wgibson Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 εχω μια απορια εδω και χρονια πχ ο Sportfm εκπεμπει στην αθηνα στα 96fm και στην πατρα 94fm γιατι εκεπεμπει σε διαφορετικη συχνοτητα ? δεν φθανει το σημα απο την αθηνα απευθειας? γιατι πλεον δεν χρησιμοποιουνται τα MW , LW, AM πλεον απο τους ραδιοφωνικους σταθμους? γιατι καποιες φορες οταν ακουμπαω την κεραια του ραδιοφωνου πιανει καλυτερα ενω οταν απομακρυνω το χερι μου παρουσιαζει παρασιτα? σας ευχαριστω
pournaras Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 εχω μια απορια εδω και χρονια πχ ο Sportfm εκπεμπει στην αθηνα στα 96fm και στην πατρα 94fm γιατι εκεπεμπει σε διαφορετικη συχνοτητα ? δεν φθανει το σημα απο την αθηνα απευθειας? γιατι πλεον δεν χρησιμοποιουνται τα MW , LW, AM πλεον απο τους ραδιοφωνικους σταθμους? γιατι καποιες φορες οταν ακουμπαω την κεραια του ραδιοφωνου πιανει καλυτερα ενω οταν απομακρυνω το χερι μου παρουσιαζει παρασιτα? σας ευχαριστω 1. Το σημα δε ειναι αρκετα δυνατο, αλλα και να ηταν, με βαση το νομο (οσο αυτος ισχυει), απαγορευεται να εκπεμπεις περα απο τα ορια του νομου σου, διοτι ετσι καταστρεφεις τις συχνοτητες των αλλων νομων. Οι πανελληνιου εμβελειας δεν μπορουν να εκπεμψουν στην ιδια συχνοτητα, ειτε γιατι κανουν αναμεταδοση επιγεια (παλιος καλος τροπος) οποτε και θα συγκρουοταν οι ιδιες του οι συχνοτητες, ειτε γιατι η συχνοτητα αυτη (η καποια πολυ διπλανη), ειναι ηδη κατειλλημενη απο καποιον αλλο τοπικο. 2. Χοντρικα, οσο μειωνεται η συχνοτητα και πεφτεις στα MW, LW κλπ, αυξανεται μεν η αποσταση εκπομπης, αλλα μειωνεται δραματικα η ποιοτητα του σηματος. 3. Γιατι το ιδιο σου το σωμα, δημιουργει ενα "κομματι κεραιας" εκεινη τη στιγμη που ακουμπας η εισαι πολυ κοντα στην κεραια, ενω αντιθετα οταν απομακρινεσαι, το ιδιο σου το σωμα κανει αντιθετη δουλεια, και λειτουργει λιγο σαν ανακλαστηρας που κοβει ενα μερος των κυματων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.