Προς το περιεχόμενο

Σκέψεις για την αξιολόγηση μηνυμάτων στο Μπλα-Μπλα

Garnele

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είπα να ρωτήσω μήπως παρατηρήσατε τελευταία αύξηση των αρνητικών ψήφων -αυτών, του εκ του ασφαλούς ντε- και επίσης κατά πόσο αυτό είναι θεμιτό. Αν είναι.

Ντάνκε ζεγ.

• Super Moderators
Δημοσ.

τώρα πλέον και να υπήρχε δυνατότητα να γίνει αυτό, δεν μπορούμε να δούμε ποιοι ψήφισαν, βγήκε η επιλογή...

νομίζω ότι ανέκαθεν υπήρχε το κρούσμα των αρνητικών ψήφων μόνο και μόνο επειδή κάποιος διαφωνούσε με κάποιο post :-(

Δημοσ.

Χμ ναι την απενεργοποίηση του ρουφιάνου της αξιολόγησης εννόησα με την αλλαγή καθεστώτος.

Δεν ψηφίζουμε τον καλυτερότερο χρήστη/μοντερέητορ, παίρνουμε στάση απέναντι στα λεγόμενα κάποιου. Προσωπικά βρίσκω περιττή την παραπάνω αλλαγή.

Δημοσ.

Ειδα και εγω το thread με την γατα-Γουλιελμο Τελο τιγκα στα +- και δεν μπορουσα να δω ποιος ψηφισε.

Κακως το εβγαλαν.

Επισης ξαναλεω οτι καλο θα ηταν να μαθαινει με καποιο τροπο ο χρηστης ποιος του κανει report τα μυνηματα. Θελω να βλεπουν ποσα γινονται και για ποιο λογο γινονται μπας και βαλουν μυαλο μερικοι.

Δημοσ.

Δεν νομιζω ρε thresh. Εκτος αν τους ερχεται κανα αυτοματοποιημενο μυνημα ή καθεται να ασχοληθει ο moderator που το εσβησε.

Αυτος ο Paredwse ποσα post πρεπει να σβησει και ποσες φορες πρεπει να το πει για τα spoiler στο section Κινηματογραφος?

Και παρατηρειται απο γνωστα και ενεργα μελη εκτος απο τον καθε τυχαιο που μπηκε πρωτη φορα.

Μπηκε ο αλλος πριν καποιες μερες και ειπε χυμα το τελος του Harry Potter 6 στο thread.(το μοναδικο κομματι που πρεπει να "κρατησεις" απο την συγκεκριμενη ταινια) Υστερα αρχισε να το συζηταει και να ειρωνευεται μαζι με αλλο γνωστο (και ο,τι να΄ναι) μελος επειδη λεει ηταν common knowledge.

Ορισμενους θα αρχισω να τους spoilerιαζω σε pm οπου μου δινεται η ευκαιρια.

• Super Moderators
Δημοσ.

έχω κάνει πρόταση ήδη εδώ και μήνες στο αντίστοιχο topic για αυτοματοποιημένα pms σε χρήστες των οποίων τα posts/topics τρώνε edit/move/merge/delete, όπως είναι δλδ και στο adslgr.com

Δημοσ.
έχω κάνει πρόταση ήδη εδώ και μήνες στο αντίστοιχο topic για αυτοματοποιημένα pms σε χρήστες των οποίων τα posts/topics τρώνε edit/move/merge/delete, όπως είναι δλδ και στο adslgr.com

Όχι ρε,δεν θα χω χώρο για pm μετά

Δημοσ.

Α μπράβο και ήθελα να κάνω σχετικό post/topic.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχω παρατηρήσει πολλά αρνητικά ψηφαλάκια αυτές τις μέρες, ψηφαλάκια τα οποία ρίχνουν κάποιοι απλά και μόνο επειδή "δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις". Όποιος έχει διαφορετική άποψη από εμάς, τσακ του κοτσάρουμε ένα thumb down.

