moca Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπερα, εχω εναν i7-920 πανω σε καρτα Gigabyte EX58-UD4. Ο 920 τρεχει στα 2,66Ghz stock αλλα εχω διαβασει οτι εχει τη δυνατοτητα, οταν χρειαζεται, να κανει overclock (Turbo mode?) ή underclock αναλογα με τις απαιτησεις του συστηματος. Tο θέμα ειναι οτι, χωρις να εχω πειραξει τιποτα στο BIOS, ολα default (Multiplier=Auto, Turbo Mode=ON) το συστημα δουλευει μονιμως στα 2,8 GHz, overclocked δηλαδη, ακομα και οταν ειναι idle. Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει? Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Στο κάνει αυτό γιατί ενεργοποιημένο το Turbo Mode,το αυτόματο overclock ας πούμε... Μπορείς να το απενεργοποιήσεις μέσω Bios... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Από πού βλέπεις πως παίζει στα 2.8 όταν είναι idle; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ATiTool Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moca Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Σωστα, απο CPU-Z το βλεπω. Λοιπον, απενεργοποιησα το Turbo mode, ξαναελεγξα multiplier και bus speed και ειναι στο Auto. Τωρα, αυτο που κανει ειναι οτι δουλευει σταθερα στα 2,66 αλλα ουτε overclock κανει ουτε underclock. Ετρεξα π.χ. το Prime95 και δεν ανεβασε συχνοτητα για να ανταπεξελθει καλυτερα.. Παντως, να ξεκαθαρισω οτι αυτο που θελω ειναι να κανει και overclock και underclock οταν χρειαζεται ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 C1E + SpeedStep μαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moca Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 C1E + SpeedStep μαν Στο BIOS της μητρικης μου δε λεει κατι για speedstepping, εχει μονο ενα Turbo Boost-κατι το οποιο το εχω δοκιμασει enabled (ειναι αλλωστε και η default τιμη του μετα απο Restore Defaults) και εχει τη συμπεριφορα που περιεγραψα παραπανω. Οταν το βαζω disabled, τοτε το clock speed παει 2,6GHz = stock, αλλα ουτε ανεβαινει ουτε κατεβαινει. Το C1E επισης το δοκιμασα on kai off αλλα παλι δεν εκανε τιποτα.. :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν γίνεται underclock και overclock... Aπλά όταν θα είναι idle θα ρίχνει τον πολλαπλασιαστή και την συχνότητα μαζί,και όταν χρειάζεται την επεξεργαστική ισχύ απλά θα ξαναανεβαίνει ο πολλαπλασιαστής στην stock συχνότητα(2.6 GHZ).Παραπάνω δεν θα μπορεί να πηγαίνει αν δεν το έχεις ρυθμίσει εσύ. Πήγαινε bios κάνε "load default settings" και μόλις το κάνεις βγάλε το turbo mode (αν στο έχει ενεργοποιήσει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
swiftech Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 κανε και οτι λεει ο caution Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moca Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν γίνεται underclock και overclock...Aπλά όταν θα είναι idle θα ρίχνει τον πολλαπλασιαστή και την συχνότητα μαζί,και όταν χρειάζεται την επεξεργαστική ισχύ απλά θα ξαναανεβαίνει ο πολλαπλασιαστής στην stock συχνότητα(2.6 GHZ).Παραπάνω δεν θα μπορεί να πηγαίνει αν δεν το έχεις ρυθμίσει εσύ. Πήγαινε bios κάνε "load default settings" και μόλις το κάνεις βγάλε το turbo mode (αν στο έχει ενεργοποιήσει) To έκανα αυτο και το αποτελεσμα ειναι να εχει ενα clockspeed σταθερο στα 2,66GHz, ουτε πολλαπλασιαστη ριχνει ουτε συχνοτητα και ας ειναι idle. Μενει παντα ακριβως 2,66. C1E + SpeedStep μαν Το C1E ειναι enabled. Παλι δεν πεφτει η συχνοτητα σε idle. Απ'οσο εχω καταλαβει, C1E και Speedstep ειναι το ιδιο πραγμα, eh? Ακομα και αν οχι, επιλογη Speedstepping δεν εχει το BIOS.. Με λιγα λογια, εχω εξαντλησει ολους τους πιθανους συνδυασμους : Turbo ON - C1E ON Turbo ON - C1E OFF Turbo OFF - C1E ON Turbo OFF - C1E OFF και κανενα δε φερνει το επιθυμητο αποτελεσμα. Μαλιστα, κανενα απο τα παραπανω δεν εχει προκαλεσει πτωση της συχνοτητας κατω απο τη stock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ATiTool Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moca Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Hohoho. Πιο κουφο και απο ανεκδοτο του Τοτου.. Παιδια ακυρο, το Speedstepping λειτουργει κανονικα στο συστημα μου, απλα το CPU-Z δειχνει στις μετρησεις του Ο,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!.. Εβαλα το RealTemp και δειχνει κανονικα οτι γινεται underclock στα 2.1 με multiplier 16x. Συμπερασμα... CPU-Z SUCKS! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:25 ---------- Ευχαριστω για τη βοηθειά σας παντως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δοκιμασε να το δεις με Realtemp. Ενα αλλο παιδι πριν απο λιγο εβλεπε κανονικα οτι επεφτε η συχνοτητα με RealTemp... http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=3028198#post3028198 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Eμενα παλι παιζει μια χαρα. Μεχρι και 1Χ πιανει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.