Προς το περιεχόμενο

Σπουδές: Βιολογία ή Υπολογιστές

xuser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό μεσημέρι! Είμαι πρωτοετής στο βιολογικό Αθήνας (τώρα θα μπώ στο δευτερο χρόνο αν κάτσω:rolleyes:). Μπήκα με τη δέυτερη χρονία με 18.331 μόρια. Επέλεξα το βιολογικό με το σκεπτικό να μη χαραμίσω τα μόρια στο φυσικό Αθήνας, στο Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. ή στους Ηλεκτρ. Μηχαν. & Μηχαν. Υπολογιστών Χανια όπου και είναι η μόνιμη κατοικία μου. Ισως έκανα Μέγα Λάθος:shifty: Μόνο 14-15 μαθήματα μου αρέσουν από τα 36 που απαιτούνται για το πτυχίο και τα περισσότερα απ' αυτά είναι επιλογής. Δεν καταλαβαίνω τιποτα απο οικοσυστήματα, φυτα, ζώα και Μύκητες. Μου αρέσουν τα μαθήματα βιομοριακών επιστημών αλλα πιο πολυ απ' όλα η ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ, η ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ κ η ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ:-D ΤΩΡΑ πια το Φυσικο Αθηνας και το ΣΕΜΦΕ δεν τα πιανω με 10%.

Το Καλοκαίρι έφτιαξα μηχανογραφικό και τελικά μπήκα στο ΗΜΜΥ στα ΧΑΝΙΑ. Την σχολή αυτή τη δήλωσα πρώτα γιατί οι υπολογιστές είναι η αγαπημένη μου ασχολία (Μπορώ να ασχολουμε με το Hardware και τα unixοειδή λειτουργικά απο το πρωί ως το βράδυ χωρίς να βαριέμαι -με δυο λόγια εχω πάθει πόρωση ) και κατα δεύτερον επειδή μένω στα ΧΑΝΙΑ.

Το κακό είναι πως μου είπανε ότι δεν φτάνει να σου αρέσουν οι υπολογιστές για να βγάλεις το ΗΜΜΥ. Γιατι έχει ένα σωρό πανδύσκολα μαθήματα οπότε μπορεί να μην τα βγάλω πέρα...

Στο φροντιστήριο για τις παννελλήνιες προτιμούσα να διαβάζω για ωρες μαθηματικά και φυσική παρά μια ώρα βιολογία. Γενικά πάντα βαριόμουνα μαθήματα που χρείαζονται διαβασμα κ αποστίθηση αλλα όχι σκέψη!

Οσο για τους υπολογιστές ειναι η καθημερινή ασχολία μου στον ελευθερο μου χρόνο!

Τι με συμβουλευετε να κάνω να συνεχίσω τη βιολογία ή να πάω στο πολυτεχνείο?

Ευχαριστώ Φίλοι Μου

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια διευκρίνηση, κατά την άποψή σου, τα μαθηματικά όπως διδάσκονταν στο λύκειο (υποθέτω πως ήσουν θετική ή τεχνολογική) απαιτούσαν σκέψη και όχι αποστήθιση;

Δημοσ.
Μια διευκρίνηση, κατά την άποψή σου, τα μαθηματικά όπως διδάσκονταν στο λύκειο (υποθέτω πως ήσουν θετική ή τεχνολογική) απαιτούσαν σκέψη και όχι αποστήθιση;

NAI έχεις δίκιο απαιτούσαν αποστήθηση αλλά κρίνω ότι για μαθήματα σαν την βιολογία κατέυθυνσης εκανα πολυ περισσοτερη αποστήθηση και με κουραζαν με τις λεπτομερειες τους.:whistle:

Ναι ημουν Θετική ξέχασα να το γραψω

ευχαριστω

Δημοσ.

Και είσαι σίγουρος πως αν πας στο πολυτεχνείο στα Χανιά, δεν θα το μετανιώσεις που έφυγες από το Βιολογικό Αθήνας;...

Δύσκολη η ερώτησή σου. Μόνο εσύ μπορείς να δώσεις απάντηση. :rolleyes:

Δημοσ.

Μια ιδέα είναι: Συνέχισε αυτό που άρχισες και κάνε Μάστερ στην πληροφορική.

Δύσκολα βρίσκεις βιολόγο με καλή σχέση η/υ και ευτυχώς το ‘’bio-informatics’’ αναπτύσσεται (και χρηματοδοτείται αδρά). Ακόμα και σε μικρά project τύπου βάσεις-δεδομένων ακτινογραφιών.

Πλακίτσα(?!):

Πως τα πας στο DNA programming ?

Δημοσ.

+1 στον αποπάνω

τελειωσε το βιολογικό και κάνε msc στο Bioinformatics, θα χεστεις στο χρήμα οταν τελειωσεις γιατι κυνηγανε παρα πολυ τετοιους ειδικευμενους εξω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τις απαντήσεις. :-D Να είστε όλοι καλα!

