kdiamant Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα! Πώς μπορώ να συνδέσω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μέσω E-SATA σε υπολογιστή με Windows XP? Βασικά τον έχω συνδέσει αλλά δεν το βλέπει. Τι πρέπει να κάνω? Πρέπει να μπώ στο BIOS και να κάνω κάτι? Παρακαλώ βοηθήστε γιατί είναι επίγον...
VasKag Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 πως το εχεις συνδεσει? εχει η μητρικη σου εξοδο e-sata?
kdiamant Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι έχει η μητρική 2 θύρες e-Sata. Τι να κάνω μου έχει σπάσει τα νεύρα...
drm Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Ανοιξέ device manager και κάνε scan for new hardware (με τον δίσκο συνδεμένο) εάν δουλέψει πές μου να σου δώσω οδηγίες για κάτι πιο αυτόματο
kdiamant Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Το κάνω αλλά δεν βρίσκει τίποτα...
JohnnyB Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μάλλον έχεις απενεργοποιήσει τον controller μέσα από το BIOS.
kdiamant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν βλέπω στο BIOS κάτι σχετικό που να είναι disable. Όσο για τους drivers δεν βρήκα κάτι...
JohnnyB Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Αν έχεις motherboard Asus και AMI BIOS ψάξε για Jmicron controller. Στο δικό μου motherboard έτσι είναι.
kdiamant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω αυτήν http://gr.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&l4=0&model=1179&modelmenu=1
JohnnyB Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Κι εγώ motherboard της σειράς P5x έχω οπότε μάλλον έχουμε και το ίδιο BIOS και eSATA controller. Πήγαινε στο μενού "Advanced", στην επιλογή "Onboard Devices Configuration", εκεί λογικά θα έχεις "J-Micron eSATA/PATA Controller" το οποίο πρέπει να είναι "Enabled" και από κάτω στην επιλογή που ενεργοποιείται βάλε το "Controller Mode" σε "IDE". Save τις αλλαγές και reboot...
kdiamant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Καταρχήν ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις στο Bios έτσι είναι αλλά δεν...Τι στο καλό?
VasKag Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 για ριξε μια ματια εδω... http://www.buildyourown.org.uk/forums/topic.asp?topic_ID=25083 ειχε το ιδιο προβλημα με σενα, και φαινεται οτι ο ενοχος ηταν το καλωδιο.
JohnnyB Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Αφού οι ρυθμίσεις στο BIOS είναι εντάξει θα πρέπει πριν ξεκινήσουν τα windows, κατά την διάρκεια του post του υπολογιστή να σου βγάζει μία ενημέρωση για τον J-Micron controller και ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες πάνω του. Εκεί θα πρέπει να εμφανίζεται ο δίσκος σου πριν καν ξεκινήσουν τα windows. Αν όχι τότε έχεις θέμα ή με τον δίσκο (δες αν δουλεύει σε αλλο μηχάνημα), ή με το καλώδιο (δοκίμασε κάποιο άλλο) ή με το motherboard και τις θύρες eSATA. Αν παρ' όλα αυτά ο δίσκος εμφανίζεται στο post αλλά όχι στα windows τότε μάλλον είναι θέμα driver.
kdiamant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Θα τα δώ όλα αυτά αλλα δυστηχώς τώρα πλεόν απέχω απο τον σκληρό 80 χιλιόμετρα. Αν μπορέσω να κάνω κάτι τηλεφωνικός, αλλιώς θα επανέλθω. Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.