mentoras99 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Υπηρχε προγραμμα για τα μαγαζια οπαπ...http://www.ant1online.gr/Sports/General/Pages/20073/658e30d2-fd5a-4a2c-9c02-e6ff413e1b80.aspx ναι, ειναι ενημερος γι αυτο το προγραμμα, αλλα ο οπαπ ακομη δεν το εχει εφαρμοσει παντου, τεραστιες καθυστερησεις...πανε 2 χρονια τωρα κι ακομη τιποτε...γι αυτο ειπα μηπως υπαρχει καμια αλλη προταση.
Gigenis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Ο ΟΑΕΔ την τελευταία φορά έδινε 15.000 (18.000 αν είσαι επιδοτούμενος άνεργος και κάνεις έναρξη στους πρώτους 2 μήνες) Για να πάρεις την επιδότηση θα πρέπει πριν κάνεις έναρξη να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο τριήμερο και να πάρεις μια βεβαίωση. Μετά κάνεις έναρξη και καταθέτεις ηλεκτρονικά τα χαρτιά σου. Αν πάρεις προέγκριση έρχονται να σου κάνουν έλεγχο και θα πρέπει να εμφανίσεις έξοδα ίσα με το 40% της επιδότησης. Αν μπεις στο πρόγραμμα παίρνεις τη πρώτη δόση (το 1/3 δηλαδή) και σε ξανακάνουν έλεγχο σε 6 και 12 μήνες. Όπου πάλι θα πρέπει να έχεις τιμολόγια ίσα με το 40% της δόσης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην δουλεύεις πουθενά αλλού παράλληλα, αλλά και το μαγαζί που θα ανοίξεις να μην υπήρχε προηγουμένως στον ίδιο χώρο. Δηλαδή το αναλέβεις επιχείρηση πατέρα, αδερφού, γυναίκας και να πάρεις επιδότηση το θεωρώ απίθανο!!!
sugata Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Παράθεση για το ποιοι άνεργοι δεν μπορούν να πάρουν την επιδότηση και γιατί: 2.1. Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.) και συνεπώς η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από την απόφαση και την πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου, που θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή της επιχορήγησης. 2.2. Όσοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως. 2.3. Όσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες, περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες (10 μ.μ. – 6 π.μ.), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια, κ.ά.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών. 2.4. Πλανόδιες επιχειρήσεις. 2.5. Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις. 2.6. Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.). 2.7. Όσοι δημιουργούν επιχείρηση που έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔOΥ. 2.8. Όσοι έχουν επιχορηγηθεί από προγράμματα ΝΕΕ κατά το παρελθόν. 2.9. Όσοι είχαν επιχείρηση στους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της έναρξης δραστηριότητας Επίσης, τα πρώτα 6000 τα παίρνεις με την έγκριση. Τις άλλες δυο δόσεις (6+6) μετά από έλεγχο ότι η επιχείρηση συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά. Δεν αναφέρει πουθενά τιμολόγια και λοιπά. Και αυτό που έμαθα σήμερα το πρωί, μετά τον 1ο χρόνο και εφόσον η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά, +3 ή +5 χιλιάδες ακόμη. Οι προϋποθέσεις: 1 Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.2.Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ. 3.Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή η υπηκοότητα άλλου Κράτους-Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. 4.Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 5.Να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 32 ετών. Το σεμινάριο που αναφέρει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, 3 μέρες. Υπάρχει επίσης και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες, π.χ. γιατροί, που θέλουν να ανοίξουν δικό τους ιατρείο. Η διαδικασία ουσιαστικά είναι η ίδια. Και για ακόμη πιο αναλυτικά πράγματα, επισκεφθείτε το κοντινότερο παράρτημα του ΟΑΕΔ. Αυτοί ξέρουν... Για το άνοιγμα ιδίας επιχείρησης στον ίδιο χώρο, υπάρχει το παραθυράκι ότι αν παρέλθει το εξάμηνο, κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει την επιδότηση.
Gigenis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Επίσης, τα πρώτα 6000 τα παίρνεις με την έγκριση. Τις άλλες δυο δόσεις (6+6) μετά από έλεγχο ότι η επιχείρηση συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά. Δεν αναφέρει πουθενά τιμολόγια και λοιπά. Και αυτό που έμαθα σήμερα το πρωί, μετά τον 1ο χρόνο και εφόσον η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά, +3 ή +5 χιλιάδες ακόμη. Έχω πάρει την επιδότηση τον Απρίλιο και τώρα περιμένω τον δεύτερο έλεγχο. Σαφώς και θέλουν τιμολόγια ίσα με το 40% της δόσης. Αλλιώς πως διάολο λειτουργεί η επιχείρηση αν δεν μπορεί να έχει 3000-4000 έσοδα-έδοξα. Το δεύτερο που αναφέρεις μου φαίνεται λίγο απίθανο από τη στιγμή που η επιδότηση είναι συγκεκριμένη. Εκτός κι αν το πρόσθεσαν στα επόμενα προγράμματα.
ELENI MITILENE Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 έχω κάνει αίτηση στο προγρ. νεων επιστημόνων του οαεδ τέλος του 2009. κατέθεσα τα δικαιολογ, τιμολογια κλπ, μου έκαναν έλεγχο, πηρα προέγκριση και ακομα ούτε δραχμή..λόγω οικονομ. προβλημάτων..και τα έξοδα τρέχουν. ξέρει κανείς πότε περίπου να τα περιμένω??? εστω την πρώτη δόση, για τα έξοδα που έγιναν ήδη..... ευχαριστώωω
ikaruga24 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Περασες δηλαδη? Πηρες την εγκριση? Και εγω εκανα τα χαρτια μου το φθηνοπορο του 2009 και ακομα κανενα νεο. Ουτε γκουκ ουτε μουκ. Το γραφειο που με ανελαβε μου λεει οτι πληροφοριες ακομα δεν υπαρχουν λογο της καταστασης που επικρατει και ειμαι ακομα στο περιμενε ενω κανονικα θα επρεπε να ξερω αν περασα ή οχι ως τις 20 Ιανουαριου του 2010. Πως ακριβως εγινε το σκηνικο με εσενα και ποτε σε ειδοποιησαν και τι σου ειπαν?
kfyros Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Όποτε στα δώσουν φίλε, μην περιμένεις. Αν έχεις πάρει έγκριση , πήγαινε με το χαρτί σε μια τράπεζα και πάρε δάνειο με το εγκεκριμένο ποσό που περιμένεις αν τα έχεις άμεση ανάγκη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.