Προς το περιεχόμενο

Πώς διαβάζουν τα διάφορα προγράμματα το registry;

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα πρόβλημα που πάει να με τρελλάνει με ένα πρόγραμμα μουσικής σημειογραφίας (Sibelius).

Έβαλα το θέμα στα αρμόδια forums αλλά δε μπορεί κανείς ακόμη να με βοηθήσει.

Επεκτείνοντας το πρόβλημα γενικότερα μπας και βρω καμιά άκρη ήθελα να ρωτήσω αυτό:

το πρόβλημα είναι πως δε μου κρατάει τα settings κάθε φορά που το ανοίγω και γυρνάει στα defaults. Ψάχνοντας, και με πειραματισμούς, είδα ότι όταν αλλάζω τα settings στο πρόγραμμα και το κλείνω, τα γράφει πράγματι στο registry στα αντίστοιχα σημεία. Όμως όταν ανοίξω το πρόγραμμα δε μπορεί να διαβάσει το registry και έτσι έχει πάλι τα defaults και είναι σα να ανοίγει πρώτη φορά.

Η ερώτησή μου είναι τι, ή ποια προγράμματα αναμειγνύονται στο διάβασμα από registry ώστε κάποιο πρόγραμμα να κρατάει τα settings του; Λέω μήπως υπάρχει καμιά διένεξη του δικού μου προγράμματος με αυτά.

Πάντως σε όλα τα άλλα προγράμματα (πχ photoshop), τα settings διατηρούνται, οπότε δεν είναι γενικό πρόβλημα των Windows..

να σημειώσω επίσης ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά από format των Windows. πριν δεν υπήρχε..

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα μιλάς για συγκεκριμένο πρόγραμμα!!

Ποιο είναι αυτό...:rolleyes:

Μήπως φταίει το πρόγραμμα:-D

Δημοσ.
Από ότι κατάλαβα μιλάς για συγκεκριμένο πρόγραμμα!!

Ποιο είναι αυτό...:rolleyes:

Μήπως φταίει το πρόγραμμα:-D

Το είπα ποιο είναι ;) Sibelius

το ίδιο πρόγραμμα (αυτή τη version δηλαδη) χρησιμοποιούσα για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά μετά το format παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Δοκίμασα και με άλλες version που είχα χρησιμοποιήσει πάλι πριν το format χωρίς πρόβλημα, και τώρα μετά το format, τα ίδια..:-(

Άρα δε φταίει η version που έχω..

Ψάχνω λύση 2 μέρες τώρα απ'το πρωί ως το βράδυ, και δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει..

Δημοσ.
Αν έχεις VISTA δοκίμασε να το τρέξεις με δικαιώματα διαχειριστή. Δεξί κλικ και "run as Administrator".

XP έχω.. Και ούτε είμαι logged in σαν άλλος user.

Δημοσ.

Μηπως μετα το φορματ εβαλες service pack 3 ενω πριν δεν ειχες? Μπορει καποια ενημερωση των xp να δημιουργησε το προβλημα

Δημοσ.
Μηπως μετα το φορματ εβαλες service pack 3 ενω πριν δεν ειχες? Μπορει καποια ενημερωση των xp να δημιουργησε το προβλημα

Έχω βάλει, αλλά και πριν είχα.. τι να πω,δεν ξέρω. δεν έχω κοιμηθεί 2 μέρες ψάχνοντας.....

Δημοσ.

μηπως δεν κραταει τις ρυθμισεις στην registry αλλα σε καποιο αρχειο?To εχεις αυθεντικο?

Μετα το φορματ εβαλες πρωτα το sp3 και μετα το προγραμμα?

Δημοσ.
μηπως δεν κραταει τις ρυθμισεις στην registry αλλα σε καποιο αρχειο?To εχεις αυθεντικο?

Μετα το φορματ εβαλες πρωτα το sp3 και μετα το προγραμμα?

Τις ρυθμίσεις τις κρατάει στο registry. το είδα με διάφορα test. αλλάζω πχ κάτι στο πρόγραμμα, και όταν το κλείσω βλέπω στο registry ότι αυτό που άλλαξα το άλλαξε έτσι ακριβώς. Το πρόβλημα είναι ότι όταν το ανοίγω δε μπορεί να διαβάσει όπως φαίνεται τις τιμές από το registry. οπότε ξεκινάει πάλι με τα defaults, και όταν το κλείνω επανέρχεται πάλι και το registry στα defaults. (αν δεν τα αλλάξω εγώ πάλι κάθε φορά)

δεν το έχω αυθεντικό. αλλά δε φταίει αυτό, αφού πριν δούλευε. Και όχι μόνο μια version, αλλά 3. επίσης κατέβασα και το official trial τώρα και το δοκίμασα, και αυτό τα ίδια..