Εμένα τώρα οι ενστάσεις μου ποιες είναι:

1)Θεωρώ ότι αυτή η μαζική καταψήφιση βλάπτει τον όποιο διάλογο μπορεί να γίνει στα πλαίσια ενός topic. Αντί να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να προβάλλουμε επιχειρήματα, επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο του thumb down. Δεν πάει έτσι όμως. Τα forums υπάρχουν για να γράφουμε πραματάκια, όχι για να εξωστρακίζουμε. Για το δεύτερο υπάρχουν γκάλοπ, ριάλιτι κλπ. Όταν παύει να υφίσταται διάλογος το forum χάνει την έννοια του.

2) Όταν ένα post λάβει ένα συγκεκριμένο αριθμό αρνητικών ψήφων (3 νομίζω), "λογοκρίνεται". Όχι, δε διαγράφεται ούτε πέφτει edit απλά το post δεν εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μας εκτός κι αν πατήσουμε ένα συγκεκριμένο κουμπάκι. Αυτό δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάζει. Θέλω να βλέπω ό,τι έχει γραφτεί ακόμα κι ας μη συμφωνώ με τις απόψεις που εκφράζονται.

3) Η αξιολόγηση των posts χρησιμοποιείται λανθασμένα. Σε σχετικό topic (το οποίο ψάχνω αλλά δε μπορώ να βρω) moderators είχαν αναφέρει ρητά ότι η αξιολόγηση των posts προστέθηκε για να βαθμολογούμε το κατά πόσο ένα post συνεισφέρει στο εκάστοτε topic, όχι το κατά πόσο αρέσει σε εμάς.

4) Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ομαδικής καταψήφισης, γνωστά και ως "Μάθανε πως... πλακώσαν και οι γύφτοι". Ένα πρόσφατο παράδειγμα στο οποίο έτυχε να εμπλακώ κι εγώ είναι το εξής. Στο σχετικό topic για τις επιδοτήσεις στους μαθητές της Α' γυμνασίου αναρωτήθηκα γιατί να δώσουν φορητούς και στους καθηγητές. Αμέσως, ένας καθηγητής, κάπως πικραμένος ζήτησε τα ρέστα. Λίγα λεπτά μετά είχα φάει 3 αρνητικές και το post "λογοκρίθηκε". Καταλαβαίνω ότι αν ο συγκεκριμένος καθηγητής (τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω προηγούμενα μαζί του) με είχε μαθητή, ίσως να μου έκανε τη ζωή πατίνι. Δεν με έχει όμως γι' αυτό προτίμησε να το παίξει καίσαρας. Μου κακοφάνηκε, όχι επειδή πήρα τις 3 ψήφους αλλά επειδή δεν προσέβαλα κανέναν και απλά εξέφρασα μια προσωπική άποψη που έτυχε να μην αρέσει σε κάποιους. Κι αν αυτή η ένσταση δίνει την εντύπωση ότι γίνεται απλά και μόνο από εγωισμό, νεύρα και τα σχετικά, σκεφτείτε ότι ανάλογα ομαδικά πεσίματα ενδέχεται να έχουν συμβεί ή να συμβούν στο μέλλον εις βάρος άλλων μελών.

Προσωπικά θεωρώ ότι η αξιολόγηση των posts, έτσι όπως χρησιμοποιείται από πολλούς πιο πολύ κακό κάνει παρά καλό. Θα πρότεινα κατάργηση του feature αυτού.

Εννοείται ότι θα ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν να πουν και άλλα μέλη (από απλούς users μέχρι διαχειριστές) πάνω σε αυτό το θέμα (το θέμα του topic).

protip: Σε περίπτωση πάντα που το feature παραμείνει και τα φαινόμενα συνεχιστούν, καλό θα ήταν οι επίδοξοι ψηφοφόροι να μάθουν να χρησιμοποιούν τη ψήφο τους εκεί που πρέπει... γιατί έρχονται και δύσκολες μέρες.

Δημοσ.

Ετσι οπως ειναι τωρα το συστημα μονο κακο μπορει να κανει.

Γενικοτερα η ανωνυμια στα forum χρησιμοποιειται κατα κυριο λογο με ασχημα αποτελεσματα.

Οποτε ή βγαζουμε εντελως τις ψηφους (αν και δεν το προτιμω) ή ξαναβαζουμε τον μικρο ρουφιανο. Ισως ετσι αποφυγουμε ενα μπαραζ αρνητικων απο ατομα που μπορει να μην διαβασαν καν το εν λογω post.

