 17-18 ευρώ την πίτσα πόσο θα πλήρωνε κανείς για την πίτσα της μάνας μου? Επαναλαμβάνω , 1 την μέρα με μόνο φρέσκα και αγνά υλικά.

μα εδω ειναι η ουσια. στο οτι οταν τα κανεις μονος σου, μια μακαροναδα σου βγαινει 1 ευρω η μεριδα...

Δημοσ.

φουα γκρα μου στέλνουν φρέσκο 2 φορές το χρόνο και rillettes φτιάχνει η μάνα ενός φίλου κάθε τόσο -δεν ξέρω πόσα βάζα- και μας στέλνει επίσης.

Eδώ (εκτός του οτι είναι πανάκριβα) για να τα βρεις πρέπει να πας σε ντελι και πάλι από μαζική παραγωγή (φίρμα) θα πάρεις.

 

 

 

Πήγα να ανοίξω πατέ να σου δείξω φρέσκο πράμαrillettesdead.jpg

Αλλά damn you toufas έσπασε το λάστιχο

rillettes.jpg

και αναγκάστηκα να το ανοίξω με κάβουρα σπάζοντας ένα κομμάτι γυαλί και καταστρέφοντας όλο το βάζο.

 

Έσωσα μια μπουκιά από κάτω

boukia.jpg

αλλά δεν διακινδυνεύω να φάω άλλη :-(

 

Δημοσ.

Ρωτάω για να δω πόσα θα πλήρωνε κανείς. Θα μπορούσε να είναι ένα χαρτζιλίκι. Βγάζω μια ιστοσελίδα και ανακοινώνω πως θα φτιάξω μία και μόνο πίτσα σήμερα με τα εξής υλικά που θα είναι έτοιμη την τάδε ώρα. Και στην φέρνω σπίτι. Θα την φας και θα είναι όντως από καλά υλικά, σπιτική. Πόσα θα πλήρωνες για αυτήν?

Δημοσ.
frenzy καλα να παθεις φιγουρατζη. για αυτο δεν θα σου δειξω το λιπος παπιας που εχω σπιτι να μην μου σπασει και εμενα :P

 

 

dackon, κατι σαν και αυτο λες : http://gastronomyblog.com/2008/08/09/meet-the-lunch-lady/

 

Πως λεγεται εις την αγγλικην το λιπος παπιας, ωστε να το ψαξω στα σ/μ αν δεν το βρω με την ελληνικη ονομασια;

Δημοσ.

duck fat.

Aλλά έχω την εντύπωση πως στο σούπερ θα το πουλάνε επεξεργασμένο και με συντηρητικά και αηδίες. Δηλαδή αυτό

 

duck-fat-006.jpg ορίτζιναλ

 

και αυτό

fat1.jpg

rendered

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ----------

 

Aυτό ακόμη καλύτερα

duck-fat-and-yogurt.gif

 

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:03 ----------

 

Και αυτό, απαραιτήτως σε λίγο καιρό

4-bypass-graft.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...