Καπως με ξεμπλοκάρατε τώρα (+1 σε όλους)

Θα κοιτάξω να τελειώσω τη βιολογία όπως μπορώ και μετά

να ασχοληθώ με το Bioinformatics

Δημοσ.
+1 στον αποπάνω

τελειωσε το βιολογικό και κάνε msc στο Bioinformatics, θα χεστεις στο χρήμα οταν τελειωσεις γιατι κυνηγανε παρα πολυ τετοιους ειδικευμενους εξω.

κανά link?

Δημοσ.

Εμένα απλά με προβληματίζει (και δεν το λέω για κακό) ότι χρειάζεται κάτι λιγότερο από 2 ώρες για να πάρει κάποιος απόφαση ζωής.

Δημοσ.

Για Ελλάδα υπάρχει και το

http://itmb.di.uoa.gr/ του ΕΚΠΑ.

Όπως περιγράφεις τα ενδιαφέροντά σου, ίσως σου πήγαινε καλύτερα μια σχολή πληροφορικής πρώτα και μετά ένα μεταπτυχιακό bioinformatics. Οι ΗΜΜΥ δεν έχουν «ένα σωρό πανδύσκολα μαθήματα», όλες οι σχολές έχουν δύσκολα μαθήματα κι άλλα τόσα εύκολα. Από την άλλη, θες 5 χρόνια για να πάρεις πτυχίο ΗΜΜΥ, ενώ στα ίδια χρόνια προλαβαίνεις να τελειώσεις βιολογικό και μεταπτυχιακό μαζί. Ζύγισέ τα :-D

Δημοσ.

Ευχαριστώ Για τις Απαντήσεις σας!

Το μεταπτυχιακο (Μ.Π.Δ.) ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ του Βιολογικου τμήματος είναι διατμηματικό και δεχεται από οτι λεει η προκυρηξη κανει δεκτους φυσικους,αποφοιτους πολυτεχνικων σχολων κ.τ.λ

Οπότε και από το ΥΜΜΗ η δουλεία πρέπει να γίνεται

Επισης εμαθα οτι γινεται να παρακολουθησω την 1η βδομαδα στο ΗΜΜΥ και μετα να γραφτω. Οποτε λεω να δοκιμάσω και αναλογος τι θα βρω να αποφασίσω

Δημοσ.

thanks. το εδιμβούργο είναι εγγύηση (σε ακαδημαικο επίπεδο).

Κάτι άλλο που δεν έχει σκεφτεί ο τόπικ στάρτερ, είναι το που θα δουλεύει. Οκ, μπορεί μια πρώην μου να γούσταρε να κόβει πόδια βατράχου και να ναι όλη τη μέρα σε εργαστήρια, αλλά του φίλου ίσως να μην του αρέσει. Δλδ από ότι είδα και από τα μαθήματαs δεν είναι χαρτογιακάδικη δουλειά

Δημοσ.

xuser πρεπει να προβληματιστεις περισσότερο.

Πολυ ωραια αυτα με τη Βιοπληροφορικη και σε ενα κοσμο που οι θέσεις θα ήταν ισόποσες για όλα τα επάγγελματα, σαφεστατα και θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση.

Σίγουρα αν πιάσεις μια καλή δουλεια πανω σε Βιοπληροφορική μπορει να βγάζεις πολύ καλα χρήματα. Έχεις σκεφτει όμως οτι οι θέσεις αυτες ζητημα να ειναι Χ στην Ελλάδα?

Είναι πολυ σημαντικο λοιπον να σκεφτεις την προσφορά θέσεων και τη ζήτηση.

Σχετικα με την πληροφορικη λοιπον, να σε ενημερώνω οτι όσο και αν θεωρείται οτι υπάρχουν πολλες σχολές, πολλοι φοιτητες και γενικα έχει ξεφτιλιστεί το θέμα, θελω να επισημάνω οτι οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ είναι πολύ λιγοτεροι απότι φαντάζεται κανείς και τα ποσοστά αυτων που παρατάνε αυτες τις σχολές μεγάλο. Επίσης πρόσφατα σε μια εκτεταμένη ερευνα ενος καθηγητη διοικησης ανθρωπινων πόρων του Παν. Πειραιως, σε Ελληνικες επιχειρήσεις, έδωσε μεγάλη προοπτικη για τα επομενα χρόνια στον κλάδο της πληροφορικης και μαλιστα ειδικά στους προγραμματιστες διέγνωσε οτι υπάρχει υποπροσφορά (ψάχνουν και δεν βρίσκουν).

Απο εκει και πέρα αν εσύ πατάς τόσο γερα στα πόδια σου και θεωρείς οτι με τις γνωσεις που θα αποκομίσεις απο τη βιολογια (που βλεπω οτι ειναι κατι που δεν σε τρελαινει και ειναι πολυ αρνητικο για την εξελιξη σου) και στη συνεχεια απο την πληροφορική μπορεις να πας και να χτυπήσεις τόσο καλές και λίγες θέσεις τότε συνέχισε.

Ρίξε και μια ματιά στα αποτελέσματα της μελέτης που σου προείπα σχετικα με την βιολογία και την πληροφορική (δες πως αστράφτει).

http://www.economic.gr/articleData/Ta/2008/03/222.pdf

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...