De@th L0rd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι γι αυτό με τα μανιτάρια είμαι περίεργος κι εγώ.Βέβαια τα καπάκια του μανιταριού που τρώμε σπάνια έχουν χώμα αλλά στη περίπτωση αυτή τι κάνεις;Τα τρώς κρατσανιστά με άμμο;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Τα pleurotus δε χρειάζονται καθόλου καθάρισμα, μεγαλώνουν σε "φέτες" προς τα έξω. Πολύ καθαρά είναι και τα portobello. Τα "κλασικά" άσπρα (αυτά που καλλιεργούνται πάνω σε ένα είδος "τούβλων" τύρφης), τα καθαρίζω με ένα πανί. Το πρόβλημα με το πλύσιμο είναι ότι απορροφούν νερό και μετά στο μαγείρεμα βγάζουν πάρα πολλά υγρά. Πλην όμως, δείτε εδώ το transcript ενός επεισοδίου της σειράς Good Eats όπου o Alton Brown ισχυρίζεται πως το "μούλιασμα" των μανιταριών όταν πλένονται είναι μύθος (είναι μύθος, είναι μύθος, το δασύτριχό σου στήθος).
De@th L0rd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Τα pleurotus δε χρειάζονται καθόλου καθάρισμα, μεγαλώνουν σε "φέτες" προς τα έξω. Πολύ καθαρά είναι και τα portobello. Τα "κλασικά" άσπρα (αυτά που καλλιεργούνται πάνω σε ένα είδος "τούβλων" τύρφης), τα καθαρίζω με ένα πανί. Το πρόβλημα με το πλύσιμο είναι ότι απορροφούν νερό και μετά στο μαγείρεμα βγάζουν πάρα πολλά υγρά. Πλην όμως, δείτε εδώ το transcript ενός επεισοδίου της σειράς Good Eats όπου o Alton Brown ισχυρίζεται πως το "μούλιασμα" των μανιταριών όταν πλένονται είναι μύθος (είναι μύθος, είναι μύθος, το δασύτριχό σου στήθος). Moυ έμεινε αυτό από το transcript: "If I told you what tacos were originally meant to hold, you'd never look at a bait shop the same way again." Προφανώς κι εννοεί σκουλίκια έτσι;
lak10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 και οι πιπεριες ηταν απλυτες και βρωμουσαν μπλιαχ!
Toufas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 εγω για τα μανιταρια εχω ενα βουρτσακι, και απλα τα ξεσκονιζω. το λιπος της παπιας εδω αγγλια το βρισκεις σε ολα τα supermarket για ελλαδα δεν ξερω, αλλα λογικα θα το εχουν σε κανα deli. ειναι παχυρευστο υγρο σε θερμωκρασια δωματιου και στερεο στο ψυγειο. ειναι οτι πιο κακο για σενα και οτι πιο ωραιο μαζι. για αυτο απο τα 400 γραμμαρια που ειχα παρει 3 μηνες πριν εχω χαλασει 2 κουταλιες. αλλα πατατες στο φουρνο με λιπος παπιας ειναι απο αλλο κοσμο. το foie ελπιζω να μην λες την κονσερβα αλλα φρεσκο! (κονσερβα = pate/terrine)
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Moυ έμεινε αυτό από το transcript: "If I told you what tacos were originally meant to hold, you'd never look at a bait shop the same way again." Προφανώς κι εννοεί σκουλίκια έτσι; Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Η wikipedia κάνει λόγο για ψιλό ψάρι, ενώ η σημασία της λέξης ήταν "τάπα" ή "βούλωμα". Ενδεχομένως, όμως, να υπαινίσσεται και σκουλήκια, καθώς θεωρούνται πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη.
Dakonblackblade Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν είχε φτιάξει η μάνα μου μια πίτσα και αναρωτιόμουν. Η γυναίκα την είχε φτιάξει με καθαρά λαχανικά από τον κήπο μας όπου δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα, ότι φυτρώσει φύτρωσε. Τα αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ καλής ποιότητας και το φύλλο δεν θυμάμαι πως το είχε κάνει. Να κόστισε η πίτσα 6-8 ευρώ? Έστω ότι φτιάχνει μία την ημέρα και ότι ανοίγω ένα μαγαζί όπου η μάνα μου φτιάχνει 1 πίτσα την ημέρα με σπιτικά προιόντα και χωρίς ίχνος αισχροκέρδειας με τα υλικά που έιναι διαθέσιμα μόνο. Αν η Hut χρεώνει 17-18 ευρώ την πίτσα πόσο θα πλήρωνε κανείς για την πίτσα της μάνας μου? Επαναλαμβάνω , 1 την μέρα με μόνο φρέσκα και αγνά υλικά.
