Προς το περιεχόμενο

Συνδεση 2 router σε δικτυο

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω συνδεσει 2 router για να καληψω τις αναγκες μου.

η συνδεσμολογια ειναι οπως εχω στη παρακατω φωτογραφια.

routerfzi.jpg

εχω συνδεσει το router 1 και περνω το ιντερνετ. ομως το πρωτο router εχει μονο μια εξοδο ethernet και δεν εχει ασυρματο wifi.

ετσι χρησιμοποιω ενα δευτερο ρουτερ και παιζει το ρολο του switch και ετσι μπενω και με ethernet και με ασυρματο.

το προβλημα μου ειναι οτι πρεπει στους υπολογιστες να δηλωσω τις ip.

δηλαδη βαζω

192.168.1.χ

255.255.255.0

192.168.1.1

192.168.1.1

οπου 192.168.1.1 ειναι το ip του router 1 και δουλευει κανονικα ολο το δικτυο.

αν το αφησω αυτοματα να παρουν ip, τοτε περουν την ip του δευτερου, οπου ειναι λογικο αφου στο δευτερο συνδεονται. 192.168.2.1

εγω ψαχνω καποιο τροπο ετσι ωστε να τα αφηνω αυτοματα και περνουν την ip του πρωτου!

δηλαδη το ρουτερ 2 να δουλευει αποκλειστικα σαν switch οι ethernet και το wifi!

γινεται??

το router 2 ειναι το dlink 504g

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις disable το DHCP Service του Wireless router και να αφήσεις να λειτουργεί μόνο το DCHP Service του ADSL Router...

Δημοσ.

δυο πραγματα κανεις παντα για να παιξει αυτο που θες.α.κλεινεις παντα μα παντα τον dhcp στο δευτερο ρουτερ ωστε να δινει το πρωτο H αλλιως βαζεις dhcp relay με Ip του πρωτου και β.δινεις διαφορετικη Ip στο δευτερο ρουτερ απο το πρωτο κοιτωντας να μην του βαλεις καποια Ip που ισως παρει καποιo pc απο τον dhcp του πρωτου

δηλαδη dhcp 192.168.133 -192.168.1.200 kai sto deytero ρουτερ θα βαλεις την 201 πχ οχι απο 133-200

Δημοσ.
H αλλιως βαζεις dhcp relay με Ip του πρωτου και β.δινεις διαφορετικη Ip στο δευτερο ρουτερ απο το πρωτο κοιτωντας να μην του βαλεις καποια Ip που ισως παρει καποιo pc απο τον dhcp του πρωτου

δηλαδη dhcp 192.168.133 -192.168.1.200 kai sto deytero ρουτερ θα βαλεις την 201 πχ οχι απο 133-200

το ειχα δοκιμασει αυτο και δε το δεχοταν!

τι να πω...

και πρακτικα να σας πω οτι εχω συνδεσει 3 ρουτερ και ενα switch!:X

δουλευει κανονικα τωρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...