De@th L0rd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημιουργώ αυτό το τόπικ με σκοπό την απομυθοποίηση στο οτιδήποτε αφορά το γρήγορο φαγητό. Κοινώς να δούμε ποιές τροφές είναι οι λιγότερο κακές,οι επικίνδυνες,οι υγιεινές(αν υπάρχουν) Αρχίζω πιστεύοντας οτι οι τηγανητές "πατάτες" είναι οτι χειρότερο καθότι μαγειρεύονται κατα κόρον σε πάρα πολύ καταπονημένα "έλαια" και είναι γεμάτες τρανς λιπαρά πιο πολύ απο οτιδήποτε άλλο υπάρχει διαθέσιμο.Ακόμα κ το γύρο. Στη δεύτερη θέση βάζω το χοιρινό γύρο,λόγω της περιεκτικότητάς του σε κορεσμένο λίπος (πχ γύρος πρασσα περιεκτικότητα 89,7% σε λίπος), Στη τρίτη βάζω το γύρο γάτας λόγω καλύτερης ποιότητας κρέατος (jk) Πείτε κι εσείς τα δικά σας.
slipknot Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Στο γρήγορο φαγητό δε νομίζω πως έχουμε τη πολυτέλεια να αναζητούμε το λιγότερο κακό, κοινώς όλα τα ίδια σκατά είναι. Γι' αυτό τέτοιου είδους φαγητό λέγεται γρήγορο.
sheik Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Οντως οι καριολες οι τηγανητες πατατες ειναι "θανατος". Ειναι τοσο γαματες αλλα αν σκεφτεις οτι ΜΟΝΟ 10 πατατες εχουν καμια 300αρια θερμιδες... Τρανη αποδειξη οτι δεν υπαρχει θεος
Lucifer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Νομίζω μόνο ένα πλαστικόψωμο από μακντόναλτζ είναι 300 φορές χειρότερο από τηγανητή πατάτα σε αμόλυβδη με σάλτσα πίσσας.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Στο γρήγορο φαγητό δε νομίζω πως έχουμε τη πολυτέλεια να αναζητούμε το λιγότερο κακό, κοινώς όλα τα ίδια σκατά είναι. Γι' αυτό τέτοιου είδους φαγητό λέγεται γρήγορο. Δηλαδή το ίδιο είναι μια σαλατούλα με τόνο το ίδιο ένας πιτόγυρος που στάζει λάδια;Αυτές τις γενικεύσεις θέλω να διασαφηνήσουμε για να προχωράει το τόπικ Νομίζω μόνο ένα πλαστικόψωμο από μακντόναλτζ είναι 300 φορές χειρότερο από τηγανητή πατάτα σε αμόλυβδη με σάλτσα πίσσας. Η αμόλυβδη δε θα ήταν καλύτερο να αντικατασταθεί με βαλβολίνη; Χωρίς πλάκα κάτι φθηνοτζάτζικα που χρησιμοποιούν παρακμιακά γυράδικα της γειτονιάς,έχουν μυρωδιά κ γεύση από βαλβολίνη.
Critter Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ πάντως όταν τυχαίνει να μην έχω σπιτικο φαγητό το έχω ρίξει στα μαγειρία οπου φτιάχνουν σιγουρα πιό κοντα στο σπιτικο φαγητο φαγητα και γενικα αποφευγω τα πολλα τηγανητα ακομα και απο δικό μου λάδι. Εντάξει, δεν ειναι και τοσο δυσκολο να κοψει κανεις τα πολλα τηγανητα. Τελος να πω οτι δεν ειναι μόνο το λιπαρα και τα θρεπτικα στοιχεια των ταχυφαγητών αλλα η συνολικοτερη ποιοτητα τους καθώς και οι διαδικασίες συντήρησης και ΚΑΡΑΡΙΟΤΗΤΑΣ των χώρων που φυλάσσονται και μαγειρεύονται (κουζινα) που συνήθως δεν τα βλέπουμε.
iced Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Απορω ρε παιδια πως μενουν ανοικτα τα macdonalds, αφου δεν παιζει πελατεια και ολοι εοχυν τις χειροτερες εντυπωσεις
slipknot Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δηλαδή το ίδιο είναι μια σαλατούλα με τόνο το ίδιο ένας πιτόγυρος που στάζει λάδια;Αυτές τις γενικεύσεις θέλω να διασαφηνήσουμε για να προχωράει το τόπικ Όχι, δεν είναι το ίδιο. Εννοούσα βασικά ό,τι παίζει από κρέατα, τηγανιτά, τέτοια πράματα. Και αυτό που λέει ο Critter είναι σημαντικό όμως, η σαλάτα δηλαδή υπό ποιες συνθήκες φτιάχτηκε; Απορω ρε παιδια πως μενουν ανοικτα τα macdonalds, αφου δεν παιζει πελατεια και ολοι εοχυν τις χειροτερες εντυπωσεις Αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές τη δουλειά τους τη κάνουν. Κάποιες φορές στο Παγκράτι όταν δεν έπαιζε τίποτα άλλο πήγαινα mcdonald's και έπαιρνα κάτι burgers με 1 ευρώ. Δεν ήταν άσχημα. Από πελατεία, νορμάλ ήταν.