Toufas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 καλα στο μεξικο tacos οπως τα νομιζει ο δυτικος δεν εχουν. οπως δεν εχουν και fajitas και πορτοκαλι τυρι. ---------- Post added at 11:18 ---------- Λοιπόν είχε φτιάξει η μάνα μου μια πίτσα και αναρωτιόμουν. Η γυναίκα την είχε φτιάξει με καθαρά λαχανικά από τον κήπο μας όπου δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα, ότι φυτρώσει φύτρωσε. Τα αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ καλής ποιότητας και το φύλλο δεν θυμάμαι πως το είχε κάνει. Να κόστισε η πίτσα 6-8 ευρώ? Έστω ότι φτιάχνει μία την ημέρα και ότι ανοίγω ένα μαγαζί όπου η μάνα μου φτιάχνει 1 πίτσα την ημέρα με σπιτικά προιόντα και χωρίς ίχνος αισχροκέρδειας με τα υλικά που έιναι διαθέσιμα μόνο. Αν η Hut χρεώνει 17-18 ευρώ την πίτσα πόσο θα πλήρωνε κανείς για την πίτσα της μάνας μου? Επαναλαμβάνω , 1 την μέρα με μόνο φρέσκα και αγνά υλικά. μα εδω ειναι η ουσια. στο οτι οταν τα κανεις μονος σου, μια μακαροναδα σου βγαινει 1 ευρω η μεριδα...
frenzy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 φουα γκρα μου στέλνουν φρέσκο 2 φορές το χρόνο και rillettes φτιάχνει η μάνα ενός φίλου κάθε τόσο -δεν ξέρω πόσα βάζα- και μας στέλνει επίσης. Eδώ (εκτός του οτι είναι πανάκριβα) για να τα βρεις πρέπει να πας σε ντελι και πάλι από μαζική παραγωγή (φίρμα) θα πάρεις. Πήγα να ανοίξω πατέ να σου δείξω φρέσκο πράμα Αλλά damn you toufas έσπασε το λάστιχο και αναγκάστηκα να το ανοίξω με κάβουρα σπάζοντας ένα κομμάτι γυαλί και καταστρέφοντας όλο το βάζο. Έσωσα μια μπουκιά από κάτω αλλά δεν διακινδυνεύω να φάω άλλη
Dakonblackblade Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Ρωτάω για να δω πόσα θα πλήρωνε κανείς. Θα μπορούσε να είναι ένα χαρτζιλίκι. Βγάζω μια ιστοσελίδα και ανακοινώνω πως θα φτιάξω μία και μόνο πίτσα σήμερα με τα εξής υλικά που θα είναι έτοιμη την τάδε ώρα. Και στην φέρνω σπίτι. Θα την φας και θα είναι όντως από καλά υλικά, σπιτική. Πόσα θα πλήρωνες για αυτήν?
Toufas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 frenzy καλα να παθεις φιγουρατζη. για αυτο δεν θα σου δειξω το λιπος παπιας που εχω σπιτι να μην μου σπασει και εμενα dackon, κατι σαν και αυτο λες : http://gastronomyblog.com/2008/08/09/meet-the-lunch-lady/
frenzy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ φταίω που σου έκανα ολόκληρο φωτορομάντζο.
evabb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ φταίω που σου έκανα ολόκληρο φωτορομάντζο. φωτοεμετος ηταν αυτο
pournaras Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 frenzy καλα να παθεις φιγουρατζη. για αυτο δεν θα σου δειξω το λιπος παπιας που εχω σπιτι να μην μου σπασει και εμενα dackon, κατι σαν και αυτο λες : http://gastronomyblog.com/2008/08/09/meet-the-lunch-lady/ Πως λεγεται εις την αγγλικην το λιπος παπιας, ωστε να το ψαξω στα σ/μ αν δεν το βρω με την ελληνικη ονομασια;
frenzy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 duck fat. Aλλά έχω την εντύπωση πως στο σούπερ θα το πουλάνε επεξεργασμένο και με συντηρητικά και αηδίες. Δηλαδή αυτό ορίτζιναλ και αυτό rendered ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ---------- Aυτό ακόμη καλύτερα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:03 ---------- Και αυτό, απαραιτήτως σε λίγο καιρό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.