όσο για το άλλο θέμα, έχω τα αυθεντικά Windows με SP2, και αφού τα εγκατέστησα μετά από μερικές μέρες πράγματι έκαναν update στο SP3. To πρόγραμμα πιστεύω 99% ότι το εγκατέστησα μετά το update, άρα είχε ήδη το Sp3.

Πριν το format, το πρόγραμμα το είχα εγκαταστήσει όταν είχα το SP2, και μετά είχαν κάνει τα Windows update στο 3.

Λες να είναι αυτό; αφού δοκίμασα τα πάντα, μήπως να δοκιμάσω και αυτό, τι να πώ.

Πως κάνουν uninstall το sp3;

Edit: όμως βλέπω ότι το πρόγραμμα έχει ως απαιτήσεις Windows Xp Service pack 2 or later άρα γιατί να φταίει το Sp3;

Δημοσ.

Μηπως να εβαζες πρωτα clean windows xp sp3 και μετα να περναγες το προγραμμα?Εγω αυτο θα εκανα σαν τελευταια επιλογη..

επισης δοκιμασε μονο με το sp2..

Κανε και μια δοκιμη και στα windows 7 να δεις τι παιζει..!

δες και εδω

http://www.sibelius.com/cgi-bin/helpcenter/chat/chat.pl?com=thread&start=361125&groupid=3&&guest=1

Multi-user serial numbers now save their preferences in a different way

to previous versions......

If the serial number used to install Sibelius is a multi-user serial

number, *and* if the current user has administrator privileges, then

when quitting the program, the preferences are saved to

HKEY_LOCAL_MACHINE. If either of the above conditions are not true (i.e.

either the user has limited privileges, or it's not a multi-user serial

number), then the preferences are saved to HKEY_CURRENT_USER, as in

previous versions.

Aρα δοκιμασε να αλλαξεις serial ή crack :P ή λογαριασμο χρηστη..

Δημοσ.

όταν λες clean windows sp3 τι εννοείς; Αυθεντικά; γιατί δε μπορω τώρα να πάω να πάρω καινούργια Windows..

όσο για τα Windows 7, επειδή χρησιμοποιώ εξειδικευμένα προγράμματα, θα γίνει ένα μπάχαλο φαντάζομαι με πολλά προγράμματα και τα σχετικά με αυτό, που δε θα υποστηρίζονται..

και όυτε ξέρω πως τα βάζουν. Από πάνω από τα άλλα;

Γιατί format να κάνω πάλι δεν παίζει δυστυχώς..

Μήπως να βγάλω το sp3. είδα τώρα ότι στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων, το έχει για κατάργηση (αν και δε λέει μέγεθος δίπλα).

αν το καταργήσω δε θα συμβεί τίποτε άλλο ε; θα γυρίσει πίσω στα sp2 φαντάζομαι; μην τα κάνω χειρότερα..

Δημοσ.
όταν λες clean windows sp3 τι εννοείς; Αυθεντικά; γιατί δε μπορω τώρα να πάω να πάρω καινούργια Windows..

όσο για τα Windows 7, επειδή χρησιμοποιώ εξειδικευμένα προγράμματα, θα γίνει ένα μπάχαλο φαντάζομαι με πολλά προγράμματα και τα σχετικά με αυτό, που δε θα υποστηρίζονται..

και όυτε ξέρω πως τα βάζουν. Από πάνω από τα άλλα;

Γιατί format να κάνω πάλι δεν παίζει δυστυχώς..

Μήπως να βγάλω το sp3. είδα τώρα ότι στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων, το έχει για κατάργηση (αν και δε λέει μέγεθος δίπλα).

αν το καταργήσω δε θα συμβεί τίποτε άλλο ε; θα γυρίσει πίσω στα sp2 φαντάζομαι; μην τα κάνω χειρότερα..

ξαναδες το προηγουμενο pοst μου...(εκανα update :P)

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2886683&postcount=10

Δοκιμασε σε ενα αλλο partition να βαλεις windows sp3(κατεβασε τα) για να δεις αν δουλευει..Οσον αφορα τα 7 και γω μουσικος ειμαι και τα προγραμματα που δουλευω(nuendo,soundforge,waves-plugins,vegas διαφορα vst instruments) δουλευουν αψογα.Αξιζει να κανεις μια δοκιμη.