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Επίσης η τηγανητή πίτα στο σουβλάκι είναι θάνατος. Μπορώ να φάω 5 σουβλάκια με αλάδωτη πίτα και χωρίς πατάτες, και να τα χωνέψω σε 2 ώρες. Μπορώ να φάω μόνο 1 με απόλα, και να μου πέσει και βαρύ. Τιγκάρει το στομάχι απ' το βρωμόλαδο. Τώρα για το γύρο, οκ, βρωμοκρέας, αλλά αν είναι το σουβλάκι τίγκα στην πατάτα και η πίτα στο λάδι, το γύρο θα καταδικάσουμε για τη χοληστερίνη;
De@th L0rd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Επίσης η τηγανητή πίτα στο σουβλάκι είναι θάνατος. Μπορώ να φάω 5 σουβλάκια με αλάδωτη πίτα και χωρίς πατάτες, και να τα χωνέψω σε 2 ώρες. Μπορώ να φάω μόνο 1 με απόλα, και να μου πέσει και βαρύ. Τιγκάρει το στομάχι απ' το βρωμόλαδο. Τώρα για το γύρο, οκ, βρωμοκρέας, αλλά αν είναι το σουβλάκι τίγκα στην πατάτα και η πίτα στο λάδι ο γύρος θα μας χαλάσει; Συμφωνώ απόλυτα.Θα έχετε ακούσει μερικούς που "νηστεύουν" παίρνοντας πατατόπιτα... Βασικά αυτό που με απασχολεί στις σαλάτες,είναι η καθαρότητα των λαχανικών.Στο σπίτι όταν φτιάχνω την πράσινη "σγουρή-κατσαρή" σαλάτα,είναι πολύ ταλαιπωρία το πλύσιμο με τόσες πτυχές ωστε να φύγει κ το παραμικρό χώμα κ παράσιτο. Αυτοί που βγάζουν τόσες ποσότητες,πως τα πλένουν. Φίλος που τρώει απέξω μόνο(macdonalds),πιστεύει οτι είναι καθαρές,άσχετα που τρώει λαχανικά μόνο μέσα στο burger.
foufoutios Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Παντως γνωστη αλυσιδα που διαφημιζει οτι χρησιμοποιει ελαιολαδο... Δεν... Υγιεινο ισως μπορει να θεωρηθει το salad bar..
aledjo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 τι εχετε να πειτε για τις πιτσες και μακαροναδες?
De@th L0rd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Τρώω μόνο πίτσες χορτοφαγικές στις οποίες λείπουν τα αλλαντικά.Μακαρονάδες επι το πλήστον όπου έχω δοκιμάσει δε με συγκίνησαν.Στα Γοοντις δε με έκαναν να ξεράσω...
freedubus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Απαίσιες οι ετοιματζίδικες πίτσες. Γεύση πλαστικού στο 99% των περιπτώσεων και μετά είσαι σαν το λύκο που του γέμισαν την κοιλιά πέτρες τα κατσίκια. Ειδικά κάτι αλυσίδες που χάριν ανταγωνισμου κάνουν προσφορές "2+1 δώρο", πολύ χαμηλή ποιότητα. Και να πω οτι φταίνε τα αλλαντικά πάει στο διάλο, το ΖΥΜΑΡΙ είναι αυτό που είναι χάλια και βρωμάει, λες κι είναι ζυμωμένο με σκόνη και βαζελίνη.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Απαίσιες οι ετοιματζίδικες πίτσες. Γεύση πλαστικού στο 99% των περιπτώσεων και μετά είσαι σαν το λύκο που του γέμισαν την κοιλιά πέτρες τα κατσίκια. Ειδικά κάτι αλυσίδες που χάριν ανταγωνισμου κάνουν προσφορές "2+1 δώρο", πολύ χαμηλή ποιότητα. Και να πω οτι φταίνε τα αλλαντικά πάει στο διάλο, το ΖΥΜΑΡΙ είναι αυτό που είναι χάλια και βρωμάει, λες κι είναι ζυμωμένο με σκόνη και βαζελίνη. Οι παρομοιώσεις (αν είναι σωστός ο όρος) δίνουν ρέστα πάντως.Βασικά εγώ μόνο από ένα ιταλικό παίρνω στη περιοχή το οποίο είναι το μοναδικό που το τυρί του δεν γίνεται πλαστική νιανιάτσα όταν κρυώσει κ το ζυμάρι μοσχοβολάει.Βέβαια είναι το πιο ακριβό απ'ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.