Απο εκει και περα το να μην εμφανιζεται το post με το -3 ειναι ανουσιο. Εχει δει ποτε κανεις τετοιο post και δεν το ανοιξε να δει τι εγραφε? Δεν νομιζω. Εγω προσωπικα μετα βιας κρατιεμαι και δεν ανοιγω ολα τα spoiler.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι επί της ουσίας και αναφορικά με το μοντερέισον θα υπάρξει πρόβλημα, μιας που λογικά οι μοντζ θα μπορούν να δουν ποιος ψήφισε και θα πράξουν ανάλογα.

Απλώς πιστεύω πως θα έπρεπε να φαίνονται οι ψήφοι αφενός γιατί το να κλωτσάς κάποιον κάτω από το τραπέζι είναι ύπουλο και δεν δείχνει το "θάρρος της γνώμης", αφετέρου γιατί παρατήρησα πως από τη στιγμή που εξαφανίστηκε η προαναφερθείσα δυνατότητα, μαζεύτηκε όλο το νηπιαγωγείο και άρχισε να παίζει με τα κουμπάκια.

Επιπλέον, είμαι περίεργη. =ρ

Δημοσ.
Ειδα και εγω το thread με την γατα-Γουλιελμο Τελο τιγκα στα +- και δεν μπορουσα να δω ποιος ψηφισε.

Κακως το εβγαλαν.

Εκει περα εβαλα εγω περιπου 5-6 αρνητικα συμβολα. Διοτι ενα τετοιο θεμα που αναδεικνυει το ποσο ηλιθιοι ειναι οι ανθρωποι γεμισε με εξυπναδες, με χαζομαρες, με ανουσια ποστ σχεδον οφτοπικ και πληρως μα πληρως κανενος ιχνος ευαισθησιας προς τα ζωα. Οι εξυπναδες δε ηταν που με πειραξαν πιο πολυ.

2) Όταν ένα post λάβει ένα συγκεκριμένο αριθμό αρνητικών ψήφων (3 νομίζω), "λογοκρίνεται". Όχι, δε διαγράφεται ούτε πέφτει edit απλά το post δεν εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μας εκτός κι αν πατήσουμε ένα συγκεκριμένο κουμπάκι. Αυτό δεν μπορώ να πω πως με ενθουσιάζει. Θέλω να βλέπω ό,τι έχει γραφτεί ακόμα κι ας μη συμφωνώ με τις απόψεις που εκφράζονται.

Τωρα το μαθαινω αυτο και αν ισχυει αυτο(και δεν θα το διακινδυνευσω) ειναι μεγαλη χαζομαρα. Οποτε θα σταματησω να βαθμολογω με αρνητικα συμβολα τα ποστ που πιστευω οτι ειναι χαζα.

[ΕDIT]Αν και ωρα που το σκεφτομαι αν το ποστ αποτελειται μονο απο μια ανουσια εξυπναδα χωρις ιχνος αποψης δεν ειναι καθολου κακο να εξαφανιστει(με τον τροπο που αναφερθηκε).

Οποτε τις εξυπναδες, οι οποιες ειναι και ο κυριος λογος που ενα τοπικ αρχιζει να διαφθειρεται απο ανουσια οφτοπικ και αρχιζει να φθινει εως και το κλειδωμα του, θα συνεχισω να τις βαθμολογω με το αρνητικο συμβολο.

Δημοσ.

Ναι,είναι μεγάλη μαλακία η δυνατότητα επίκρισης "κουκουλοφόρων" και επαναφέρει μνήμες κατοχής.

Όχι ότι έχει ελπίδα επιβίωσης και το post μου αυτό δηλαδή.

Δημοσ.
:ο

Τί σχέση έχει το iTrader και η αξιολόγηση πωλητών-αγοραστών με τη δυνατότητα βαθμολόγησης των posts... ;

Είδες τι γίνεται εάν μπερδευτεί μια λέξη; Αρχίζει το σπασμένο τηλέφωνο μετά..

Πάντως, σχετικά με την αρνητική, πιστεύω κι εγώ ότι και οι 2 μεριές πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα. Στο κάτω κάτω, οι χρήστες κρίση έχουν, διαβάζουν τις αξιολογήσεις και μπορού να κρίνουν (από τα λεγάμενα) ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...