Δημοσ.
Μηπως να εβαζες πρωτα clean windows xp sp3 και μετα να περναγες το προγραμμα?Εγω αυτο θα εκανα σαν τελευταια επιλογη..

επισης δοκιμασε μονο με το sp2..

Κανε και μια δοκιμη και στα windows 7 να δεις τι παιζει..!

δες και εδω

http://www.sibelius.com/cgi-bin/helpcenter/chat/chat.pl?com=thread&start=361125&groupid=3&&guest=1

Multi-user serial numbers now save their preferences in a different way

to previous versions......

If the serial number used to install Sibelius is a multi-user serial

number, *and* if the current user has administrator privileges, then

when quitting the program, the preferences are saved to

HKEY_LOCAL_MACHINE. If either of the above conditions are not true (i.e.

either the user has limited privileges, or it's not a multi-user serial

number), then the preferences are saved to HKEY_CURRENT_USER, as in

previous versions.

Aρα δοκιμασε να αλλαξεις serial ή crack :P ή λογαριασμο χρηστη..

λοιπόν, αυτό το συγκεκριμένο το έχω δει..

Να φταίει το serial δεν παίζει, γιατί όπως είπα πριν δούλευε μια χαρά, όχι μόνο αυτό, αλλά άλλες 2 version με άλλα 2 διαφορετικά serial, και επιπλέον το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και με το official trial του προγράμματος. οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό.

όσο για λογαριασμό χρήστη: το σκέφτηκα και εγώ, αλλά όταν έκανα το install το εκανα για all users, (δοκίμασα βέβαια και με current user - έχω δοκιμάσει τα πάντα).

άρα αν κάνω κάτι τέτοιο πρέπει να δημιουργήσω καινούργιο λογαριασμό χρήστη και μετά να ξαναεγκαταστήσω το πρόγραμμα για το συγκεκριμένο λογαριασμό;

Επιπλέον βρήκα και κάτι άλλο:

The Microsoft .NET Framework 2.0 is a component of Windows that Sibelius 5 and 6 require to run. If the .NET Framework 2.0 is damaged, Sibelius may hang on the splash screen

αν και εγώ έχω την έκδοση 4 (δοκίμασα βέβαια και την 6), και δεν έχω το ίδιδο πρόβλημα που λέει εδώ, από την αρχή σκεφτόμουν αυτό το NEt framework.

Είχα βάλει αυτό το 3.5 και δεν ήταν συμβατό και με το firefox, μετά το απεγκατέστησα.. τώρα όυτε έχω καταλάβει τι version έχω..Μήπως κάνει αυτό όλη τη δουλειά..

Ευχαριστώ πάντως για τη διάθεση να βοηθήσεις..;)

Δημοσ.

Κοιτα..αν δεν ηταν σωστη η εγκατασταση του net framewοrk δεν θα ανοιγε καν το προγραμμα..οποτε..σε εναν αλλο σκληρο ή partition δοκιμασε να βαλεις xp sp3 (απλα κατεβασε τα..) και δοκιμασε και τα 7...

Οπως ειναι η εγκατασταση σου τωρα..λιγο δυσκολα να γλυτωσεις το format.. ουτως η αλλως..οποτε κανε πρωτε δοκιμες και ετσι θα δεις τι φταιει.

Στην τελικη στησε vmware και κανε εκει τις δοκιμες.

Δημοσ.

Αυτό με μια δεύτερη εγκατάσταση των Windows δεν το καταλαβαίνω.

Δηλαδή ενώ ήδη έχω Windows SP3, μπορώ να εγκαταστήσω άλλο windows sp3 ή Windows 7 σε άλλο σκληρό δίσκο; δε θα μπλεχτούν τα αρχεία και τα registries και όλα αυτά; αλλά θα μου πεις, είναι σε άλλο δίσκο. Αλλά όταν ανοίγει ο υπολογιστής ποια Windows θα παίζουν; αυτα που έχω τώρα ή τα άλλα που θα εγκαταστήσω στον άλλο δίσκο; δυστυχώς δεν έχω τόσο εξειδικευμένες γνώσεις σε αυτό.

Και αν εκεί το πρόγραμμα δουλεύει, τι θα σημαίνει αυτό;

αυτό που έλεγα τώρα να κάνω είναι να δημιουργήσω λογαριασμό και να κάνω install το πρόγραμμα για αυτό το λογαριασμό.

και ίσως μετά, αν δε γίνει τίποτα, να απεγκαταστήσω το sp3.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...